واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
فیسبوک تویتر Google+ Cloob نشست ˈجهان عاری از خشونت و افراط گری از نگاه رومیˈ در اندونزی برگزار شد کوالالامپور – ایرنا – نشست شبی با جلال الدین رومی تحت عنوان ˈجهان عاری از خشونت و افراط گری از نگاه رومیˈ با حضور سفرا و شخصیت های مقیم اندونزی در مرکز گفت وگوی تمدن های وابسته به پروفسور دین شمس الدین رئیس سازمان محمدیه و مجلس العلماء اندونزی برگزار شد.
به گزارش ایرنا، در این برنامه که شب گذشته برگزار شد، سفرای کشورهای ایران، عراق، لیبی، فلسطین، ترکیه، افغانستان، پاکستان و دبیر وابسته سیاسی سفیر آمریکا و عضو هیات رییسه نهضت العلماءو رئیس نهاد دانشجویان سازمان محمدیه اندونزی شرکت داشتند.
محمود فرازنده سفیر ایران در اندونزی در این آیین، گفت: اشعار مولانا نشان می دهد وی طرفدار وحدت الوجود بوده است. مولانا در اشعارش تاکید دارد اگر ˈمنˈ انسان از هویت انسانی ناپدید شود، خدایی می ماند که صحبت می کند، می شنود و درک می کند. ˈمنˈ دمیدن روح خدا هستم.
وی افزود: از نگاه مولانا همیشه بدنبال هر رویداد فانی، امر باقی است، یعنی ثبوت آگاهی صوفیانه نسبت به خدا. در آن زمان همراه با بقاء، آگاهی از خدا، اساس آگاهی یک بنده است. مولانا گفت: آگاهی خدا در آگاهی صوفی ذوب شده است.
پروفسور دین شمس الدین رییس سازمان محمدیه اندونزی نیز در ادامه به زندگی مولانا پرداخت و گفت: مولانا جلال الدین رومی بن حسین بلخی علاوه بر فقیه، متکلم، فیلسوف و عارف، یک صوفی شاعر بود.
ˈغلام سخی غیرتˈ سفیر افغانستان در جاکارتا نیز کثرت گرایی، وحدت و یگانگی در زندگی اجتماعی را مورد توجه ویژه مولانا دانست و گفت دلیل این مورد در آن است که همه انسان ها توسط ذات واحد با هدف واحد آفریده شده اند که در اشعار این شاعر دیده می شود.
وی گفت: اشعار مولانا ثابت می کند که انسان ها در خلقت دارای هدف واحد هستند به طوری که بتوانند به انجام کارهای خوب در زندگی بدون هیچ گونه ترس و تردید بپردازند.
زکریا احکم سفیر ترکیه در اندونزی نیز تمام اشعار مولانا را عشق و انسانیت دانست و گفت: تنها کسانی که از فکر و تعصب رهایی یابند، می توانند این اشعار را درک کنند.
پروفسور عبدالهادی رییس انجمن دوستی اندونزی – ایران نیز در این آیین به بحث حقیقت انسان و عشق پرداخت و گفت: انسان دارای بُعد ظاهری و باطنی است که ارزش در باطن قرار دارد، چرا که باطن اساس ایمان و فرهنگ است.
وی افزود: انسان از عقل که منبع استدلال است و قلب که عشق را به وجود می آورد، برخوردار است، علم تنها برای انسان کافی نیست، بلکه باید عشق هم داشت، عشقی که به همه اشیا با دیدگاه مثبت می نگرد. چون عشق نیروی محرک است.
وی در خصوص اشعار مولانا گفت: اشعار این شاعر بزرگ چشم انداز دارد و ضمیر را روشن می سازد.
رییس انجمن دوستی اندونزی – ایران گفت: در واقع آثار رومی در اندونزی شناخته شده است، چرا که آثار وی در قرن 15 میلادی و حتی به زبان جاوه در قرن 16 میلادی ترجمه شده است، اما متاسفانه به آن کم توجهی شد.
دین شمس الدین رییس سازمان محمدیه اندونزی در ادامه شعری از مولانا را به زبان اندونزیایی قرائت کرد که دبیر وابسته سیاسی سفارت آمریکا به انگلیسی ترجمه کرد.
مرکز گفتگوی تمدن های اندونزی یادبودی در این آیین به سخنرانان اهدا کرد.
آساق**1611
انتهای پیام /*
ارتباط با سردبير:
[email protected]
تماس بی واسطه با مسئولین
31/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 169]