واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
فیسبوک تویتر Google+ Cloob وام 80 میلیونی به چه کار خریداران مسکن می آید تهران- ایرنا-بالاخره بعد از کش و قوس های فراوان وام 80 میلیون تومانی خرید مسکن از راه رسید.هشت ماه رایزنی وزارت راه و شهرسازی با بانک مرکزی باعث شد که راه اندازی صندوق پس انداز خرید مسکن نهایی شود. این در حالی است که به گفته عبده تبریزی وام این صندوق جایگزین اوراق تسهیلات مسکن خواهد شد.
تا کنون طرح های مختلف بسیاری از طرف دولت برای خارج شدن بازار مسکن از رکود ارائه شده است، اما همگی به نوعی به در بسته خورده اند. حال طرح راه اندازی صندوق پس انداز وارد گود شده است که به گفته برخی از کارشناسان وام یا هر نوع تسهیلاتی که دولت به بازار مسکن اعطا کند مسلما می تواند بازار را به حرکت بیندازد و به گفته برخی دیگر این طرح هم جوابگوی نیاز مردم نخواهد بود و در دراز مدت باز هم باعث افزایش قیمت خواهد شد.
ˈخبر آنلاینˈ برای روشن تر شدن جزئیات و تاثیرات این طرح بر روی بازار مسکن به سراغ چند تن از کارشناسان مسکن رفته است و نظرات آنان را در این خصوص جویا شده که در جدول زیر آمده است.
* ˈحسام عقباییˈ رئیس اتحادیه صنف مشاوران املاک:
افزایش تسهیلات بانکی محرکی موثر در بازار مسکن است و مطمئنا می تواند بازار مسکن را از رکود درآورد. چنین وام ها و تسهیلاتی قدرت خرید مردم را بالا می برند و همین امر دست مردم را برای خرید کردن مسکن بازتر می کند.
از دیدگاه من طرح صندوق پس انداز خرید مسکن بسیار خوب و کارآمد است، البته اگر دولت بتواند بازار مسکن را کنترل کند و از گرانی و افزایش قیمت جلوگیری کند. از طرف دیگر بر این باور هستم که این تسهیلات باید به نیازمندان و کسانی که در جامعه قدرت خرید پایینی دارند برسد، دهک های ضعیف نمی توانند در شهرهای بزرگ خانه بخرند و قاعدتا نیاز به تسهیلات بیشتری دارند.
وام 80 میلیون تومانی نسبت به تسهیلات سابق بسیار بهتر و مناسب تر است. اما این نکته را نباید فراموش کرد که تا زمانی که دولت نتواند 60 درصد از هزینه های خرید یک خانه را به متقاضیان ارائه دهد ما هنور هم اندر خم یک کوچه ایم و به شرایط آرمانی نرسیده ایم.
* ˈبیت الله ستاریانˈ کارشناس مسکن:
از دیدگاه من طرح جدید دولت می تواند رونق دوباره ای در بازار مسکنی که گرفتار رکود شده است را بدهد. رونق به این معنا که بازار خرید و فروش توسعه پیدا می کند اما به دلیل کمبود مسکن ممکن است بازار دوباره رنگ گرانی به خود بگیرد و شاهد افزایش قیمت ها در این بخش باشیم.
از نظر من عدد و ارقام برای خرید خانه کافی نیست و شاید 80 میلیون تومانی که قرار است به عنوان تسهیلات به مردم بدهند دوای درد نباشد، اما همین که زمینه برای خرید و فروش و حرکتی تازه صورت می گیرد در شرایط فعلی می تواند کافی باشد.
برای رونق بخشیدن به بازار مسکن تنها یک بسته و یا تسهیلات مالی کافی نیست. ما باید برای بخش مسکن بسته ای تهیه کنیم که علاوه بر وام ها و تسهیلاتی که در آن وجود دارد گزینه های دیگری همچون تغییر در زیر ساخت ها و استفاده از نرم افزارهای پیشرفته و قوانین مدون در آن وجود داشته باشد. اگر بسته ای با چنین خصوصیاتی وارد بازار مسکن شود قاعدتا بخش زیادی از نیازها را جوابگو خواهد بود.
* ˈمصطفی قلی خسرویˈ عضو هیات مدیر اتحادیه مسکن و فعال صنفی:
در خصوص این طرح باید بگویم که چرا نگاه کشورهای توسعه نیافته ای همچون ما به کشورهای پیشرفته نیست! با نگاه به کشورهای توسعه یافته به این نتیجه خواهیم رسید که راه را اشتباه طی می کنیم زیرا در این کشورها حدود 80 درصد از هزینه های تهیه یک خانه را به مردم وام می دهند در حالی که در کشور ما این عدد کمتر از 30 درصد است.
من معتقد هستم که این وام خوب است اما باید به وام داده شده درصد تعلق گیرد. عدالت اجتماعی در این خصوص در جامعه ما رعایت نمی شود. زیر بنایی ساختاری بخش مسکن دچار مشکلات عدیده است که باید توجه خاصی به ان شود.
این تسهیلات نباید در اختیار کسانی قرار بگیرد که هر روز مشغول گرفتن وام های میلیاردی هستند. 80 میلیون تومان در شهرهای دور افتاده و کم جمعیت ممکن است پاسخگوی بخشی از نیاز مردم باشد، اما در کلان شهرهای که کمترین قیمت ها حدود 400 میلیون است این عدد به هیچ عنوان رضایت بخش نیست. با یک محاسبه ریاضی ساده می توان به این نتیجه رسید که 80 میلیون تومان در 400 میلیون تومان نقشی بسیار کوچک دارد.
منبع: خبرآنلاین
اول**1368**
انتهای پیام /*
ارتباط با سردبير:
[email protected]
تماس بی واسطه با مسئولین
31/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 40]