واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
استانها > شمال > آذربایجان شرقی گزارش خبری مهر/
ماشین سازی تبریز جان تازه می گیرد/ گلایه مدیرعامل شرکت ماشین سازی از سازمان خصوصی سازی
تبریز – خبرگزاری مهر: شرکت ماشین سازی تبریز یکی از قدیمی ترین کارخانجات صنعتی کشور است که طی سالهای اخیر در مشکلات فراوانی غوطه ور شده و اکنون مسئولان استانی و نمایندگان آذربایجان شرقی هم قسم شده اند و درصدد حل مشکلات آن هستند تا این کارخانه بزرگ دوباره جان تازه ای بگیرد و موجب شکوفایی اقتصاد و صنعت آذربایجان شرقی شود.
به گزارش خبرنگار مهر، شامگاه پنج شنبه جلسه مشترکی بین نمایندگان مردم آذربایجان شرقی در مجلس با استاندار آذربایجان شرقی ترتیب یافته بود تا مهم ترین مسائل و چالش های صنعتی استان مورد بحث و تبادل نظر قرار بگیرد تا جایی که موضوع بررسی مشکلات شرکت ماشین سازی تبریز از همان ابتدا جلسه را تحت شعاع خود قرار داد و بیشترین وقت جلسه نیز در پیرامون این موضوع سپری شد. مدیر عامل شرکت ماشین سازی تبریز یکی از صنعتگران مدعو در این جلسه بود که با کیفی پر از کاغذ و مدارک در این جلسه حاضر شده بود و از همان ابتدای جلسه با مدیران استانی و نمایندگان مجلس بحث های مختلفی داشت. گروه ماشین سازی تبریز که تولید کننده انواع ماشین های صنعتی همچون ماشین افزار، کمپرسورهای صنعتی، پمپهای آب، الکترو موتور، لیفت تراک، انواع موتورهای دیزلی، ماشین آلات نساجی، ماشین های تراش، ماشین های فرز، ماشین های مته، قطعات ریخته گری و دستگاه های سی ان سی است در حالی وارد چهل و یکمین سال فعالیت خود می شود که وجود مشکلات متعدد در این سال های اخیر باعث شده تا کارخانه بازده سال های نه چندان دور را نداشته باشد و از انتظارات موجود فاصله بگیرد.
با همه این اوصاف و وجود مشکلات متعدد، ولی در حال حاضر شرکت ماشین سازی علاوه بر حضور موثر در عرصه توليد و فروش و خدمات پس از فروش و آموزش انواع ماشين هاي سی ان سی به ارائه خدمات تخصصي در خصوص صنايع زيربنايي و تامين كليه ماشين آلات و تجهيزات مرتبط از مرحله شناسائي تا تامين، نصب، راه اندازي و خدمات فني پس از فروش مي پردازد. سازمان خصوصی سازی چوب لای چرخ ماشین سازان می کند در این بین مدیرعامل شرکت ماشین سازی تبریز در این جلسه با انتقاد شدید از تصمیمات سازمان خصوصی سازی گفت: سازمان خصوصی سازی اجازه نمی دهد اموال و دستگاه های بی استفاده و مازاد کارخانه را بفروشیم و با پول آن به سایر بخش های کارخانه کمک کنیم. علی اکبر اصل خادمی با اشاره به اینکه سازمان خصوصی سازی چوب لای چرخ ماشین سازان می کند، افزود: انتظار این است که مسئولان نگاه ویژه ای به مشکلات یکی از قدیمی ترین کارخانجات کشور داشته باشند و با آوردن بهانه های مختلف چوب لای چرخ کارخانه نکنند.
وی با بیان اینکه سازمان خصوصی سازی بیشترین ضربه را به ماشین سازی وارد می کند، ادامه داد: نمونه آن در بحث فروش تجهیزات بی استفاده است به طوریکه اموال مازاد ماشین سازی تبریز چهار هزار و 500 میلیارد ریال ارزش دارد و می توان با فروش آن هم به سایر بخش های کارخانه کمک کرد و هم اینکه تجهیزات پیشرفته خریداری کرد، ولی متاسفانه سازمان خصوصی سازی این اجازه را نمی دهد. اصل خادمی در ادامه سخنان خود به موفقیت های اخیر گروه ماشین سازی تبریز اشاره کرد و گفت: اگر مسئولان و مدیران سازمان خصوصی سازی اجازه دهند جوانان و کارکنان گروه ماشین سازی از ظرفیت های موجود استفاده می کنند و باعث رشد اقتصادی و صنعتی منطقه می شوند. وی با تاکید بر ضرورت تعویض برخی تجهیزات مورد استفاده در کارخانه ماشین سازی و یا خرید ماشین آلات جدید، گفت: برخی از دستگاه ها 30 سال است که استفاده می شوند درحالی که عمر مفیدشان 5 تا 10 سال است. مدیرعامل شرکت ماشین سازی تبریز همچنین با اشاره به اینکه تمام سهام شرکت متعلق به سازمان خصوصی سازی است، اظهار داشت: از سال 10 سال گذشته 250 میلیارد ریال به خزانه کل بدهی داشتیم که در دو سال پیش موفق شدیم 180 میلیارد ریال آن را بپردازیم. ماشین سازی تبریز با موقعیت ایده آل خود خیلی فاصله دارد استاندار آذربایجان شرقی نیز بعد از سخنان مدیرعامل شرکت ماشین سازی تبریز به موفقیت مدیریت جدید این گروه در دو سال اخیر اشاره کرد و گفت: با اینکه در دوسال اخیر پیشرفت هایی حاصل شد و از آن وضعیت اسفناک گذشته کمی فاصله گرفتیم ولی ماشین سازی تبریز با موقعیت ایده آل خود خیلی فاصله دارد. اسماعیل جبارزاده با تاکید بر اینکه ماشین سازی یکی از برندهای پرافتخار و بزرگ آذربایجان است، گفت: باید برای حل اساسی مشکلات ماشین سازی از یک گروه خودروسازی معتبر و علاقه مند به تولید دعوت کنیم تا درخصوص واگذاری گروه ماشین سازی به شرط قطبیت آذربایجان شرقی در خودروسازی کشور به توافق نهایی برسیم.
وی همچنین در پاسخ به اظهارات مدیرعامل ماشین سازی افزود: نام و آوازه ماشین سازی در دنیا پیچیده و باید به هر صورتی احیا شده و فازهای مختلف آن ارتقا یابد؛ باید مسئولان و مدیران سازمان خصوصی را متقاعد کنیم و با آنها به گفتگو بنشینیم و حرف های دو طرف را بشنویم. جبارزاده با بیان اینکه نباید در این بین کارگران زحمت کش کارخانه متضرر شوند، گفت: کارگران اهرم ها و بازوان تولید این کشور هستند که در هر شرایطی و با هر مدیریتی نباید به آنها ضرری وارد شود. وی با تاکید بر ضرورت حل مشکلات این شرکت گفت: باید گروه خودروساز علاقه مندی جذب شود و با هویت و اصالت شرکت ماشین سازی این مجموعه را احیا کرده و امکانات جدیدی در آن فراهم کند. .................................................................. گزارش از محمدرضا علی اشرفی
۱۳۹۳/۵/۳ - ۰۸:۱۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 238]