تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 16 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):توكّل كردن (به خدا) بعد از به كار بردن عقل، خود موعظه است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826721787




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

میرفطروس: رضا شاه ما را آدم کرده است!


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران:
میرفطروس: رضا شاه ما را آدم کرده است!
میرفطروس در کتاب «ایران در گذر روزگاران» ناراحت است که چرا در مقطعی، گروه هایی از روشنفکران ایرانی با رژیم پهلوی مخالفت کردند. میرفطروس، مخالفت با رژیم پهلوی را «نیهیلیسم سیاسی ویران ساز» می نامد.


به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران، علی میرفطروس به عنوان یک روشنفکر سلطنت طلب در کتابی که وزارت ارشاد به آن مجوّز داده (در واقع با استفاده از تریبونی که وزارت ارشاد برای او فراهم کرده) است، به تبلیغ و ترویج مواضع سلطنت طلبانه اش می پردازد.

میرفطروس در آثار مختلفی که پس از انقلاب پدید آورده نشان داده است که یک سلطنت طلب تمام عیار و مجیزگو و مدّاح رژیم پهلوی است. نکته این است که میرفطروس آنقدر مجذوب (و شاید هم مأمور) سلطنت و خانواده پهلوی و وام دار جماعت سلطنت طلب است که در مداحی برای اعضای این خاندان گرفتار توهم و یاوه گویی می شود. میرفطروس در کتاب «ایران در گذر روزگاران» رضاشاه را مظهر «مُدارا» می نامد. به راستی این سخن میرفطروس، عمیقاً مضحک و خنده دار و در عین حال تراژیک است. رضاخان پهلوی که دوست و دشمن به خشونت و قساوت و قلدری و سرکوب گری و روحیه استبدادی و خودکامه او اذعان و اعتراف دارند (حتی محمدرضا پهلوی هم بعضاً و به صورت تلویحی به این واقعیت اعتراف داشته است، هرچند که خود محمدرضاشاه هم دست کمی از پدرش نداشت) از طرف میرفطروس، «مظهر مدارا و همبستگی ملی» نامیده می شود.

میرفطروس در مداحی رضاشاه، این بار (با لحن و بیانی موافق و همراه) از زبان پدرش به نقل خاطره می پردازد و می نویسد:

«پدرم به رضاشاه ارادت فوق العاده ای داشت و وقتی می خواست که از مدارا و همبستگی ملی حرف بزند، به بیرون مغازه کتابفروشی اش اشاره می کرد و می گفت: ببین پسرم روبروی مغازه ما موسیو پطرس ارمنی است که با مادام پطرس، بزرگترین مغازه عرق فروشی شهر را دارند. سمتِ چپ ما هم مغازه آقا عبدالله یوسفی است که بهایی و نماینده شرکت پپسی کولاست. من هم که حاج سید محمدرضا هستم، ولی می بینی که چه روابط انسانی و خوبی با هم داریم و حتی در بانک ها، سفته وام های یکدیگر را ضمانت می کنیم. این ها جزو دستاوردهای دوران رضاشاه است. رضاشاه ما را آدم کرده است» (میرفطروس، ایران در گذر روزگاران، ص 185)

عجیب نیست که روشنفکر ملحد سلطنت طلبی مثل میرفطروس معتقد باشد «رضا شاه ما را آدم کرده است»، برای یک سلطنت طلب نئولیبرالیست، این هم عجیب نیست که به مرزها کفر و شرک و حرام و حلال بی اعتنا باشد و از کنار هم زیستن و تعامل و همدلیِ عرق فروش و بهایی و حاج سیدمحمدرضا سخن بگوید، عجیب و صدبرابر آن، تأسف بار این است که مسئولان وزارت ارشاد جمهوری اسلامی برای ترویج آراء مشرکانه ای از این دست تریبون به لیبرالِ سلطنت طلب مثل میرفطروس می دهند و مهمّاتی چون: تولّی و تبرّی و مرزبندی با کفّار و مشرکان را فراموش می کنند.

آری از میرفطروس و امثال او انتظاری غیر از این نیست، آنچه که تأسف بار و تلخ و شرم آور است، غفلت (و شاید فراتر از غفلت) بچه مسلمان هایی است که به عنوان مسلمانان متعهد به انقلاب اسلامی در مسئولیت های فرهنگی قرار گرفته اند تا از حریم دین و تشیّع و تولی و تبری و حرام و حلال خدا دفاع کرده و فراتر از آن به ترویج تعالیم دینی و ارشاد اسلامی بپردازند، اما تریبون برای انتشار کفریات فراهم می نمایند. آری تأسف بار و تلخ و فاجعه بار ضربه خوردن از درون صفوف خودی و از اشخاصی است که داعیه و وظیفه ارشاد دارند و به آن عمل نمی کنند.

*میرفطروس: رضاشاه ما را آدم کرده است
میرفطروس در کتاب «ایران در گذر روزگاران» ناراحت است که چرا در مقطعی، گروه هایی از روشنفکران ایرانی با رژیم پهلوی مخالفت کردند. میرفطروس، مخالفت با رژیم پهلوی را «نیهیلیسم سیاسی ویران ساز» می نامد. او می گوید:

«چرا عموم روشنفکران و رهبران سیاسی ما با یک نیهیلیسم سیاسی ویران ساز، ضمن ندیدن یا انکارِ 57 سال سازندگی عصر پهلوی ها...»

از روشنفکر سلطنت طلبی مثل میرفطروس که در سال های پس از انقلا از طریق فعالیت در کیهان سلطنت طلبِ متعلق به سناتور «مصباح زاده» روتارین روزگار گذرانده و زیر چتر حمایت «احسان یارشاطر» تحصیل دانشگاهی کرده است، انتظاری جز این نمی توان داشت که بگوید: «رضاشاه ما را آدم کرده است.» آنچه که انتظارش نمی رود این است که وزارت ارشادِ نظامی که در پی یک انقلاب بی نظیر مردمی علیه رژیم پهلوی به قدرت رسیده است، به نقطه ای برسد که بلندگو در اختیار جیره خواران و مجیزگویان و وام داران خاندان پهلوی بگذارد. با تفسیری که میرفطروس از «نیهیلیسم سیاسی ویران ساز» ارائه می دهد، مخالفانِ به قول میرفطروس، «57 سال سازندگی عصر پهلوی») و به تبع آن، همه انقلابیون مسلمان مخالف رژیم پهلوی، و در رأس آنها حضرت امام خمینی(ره) (ما به جای مسئولان اداره کتاب از ساحت ملکوتی امام راحل پوزش می طلبیم) «نیهیلیست سیاسی ویران ساز»ند که 57 سال سازندگی عصر پهلوی ها را نادیده گرفته اند، آیا نباید از این که به این توهّمات اجازه نشر داده شده است (و علیرغم تذکر دلسوزان، مسئولان وزارتخانه متبوعه از تصمیم خود در خصوص صدور مجوز برای این کتاب، همچنان دفاع می کنند) احساس شرم کرد؟

اگر معاونت فرهنگی دربار رژیم پهلوی یعنی «شجاع الدین شفا»ی مرتد هتّاک به حضرت رسول(ص) و پهلبد و مسئولان وزارت فرهنگ و هنر رژیم شاه به این کتاب و نظایر آن اجازه نشر می دادند البته قابل فهم بود، اما با هیچ منطقی نمی توان عملکرد مسئولان اداره کتاب در وزارت ارشاد جمهوری اسلامی در خصوص کتاب «ایران در گذر روزگاران» را توضیح داد و توجیه کرد.




منبع: مشرق نيوز




تاریخ انتشار: ۲۷ تير ۱۳۹۳ - ۱۲:۰۰





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 41]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن