تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 29 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام سجاد (ع):حق بزرگ‏تر خداوند اين است كه او را بپرستى و چيزى را با او شريك نسازى، كه اگر خال...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1831074905




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

ماجرای شنیدنی انتخابات افغانستان


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

فیسبوک تویتر Google+ Cloob ماجرای شنیدنی انتخابات افغانستان تهران - ایرنا - انتخابات ریاست جمهوری افغانستان از روز رای گیری و پس از تاخیر سه ماهه در شمارش آرا، تا زمان لورفتن برخی مسایل و منجرشدن به دخالت «کدخدا» و دستور بازشماری آرا، سیر غیرمتعارفی را پیمود.


فریدون مجلسی تحلیلگر روابط بین الملل در ستون یادداشت روزنامه شرق نوشته است: اما راستش تحلیل این رخداد سیاسی جدی در افغانستان رنگ طنز و فکاهی به خود می گیرد.
انتخابات حتی در افغانستان نخستین باری نیست که رخ می دهد. در هر انتخابات آنچه در نخستین ساعات اعلام می شود تعداد نهایی رای دهندگان است. زیرا هر حوزه آمار ثبت نام رای دهندگان خودش را دارد.
پس از صورتمجلس و بستن دفاتر، آن آمار به فرمانداری اعلام می شود. فرمانداری فورا آمارهای دریافتی از زیرمجموعه خودش را جمع می زند و به استانداری خود اعلام می کند و استانداری هم آمارهای فرمانداری های زیرمجموعه اش را به مرکز اعلام می کند. مرکز چنددقیقه بعد به رسانه ها و ملت می گوید که چند نفر در انتخابات شرکت کرده اند! سپس شمارش آرا آغاز می شود و به همان ترتیب آمار آرای خوانده شده هر حوزه در پایان هرروز به مراجع مافوق گزارش و جمع بندی آن در مرکز به رسانه ها اعلام می شود. نتایج حوزه های کوچک عملا ساعاتی بعد از انتخابات خوانده و سپس اعلام می شود و نتایج حوزه های بزرگ هم که ممکن است دو، سه روزی طول بکشد، در پایان هرروز تا میزان خوانده شده اعلام می شود. این کار ابتدایی نه نیاز به مهندسی خاصی دارد و نه امر پیچیده ای است اما اگر چنین نشد، لاجرم یعنی چنان شده است! وقتی خواندن مختصر آرای شش میلیونی سه ماه طول بکشد، یعنی در این سه ماه چه کار می کرده اند؟ چانه می زدند؟ داشتند نام نویسی ها و صندوق پرکنی ها و رای ریزی های آنچنانی می کردند و چون آدم باسواد کم بوده طولانی شده؟ آیا مردم را کودک فرض کرده و تا این اندازه شعورشان را به بازی گرفته اند؟ با این ریتم و زمان رای خوانی، قضاوت کنید شمارش آرای 600میلیون رای دهنده چینی یا هندی که صدبرابر افغانستان است باید هربار 300ماه یعنی 25سال طول بکشد! تسری فرقه بازی در امور سیاسی، خواه مذهبی باشد یا قومی کار بسیار ناپسندی است و موجب فروپاشی کشورها می شود. اما تلخ تر هنگامی است که رنگ زیاده خواهی اقلیتی پیدا می کند که در آن فرقه ای برای خودشان حق آب و گل و امتیاز و برتری حاکمیتی قایل می شوند و زیر بار نخستین قانون دموکراسی یعنی حکومت متعارف اکثریت هم نمی روند. چنین وضعی در هر دو همسایه ایران دیده می شود. برخی بازیگران نوکیسه منطقه خصوصا عربستان با اشاعه ایران هراسی و خصومت ورزی قوم پرستانه بر آن دامن می زنند. مثلا در عراق 15درصد جمعیت را اعراب سنی تشکیل می دهند، که به دلایل تاریخی از آغاز تشکیل کشور عراق حکومت را مستبدانه در اختیار داشته اند و آن را حق خودشان می دانند. در میان اینان البته گروهی از نخبگان عراقی بوده اند که بسیاری از آنان در اثر زیاده روی های قومی پس از سقوط صدام ناچار به مهاجرت شده اند اما اکثرا از قبایلی مانند تکریتی ها و انباری ها هستند که در دوران صدام از آزادی عمل مطلق بهره مند بوده اند و اکنون هم به استقبال داعشی ها و سلفیون می روند! و از فرقه گرایی دولت مرکزی می نالند. از دولتی که درواقع در سالیان گذشته همه جنایات و کشتارهای آنان را تحمل کرده است و دولت حامی آنها یعنی عربستان حتی حاضر نشده دولت اکثریت عراق را به رسمیت بشناسد و سفارتی بگشاید! اعتراض نکردن به جنایات و انفجارهای نیابتی خودشان که جای خود دارد. این بستانکاران اقلیت معتقدند که چون عادت به حکومت دارند چرا همه اقتدار حکومتی را به آنان واگذار نمی کنند و اعراب شیعه که 80درصد جمعیت عرب را تشکیل می دهند تن به ادامه بردگی و سلطه اعراب سنی که 20درصد جمعیت غرب را تشکیل می دهند، نمی دهند؟ و در حالی که کل اقدامات تروریستی که در پوشش دین انجام گرفته از 11سپتامبر گرفته تا انفجارهای لندن و هند و پاریس و بوستون و... کار آنان بوده است، دنیا را از ایران می ترسانند که دولت اکثریت مطلق شیعه به دلیل تشابه ایمانی لاجرم تابع ایران خواهد بود و....
در افغانستان همین نوع نیروها که با استفاده از زمینه های تعصب دینی و قومی در میان پشتون ها، دولت یا امارت طالبان و بعد ماجرای القاعده را راه انداختند و با آن همه کشتار و جنایت در افغانستان و جهان - از جمله قتل عام هزاره ها و قتل احمد شاه مسعود- شناخته شدند، بازهم به استناد عادت تاریخی و راه انداختن تبلیغات فرقه گرایانه و نژادپرستانه، حکومت را به دلیل تاریخی و عادت کردن به سلطه، حق اقلیت 30درصدی خودشان می دانند و وقتی صندوق آرا طور دیگری سخن می گویند. یعنی بدون وابستگی و سلطه طلبی قومی، آنگاه شگفت زده می شوند و برای احقاق حق توهمی خودشان به مهندسی ناشیانه سه ماهه متوسل می شوند! آمار مقایسه ای زیر مربوط به آرای دور نخست انتخابات و سپس نتایجی است که سه ماه بعد مهندسان انتخاباتی اعلام کردند که در انتهای مطلب می گذارم! مساله ریاضی ساده ای است که برای نتیجه گیری در ایران به سادگی می گوییم «پیدا کنید پرتقال فروش را!»
2- بعد از دور نخست، زلمای رسول و کاندیدای معاونتش از قوم هزاره، خانم سرابی (با 751هزار رای) و گُل آقای شیرزای (با 103هزار رای) و تیم صیاف (شامل اسماعیل خان، با توان 465هزار رای، بی آنکه صیاف به حمایت از نامی تصریح کند) از «عبدالله» حمایت کردند. حامیان دیگر او شامل والی عطا استاندار دره مقتدر بلخ و یونس قانونی و ابراهیمی سخنگوی [رییس] اُزبک مجلس ملی و جمیل کرزای (پسرعموی رییس جمهور و سخنگوی [رییس] سنا) و عبدالله صالح رییس پیشین نیروهای امنیتی) بودند. در مقابل سلطان زُوی با 30هزار رای و احمد ضیا مسعود (کاندیدای معاونت زلمای رسول) و مجددی از تیم اشرف غنی حمایت کردند.
3- در دور دوم، جمع اعلان شده آرا پس از تاخیری بسیار طولانی به هشت میلیون رسید، یعنی یک میلیون و400هزار رای بیشتر از دور نخست و در نتایج اعلان شده آقای غنی با 5/4میلیون رای (نزدیک به 5/56درصد آرا، با افزوده شدن دومیلیون و400هزار رای نسبت به دور اول) را به دست آورد و عبدالله کمتر از سه و نیم میلیون رای (قدری بیش از 5/43درصد آرا، با افزوده شدن حدود 500هزار رای) به دست آورد. عجب معجزه ای!
انتهای پیام /*
ارتباط با سردبير:

[email protected]


تماس بی واسطه با مسئولین





26/04/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن