واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز:
این عمل شما را بیشتر به خدا نزدیک میکند
هرچه روزه بگیرید، نماز بخوانید، مکه بروید و عمره و حج انجام بدهید، این اعمال آن قدر شما را به خدا نزدیکتر نمیکند که اصلاح ذات البین میکند. حج : وصیت امام علی(ع) هنگام شهادتامیرمومنان(ع) در شب بیست و یکم ماه مبارک رمضان با فرقی شکافته، در بستر شهادت افتاده بود،گاه بیهوش میشد وگاه به هوش میآمد، جملاتی میفرمود و به فرزندانش وصیّت میکرد در ضمن وصیتّش چنین جملاتی فرمود: «وَ صلاحُ ذاتِ بَینِکُم»؛ این پیام من به همهٔ شما برسد، صلاح ذات البین داشته باشید.
ایشان میفرمود: من از رسول خدا (ص) شنیدم که میفرمود: اصلاح ذات البین (روابط را حسنه کردن) در پیشگاه خدا از انواع نمازها و روزههای مستحبی برتر و با فضیلتتر است. نهج البلاغهٔ فیض نامه ۴۷
هرچه روزه بگیرید، نماز بخوانید، مکه بروید و عمره و حج انجام بدهید، این اعمال آن قدر شما را به خدا نزدیکتر نمیکند که اصلاح ذات البین میکند.
امام صادق (ع) فرموده است: آن صدقهای که خدا خیلی دوست دارد این است که کینه توزی و دشمنی و فساد بین افراد را به صلاح و دوستی مبدّل کنید. اصول کافی جلد ۲ صفحه ۲۰۹
توصیه مهم امام رضا(ع) به اباصلت
اباصلت در پنجشنبه آخر ماه شعبان رسید به محضر مقدس امام رضا (ع)، حضرت فرمود: اباصلت چکار کردی برای خودت در ماه شعبان؟ اباصلت با حالتی تاسف بار گفت که کار مفیدی نکرده است. امام رضا (ع) فرمود: خیلی از ثوابها و موقعیتهای مناسب را از دست دادی.
ولی حضرت برای جبران این ثوابهای از دست رفته دو نکته را به ایشان امر فرمودند: یکی اینکه نگذار کینه کسی را در دل داشته باشی، دوم اینکه اگر میتوانی قهر کردهها را آشتی بده.
پس دو مطلب است که ۱) کینه نباشد ۲) آشتی باشد که هر دو کلام مقدس امام رضا (ع) است.
چه کنیم دعاهایمان برآورده شوند؟
این نکته هم جالب است که عرض شود، مردی که بسیار گرفتار بوده است و همیشه دعا میکرد که مشکلش حل شود و حاجتش روا شود که البته هر چقدر دعا کرد مشکلش حل نشد، ولیکن پس از مدتی برطرف شد به همین خاطر مراجعه کرد به محضر امام رضا (ع) و از حضرت پرسید که کدامیک از نذرها و دعاها و... باعث شد حاجتم روا شود تا بعد از این هم، من با همان نذرها و دعاها، دیگر مشکلاتم را نیز برطرف کنم.
حضرت فرمود هیچکدام! آن مرد گفت: آقا من کارم درست شد، حضرت فرمود: بلی، ولی به خاطر دعاهایت نبود بلکه آن روزی که زن و شوهری را که با هم قهر بودند آشتی دادی و بچهها پدر و مادر را در کنار هم دیدند و از عشق اینکه آنها با هماند، شاد شدند، خدا هم به خاطر این کار تو، قلبت را شاد کرد و مشکلت را برطرف کرد.
نمونهای از اصلاح ذات البین
مفضّل بن عمر از اصحاب امام صادق (ع) بود. روزی دو تن از شیعیان را دید که بر سر ارث دعوایی دارند. آن دو نفر را به منزل خود برد و معلوم شد که اختلاف بر سر چهارصد درهم یا دینار است. صندوق خود را آورد. از پول خودش چهارصد درهم یا دینار برداشت و به آن کس که ادّعای طلب داشت داد و دعوا تمام شد. بعد گفت: خیال نکنید این پول مال من بود. این پول متعلّق به امام صادق (ع) است. ایشان پولی نزد من گذاشتهاند که هر وقت دیدم دو نفر شیعه با هم منازعهای دارند، نگذارم کارشان به محاکم طاغوت بکشد و از پول امام بدهم و اصلاح کنم. اصول کافی جلد ۲ صفحه ۲۰۹
1393/4/27
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 94]