تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 13 مهر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):سه چيز است كه اگر مردم آثار آن را مى دانستند، به جهت حريص بودن به خير و بركتى ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1820613206




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

ساخت اسفنجی با نانوالیاف سلولزی برای جمع آوری لکه های نفتی از دریا


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

فیسبوک تویتر Google+ Cloob ساخت اسفنجی با نانوالیاف سلولزی برای جمع آوری لکه های نفتی از دریا تهران-ایرنا- محققان موفق به ساخت اسفنجی از نانو الیاف سلولزی شدند که می تواند نفت نشت یافته به دریا را از سطح آن جمع آوری کند.


به گزارش ایرنا سازگارترین روش زیستی برای جمع آوری لکه های نفت از سطح دریا، جذب آن است.
کشورهای صنعتی بزرگترین مصرف کننده نفت خام در جهان هستند، حمل و نقل به این کشورها با استفاده از نفتکش ها و یا با کمک لوله های انتقال نفت انجام می گیرد. این روش های انتقال نفت خام ممکن است باعث نشت نفت به دریا شود.
پژوهشگران دانشگاه بوروکس روش جدیدی برای جذب نفت از سطح دریا ارائه کردند به طوری که می توان ماده جاذب را نیز به سادگی از دریا زدود، این گروه تحقیقاتی اسفنج نانوسلولزی ساختند که دارای گروه های عاملی سیلانی است.
آزمایش های انجام شده روی این اسفنج نشان می دهد که این ماده قادر به جذب روغن معدنی یا روغن موتور تا 50 برابر وزن خود است. این جاذب پس از جذب روغن متورم شده و می توان با استفاده از یک چنگک آن را از آب بیرون کشید. قدم بعدی در این پروژه آن است که ابعاد این جاذب را به شکلی تغییر داد که بتوان در مقیاس های بزرگ، مشابه آنچه که در فجایع زیست محیطی اتفاق می افتد، از آن استفاده کرد.
سلولزهای نانوفیبریلی، مواد اصلی تشکیل دهنده اسفنج ها هستند که از ترکیبات دارای سلولز نظیر پالپ چوب ها که یک محصول جانبی در صنعت کشاورزی است، به دست می آید.
با افزودن آب به این پالپ و اعمال فشار روی آن و در نهایت خروج محلول از یک سوزن باریک با فشار بسیار بالا می توان این نوع اسفنج را تولید کرد.
محصول خروجی از این سوزن یک ژل حاوی نانوفیبرهای سلولزی متصل به هم است، زمانی که مولکول های آب موجود در این ساختار با مولکول های هوا جایگزین شود، اسفنج سلولزی به دست می آید که قادر به جذب آب و نفت است.
این ماده دست نخورده، می تواند آب را جذب کند، اما برای جمع آوری نفت سطح دریا چندان مناسب نیست، این گروه تحقیقاتی موفق به اصلاح خواص شیمیایی نانوسلولز موجود در این ترکیب شدند.
علمی**1497**1599

انتهای پیام /*
ارتباط با سردبير:

[email protected]


تماس بی واسطه با مسئولین





31/04/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 53]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن