تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 26 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):غِنا از خود نفاق بر جای می گذارد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1829997887




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

مذاکرات هسته اي در «نيمه مربيان»


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۳۱ تير ۱۳۹۳ (۶:۳۰ق.ظ)
خراسان: مذاکرات هسته اي در «نيمه مربيان»
به گزارش خبرگزاري موج، خراسان نوشت: مذاکرات هسته اي ايران و 1+5 پس از 17 روز مذاکره فشرده در وين، براي 4 ماه تمديد شده است تا 2 طرف با استفاده از اين فرصت براي دستيابي به توافق جامع بازهم فرصت چانه زني داشته باشند. در روزهاي پاياني مذاکرات وين6 اين موضوع مطرح شد که چانه زني هاي فني و کارشناسي تقريبا پايان يافته و حالا نوبت تصميم هاي سياسي است. محمد جواد ظريف هم در روزي که جان کري عازم آمريکا بود تاکيد کرد که «واشنگتن بايد تصميم سياسي بگيرد».
اين موضوع يعني تصميم سياسي، يکي از نکاتي است که در بررسي روند آينده مذاکرات و پيش بيني تحولات مي تواند موثر باشد. چه اين که از همين جاست که اختلافات عمده آمريکايي ها با ايران نمودار مي شود. اختلافاتي استراتژيک که ريشه در منافع تعريف شده آمريکا در منطقه و جهان دارد. شايد گوشه هايي از اين اختلافات در جريان وين 6 هم بروز داشته است. شنيده ها از مذاکرات وين 6 از اين حکايت دارد که طرف آمريکايي در مقابل منطق و استدلال هاي کارشناسي و فني ايران در مذاکرات 2 جانبه، تلاش کرده تا طفره برود و در نهايت هم جان کري اعلام کرده که بايد با اوباما مشورت کند. نتايج اين مشورت هم قطعا نمي تواند خارج از اهداف و منافع استراتژيک آمريکا باشد. منافعي که تعريفش براي خود آمريکايي ها واضح است. «مايکل ليدن» مشاور امنيتي اسبق آمريکا که از تحليل گران نومحافظه کار مسائل ايران است در جريان مذاکرات وين 6 در يادداشتي که پايگاه خبري هيل(thehill.com) آن را منتشر کرد نوشت که «مشکل ما با ايراني ها فراتر از موضوع هسته اي است. حتي اگر مشکل ما با موضوع هسته اي به طور شگفت انگيزي حل شودما مي مانيم و يک رژيم اسلام گراي تندرو که عليه ما اعلان جنگ کرده و از خاورميانه تا آمريکاي جنوبي بر اين جنگ دامن مي زند.»
اين نوع نگاه همراه با اتهام به ايران آن هم درست در بحبوحه مذاکرات هسته اي نشان دهنده روندي است که بايد انتظار ترکش هايش را در طول 4 ماه آينده داشت. از طرفي «سي.ان.ان» 2 روز پيش يادداشتي نوشت و در آن بازهم جمله پرکاربرد آمريکايي هارا تکرار کرد: «sanctions have been an effective tool for getting Iran to the negotiating table: تحريم ها ابزار موثري بود که ايران را به ميزمذاکرات بازگرداند.» اين جمله را بارها اوباما و ساير دولتمردان آمريکايي تکرار کرده اند. آمريکايي ها که مطابق آن جمله مايکل ليدن منافع خود را در تضاد با ايران مي دانند و از سوي ديگر تحريم ها را ابزاري موثر براي فشار بر اين تصور مي کنند، در 4 ماه پيش رو نيز تلاش خواهند کرد با دو رويکرد از اين ابزار استفاده کنند. اول بازداشتن شرکت هاي تجاري و توليدي از سرمايه گذاري در ايران و دوم با اضافه کردن ليست تحريم افراد و شرکت هاي حقوقي و حقيقي مرتبط با ايران به بهانه نقض تحريم هاي قبلي.
اين نکته را همان روز تمديد 4 ماهه مذاکرات يک ديپلمات غربي به رويترز گفته بود: «در طول اين ۴ ماه، هيچ کشوري اجازه ندارد تجارت با ايران را از سربگيرد.» اين عبارت کم کم دارد به «ترجيع بند» اظهارات آمريکايي ها تبديل مي شود. هدف آن ها حفظ فشار بر ايران است. اين را يک عضو تيم مذاکره کننده آمريکا اخيراً تصريح کرده است: «...مي‌خواهيم ايران همچنان در عمق يک "حفره اقتصادي" باقي بماند.»(پايگاه خبري وزارت خارجه آمريکا-19جولاي 2014) البته راه مقابله با اين شرايط و ادبيات آمريکايي ها نيز آشکار است. همان چيزي که دکتر روحاني رئيس جمهور اخيرا در جمع اصحاب رسانه مطرح کرد: «... برنامه ها و طرح هاي دولت بدون توجه به نتيجه مذاکرات تدوين شده است...» اگر واقعا اين موضوع عملي شود آن گاه هرچند پيگيري آن براساس توافق ژنو يکي از حقوق ايران است اما نبايد چندان به تحولات مربوط به تحريم ها در مذاکرات دل بست و انتظار اين است که همين نکته اي که رئيس جمهور مطرح کرده است در عرصه مذاکرات نيز با رفتار و گفتار مناسب به طرف مقابل تفهيم شود تا جان کري و ساير اعضاي تيم هسته اي آمريکا اين جمله را تکرار نکنند که «معتقديم ايران در لحظه آخر امتياز مي دهد» (پايگاه خبري وزارت خارجه آمريکا-4جولاي2014)
نکته ديگري که در اين فاصله 4 ماهه ممکن است بيش از گذشته مطرح شود، بحث مطالعات ادعايي آژانس است. به خصوص اين که هاينونن بازرس ارشد سابق آژانس اخيرا اعلام کرده که «هنوز جدول زماني براي بررسي ابعاد نظامي احتمالي برنامه هسته اي ايران تعيين نشده است.» نکته اي که 3 ماه پيش يوکياآمانو مديرکل آژانس در اوج همکاري هاي ايران با اين نهاد اعلام کرد و خواستار بررسي آن شد. با وجود همکاري هاي ايران با آژانس که در گزارش روز گذشته اين نهاد نيز مشهود بود، مطالعات ادعايي از جمله موضوعاتي است که در حوزه مسائل فني همواره اهرم فشار عليه ايران بوده و بازهم مي تواند مورد استفاده قرار گيرد. نکته اي که برخي تحليلگران اين حوزه پيشنهادش را به کاخ سفيد داده اند. آمريکايي ها قبلا از همين موضوع براي به شکست کشاندن تلاش هاي ديپلماتيک در مذاکرات استفاده کرده اند که مثال آشکار آن توافق ايران و آژانس ميان لاريجاني و البرادعي بود که در سال 86 داشت کار را تمام مي کرد اما آمريکايي ها ناگهان مدعي يافتن يک لپ تاپ شدند و همه توافق هاي مورد تاييد آژانس را به شکست کشاندند.
اتفاقي که آمريکايي ها بازهم آن را تکرار کرده اند. البته متغيرهاي موثر بر مذاکرات 4 ماه آينده بيش از آن چيزي است که نام برده شد اما بر اساس همين موضوعات، بايدگفت به نظر مي رسد برخلاف آن چه برخي از تمديد 4 ماهه مذاکرات به عنوان «وقت اضافه» ياد مي کنند، اين 4 ماه را بايد نيمه دوم نبرد ديپلماتيک هسته اي دانست که در آن طرف مقابل هرآنچه دارد را رو خواهد کرد و در مقابل ما نيز بايد با هوشمندي به نيمه دوم که خيلي ها معتقدند «نيمه مربيان» است وارد شويم همان طور که در وين 6 رخ داد و براساس خبرهاي موثق تيم هسته اي ايران در يک نبرد ديپلماتيک در وين 6 قاطعانه مقابل زياده‌خواهي هاي آمريکا ايستادگي کرد.
نويسنده: اميرحسين يزدان پناه













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 13]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن