واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
استانها > مرکز > سمنان مهر گزارش می دهد/
خسارت 1500 میلیارد ریالی خشکسالی به عشایر استان سمنان/ فرونشست زمین تاسیسات زیربنایی را تهدید میکند
سمنان – خبرگزاری مهر: استان سمنان از مناطق کویری و خشک کشور است که در سالجاری با کاهش قابل توجه نزولات جوی در ردیف اول استان هایی قرار دارد که با مشکلات خشکسالی و کمبود شدید آب مواجه است. مشکلاتی چون نشست زمین، تهدید جدی بخش کشاورزی و همچنین از بین رفتن مراتع و به دنبال آن تلفات دامی، که تاکنون بیش از هزار و 500 میلیارد ریال به عشایر این استان خسارت وارد کرده است.
به گزارش خبرنگار مهر، کاهش بارندگی و تداوم خشکسالی در استان سمنان خسارات زیادی به بخش های منابع طبیعی وارد کرد به طوری که 26 روستا در این استان در شرایط بحرانی قرار گرفته اند. از سوی دیگر با کاهش تولید علوفه در مراتع به واسطه کمبود آب، استان شاهد تلفات سنگین دام در منطقه بویژه در بین عشایر است.
مسایل پنهان خشکسالی نیازمند بازنگری است مدیر کل مدیریت بحران استانداری سمنان در گفتگو با خبرنگار مهر پیرامون پدیده خشکسالی و وضعیت این استان برای مقابله با آن گفت: خشکسالی مشکل جدی و بزرگ سمنان است که نیاز به کار علمی و فرهنگی دارد تا به مسایل پنهان این پدیده رسیدگی شود. احمد طاهری با بیان اینکه خشکسالی موجب نگرانی عمده در بخشهای مختلف استان سمنان شده و هر روز بخشی از صدمات آن ظاهر میشود، اظهار کرد: فرونشست زمین تهدید جدی در این استان است که در سالهای آینده میتواند خسارتهای بزرگی به تاسیسات زیربنایی وارد کند. وی، تبخیر بیش از حد و برداشت بیرویه آب از سفرههای زیرزمینی در سالهای گذشته را از دلایل اصلی فرونشست زمین عنوان و اظهار کرد: در بخشهای مختلف مانند کشاورزی نیازمند تغییرات اساسی هستیم تا در آینده با مشکلات جدیتر مواجه نشویم. نسبت پایین میزان بارندگی در سمنان نسبت به متوسط کشوری مدیرکل دفتر مدیریت بحران استانداری سمنان تغییر اقلیم و بارشهای ناگهانی و نابههنگام که با سیل همراه است را از دیگر بحرانهای کشور در شرایط فعلی عنوان کرد. طاهری فرهنگسازی و اطلاعرسانی و آگاهسازی شهروندان در مورد آسیبهای خشکسالی و صدمات ناشی از فرونشست زمین را خواستار شد. وی با بیان اینکه میزان بارندگی استان سمنان نسبت به متوسط بارندگی در کشور بسیار پایین است عنوان کرد: 140 میلیمتر بارندگی در استان سمنان در برابر 250 میلیمتر، متوسط بارندگی در کشور، پیشبینی و پیشگیری از خسارات ناشی از خشکسالی را میطلبد. 26 روستای استان سمنان در شرایط بحرانی خشکسالی مدیر کل دفتر مدیریت بحران استانداری سمنان توجه بیشتر تولید کنندگان به موضوع تغییر فرایندهای تولید را خواستار شد و افزود: دولت با توجه به محدودیتهای مالی، هرساله بخش محدودی از خسارتها را جبران میکند. طاهری با اشاره به ارتباط نزدیک تامین منابع آب شرب روستایی به چشمه ها و قنوات گفت: در حال حاضر 26 روستای این استان در شرایط بحرانی قرار گرفته است. وی گفت: این روستاها شامل 11 روستای دامغان، شش روستای شاهرود، سه روستای سمنان، سه روستای میامی، یک روستای آرادان، یک روستای گرمسار و یک روستای شهرستان سرخه است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 52]