تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 2 فروردین 1404    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هر كس نصيحت را بپذيرد، از رسوايى به سلامت مى ماند.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

خرید پرینتر سه بعدی

سایبان ماشین

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

بانک کتاب

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

خرید از چین

خرید از چین

خرید محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

خودارزیابی چیست

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

مهاجرت به استرالیا

ایونا

تعمیرگاه هیوندای

کاشت ابرو با خواب طبیعی

هدایای تبلیغاتی

خرید عسل

صندوق سهامی

تزریق ژل

خرید زعفران مرغوب

تحصیل آنلاین آمریکا

سوالات آیین نامه

سمپاشی سوسک فاضلاب

بهترین دکتر پروتز سینه در تهران

صندلی گیمینگ

سررسید 1404

تقویم رومیزی 1404

ویزای توریستی ژاپن

قفسه فروشگاهی

چراغ خطی

ابزارهای هوش مصنوعی

آموزش مکالمه عربی

اینتیتر

استابلایزر

خرید لباس

7 little words daily answers

7 little words daily answers

7 little words daily answers

گوشی موبایل اقساطی

ماساژور تفنگی

قیمت ساندویچ پانل

مجوز آژانس مسافرتی

پنجره دوجداره

خرید رنگ نمای ساختمان

ناب مووی

خرید عطر

قرص اسلیم پلاس

nyt mini crossword answers

مشاوره تبلیغاتی رایگان

دانلود فیلم

قیمت ایکس باکس

نمایندگی دوو تهران

مهد کودک

پخش زنده شبکه ورزش

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1867935381




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

تحرکات خروج از رکود بخش صنعت و معدن


واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز:
تحرکات خروج از رکود بخش صنعت و معدن

تحرکات خروج از رکود بخش صنعت و معدن
ارزش افزوده بخش صنعت و معدن (به‌عنوان متغیری که تصویر کلی از وضعیت فعالیت بخش مذکور را نشان می‌دهد) در سال‌های اخیر به‌واسطه تشدید تحریم‌های بین‌المللی و به تبع آن بروز محدودیت‌های ارزی، کاهش واردات به‌ویژه واردات کالاهای واسطه‌ای و سرمایه‌ای، بروز فضای نامساعد کسب‌و‌کار، نوسانات دامنه‌دار در بازار ارز و... دستخوش نوسانات زیادی شد.
دکتر مهدی فتح‌اله: شاهد این مدعا نیز آن است که ارزش افزوده بخش صنعت و معدن در دوره 1390-1386 با رشدهای 1/1، 7/2، 1/5، 10 و 7/3 درصدی دارای روند صعودی بوده است، ولی پس از آن در سال 1391 با تجربه رشد منفی 5/9 درصدی روندی نزولی به خود گرفته است. همچنین براساس اطلاعات بانک مرکزی، رشد ارزش افزوده بخش معدن به قیمت‌های ثابت سال 1383 در فصول اول، دوم و سوم سال 1392 به‌ترتیب 3/4 درصد، منفی 8/3 درصد و منفی 1/10 درصد بوده است (رشد ارزش افزوده بخش معدن در 9 ماهه 1392 معادل منفی 3 درصد بوده است). رشد ارزش افزوده بخش صنعت نیز به قیمت‌های ثابت سال 1383 در فصول اول، دوم و سوم سال 1392 به‌ترتیب منفی 4/10 درصد، منفی 5/8 درصد و منفی 8/3 درصد بوده است (رشد ارزش افزوده بخش صنعت در 9 ماهه 1392 معادل منفی 5/7 درصد بوده است).

همان‌طور که اشاره شد از مهم‌ترین دلایل بروز و تعمیق رکود سال‌های اخیر اقتصاد ایران می‌توان به بی‌ثباتی فضای کلان اقتصادی به‌دلیل تشدید تحریم‌ها، کاهش سرمایه‌گذاری در بخش صنعت و معدن، کاهش واردات کالاهای واسطه‌ای و سرمایه‌ای، افزایش نیاز به منابع مالی ریالی و ارزی و چالش‌های تامین مالی اشاره داشت. مجموعه عواملی که به کاهش حجم فعالیت‌های تولیدی، کوچک شدن و افزایش ظرفیت‌های بلااستفاده بخش صنعت و معدن منجر شد.

براساس آنچه عنوان شد سوال اساسی قابل طرح آن است که دوران رکود بخش صنعت و معدن تا چه دوره‌ای تداوم خواهد داشت؟ در پاسخ باید اشاره داشت که تحلیلی کلان بر آمارهای ارزش افزوده بخش صنعت و معدن نشان می‌دهد که طی فصول اخیر بخش مذکور روند  رو به رشدی به خود گرفته است و تحرکاتی مبنی بر خروج از رکود قابل مشاهده است. ایجاد ثبات نسبی در فضای کلان اقتصاد ایران زمینه‌های پایداری نسبی در بازارهای ارز، طلا و سکه و به‌تبع آن حداقل کردن فعالیت‌های سفته‌بازی و سوداگری را به‌دنبال داشته است. همچنین بازگشت اعتماد نسبت به آینده اقتصاد ایران فضای مناسبی را برای افزایش سرمایه‌گذاری فراهم کرده است. در چنین شرایطی امکان به‌کارگیری ظرفیت‌های بلااستفاده برای افزایش سطح تولید در زیربخش‌های صنعتی و معدنی همچون خودروسازی، محصولات فولادی، مس و... وجود خواهد داشت.


به بیان دیگر، افزایش سطح تولید بخش‌های تاثیرگذار  صنعتی و معدنی در ماه‌های اخیر پایانی بر دوران رکود بخش صنعت و معدن قلمداد می‌شود. اتخاذ سیاست‌های کلان اقتصادی، پولی، مالی، ارزی و تجاری منسجم و هماهنگ نقش موثری در رشد سریع‌تر ارزش افزوده بخش صنعت و معدن خواهد داشت. هدایت و کانالیزه کردن منابع مالی به‌سمت فعالیت‌های مولد صنعتی و معدنی، اولویت‌دهی در تخصیص منابع ارزی برای واردات کالاهای واسطه‌ای و سرمایه‌ای موردنیاز بخش صنعت و معدن و توجه ویژه برای حل مشکلات صنایع استراتژیک و دارای ارتباطات پسین و پیشین بالا از جمله سیاست‌های قابل پیشنهاد در راستای تسریع خروج از رکود است.

رئیس موسسه مطالعات و پژوهش‌های بازرگانی
منبع: دنیای اقتصاد





1393/4/30





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن