تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 17 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام رضا (ع):هیچ بنده اى حقیقت ایمانش را کامل نمى کند مگر این که در او سه خصلت باشد: دین شناسى، تدبر...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ووچر پرفکت مانی

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1805186370




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

ضرورت تحول اقتصادي براي تاب‌آوري ملي


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: ضرورت تحول اقتصادي براي تاب‌آوري ملي
سياست‌هاي كلي اقتصاد مقاومتي در حقيقت فرمان رهبري نظام براي تحول اساسي در اقتصاد كشور است.
سياست‌هاي كلي اقتصاد مقاومتي در حقيقت فرمان رهبري نظام براي تحول اساسي در اقتصاد كشور است.
ايران اسلامي هم اكنون با استعدادهاي سرشار معنوي و مادي، ذخاير و منابع غني و متنوع، زيرساخت‌هاي مناسب و گسترده و مهم‌تر از همه، برخورداري از نيروي انساني متعهد و كارآمد و داراي عزم راسخ براي پيشرفت، آماده يك جهش اقتصادي است.
بنابراين اگر از الگوي اقتصادي بومي و علمي برآمده از فرهنگ انقلابي و اسلامي كه همان اقتصاد مقاومتي است، پيروي كند، از يك سو بر همه مشكلات اقتصادي فائق مي‌آيد و دشمن را كه با تحميل يك جنگ اقتصادي تمام عيار در برابر اين ملت بزرگ صف آرايي كرده، به شكست و عقب‌نشيني وا مي‌دارد و از سوي ديگر مي‌تواند در جهاني كه مخاطرات و بي‌اطميناني‌هاي ناشي از تحولات خارج از اختيار مانند بحران‌هاي مالي، اقتصادي، سياسي و. . . در آن رو به افزايش است، با حفظ دستاوردهاي كشور در زمينه‌هاي مختلف و تداوم پيشرفت، تحقق آرمان‌ها، اصول قانون اساسي، سند چشم‌انداز بيست ساله، اقتصاد متكي به دانش و فناوري، عدالت بنيان، درون‌زا و برون‌گرا، پويا و پيشرو را محقق كرده و الگويي الهام‌بخش از نظام اقتصادي اسلام را عينيت بخشد.
با اين اوصاف سياست‌هاي كلي اقتصاد مقاومتي كه از سوي مقام معظم رهبري ابلاغ شده است در حقيقت نه رياضت اقتصادي و نه از سر جبر و تنها مقابله با تحريم‌هاست، بلكه مقاوم‌سازي اقتصاد ملي در مقابل تغييرات، مخاطرات و تهديدهاي داخلي و خارجي بر سر راه پيشرفت و دستيابي به اهداف چشم‌انداز كشور است.
به عبارت بهتر اقتصاد مقاومتي در ادامه و تكميل سياست‌هاي گذشته، به خصوص سياست‌هاي كلي اصل ۴۴ قانون اساسي و با چنين نگاهي تدوين شده و راهبرد حركت صحيح اقتصاد كشور به سوي اهداف عالي برشمرده شده در بالا را تعيين كرده است.
اين مدل پيش نگرشانه و آينده‌‌نگرانه نيز تنها محصور به كشور ما نيست.
 به فرمايش مقام معظم رهبري (در حرم مطهر رضوي 1/1/1393) اقتصاد مقاومتي «. . . اولاً يك الگوي علمي متناسب با نيازهاي كشور ما است اما منحصر به كشور ما هم نيست، يعني بسياري از كشورها، امروز با توجه به اين تكانه‌هاي اجتماعي و زير و روشدن‌هاي اقتصادي‌اي كه در اين بيست، سي سال گذشته اتفاق افتاده است، متناسب با شرايط خودشان به فكر يك چنين كاري افتاده‌اند. پس مطلب اول اينكه اين حركتي كه ما داريم انجام مي‌دهيم، دغدغه‌ ديگر كشورها هم هست؛ مخصوص ما نيست.»
از اين منظر نيز اقتصاد مقاومتي نوعي طراحي مدل جديد در اقتصاد است. اقتصادي كه با آن تاب‌آوري ملي (Resilience) به گونه‌اي باشد تا مخاطرات ـ موقت يا دائم و داخلي و بيروني ـ را جذب كرده و خود را با شرايط به‌سرعت در حال تغيير انطباق دهد، بدون اينكه ثبات خود را از دست بدهد.
حال با توجه به اين موارد راحت‌تر درمي‌يابيم كه چرا مقام معظم رهبري در ابلاغيه اقتصاد مقاومتي بر رهايي از اقتصاد برون‌نگر و ايجاد اقتصاد درون‌گرا و تكيه بر ظرفيت‌هاي داخلي تأكيد دارد.
 اما در اين ميان اكنون كه اراده حاكميت و دولت بر تحول در اقتصاد است، وظيفه رسانه‌ها براي تحقق اقتصاد مقاومتي به عنوان يك ضرورت چه مي‌تواند باشد؟
با توجه به مقدمه‌اي كه مطرح شد رسانه‌ها مي‌توانند در موضوعاتي چون چيستي اصلاحات اساسي مورد نياز اقتصاد ايران، استفاده از زبان عمومي و جهت دهي افكار و اجماع‌سازي براي انجام اصلاحات و تغييرات اساسي، بسترسازي و آمادگي همه افراد جامعه براي پذيرش و انطباق با تغييرات و تحولات جديد، معرفي ظرفيت‌ها و پتانسيل‌هاي مختلف اقتصاد ايران با توجه ويژه به مناطق مختلف كشور و وضعيت بهره‌برداري از اين ظرفيت‌ها و نحوه استفاده مطلوب از اين ظرفيت‌ها، ‌فعاليت‌هاي اقتصادي كشور  را  جهت تحقق اقتصادي مقاومتي رصد كند.
*رئيس كميسيون علمي ـ راهبردي مجمع تشخيص مصلحت نظام



نویسنده : دكترعلي آقا محمدي * 
منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۳۰ تير ۱۳۹۳ - ۲۱:۳۸





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 34]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن