تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 7 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم(ص):هیچکس حقیقت ایمان را کامل نمی کند مگر اینکه جدال لفظی را رها کند، هر چند حق با او باش...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1834795568




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

ايجاد بازار سياه محصولات پتروشيمي ناشي از کم کاري وزارت صنعت است


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۳۱ تير ۱۳۹۳ (۱۳:۲۵ب.ظ)
اتحاديه كارگاه هاي نساجي اصفهان مطرح کرد: ايجاد بازار سياه محصولات پتروشيمي ناشي از کم کاري وزارت صنعت است در پي صدور بخشنامه وزارت صنعت، معدن و تجارت در خصوص محاسبه قيمت عرضه محصولات پتروشيمي با ارز آزاد، طي روزهاي اخير گزارش‌ها و مصاحبه هاي متعددي در خصوص چگونگي تغيير در قيمت و حجم عرضه و تقاضاي اين محصولات در رسانه‌هاي مختلف درج شده است.
به گزارش خبرگزاري موج، اتحاديه كارگاه هاي نساجي اصفهان در نامه اي خطاب به مجتبي خسروتاج قائم مقام وزير صنعت، معدن وتجارت با اعلام مطلب فوق آورده است: در حاليکه صنايع تکميلي پتروشيمي به افزايش قيمت مواد اوليه خود اعتراض داشته و امکان ادامه فعاليت براي آنها دشوار شده است، قائم مقام وزير صنعت، معدن و تجارت اعتقاد دارد که صدور و اجراي بخشنامه مذکور موجب حذف دلالان از بازار اين محصولات شده و نهايتاً مواد اوليه مورد نياز صنايع تکميلي با قيمت کمتري به دست آنها خواهد رسيد.
بنا به اعتقاد مجتبي خسروتاج، با آزادسازي قيمت‌ها تب خريد نيز کاهش مي‌يابد و به‌تبع آن قيمت‌ها در روند نزولي قرار مي‌گيرد. زماني که عرضه يک محصول بيشتر از تقاضاست، عرضه کنندگان براي فروش محصولاتشان قيمت‌ها را به سطح پيشنهادي خريداران مي‌رسانند که با توجه به رشد عرضه‌ها، اين اتفاق به‌زودي افت قيمت‌ها را به‌دنبال خواهد داشت.
درباره اظهارات وي لازم است تا به چند نکته اشاره شود.
نخست آنکه، مسئوليت ايجاد بازار سياه و دلالي طي سال گذشته و سال جاري مستقيماً متوجه وزارت صنعت، معدن و تجارت مي باشد و در واقع اين وزارتخانه با عدم نظارت صحيح بر عملکرد مجتمع¬هاي پتروشيمي در عرضه کامل توليدات خود در بورس کالا زمينه ايجاد چنين تفاوت قيمتي را در بورس کالا و بازار آزاد فراهم کردند. و اگر اين وزارتخانه به وظايف نظارتي خود بموقع و بخوبي عمل مي کرد شاهد بروز چنين بازار سياه و دلالي نمي¬شديم که اينک مجبور شويم براي ايجاد تعادل در قيمت ها، نرخ خريد از طريق بورس کالا را به نرخ بازار آزاد نزديک کنيم و با افتخار از حذف واسطه¬ها و دلال¬ها صحبت کنيم.
به عنوان مثال سه شرکت توليدکننده گرانول پلي پروپيلن که نامشان در اسناد اين اتحاديه محفوظ مي¬باشد و در صورت تمايل افشا خواهد شد در سال 1392 از 88 هزار تن و 156 هزار تن و 214 هزار تن پلي پروپيلن توليد شده بترتيب 36 هزار تن و 108 هزار تن و 186 هزار تن آن را در بورس کالا عرضه کرده است.
