تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 24 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):مؤمن از اندك خدا خشنود مى شود و بسيارش او را ناراحت نمى كند و منافق از اندك خدا نا...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1829161158




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

ضرورت تحول اقتصادي براي تاب‌آوري ملي


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: ضرورت تحول اقتصادي براي تاب‌آوري ملي
سياست‌هاي كلي اقتصاد مقاومتي در حقيقت فرمان رهبري نظام براي تحول اساسي در اقتصاد كشور است.
سياست‌هاي كلي اقتصاد مقاومتي در حقيقت فرمان رهبري نظام براي تحول اساسي در اقتصاد كشور است.
ايران اسلامي هم اكنون با استعدادهاي سرشار معنوي و مادي، ذخاير و منابع غني و متنوع، زيرساخت‌هاي مناسب و گسترده و مهم‌تر از همه، برخورداري از نيروي انساني متعهد و كارآمد و داراي عزم راسخ براي پيشرفت، آماده يك جهش اقتصادي است.
بنابراين اگر از الگوي اقتصادي بومي و علمي برآمده از فرهنگ انقلابي و اسلامي كه همان اقتصاد مقاومتي است، پيروي كند، از يك سو بر همه مشكلات اقتصادي فائق مي‌آيد و دشمن را كه با تحميل يك جنگ اقتصادي تمام عيار در برابر اين ملت بزرگ صف آرايي كرده، به شكست و عقب‌نشيني وا مي‌دارد و از سوي ديگر مي‌تواند در جهاني كه مخاطرات و بي‌اطميناني‌هاي ناشي از تحولات خارج از اختيار مانند بحران‌هاي مالي، اقتصادي، سياسي و. . . در آن رو به افزايش است، با حفظ دستاوردهاي كشور در زمينه‌هاي مختلف و تداوم پيشرفت، تحقق آرمان‌ها، اصول قانون اساسي، سند چشم‌انداز بيست ساله، اقتصاد متكي به دانش و فناوري، عدالت بنيان، درون‌زا و برون‌گرا، پويا و پيشرو را محقق كرده و الگويي الهام‌بخش از نظام اقتصادي اسلام را عينيت بخشد.
با اين اوصاف سياست‌هاي كلي اقتصاد مقاومتي كه از سوي مقام معظم رهبري ابلاغ شده است در حقيقت نه رياضت اقتصادي و نه از سر جبر و تنها مقابله با تحريم‌هاست، بلكه مقاوم‌سازي اقتصاد ملي در مقابل تغييرات، مخاطرات و تهديدهاي داخلي و خارجي بر سر راه پيشرفت و دستيابي به اهداف چشم‌انداز كشور است.
به عبارت بهتر اقتصاد مقاومتي در ادامه و تكميل سياست‌هاي گذشته، به خصوص سياست‌هاي كلي اصل ۴۴ قانون اساسي و با چنين نگاهي تدوين شده و راهبرد حركت صحيح اقتصاد كشور به سوي اهداف عالي برشمرده شده در بالا را تعيين كرده است.
اين مدل پيش نگرشانه و آينده‌‌نگرانه نيز تنها محصور به كشور ما نيست.
 به فرمايش مقام معظم رهبري (در حرم مطهر رضوي 1/1/1393) اقتصاد مقاومتي «. . . اولاً يك الگوي علمي متناسب با نيازهاي كشور ما است اما منحصر به كشور ما هم نيست، يعني بسياري از كشورها، امروز با توجه به اين تكانه‌هاي اجتماعي و زير و روشدن‌هاي اقتصادي‌اي كه در اين بيست، سي سال گذشته اتفاق افتاده است، متناسب با شرايط خودشان به فكر يك چنين كاري افتاده‌اند. پس مطلب اول اينكه اين حركتي كه ما داريم انجام مي‌دهيم، دغدغه‌ ديگر كشورها هم هست؛ مخصوص ما نيست.»
از اين منظر نيز اقتصاد مقاومتي نوعي طراحي مدل جديد در اقتصاد است. اقتصادي كه با آن تاب‌آوري ملي (Resilience) به گونه‌اي باشد تا مخاطرات ـ موقت يا دائم و داخلي و بيروني ـ را جذب كرده و خود را با شرايط به‌سرعت در حال تغيير انطباق دهد، بدون اينكه ثبات خود را از دست بدهد.
حال با توجه به اين موارد راحت‌تر درمي‌يابيم كه چرا مقام معظم رهبري در ابلاغيه اقتصاد مقاومتي بر رهايي از اقتصاد برون‌نگر و ايجاد اقتصاد درون‌گرا و تكيه بر ظرفيت‌هاي داخلي تأكيد دارد.
 اما در اين ميان اكنون كه اراده حاكميت و دولت بر تحول در اقتصاد است، وظيفه رسانه‌ها براي تحقق اقتصاد مقاومتي به عنوان يك ضرورت چه مي‌تواند باشد؟
با توجه به مقدمه‌اي كه مطرح شد رسانه‌ها مي‌توانند در موضوعاتي چون چيستي اصلاحات اساسي مورد نياز اقتصاد ايران، استفاده از زبان عمومي و جهت دهي افكار و اجماع‌سازي براي انجام اصلاحات و تغييرات اساسي، بسترسازي و آمادگي همه افراد جامعه براي پذيرش و انطباق با تغييرات و تحولات جديد، معرفي ظرفيت‌ها و پتانسيل‌هاي مختلف اقتصاد ايران با توجه ويژه به مناطق مختلف كشور و وضعيت بهره‌برداري از اين ظرفيت‌ها و نحوه استفاده مطلوب از اين ظرفيت‌ها، ‌فعاليت‌هاي اقتصادي كشور  را  جهت تحقق اقتصادي مقاومتي رصد كند.
*رئيس كميسيون علمي ـ راهبردي مجمع تشخيص مصلحت نظام



نویسنده : دكترعلي آقا محمدي * 
منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۳۰ تير ۱۳۹۳ - ۲۱:۳۸





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن