واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۹ تير ۱۳۹۳ (۲۱:۳۹ب.ظ)
افزايش نسبي حجم معاملات در فضاي بازار غير رسمي قيمت ميلگرد هفته گذشته شاهد رشد ساختگي بود و افزايش نسبي حجم معاملات در فضاي بازار غير رسمي را به دنبال داشت.
به گزارش خبرگزاري موج، در روزهاي ابتدايي هفته گذشته(27 - 21 تير) قيمت محصولات فولادي در بازار غيررسمي نوسان چنداني را تجربه نکرد و روند معاملات نيز تکاپو و تحرک چنداني نداشت، اما از اواسط اين هفته قيمت ميلگرد در مبادي عرضه شهرهايي نظير اهواز، نيشابور و اصفهان افزايش يافت.
بر پايه اين گزارش، پس از يک روز تاخير اين روند مثبت به بازار آهن تهران نيز سرايت کرد، به طوري که تا روز پنج شنبه شاهد رشد قيمت ميلگرد و افزايش نسبي حجم معاملات در فضاي بازار غيررسمي بوديم.
در اين گزارش آمده است، متوسط قيمت ميلگرد در سايزهاي 14 تا 25 از رقم يک هزار و 845 تومان در روز شنبه به يک هزار و 860 تومان در پايان هفته افزايش يافت.
ميانگين قيمت تيرهاي ذوبي در شاخه هاي سبک نيز از رقم 346 هزار تومان به 351 هزار تومان رسيد. هر چند شاخه هاي سنگين تيرآهن(شاخه هاي 22، 24 و 27) روند رو به رشدي نداشت.
تيرآهن هاي شاخه سنگين، در هفته هاي قبل افزايش بي دليلي را تجربه کرده بود در اين هفته از رقم 814 به 806 هزار تومان کاهش يافت.
طي هفته معاملاتي گذشته در تالار صنعتي بورس کالا نيز 167 هزار و 421 تن انواع فولاد عرضه و حجم معامله 190 هزار و 131 تن ثبت شد.
بنابراين گزارش، حدود 126 هزار تن از حجم معامله فولاد در هفته گذشته مربوط به ثبت معاملات خارج از بورس انواع ورق فولاد مبارکه اصفهان بود.
در اين گزارش آمده است، 39 درصد از حجم عرضه هاي فولادي در هفته ياد شده فروخته شد.
معامله گران بازار آهن معتقدند، افزايش قيمت هايي که در هفته مزبور در اين بازار رخداد، صرفا به منظور بازار گرمي و فروش بيشتر محصول از سوي عده اي تاجر و دست اندرکار بازار بوده است و به اين علت که تقاضاي واقعي در بازار نيست و در ماه رمضان هم داد و ستد آهن آلات بيش از گذشته محدود مي شود، اين روند رو به رشد قيمت ها خيلي دوام نخواهد آورد.
فعالان بازار بر اين باورند، در هفته پيش رو به طور طبيعي بايد منتظر شد تا قيمت توليدات فولادي به سطوح پيشين به خصوص در مورد ميلگرد هاي ذوبي بازگشت داشته باشد.
در عين حال ارائه بسته پيشنهادي خروج ار رکود، توسط دولت را شايد به عنوان مهمترين رويداد اقتصادي در هفته گذشته کشور دانست که آگاهي از جزئيات آن براي اغلب توليدکننده ها و فعالان بازارهاي کالايي مانند فولاد بسيار مهم است.
اشتغالزايي به کمک حمايت از بنگاه هاي کوچک و متوسط از جمله راهکارهايي است که دولت در اين بسته براي خروج هر چه سريع تر از رکود پيش بيني کرده، مضاف بر اينکه در ميان مدت هم دولت براي تثبيت رونق اقتصادي در طول زمان تسهيل و تشويق صادرات، کاهش ماليات و افزايش مخارج عمراني دولت را به عنوان برنامه هاي خود در نظر گرفته است.
در اين گزارش به نقل از کارشناسان اقتصادي آمده است، با برنامه اي که دولت در اين زمينه ارائه کرده، شايد تا پايان سال نتوان نسبت به خروج واقعي از رکود چندان خوش بين بود، اما در سال 1394 و سال هاي آينده نشانه هايي روشن از تحريک تقاضا در بسياري از صنايع و بخش ها آشکار مي شود که بهبود روند معاملات و تقاضاي داخلي در صنعت فولاد نيز به کمک رونق صنعت ساختمان سازي و فعال شدن پروژه هاي عمراني، بخشي از آن خواهد بود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]