نکته دوم اينکه وجود دلالي و بازار سياه در خصوص تمام محصولات پتروشيمي صادق نمي¬باشد. به عنوان مثال توليدکنندگان نخ فيلامنت پلي‌استر تمامي چيپس مورد نياز خود را از طريق بورس کالا خريداري مي‌کرده‌اند و چنانچه نگاهي به آمار معاملات بورس کالاي ايران بياندازيم مشخص مي شود که قيمت چيپس پلي‌استر گريد الياف در هفته بعد از صدور بخشنامه فوق‌الاشاره نسبت به هفته‌ي پيش از آن بيش از 12 درصد افزايش يافته است. در حالي که با توجه به انحصاري بودن توليدکننده اين محصول و حجم پايين توليد و عرضه اين محصول در مقايسه با ظرفيت‌هاي توليد الياف و نخ پلي‌استر در کشور، تصور کاهش رقابت براي خريد اين کالا دور از ذهن و غيرمنطقي مي‌نمايد.
نکته ديگر اين است که بر اساس وظايف محوله به وزارت صنعت، معدن و تجارت، يکي از تکاليف اين نهاد ايجاد ساز و کاري مناسب براي عرضه تمام محصولات پتروشيمي در بورس کالا بوده است. حال چنانچه در بازار برخي از محصولات شاهد وجود دلالان و واسطه‌گران شده‌ايم، به نظر مي‌رسد که نظارت کافي توسط وزارتخانه مذکور و ساير نهادهاي مربوطه صورت نگرفته است و اينکه توليدکنندگان ملزم به پرداخت تاوان اين مسئله گردند، دور از انصاف خواهد بود. شايد چنانچه بخشنامه وزارت صنعت به نحوي شايسته مجتمع‌هاي پتروشيمي را ملزم به عرضه تمامي محصولات توليدي در بورس کالا مي کرد، ديگر نيازي به افزايش نرخ ارز در محاسبه فرمول مربوط به قيمت‌گذاري نبوده و لذا امکان توسعه فعاليت و ايجاد ارزش‌افزوده براي صنايع تکميلي ميسر مي‌بود.
بر اساس گزارش منتشره در يکي از خبرگزاري‌هاي کشور در تاريخ 22/04/93، «محاسبات اوليه نشان مي‌دهد اجراي اين مصوبه بيش از هزار و 500 ميليارد تومان به سود مجتمع‌هاي پتروشيمي از محل فروش محصولاتشان در بورس کالا اضافه مي کند.»
سوال اينجاست که چنين افزايشي در حجم سود مجتمع‌هاي مذکور از چه محلي تأمين مي‌ شود؟ آيا جز اين است که صنايع تکميلي با وجود بحران نقدينگي در واحدهاي خود محکوم به پرداخت چنين ارقامي به مجتمع‌هاي پتروشيمي هستند؟ هزينه مربوط به افزايش ارزش سهام اين مجتمع‌ها و نهايتاً افزايش شاخص بورس با چنين روشي، به جز از درآمد و سرمايه واحدهاي پايين دستي از چه محلي تأمين مي شود؟ آيا صحيح است که به منظور تقويت شرکت¬هاي بورسي و تقويت شاخص¬هاي بورس، بنگاه¬هاي توليدي غير بورسي را به ورطه نابودي بکشانيم؟
نکته ديگر اينکه، چنانچه حجم عرضه‌ها بيش از تقاضا شود، وجود سيستم‌هايي همچون بهين‌ياب که با زحمات بسيار و صرف وقت و هزينه زيادي طراحي و اجرايي شده است بلا استفاده خواهد ماند و فعاليت و بودجه‌ اختصاصي براي انجام چنين برنامه‌هايي طي چند سال اخير در وزارت صنعت، معدن و تجارت هدر خواهد رفت. چه کسي پاسخگو خواهد بود؟
و در پايان اينکه بر اساس سخنان قائم مقام وزير صنعت، معدن و تجارت، «قيمت محصولات پتروشيمي به‌زودي شکسته مي‌شود و واحدهاي توليدي اگر کمي صبور باشند ثمرات آزادسازي قيمت‌ها را مشاهده خواهند کرد.»
جناب آقاي خسرو تاج:
واحدهاي تکميلي صنايع پتروشيمي چند سال گذشته را صبوري کرده‌ و علي‌رغم اينکه از وجود مزيت داشتن منابع غني نفت و گاز در کشور منفعتي نبرده‌ و مواد اوليه مورد نياز خود را با قيمتهايي بيش از قيمتهاي جهاني خريداري کرده‌اند، نهايت همکاري و سازگاري را با مجتمع‌هاي پتروشيمي و شرايط آن‌ها داشته‌ و به روزهاي روشن چشم دوخته‌اند.
سوال اين است که «به زودي» در تعبير وي دقيقاً چه زماني است؟ و چگونه اين وعده محقق خواهد شد؟













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 57]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن