واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز:
روزنامه جمهوری اسلامی: در نقشههای مسعود بارزانی، ادعاهای ارضی مضحکی نسبت به ایران وجود دارد /کردهای عاقل از جدایی سخن نمی گویند
خود کردهای عراق درباره جدائیطلبی اختلاف نظر دارند. سخنان آقای جلال طالبانی که هفته گذشته و در آستانه بازگشت به عراق گفته، نشان میدهد این موضوع در بالاترین سطوح سیاسی کردستان عراق مخالفان جدی دارد به گزارش نامه نیوز، روزنامه جمهوری اسلامی نوشت؛
جلال طالبانی، رئیسجمهور عراق، که بعد از یکسال و هفت ماه معالجه در آلمان در اولین روز هفته جاری به کشور خود برگشته، چند روز قبل از بازگشت درباره آینده کردستان عراق در مصاحبهای با خبرگزاری رسمی کویت، جدائی طلبی برای کردستان را اقدامی نادرست دانست و گفت: "کردهای عاقل و بالغ خواهان جدائی یا استقلال کردستان نیستند چون این امری غیرممکن است." وی که اولین رئیسجمهور عراق جدید است و دوران ریاست وی بر جمهوری عراق درحال به پایان رسیدن میباشد در توضیح نظر خود درباره نادرست بودن تجزیهطلبی در کردستان گفت: "من رئیس یک حزب هستم و شعارم از روز اول "حق تعیین سرنوشت" بوده اما هنگامی که به قانون اساسی رأی دادیم به این معناست که ما تصمیم گرفتیم سرنوشتمان به صورت فدرالی تعیین شود. نود و پنج درصد کردها به قانون اساسی عراق رأی مثبت دادهاند که بر نظام فدرال با تبعیت از دولت مرکزی تأکید کرده است."
طالبانی، که دوران سخت مبارزه با صدام و حزب بعث را پشت سرگذاشته و تجربیات زیادی از تعامل با کشورهای همسایه دارد و علاوه بر اینها فراز و نشیبهای یک دوره ریاست جمهوری بر عراق در یکی از دشوارترین مقاطع تاریخ این کشور را در ذهن و پرونده خود به ثبت رسانده، با تکیه بر همین تجربیات و تعاملات و یافتههای ملموس، با صداقت و صراحت در همین مصاحبه میگوید: "همواره این مثال را برای دو طرف میزنم که اگر استقلال منطقه کردستان اعلام شود، حتی اگر ترکیه و ایران و عراق علیه آن وارد جنگ نشوند و تنها به بستن مرزها اکتفا کنند، آن وقت این دولت چه خواهد کرد؟ به سادگی باید گفت خفه میشویم، چون هیچیک از نیازها و ضروریات اقتصادی و ساختارهای زیربنائی در این منطقه موجود نیست."
هر چند همین اشاره برای درک صحیح موقعیت کردستان و نامعقول بودن شعارهای تجزیهطلبی آقای بارزانی کافی است، ولی قبل از آنکه به تشریح انحرافی بودن این شعارها بپردازیم خوب است بخش دیگری از استدلال متین و محکم جلال طالبانی درباره بینیاز بودن کردستان عراق به تلاش برای جدا شدن از عراق را نیز ملاحظه کنیم. آقای طالبانی در ادامه مصاحبه با خبرگزاری کویت گفته است: "ما هم اکنون از نظام دموکراتیک و حقوق و آزادیهای گسترده بهره میبریم. این، تحولی بزرگ در کردستان است. اوضاع معیشتی بسیار خوب است و ساخت و سازها با گستردگی درحال انجام است، سرمایهگذارها از زمان سقوط صدام که محدود به 5 نفر بودند اکنون به 2900 نفر رسیدهاند که این به معنای افزایش ثروت و درآمد است. زمانی در کردستان فقط یک دانشگاه وجود داشت اما اکنون حدود 20 دانشگاه داریم و این واقعیت برای هر کرد عاقلی که خواهان سعادت وطن خود باشد کافی است که نسبت به شعارهای جدائیطلبی احساس بینیازی کند".
درباره سخنان احساسی مسعود بارزانی رئیس اقلیم کردستان عراق که همزمان با شورش داعش در استانهای شمال غربی عراق شعارهای جدائیطلبی سر داد، چند نکته قابل توجه وجود دارد.
اول آنکه خود کردهای عراق درباره جدائیطلبی اختلاف نظر دارند. سخنان آقای جلال طالبانی که هفته گذشته و در آستانه بازگشت به عراق گفته، نشان میدهد این موضوع در بالاترین سطوح سیاسی کردستان عراق مخالفان جدی دارد و برای سخنان آقای بارزانی میتوان فقط در حد یک شعار بیپشتوانه حساب باز کرد. به عبارت روشنتر، از نظر شاخصترین فرد سیاسی کردستان عراق، کردهای عاقل و برخوردار از بلوغ فکری و سیاسی حاضر نیستند از جدائی و تجزیه عراق سخن بگویند.
دوم آنکه تجزیه عراق، مخالفان زیادی در منطقه دارد که همسایگان عراق از جمله آنها هستند. با وجود چنین مخالفان بزرگی، که جمهوری اسلامی ایران یکی از آنهاست، جدائیطلبان چگونه میخواهند اهداف خود را محقق سازند؟ آیا سرنوشتی غیر از همان که آقای طالبانی گفت (به سادگی باید گفت خفه میشویم) در انتظارشان خواهد بود؟!
سوم آنکه در نقشههای امثال مسعود بارزانی، ادعاهای ارضی مضحکی نیز نسبت به بعضی کشورهای همسایه از جمله ایران وجود دارد. آن خفگی مورد اشاره آقای طالبانی مربوط به شرایطی است که همسایگان فقط مرزهایشان با کردستان عراق را ببندند، اما اگر شاهد ادعاهای ارضی باشند قطعاً اتفاقات دیگری خواهد افتاد. در آن صورت جدائی طلبان باید بدانند سرنوشتی بالاتر از خفگی در انتظارشان خواهد بود.
و چهارم آنکه حتی قدرتهای غربی نیز آنگونه که در ظاهر اعلام میکنند با تجزیه عراق موافق نیستند. اگر جان کری وزیر امور خارجه آمریکا در سفر اخیرش به عراق و دیداری که با بارزانی داشته در خفا چیزی غیر از آنچه آشکارا اعلام کرده به مسئولین اقلیم کردستان عراق گفته، حضرات نباید به آن دل خوش کنند. فعل و انفعالات عوامل رژیم صهیونیستی هم نباید مایه دلگرمی جدائیطلبان شود. آنها همه خواهان ناآرامی و جنگ و جدال در منطقه هستند تا بتوانند نان خود را در آن تنور داغ بپزند و ماهی مقصود خود را از آبی که گل آلود میشود بگیرند. سلاح بفروشند، قیمومت کنند، ثروتهای منطقه را چپاول نمایند و سیادت خود را بر منطقه حفظ کنند. عقلای کردستان عراق هرگز فریب این سوداگران بینالمللی را نخواهند خورد و با آتش تجزیهطلبی بازی نخواهند کرد.
1393/4/30
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 88]