تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 25 دی 1403    احادیث و روایات:  امام رضا (ع):نیکوترین مردم از نظر ایمان، خوش خلق‌ترین و با لطفترین آنها نسبت به اهل خویش است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1853374471




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

سهم دانشگاه‌ها از توليد ناخالص ملي كمتر از 4/0 درصد


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: سهم دانشگاه‌ها از توليد ناخالص ملي كمتر از 4/0 درصد
يكي از مهـم‌تـرين سرمايه‌هاي معنوي پشتوانه دانشگاهيان اعتماد و احترام به علم و عالم و در تعريف امروزي به دانشگاه و دانشگاهيان است اما وقتي سهم پايين دانشگاه را در قبال اين سرمايه‌گذاري‌ها بررسي مي‌كنيم، نتيجه مطلوب يا حداقل نزديك به مطلوبي به دست نمي‌آيد. از همه بدتر رسيدن نتيجه اين معادلات و مناسبات به گوش مردم است


سهم پايين دانشگاه‌ها و مراكز آموزش عالي در توليد ناخالص ملي اين روزها و در آستانه تدوين برنامه ششم توسعه كشور مورد توجه مسئولان و صاحبنظران قرار گرفته و افكار عمومي منتظر نقش‌پذيري جدي‌تر مراكز دانشگاهي در گريز از اقتصاد نفت‌محور است. اين در شرايطي است كه در حال حاضر برخي مطالعات سهم 4/0 درصدي را در توليد ناخالص داخلي براي دانشگاه‌ها قائل هستند.
ارزش افزوده توليد شده توسط همه عوامل و بخش‌هاي مختلف اقتصادي يك ملت، براي يك دوره زماني (مثلاً يك ساله)، بيانگر توليد ناخالص ملي آن كشور است. در واقع توليد ناخالص ملي، ارزش مجموع كالاهاي توليدي و خدمات نهايي كه توسط يك نظام اقتصادي در سراسر دنيا و در يك سال معين توليد شده است را بيان مي‌كند.
ارتقاي اين شاخص اقتصادي مي‌تواند محك خوبي براي دستيابي به توسعه پايدار باشد اما خود توليد ناخالص ملي و تحقق ارتقاي آن به مؤلفه‌هاي اجتماعي متعددي وابسته است، يكي از مجموعه‌هايي كه ساختار آن براي اثرگذاري مستقيم بر توليد ناخالص داخلي آماده است، دانشگاه است، منتها در كشور ما دانشگاه تا حدود زيادي از اين نقش خود غافل مانده است. تمركز بيش از اندازه روي مسئله آموزش و ظرفيت‌سازي براي داوطلبان تحصيل در دانشگاه‌ها و مراكز علمي، نداشتن صنايع پايه و به‌روز كه مدام از دانشگاه سؤال و مطالبه علمي داشته باشند و نبود يك منشور پژوهشي نيازمحور علت اين غفلت است.
    نشتی دانشگاه کجاست؟
به بيان ديگر دانشگاه‌هاي ما در ايجاد ارزش افزوده بر منابعي كه در اختيار دارند، ناتوانند. اين منابع منحصر به منابع مادي نيست و جامعه منابع معنوي زيادي را نيز روي دانشگاه‌ها و مراكز علمي سرمايه‌گذاري كرده است. يكي از مهم‌ترين سرمايه‌هاي معنوي پشتوانه دانشگاهيان اعتماد و احترام به علم و عالم و در تعريف امروزي به دانشگاه و دانشگاهيان است اما وقتي سهم پايين دانشگاه را در قبال اين سرمايه‌گذاري‌ها بررسي مي‌كنيم، نتيجه مطلوب يا حداقل نزديك به مطلوبي به دست نمي‌آيد. از همه بدتر رسيدن نتيجه اين معادلات و مناسبات به گوش مردم است.
از سوي ديگر اگرچه بايد پذيرفت اين سرمايه‌گذاري‌ها در حد ايده‌آل‌هاي اين حوزه نيست، اما بايد اعتراف كرد كه به همين اندازه هم بازده نداشته است.
سوءتدبير در تخصيص و مديريت منابع يكي از عوامل پايين ماندن سهم دانشگاه‌ها از توليد ناخالص ملي است.
همچنين تخصيص منابع و اعتبارات به زمينه‌هاي آموزشي دانشگاه‌ها نيز خطاي ديگري است كه شرايط كنوني را رقم زده است. دانش‌آموختگاني كه توانايي كارآفريني ندارند و در انتظار استخدام شدن از چرخه آموزش خارج نمي‌شوند. دانش‌آموختگاني كه با سرمايه ملي تحصيل مي‌كنند اما تخصصشان به خدمت فرصت‌هاي خارج از كشور درمي‌آيد و مهاجرت مي‌كنند. پذيرش دانشجو در رشته‌هاي كهنه و ناروزآمد براي ساليان متمادي. پايان‌نامه‌هايي كه با سرمايه ملي توليد مي‌شوند اما تنها به كار كتابخانه‌ها مي‌آيند يا در بهترين صورت پاسخ سؤالات خارجي‌ها هستند و... همه وهمه محل‌هاي نشتي سرمايه‌هاي كشوري است كه هيچ ارزش افزوده‌اي به آنها اضافه نمي‌شود.
    تولید ناخالص داخلی و سهم کمتر از4/0 درصدی دانشگاه ها
 البته بعضي‌ها از جمله فروهر فرزانه عضو هيئت علمي دانشگاه شريف ناچيز بودن امكانات كاربردي در دانشگاه را دليل اصلي سهم اندك دانشگاه‌ها از توليد ناخالص داخلي مي‌دانند. وي با بيان اينكه سهم دانشگاه‌ها از توليد ناخالص ملي رقمي كمتر از 4/0 درصد است، به رسانه‌ها گفت: اين عدد در كشورهاي توسعه‌يافته علمي بيش از 2 تا 5/2 درصد است.
فرزانه با اشاره به فرمايشات مقام معظم رهبري مبني بر توسعه علمي دانشگاه‌ها اظهار كرد: توسعه علمي پايدار و متوازن نيازمند منابع مالي و امكانات كاربردي كافي در دانشگاه است و در ايران مطابق برآوردهاي اخير سهم دانشگاه‌ها از توليد ناخالص ملي كمتر از 4/0 درصد است. اين عضو هيئت علمي دانشگاه شريف با اشاره به اينكه در كشورهايي كه توسعه و پيشرفت علمي وجود دارد ميزان سهم دانشگاه‌ها از توليد ناخالص ملي بيش از 2 تا 5/2 درصد است، گفت: در كشور ما اين سهم به نسبت توانايي‌هاي مالي و زيربنايي آنچه به دانشگاه‌ها تخصيص داده مي‌شود، فوق‌العاده ناچيز است. وي با تأكيد بر اينكه ناچيز بودن امكانات كاربردي در دانشگاه مي‌تواند به فرآيند توسعه علمي لطمه وارد كند، افزود: زماني كه سرانه هر دانشجو از اين سهم محاسبه شود بسيار ناچيز است، لذا اگر مي‌خواهيم در مسير توسعه علمي قرار بگيريم، بايد بر سهم دانشگاه از توليد ناخالص ملي توجه ويژه شود.
اگرچه مبنای رقم 4/0 درصد اعلام نشده اما آنچه تمام مطالعات و آمارها روی آن توافق نظر دارند پايین‌بودن بدون توجیه  سهم دانشگاه‌ها در تولید ناخالص ملی است که شاید وجود همین رقم کوچک نیز مرهون تربیت نیروی انسانی و البته قراردادهای دانشگاهی در طرح‌های کلان ملی باشد که شورای عالی عتف آنها را پیگیری می‌کند.
در کشورهای توسعه یافته که دکتر فرزانه بالای 2 درصد را برای سهم دانشگاه هایشان از تولید ناخالص ملی ذکر می‌کند، دانشگاه پیشانی توسعه است، اما در کشور ما نه تنها عزم جدی برای واگذاری امور به دانشگاهیان وجود ندارد بلكه از سوی خود دانشگاهیان نیز کشش و مطالبه‌ای برای پذیرفتن مسئولیت‌های بزرگ ملی نیست.

نویسنده : نفيسه ابراهيم‌زاده انتظام 
منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۲۸ تير ۱۳۹۳ - ۲۰:۱۴





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 50]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن