تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 7 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):خوشا به سعادت كسیكه عمل، علم، دوستى، دشمنى، گرفتن، رها كردن، سخن،سكوت ،كردار و گفتارش ر...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1834776510




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

حوزه محیط زیست در آستانه بحران نیست، بلکه در دل بحران است


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

فیسبوک تویتر Google+ Cloob حوزه محیط زیست در آستانه بحران نیست، بلکه در دل بحران است تهران بزرگ - ایرنا - مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران گفت: به تعبیر ریاست سازمان محیط زیست ˈ حوزه محیط زیست در آستانه بحران نیست، بلکه در دل بحران استˈ.


به گزارش خبرنگار ایرنا، محمد هادی حیدرزاده روز یکشنبه در نشست خبری به همراه مراسم تحویل دو بهله پرنده شکاری سارگپه در سالن اجتماعات خبرگزاری نسیم به خبرنگاران گفت: انتقال پیام های و اخبار زیست محیطی باید صادقانه و حداقل زمان صورت بگیرد.
وی ادامه داد: مجموعه رسانه ای می توانند به عنوان بازوان پرتوان سازمان محیط زیست برای آگاهی و اطلاع رسانی به مردم باشند.
وی با بیان اینکه چالش های زیست محیطی بعد از توسعه اقتصادی در کشور مورد بحث قرار گرفته است گفت: به تعبیر دکتر معصومه ابتکار رییس سازمان حفاظت محیط زیست کشور، ˈحوزه محیط زیست در آستانه بحران نیست بلکه در دل بحران استˈ.
حیدرزاده به ریشه یابی این بحران پرداخت و گفت: طی چندین دهه اخیر توسعه اقتصادی بر حفظ محیط زیست تقدم داشته است.
وی ادامه داد: در سال 1355 روزنامه کیهان نخستین رسانه ای بود که اعلام کرد ˈآلودگی هوای تهران جدی استˈ یعنی یکی از مشکلات زیست محیطی که از همان موقع باید مورد بررسی قرار می گرفت.
حیدرزاده به رشدصنعت از اواخر دهه 40 تا پیش از انقلاب اسلامی در سال 57 اشاره کرد و اظهار کرد: در این دوره نقطه استقرار (زون) صنایع در محور تهران – کرج در مسیر دالان باد استان تهران بدون توجه به رویکردهای زیست محیطی قرار گرفت.
وی تصریح کرد: پیش از استقرار صنایع در این منطقه اگر آمایش و ارزیابی سرزمین صورت می گرفت نباید در این محدود زیست محیطی سند مالکیتی صادر می شد.
حیدرزاده اضافه کرد: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی نیز کشور درگیر هشت سال دفاع مقدس شد به ناچار بیشتر امکانات متوجه جنگ و جبهه و حفظ تمامیت ارضی کشور شد که باید هم می شد.
وی با بیان اینکه مدیران کشور با این تصور که بعد از هشت سال جنگ تحمیلی توسعه کشور عقب مانده است اظهار کرد: در این دوره نیز با ساخت و سازهای از جمله ایجاد سدها بدون توجه به مسایل زیست محیطی باز توسعه صنعت مقدم بر حفظ محیط زیست قرار گرفت.
حیدرزاده با اشاره به برگزاری کنفرانس ریو در برزیل در سال 1992 اظهار کرد: به نظر من رنسانس مکتب محیط زیست از این مقطع زمانی شروع می شود چرا که به تدریج توجه به مسائل محیط زیست در برنامه های دولت ها از جمله ایران قرار گرفت.
وی تصریح کرد: با وجود شکل گیری و رونق تشکل های مردم نهاد در حوزه مسائل زیست محیطی هنوز وضعیت محیط زیست به واسطه خشک شدن تالاب ها، آلودگی هوا، پدیده ریزگردها و سایر عوامل مخرب موضوعات زیست محیطی، نشان می دهد که حوزه محیط زیست در دل بحران قرار دارد.
حیدرزاده با اشاره به اینکه در حال حاضر مهمترین بحران پیش رو خشکسالی کشور است اظهار کرد: ایران نخستین کشور در دنیا است که به سرعت به سمت شرایط بیابانی شدن گام برمی دارد.
وی افزود: در حال حاضر به دلیل مصرف بیش از اندازه آب های زیرزمینی و نبود مدیریت منابع آب، با نشست های زمین، اکوسیستم بیابانی در کشور در حال توسعه است.
حیدرزاده با اشاره به اینکه مسایل زیست محیطی به مسایل سیاسی و حتی امنیتی کشور گره خورده است گفت: موضوع کم آبی یک مسئله کاملا امنیتی است مردم اصفهان معتقد هستند چرا آب زاینده رود در جای دیگر باید مصرف شود مردم کرج معترض این هستند که چرا آب رودخانه کرج به سمت تهران روانه می شود و مردم اهواز نیز اروندرود را مطرح می کنند.
وی اضافه کرد: همه اینها نشان می دهد که موضوع زیست محیطی نه تنها در ایران بلکه در تمام دنیا دیگر صرف جنبه محیط زیستی نیست و به مسایل اجتماعی سیاسی و امنیتی نیز ارتباط دارد.
وی تصریح کرد: کشوری اگر بخواهد امنیت ملی خودش را حفظ کند و در پای میز مذاکرات امتیازات بیشتری کسب کند حتما باید تمامیت ارضی زیست محیطی قابل قبولی داشته باشد و به آن اهمیت دهد تا بتواند از تمامیت ارضی سایر حوزه ها نیز دفاع کند.
حیدرزاده با اشاره به مجموعه ای از بیانات مقام معظم رهبری در خصوص اهمیت حفظ محیط زیست گفت: در یک سال گذشته رهبر معظم انقلاب در بیش از 40 درصد از بیانات خود مستقیم یا غیر مستقیم به موضوع محیط زیست اشاره کرده اند. که نشاندهنده اهمیت موضوع با همان عقبه سیاسی اجتماعی و فرهنگی اقتصادی و حتی امنیت ملی را تحت تاثیر قرار بدهد که معظم له به اهمتی موضوع پی بردند.
است این در حالی است که در برخی از دستگاه ها فرمایشات رهبری با چنین اولویتی دنبال نمی شود و آنچنان که باید به محیط زیست اهمیت داده نمی شود.
وی با تاکید بر این که رسالت محیط زیست تبعیت از فرمایشات رهبری است گفت: تمام منویات مقام معظم رهبری باید را به عنوان یک اولویت سرلوحه تمام برنامه های کاری دستگاه های دولتی قرار بگیرد به ویژه که رهبر انقلاب موضوعات محیط زیست را همتراز با موضوعات فرهنگی اجتماعی مطرح می کنند.
حیدرزاده اظهار کرد: تغییر کاربری زمین های یا زمین خواری در کشور ما وجود دارد دستگاه های دولتی باید با عزمی بیش از این به این موضوع توجه کنند و حل این معضل را در اولویت کاری خود قرار دهند.
وی افزود: استان تهران در تغییر کاربری اراضی به دلیل بالا بودن قیمت زمین و ارزش اقتصادی آن دارای رتبه اول در کشور است.
حیدرزاده تصریح کرد: در شش ماهه دوم 92 و 93 حدود 240 هزار متر مربع را صرف رفع تصرف شد که نشان می دهد نگاه پیشگیرانه در تغییر کاربری در کشور وجود ندارد.
مدیر کل محیط زیست استان تهران در خصوص وضعیت خشکسالی و کم آبی این استان و نحوه مدیریت منابع آب گفت: بر خلاف تصورعامه مردم 92 درصد منابع آبی در تهران در بخش کشاورزی مصرف می شود و تنها 6 درصد مصرف منابع آبی مربوط به شرب است
وی افزود: رسالت رسانه این است که دغدغه مسوولان محیط زیست را به مردم منتقل کنند در سیر تاریخی ایران هیچ حرکت مثبتی بدون مشارکت مردم موفق نبود.
حیدرزاده افزود: محبت دیگر رسانه ها به دستگاه های اجرایی نقد سازنده فارغ از جناح بندی سیاسی است که در حوزه محیط زیست به شدت نیاز به نقد سازنده است که در اصل یک نوع غلط گیری است که می توان جلوی آزمون وخطا را بگیرد.
مدیرکل محیط زیست تهران تاکید کرد: چرا که بعد از 35 سال از گذشت انقلاب دیگر وقت آزمون و خطا نیست و رسانه ها می توانند در این مسیر به کمک دستگاه های اجرایی بیاینددارند
وی ادامه داد: اداره محیط زیست تهران با همکاری سازمان جهاد استان تهران در حال تغییر الگوی مصرف است چراکه بسیاری از تولیدات کشاورزی تهران مصرف آب مجازی بالایی دارند.
حیدرزاده گفت: ما درزمینه کاهش مصرف آب در کشور تبلیغات می کنیم نه فرهنگسازی، و این روش بازدهی نداشته و نیازمند یک انقلاب در فرهنگسازی مصرف آب هستیم.
مدیر کل محیط زیست استان تهران آبیاری زمین های کشاورزی در جنوب تهران را در کنترل این اداره عنوان کرد و گفت: مزارعی که با آب فاضلاب آبیاری می شوند شناسایی و در صورت تخلف مجرم شناخته شده و برخود قانونی انجام خواهد گرفت.
وی آلودگی خاک تهران را ثابت شده ندانست و اظهار کرد: آلودگی خاک تهران به حدی نیست که امکان کشاورزی در آن وجود نداشته باشد و از نشانه های عدم آلودگی می توان به کیفیت محصولات تولیدی اشاره کرد.
حیدرزاده همچنین به به موضوع قاچاق گونه های زیستی اشاره کرد و گفت: در حال حاضر سومین داد و ستد پرسود در جهان مربوط به قاچاق حیوانات است و از همین رو خرید و فروش حیوانات وحشی از سوی سازمان محیط زیست به شدت در حال کنترل است، و به دلیل گرایش گردشگران عربی به شکار، ورود گردشگر عرب و اعطای پروانه شکار به آنان کنترل شده است.
وی افزود: ساخت مسکن مهر در مسیر گذرگاه های گله های حیوانات تداوم نسل گونه های زیستی را با خطر انقراض مواجه ساخته است.
این مقام مسئول الگوی فضای سبز شهری را در استان تهران پرآب دانست و اظهار کرد: الگوی کشت فضای سبز باید باید تغییر کند آنچنانکه در دو سال اخیر شهرداری به سمت کاشت درختچه به جای ایجاد فضای سبز چمنی اقدام کرده است.
حیدرزاده به تصویب لایحه هوای پاک در مجلس اشاره کرد و گفت: قرار است پس از پایان تعطیلات مجلس به این لایحه در فراکسیون ها پرداخته شود و تا به حال رایزنی های خوبی انجام گرفته است.
وی تصریح کرد: با اجرای این لایحه اختیارات سازمان محیط زیست در برخودر با دستگاه ها افزایش می یابد و در مقابل وظایف سازمان محیط زیست افزود می شود.
حیدرزاده در پایان با تقدیر از خبرگزاری «نسیم» در حمایت از محیط زیست؛ رسالت رسانه ها را در زمینه محیط زیست، انتقال دغدغه های محیط زیست به مردم و ایجاد فضای نقد سازنده فارغ از جناح بندی سیاسی دانست.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران در پایان مراسم ضمن تقدیر از تحویل دو پرنده شکاری سارگپه از تحویل دهنده آنان با اهدای لوح نقدیر تشکر کرد و برای انجام مراحل بعدی از جمله رهاسازی این دو پرنده به زیستگاه طبیعی خودشان به یگان حفاظت محیط زیست استان تهران تحویل داده شد.
تهرام564/1699

انتهای پیام /*
ارتباط با سردبير:

[email protected]


تماس بی واسطه با مسئولین





29/04/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 57]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن