واضح آرشیو وب فارسی:سافتستان:
۱۳ سال پس از مرگ ثریا اسفندیاری بختیاری، ملکه پیشین ایران، دادگاهی در شهر کلن آلمان سرانجام در باره بخشی از ارثیه هنگفت او تصمیمگیری کرد و بر اساس حکم دادگاه، ارثیه او به سه نهاد خیریه در فرانسه خواهد رسید.
به گزارش صدای آلمان؛ بر اساس یک حکم دادگاه شهر کلن آلمان حدود چهارمیلیون و نیم یورو از ارثیه ثریا اسفندیاری بختیاری به امور خیریه و سازمانهای غیرانتفاعی در کشور فرانسه خواهد رسید. این حکم دادگاه صادر شد و یک روز بعد به اطلاع عموم رسید. ثریا اسفندیاری بختیاری، دومین همسر محمدرضا پهلوی، آخرین شاه ایران بود. پدرش خلیل خان اسفندیاری بختیاری و مادرش اوا کارل آلمانی بودند. زندگی ثریا که به “ملکهای با چشمان زمردین” معروف بود، به خاطر بچهدار نشـدن به جدایی کشید.
ثریا در سال ۲۰۰۱ میلادی در سن ۶۹ سالگی به علت سکته مغزی در پاریس درگذشت. از آن زمان سه سازمان غیرانتفاعی بر سر ارثیه ملکه پیشین ایران و برادرش بیژن که کمی پس از او درگذشت، به مبارزه برخاستهاند. دادگاه شهر کلن در حکمی که به این مناسبت صادر کرد اعلام کرده است که چهارمیلیون ونیم یورو ارثیه ملکه پیشین ایران به سه سازمان غیرانتفاعی میرسد. دادگاه شهر کلن مسئول رسیدگی به پرونده ثریا شده بود، زیرا بیژن، برادر ثریا در این شهر زندگی میکرد. ثریا یک سال پیش از مرگ تابعیت آلمان را پذیرفته بود. او که در شهر برلین رشد یافته بود پس از مرگ در شهر مونیخ آلمان دفن شد. ثریا اسفندیاری بختیاری در روز اول تیر ۱۳۱۱ در شهر فارسان چهارمحال بختیاری از مادری آلمانی بنام اوا کارل متولد شد. ثریا پس از ازدواج با محمد رضا پهلوی، شاه وقت ایران به “ملکهای با چشمان زمردین” معروف شد. ملکه پیشین ایران در سال ۱۹۹۱ وصیت کرد که کلیه اموال منقول او در فرانسه پس از مرگش به حراج گذاشته شود و پول به دست آمده در اختیار سه سازمان غیرانتفاعی فرانسه قرار گیرد. بیشتر اموال و جواهرات ثریا در فرانسه بودند.
سه سازمانی که ملکه پیشین ایران در این رابطه از آنها یاد کرده صلیب سرخ، یک سازمان فرانسوی حمایت از حیوانات و یک انجمن که در ارتباط با حقوق معلولان فعالیت میکند هستند. او اما در انتها متذکر شده بود که این وصیتنامه در صورتی قانونی خواهد بود که برادرش بیژن قبل از بچهدار شدن در پی ازدواج، دنیا را وداع گوید. پس از مرگ ثریا اختلافات شدیدی بر سر ارث او درگرفت. زنانی که مدتی با برادر او زندگی مشترک داشتند و خود از ازدواجی دیگر فرزندی داشتند، این فرزندان را از نظر اسلامی فرزند بیژن خوانده و بر این نظر بودند که وصیتنامه ثریا باطل است. دادگاه شهر کلن اما در صدور حکم خود اعلام کرده است که در بررسی این مورد مشخص قوانین اسلامی حاکم نیستند و ثریا خود در وصیتنامهاش متذکر شده که قوانین دولت آلمان در ارتباط با تشخیص فرزند برادرش اجرا شود. به این ترتیب به نظر قاضی دادگاه شهر کلن ملکه پیشین ایران قبل از مرگ مشخص کرده که قوانین اسلامی نباید در وصیتنامه دخیل باشند و چون برادر ثریا اسفندیاری بختیاری هیچگاه به طور رسمی ازدواج نکرده، بنابراین نمیتواند فرزندی که ثمرهی ازدواج باشد داشته باشد. به همین علت دادگاه شهر کلن وصیتنامه ثریا اسفندیاری بختیاری را معتبر دانسته و بر این نظر است که باید پول او را به سه موسسه غیرانتفاعی تحویل داد. به حکم دادگاه شهر کلن میتوان به دادگاه تجدیدنظر اعتراض کرد و این دادگاه در چنین شرایطی بررسی مجدد پرونده را به عهده خواهد گرفت.
۲۶ تیر, ۱۳۹۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سافتستان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]