واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
فیسبوک تویتر Google+ Cloob سید هادی خامنه ای: تفکر تکفیری و داعشی در کشور ما هم وجود دارد تهران- ایرنا- ˈسید هادی خامنه ایˈ گفت: «یکی از خواص امر به معروف حضور همیشگی مردم در صحنه است. امر به معروف کار مردم است نه کار عده ای خاص».
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران، حجت الاسلام سید هادی خامنه ای که در سومین شب از لیالی قدر در دارالزهرای تهران سخنرانی می کرد تصریح کرد: « جریان های انحرافی چون خوارج از دو بخش تشکیل شده بودند. بخشی رهبران و خط دهنده های آنان بودند و بخشی دیگر عوامی بودند که دنبال آن ها راه افتاده بودند و هر چه را که سران می گفتند انجام می دادند. پیروان چشم و گوش بسته این گروه کسانی بودند که اعتقاد داشتند علی بن ابی طالب(ع) در ماجرای حکمیت، اشتباه کرده است و باید با او مخالفت کرد و حکمش قتل است. درست مثل تکفیری ها و داعش امروز یا وهابی ها که شبیه هم هستند و هیچ فرقی با آنان ندارند. برای این ها کشتن و حکم قتل دادن و کافر انگاشتن و تکفیر کردن مثل آب خوردن است. »
وی افزود:«این طرز تفکر و این جریان در همه جا وجود دارد. فقط در آن سوی کشور ما وجود ندارد، بلکه حتی داخل کشور ما هم هستند. عده ای که علاقه دارند هر کسی را به هر دلیلی که نمی پسندند منحرف و کافر معرفی کنند.»
سخنران شب قدر ادامه داد: فلاسفه قدیم به وجود فضای اتری معتقد بودند. به این صورت که در فضای عالم فضایی به نام فضای اتری وجود دارد که هر حرکتی که در هر کجای عالم بکنید اثر آن در همه جهان پخش می شود. تکان دادن انگشت باعث می شود که نوسان آن تا آن سر کره خاکی منتشر شود. امروزه هم این نظر تایید شده است. مسائل اخلاقی هم به همین صورت است. رفتار من و شما در این کره زمین آثار خودش را حوادث آن سوی کره زمین خواهد گذاشت. اشتباهات ما در مباحث قبل و بعد از انقلاب اثر خودش را در مسائل آفریقای مسلمان، عرب های مسلمان، آمریکا و جاهای دیگر خواهد گذاشت و گذاشته است. این که بعضی از دلسوزان می گویند بیایید قبل از هر کاری خودمان را اصلاح کنیم تا دنیا اصلاح شود، حرف درستی است. قرآن هم همین را می گوید.
سید هادی خامنه ای افزود: در اثر حکومت معاویه در شام، آثاری در «فرهنگ معرفی شده به نام اسلام» و نه «اسلام واقعی» به دنیا برجای ماند که هنوز هم در دنیا دامن گیر اسلام است. با توجه به همسایگی شام آن زمان با اروپا و ارتباط تجاری و فرهنگی با یکدیگر، اسلامی که به اروپای آن دوران رفته است، اسلامی است که معاویه در شام آن را ترویج کرده است. هنوز هم در اروپا درگیر آن مساله هستیم. همان چیزها در ذهن اروپاست که در زمان معاویه در ذهن مردم فرو رفته بود. پس باید به خود بیاییم و مراقب باشیم که سخنرانی یک مسوول در اینجا می تواند آثار خودش را با ثبت در مقالات و کتاب ها در نسل های بعدی باقی گذارد طوری که تا سال های سال نمی توان آثار آن را محو کرد.
این روحانی و فعال سیاسی ادامه داد: اگر مسوولی از روی نادانی یا خودخواهی در اینجا ادعا می کند که اسلام با دموکراسی رابطه خوبی ندارد، اروپایی ها نه تنها از این حرف خشمگین نمی شوند، بلکه بسیار ممنون هم می شوند. چرا که آنها هم چنین ادعایی دارند که اسلام و دین با دموکراسی تطابق ندارد. اگر اینجا چنین حرفی زده شود، سند و مدرکی می شود در مقابل این حرف ما که قرآن و محمد و علی چیزی غیر از این می گویند قرار می گیرد و کسی حرف ما را باور نمی کند.
مدیرپژوهشکده تاریخ اسلام در ادامه به تحلیل نقش منافع اشخاص در پشت صحنه جریان های تندرو پرداخت و گفت: علی رغم اینکه در ظاهر، جریان های تندرو و انحرافی از عده ای افراد نادان و ناآگاه تشکیل شده اند، اما در سطح رهبری آنها افراد آگاه و معاندی هستند که آگاهانه این جریان ها را به وجود آورده اند و یا آگاهانه با این جریانات انحرافی همکاری می کنند.
سخنران شب قدر دارالزهرای تهران ادامه داد: ارزش هایی که نام برده شد و در صدر آنها عدالت و صداقت است گاهی می توانند به ضد ارزش تبدیل شوند. بدین صورت که به ابزاری برای ضد خودشان تبدیل شوند. اصطلاح «مذهب علیه مذهب» را نخستین بار مرحوم دکتر شریعتی به کار برد. این که با سلاح و ابزار دین و ارزش های پر اهمیت دینی می شود با بکاربستن مجموعه ای از ترفندها کاری کرد که دین واقعی و طرفداران واقعی دین را کنار گذاشت و از بین برد. در اینجا ارزش ها در مقابل ارزش ها قرار می گیرند. گاهی به صراحت و شبیه اتفاقی که در صفین با قرار دادن قرآن ها بر سر نیزه ها این کار را کردند و گاهی هم با روش های پیچیده تر این کار را کرده اند. استفاده از این ترفند برای خارج کردن همدیگر از عرصه در همه دوره های تاریخ مرسوم بوده است و اکنون هم نمونه هایی از آن را می توان دید.
وی با تاکید بر لزوم حمایت همه جانبه از مردم مظلوم غزه گفت: عده ای نادان و مغرض در طی سال های گذشته شایعه ای درآوردند که یکی از جریان های وابسته به اصلاحات شعار نه غزه، نه لبنان را مطرح کرده است. بنده رسما اعلام می کنم این یک دروغ شاخدار است. هیچ کس از وابستگان به اصلاحات و کسانی که به امام و به انقلاب ایمان دارند، هرگز چنین اعتقادی نداشته اند.
هادی خامنه ای خاطر نشان کرد: ما معتقدیم که از چند بابت باید از این مظلومان حمایت کنیم. اول اینکه وابستگی انسانی با آنان داریم. انسان ها همه از یک ریشه اند و باید از همدیگر در مقابل ظلم حمایت کنند. بگذریم از این که آنها مسلمان هم هستند. علاوه بر این، سرنوشت همه ما به هم وصل است. ما همه با هم پیوند داریم. امنیت ما از امنیت آنها جدا نیست. هم ما موظف به کمک به آنها هستیم و هم آنها موظف به کمک به ما در زمان گرفتاری ما هستند. ما باید این شعار دروغین را با همه ابزارهایی که داریم عملا تکذیب کنیم. باید به این مظلومین کمک کنیم و بگوییم آنچه که بعضی نادان ها و مغرضان می گویند دروغ و کذب است.
اول**1368**
انتهای پیام /*
ارتباط با سردبير:
[email protected]
تماس بی واسطه با مسئولین
30/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 61]