واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
فیسبوک تویتر Google+ Cloob عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام: توانمندسازی مردم، گام برداشتن در راه اقتصاد مقاومتی است قزوین-ایرنا- عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: توانمندسازی مردم و کمک به آنها در ایجاد خلاقیت به منظور انجام کارهای اقتصادی، گام برداشتن در راه اقتصاد مقاومتی است.
به گزارش ایرنا،ˈعلی آقامحمدیˈ پنجشنبه شب در نشست راهکارهای تبیین اقتصاد مقاومتی در قزوین که با حضور استاندار و جمعی از مدیران حوزه اقتصاد این استان برگزار شد، افزود: برای تحقق اقتصاد مقاومتی باید نسبت به ایجاد باشگاه توسعه که در آن به آموزش و تربیت نیروی انسانی و عملی کردن ایده ها و فکرهای اقتصادی مناسب بین مردم پرداخت، اقدام کنیم.
وی اظهار کرد: کشور در حوزه صرفه جویی و بهره وری از ظرفیت های زیادی برخوردار است و اقدامات زیادی را در این بخش می توان انجام داد که همگی می توانند به تحقق اقتصاد مقاومتی کمک کنند.
آقا محمدی با تاکید براینکه باید برای همه بخش ها برنامه ریزی مناسبی به منظور رشد و توسعه در نظر داشت، افزود: حتی از زمین های بدون قابلیت که نمی توان در آنها کشاورزی کرد و یا مسکن ساخت و صنعت را مستقر کرد، می توان برای انجام فعالیت های اقتصادی استفاده کرد که نمونه آن در دنیا پرورش شترمرغ می باشد.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام خاطرنشان کرد: برای مقام کردن اقتصاد کشور نباید از توجه به اقتصاد دانش بنیان و بررسی ظرفیت های این بخش نیز غافل شویم.
وی، تلاش برای تقویت ارتباط بین مراکز پژوهشی و دانشگاهی با صنعت را ضروری دانست و گفت: تحقق این موضوع به پیشبرد و توسعه اقتصاد دانش بنیان که به تحقق اقتصاد مقاومتی کمک می کند، می انجامد.
آقامحمدی با بیان اینکه باید استفاده از همه ظرفیت ها در بخش صنعت را مورد توجه قرار دهیم و در این بخش خلاق باشیم چرا که دوره راکد گذاشتن سرمایه و محدودیت زمانی قائل شدن برای استفاده از آن گذشته است،افزود: به عنوان نمونه، می توان از ظرفیت صنایع در هنگام تعطیلی کار برای تربیت و آموزش نیروی انسانی استفاده کرد و در هنگام لزوم همان نیروها را نیز جذب کار کرد.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام استفاده مناسب از ظرفیت های کشاورزی را یک ضرورت برشمرد و اظهار کرد: در حوزه کشاورزی نیز با توجه به محدودیت ها در حوزه آب باید به توسعه کشت و تولید محصولات ارگانیک روی بیاوریم و ارزش افزوده بیشتری را در این بخش ایجاد کنیم.
وی گفت: در بخش کشاورزی می توان با فرآوری مناسب محصولات، برندسازی و بسته بندی مناسب ارزش افزوده خوبی را به تولیدات این حوزه بخشید که نباید از این موضوع غافل شد.
آقامحمدی با تاکید براینکه باید زنجیره های بخش توزیع را تکمیل کرد، اظهار داشت: با استفاده از تجربیات دیگر کشورها و بهره گیری از دانش روز باید نوسانات بازار را از میان برد و در کوتاه ترین زمان ممکن محصولات را به دست مشتریان رساند.
وی بر فرهنگ سازی در فعال کردن هرچه بیشتر مردم در حوزه اقتصاد مقاومتی تاکید کرد و گفت: در این بخش می توان با کارهایی چون ساخت فیلم به معرفی افراد موفق و برجسته و طرح ایده های آنان پرداخت.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به لزوم اصلاح و تغییر بخشی از سیاست های نظام بانکی برای حمایت از سرمایه گذاری و تولید گفت: استان قزوین می تواند در این بخش پایلوت باشد.
وی در ادامه به راهکارهایی که می تواند به قزوین در حوزه اقتصاد مقاومتی کمک کند پرداخت و با اشاره سهم 41 درصدی اشتغال مردم این استان در بخش صنعت و 19 درصدی در بخش کشاورزی، گفت: سهم بهره مند مردم قزوین در این دو بخش می تواند به 75درصد افزایش یابد.
آقامحمدی به استقرار حجم گسترده ای از واحدهای تولیدی در این استان اشاره کرد و گفت: با این وجود، استقرار این واحدها موجب تحول در اقتصاد مردم منطقه نشده و تنها بستری برای سودآوری سرمایه گذاران غیربومی بوده است در حالی که باید با برنامه ریزی مناسب امکان سهیم شدن مردم قزوین در استفاده از ظرفیت های بخش صنعت و تولید را فراهم آورد.
وی با اشاره به گلایه مسوولان قزوین در خصوص اینکه صاحبان صنایع این استان منابع مالی خود را در اختیار بانک های تهران قرار می دهند و تعلق خاطری به قزوین ندارند، گفت: باید با برخی اقدامات حمایتی و ارایه خدمات متناسب با نیازهای سرمایه گذاران غیربومی در بخش های مختلف، برای حل این مشکل گام برداشت.
آقامحمدی همچنین با اشاره به فقدان برند در سوغات قزوین از جمله باقلوا و شیرینی جات سنتی و محصولات باغی، گفت: حمایت از واحدهای تولیدکننده، ایجاد مبلمان در بین بزرگراهها و جاده ها و ساخت مراکز خدماتی و فروش بین راهی مدرن در آنها، می تواند این مشکل را از میان برده و موجب رونق و سودآوری در عرضه این محصولات شود.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام بر فعال سازی ظرفیت های گردشگری قزوین تاکید کرد و با اشاره به وجود آبگرم ها در این استان، گفت: برای فعال سازی این بخش می توان ظرفیت های دو استان همسایه قزوین و همدان را در یکدیگر ادغام کرد.
وی با اشاره به بازدید سالانه تعداد قابل توجهی گردشگر از غار علیصدر همدان، اظهار کرد: به عنوان نمونه می توان تور گردشگری یک روزه ای را ایجاد کرد که مردم دیگر نقاط کشور هم بتوانند از آبگرم قزوین استفاده کنند و هم از مراکز گردشگری همدان مانند غار علیصدر بازدید کنند.
آقامحمدی، رونق صادرات محوری در اقتصاد را با توسعه حمل و نقل ریلی و بهره گیری از ظرفیت بازارهای بزرگ داد و ستد و ایجاد کاروانسراهای مدرن امکان پذیر دانست و با اشاره به اینکه قزوین برای این کار مستعد است، گفت: این مهم علاوه بر کمک به تحقق اقتصاد مقاومتی، بازار تهران و دیگر شهرها را تحت تاثیر خود قرار می دهد.
وی در پایان با اشاره به وجود ذخایر عظیم و فراوان طبیعی در مناطق مختلف کشور از جمله قزوین، اکتشاف را راهکار مناسبی برای شناسایی و استفاده بهتر از ظرفیت های اقتصادی خواند و با بیان اینکه در کشورمان کمتر به این موضوع پرداخته شده است، افزود: به موضوع اکتشاف باید با رعایت مسایل زیست محیطی بیشتر پرداخته شود.
7392 / 614
انتهای پیام /*
ارتباط با سردبير:
[email protected]
تماس بی واسطه با مسئولین
27/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 48]