واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
فیسبوک تویتر Google+ Cloob جلوه های معنوی شبهای قدر بیرجند - ایرنا - فرشتگان از ملکوت اعلا با بالهای گشوده به سوی زمین به پرواز درآمده تا با نوای دلنشین شرکت کنندگان در مراسم شبهای قدر همصدا شده و فریاد برآورند ˈالغوث، الغوث، خلصنا من النار یا ربˈ
پس چه زیبا است آنگاه که خسته از دوندگیهای روزانه با دلی مملو از امید به رحمت و بخشش الهی پای در این مجالس می گذاری، اگر اندکی توجه کنی به راحتی مرغ روحت به اوج بیکرانها پرواز کرده و زبان گناه کارت را به اعتراف و استغفار می گشاید که الهی العفو...
و چقدر احساس ضعف و کوچکی می کنی وقتی می بینی با تمام سیاهدلی و گناهکاری اجازه یافته ای در دریای مواج غفران و رحمت الهی شستشو کنی و با باران اشک سیاهیها را بزدایی و چشم دل بازکرده سبک و راحت به پرواز درآیی.
چه زیبا است این پرواز و چه با شکوه است بخشش و عنایت الهی و چه نشاط آور و زندگی بخش است بازگشت از بدی به پاکی و خوبی و دیگر این زبانت نیست که سخن می گوید بلکه با تمام وجود فریاد بر می آوری و طلب مغفرت می کنی.
به نام او که نامش دوای دل، ذکر او شفای دل، یادش قوای دل، شکر او صفای دل، جای او منای دل و عشق او وفای دل است.
قلب شکسته قلبی است که در آن شعله هایی از آه و اشک وجود دارد و بهترین بستر اشک ˈشبˈ است و فضای شب دارای اسرار مرموزی است.
خداوند کریم قرآن را در شب قدر نازل کرد ˈانا انزلناه فی لیله القدرˈ و جاذبه ماه رمضان به قرآن است.
شب جایگاه لطیف و ارزشمندی دارد که هیچ چیز با آن قابل معاوضه نیست بطوری که شاعر معاصر حبیب چایچیان متخلص به ˈحسانˈ در دیوان خود شب را چنین توصیف کرده است:
ای شب ای همراز بی همتای دل پا نهی هر جابه جای پای دل
ای شب ای میعاد جمله عاشقان لیله القدری تو و قدرت نهان
شب نماز مصطفی را دیده است شب مناجات علی بشنیده است
هست با گوش دل شب آشنا صوت زهرا و حسین و مجتبی
دیده شب، دور از چشم همه اشک زینب دید و دفن فاطمه
در دل شب عاشقان پاکباز با خدای خویش در راز و نیاز
با چنین رخشنده گوهرهای شب من کیم تا نام رب آرم به لب
شهید گرانقدر دکتر مصطفی چمران نیز در وصف شب می گوید:
ˈخوش دارم در نیمه های شب در سکوت مرموز آسمان و زمین به مناجات برخیزم. با ستارگان نجوا کنم و قلب خود را با اسرار نگفتنی آسمان بگشایم.
آرام آرام به عمق کهکشانها صعود نمایم و محو عالم بی نهایت شوم، از مرزهای عالم وجودم درگذرم و در وادی فنا غوطه ور شوم و جز خدا چیزی را احساس نکنمˈ.
انسان عارف و سالک از اشک و ناله و شب زنده داریها می خواهد به یک چیز برسد و آن همنشین شدن با خدا است.
اگر یک لحظه آن حضور قلبی را احساس کند دیگر آرام می گیرد، عاشق در شب بجز این آرامشی ندارد.
بیا ای دل شبی با ما صفا کن ز روی عشق یادی از خدا کن
اگر بیمار خواب و غفلت هستی به ذکر شب بیا دردت دوا کن
اگر خوابت به سختی غالب آید زمین را فرش و دستت متکاکن
برای شستن گرد گناهان میان اشک شبهایت شنا کن
نمازی را که بی عشق رخ یار بجای آورده ای از نو قضا کن
در بین شبها یک شب است که از هزار ماه ارزش آن بیشتر است و آن ˈشب قدرˈ است. (لیله القدر خیر من الف شهر)
شب قدر همان شبی است که در تمام سال شبی به خوبی و فضیلت آن نمی رسد، در شب قدر تقدیر امور سال می شود، ملائکه و روح (که اعظم ملائکه است) در آن شب به اذن خداوند به زمین نازل شده و خدمت امام زمان(عج) مشرف می شوند و آنچه برای هرکس مقدر شده بر ولی عصر عرضه می کنند.
در آداب ما مسلمانان برای ساعات معین و روزها و شبهای مخصوص اعمال مشخصی وجود دارد که از مستحبات است و تاکید شده به جای کارهای معمولی وقت خود را به این اعمال مستحبی اختصاص دهیم.
در بیرجند هم مانند سایر شهرها مراسم دعا و نیایش در شبهای قدر با رونق برگزار می شود.
در نخستین لیله قدر شب نوزدهم ماه مبارک رمضان مردم بیرجند تا پاسی از شب را در مساجد، حسینیه ها و تکایای به نیایش و عبادت خدا پرداخته و به مناسبت سالروز ضربت خوردن امیر مومنان حضرت علی(ع) نوحه سرایی می کنند.
در این مراسم که اقشار مختلف مردم به ویژه جوانان و نوجوانان شرکت دارند سخنرانان و مداحان اهل بیت عصمت و طهارت(ع) به شرح فضیلت شب قدر و مدح و منقبت مولای متقیان حضرت علی(ع) می پردازند.
در این مراسم آیین مخصوص شبهای قدر از جمله سرگرفتن قرآن کریم در فضایی روحانی و معنوی برگزار می شود. خواندن زیارت امام حسین(ع)، غسل کردن و خواندن نماز دو رکعتی از دیگر اعمال شبهای قدر است.
در شب بیست و یکم ماه مبارک رمضان نیز مراسم شب قدر و شب شهادت حضرت علی(ع) در فضای آکنده از معنویت با شب زنده داری در مساجد این شهرستان بر پا می شود.
در این شب عزاداران از غروب تا سحرگاه در مساجد و هیاتهای عزاداری در سوگ مولود کعبه و برای ظهور حضرت مهدی(عج) دست به دعا برمی دارند.
خواندن دعای شریف ابوحمزه ثمالی، دعای افتتاح، روضه و مداحی، خواندن دعای جوشن کبیر، برسر گرفتن قرآن و خواندن هزار رکعت نماز از دیگر مراسم شبهای قدر است.
مراسم شب قدر 23ماه مبارک رمضان هم با حضور گسترده مردم در مساجد این شهر برگزار می شود.
در این مراسم سخنرانان و مداحان اهل بیت(ع) به شرح فضیلت شب قدر و مدح مولای متقیان حضرت علی(ع) می پردازند.
عاشقان امیر مومنان نیز درسوگ آن امام همام سینه زنی و عزاداری می کنند. آیین بر سر گرفتن قرآن کریم نیز همانند دیگر شبهای قدر در این شب نیز برگزار می شود.665
انتهای پیام /*
ارتباط با سردبير:
[email protected]
تماس بی واسطه با مسئولین
26/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]