تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 3 آذر 1403    احادیث و روایات:  حضرت زهرا (س):هر کس عبادت خالصش را برای خدا بالا بفرستد، خدا بهتریم مصلحت را برای او نازل می ک...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1832584339




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

چرا کسی دلواپس نگهداری از گنجینه پژوهشی سازمان حفاظت محیط زیست نبود؟


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

چرا کسی دلواپس نگهداری از گنجینه پژوهشی سازمان حفاظت محیط زیست نبود؟ تهران - ایرنا - نخستین بار معصومه ابتکار رییس سازمان حفاظت محیط زیست در جلسه شورای پژوهشی سازمان حفاظت محیط زیست موضوع ناپدید شدن 30 سال دستاورد سازمان مطبوعش در حوزه پژوهش را مطرح کرد.


به گزارش ایرنا از پایگاه اطلاع رسانی سازمان حفاظت محیط زیست، اتفاقی آنچنان نادر و بزرگ در دنیای پیشرفته امروزی که حتی ابتکار هم از وقوعش شوکه شده بود تا جایی که گویا توضیح مبسوط ماجرا نیز برایش سخت بود.
رییس سازمان حفاظت محیط زیست فقط با ابراز تاسف از سوء مدیریتی که منجر به چنین اتفاقی شده بود، گفت: ˈمتاسفانه بسیاری از طرح های پژوهشی و اطلاعات موجود در حوزه پژوهش و آموزش سازمان بر اثر مدیریت سوء هشت سال گذشته از بین رفته یا ناپدید شده است و کسی هم در قبال ناپدید شدن 30 سال دستاورد سازمان در حوزه پژوهش پاسخگو نیست.ˈ
اما شرح مهناز مظاهری معاون آموزش و پژوهش فعلی سازمان حفاظت محیط زیست از ماجرا اینگونه است: دوره گذشته مدیریت ابتکار در سازمان حفاظت محیط زیست مطابق بخش نامه سازمان مدیریت وقت مبنی بر اثربخشی پژوهش های تخصصی در ارتقای کارشناسان به سطوح بالاتر و بر اساس اعلام عمومی و دعوت سازمان حفاظت محیط زیست، از تمامی کارکنان خواستیم با ارایه پژوهش های خود در حوزه محیط زیست ما را جهت جلوگیری از تضییع حق کارکنان در ارتقاء به سطوح بالاتر یاری کنند.
مظاهری که آن زمان ریاست کمیسیون پژوهشی سازمان حفاظت محیط زیست را برعهده داشت، حجم پژوهش های ارسالی از سوی کارشناسان در آن مقطع را غافلگیر کننده می داند و می گوید: مدتی پس از اعلام عمومی در بین کارکنان سازمان حفاظت محیط زیست و ارسال پژوهش های آنها به کمیسیون برای بررسی، متوجه شدیم که گنجینه ای علمی در حوزه محیط زیست کشف کرده ایم و همان زمان مقرر شد برای حفظ این گنجینه، بانک اطلاعاتی از پژوهش های ارسالی تهیه و روی وب قرار گیرد.
معاون سازمان حفاظت محیط زیست معتقد است: این گنجینه بسیار افتخار آمیز بود و علاوه بر ارزش علمی خود، کمکی بزرگ جهت جلوگیری از تکرار پژوهش های یکسان در حوزه محیط زیست بود.
وی گذشته از ابراز تاسفی که بابت هدر رفت هزینه مالی که برای تهیه این بانک اطلاعاتی - پژوهشی در حوزه محیط زیست شده بود، از بین رفتن این سرمایه عظیم پژوهشی را، نابودی بخشی مهم از پیشنیه سازمان حفاظت محیط زیست می داند و با تعجب می پرسد: ˈ چطور می شود با فرمت شدن سرور، این حجم ارزشمند اطلاعات از بین برود و هیچ ذخیره دیگری هم از آن وجود نداشته باشد، در حالی که هر فردی حتی در سیستم شخصی خود از هر فایل چندین ذخیره نگه می دارد.
شاید پیش از شنیدن صحبت های زهرا جواهریان مدیرکل دفتر توسعه پایدار و اقتصاد محیط زیست در دوره جدید که آن زمان یکی از دست اندرکاران اصلی تهیه این بانک اطلاعاتی بوده است، امیدی برای پایان خوش این کابوس علمی بود، ولی پس از صحبت های او، باید پذیرفت که بی مسئولیتی عده ای منجر به نابودی گنجینه ای عظیم در حوزه پژوهش های محیط زیستی این کشور شده است! اتفاقی که شاید نسل های آینده هرگز مقصران چنین فاجعه ای را نبخشند!
جواهریان خاطراتش را مرور می کند: سال 82- 83 بود که به واسطه بخشنامه سازمان مدیریت وقت، دستگاه های دولتی موظف به سطح بندی کارشناسان به سه سطح کارشناسی ارشد، خبره و عالی بر اساس استانداردها و شاخص های مدون و مشخص شدند. شاخص هایی که یکی از آنها ارائه فعالیت علمی - پژوهشی بود.
مدیر IT آن روزهای سازمان می گوید: فرصت بسیار خوبی بود تا بانک اطلاعات پژوهشی سازمان را شکل دهیم. بسیاری از پژوهش هایی که در آن زمان ارایه شد، مربوط به سال های ابتدایی شروع به کار سازمان بود و از جمله مواردی بود که شاید فرصت دیگری برای دستیابی به آن ها وجود نداشت.
نتیجه فراخوان عمومی فراتر از حد انتظار بود. بنابراین از پژوهشگران فرصتی 6 ماهه برای تهیه بانک اطلاعاتی درخواست شد. آن عده که نسخه کپی شده دیگری از پژوهش خود داشتند، پژوهش ارسالی را به کتابخانه سازمان حفاظت محیط زیست اهدا کردند و مابقی پس از تبدیل نسخه کاغذی به نسخه الکترونیکی، پژوهش خود را باز پس گرفتند.
اعتماد، تعامل و تلاشی جمعی، منجر به شکل گیری بانک پژوهش و تحقیقات 30 ساله سازمان شد. فراخوان منتج به گردآوری 15 هزار پژوهش از کارکنان حفاظت محیط زیست سراسر کشور شد.
نهایتا پس از قرارداد فی مابین سازمان حفاظت محیط زیست و پژوهشکده علوم و فناوری ایران (irandoc)؛ نمایه، چکیده و متن کامل 2 هزار و 500 پژوهش برتر به صورت بانک اطلاعاتی قابل جستجو بر اساس موضوع، استان و نام پژوهشگر در اواخر سال 1384 به سازمان حفاظت محیط زیست تحویل داده شد.
جواهریان می گوید: ˈنتیجه کار آنچنان مثبت بود که دفتر محیط زیست دریایی سازمان در آن زمان، تقاضای انجام پروژه ای مشابه در حوزه مربوط به خود را داشت. در نتیجه برای 500 پژوهش در حوزه خزر و 500پژوهش در حوزه خلیج فارس، بانک اطلاعاتی بر همین روال شکل گرفت، بانکی که خوشبختانه بر خلاف بانک پژوهشی سازمان، اکنون نیز قابل دسترسی است.
اما شوک اصلی زمانی به وجود آمد که سال 88، جواهریان تقاضای دسترسی به بانک اطلاعاتی را داشت. مسوول IT سازمان که مسوولیت نگهداری از سرور اطلاعات را برعهده داشت، اعلام کرد بر اثر فرمت سرور، تمام اطلاعات بانک 30 ساله پژوهش سازمان از بین رفته است و هیچ نسخه دیگری هم از آن به صورت ذخیره وجود ندارد.
جواهریان ادامه می دهد: تغییرات فراوان مدیریتی و جا به جایی دفاتر بین سال های 85 تا 88، بی نظمی را به وجود آورد که از بین رفتن بانک پژوهش سازمان یکی از عواقب آن بود.
وی می گوید: تلاش ها و پیگیری هایش برای دستیابی به بانک اطلاعاتی از طریق پژوهشکده علوم و فناوری ایران (irandoc) نیز تا به امروز به نتیجه ای نرسیده است. کارشناس مربوطه در نهاد مقابل بازنشسته شده و برنامه نیز طی این سال ها، تغییرات فراوانی داشته است.
دراین گزارش همچنین آمده است: اگرچه جواهریان هنوز هم امیدوار است تا شاید پژوهشکده علوم و فناوری ایران (irandoc) بتواند حداقل بخشی از سرمایه عظیم پژوهشی سازمان حفاظت محیط زیست را بازیابی کند ولی براستی چه کسی مسوول چنین فاجعه بزرگی است؟! چه کسی نسل امروز و فردای محیط زیست ایران را از دستیابی به بانک اطلاعات پژوهشی این حوزه محروم کرده است؟! چرا کسی دلواپس حفظ بدن نحیف پژوهش کشور حداقل در حوزه محیط زیست، نبوده است؟!
علمی ( 1 ) **9014**1599

انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير


[email protected]




18/04/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن