واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: حمايت «بريكس» از برنامه هستهاي صلحآميز ايران
كشورهاي عضو بريكس كه عموماً رويكردي ضد واشنگتن در قبال مسائل بينالمللي از جمله برنامه هستهاي ايران اتخاذ كردهاند با انتشار بيانيهاي مشترك خواستار حل موضوع برنامه هستهاي ايران از طريق «مسالمت آميز» شدهاند. آنها همچنين مخالفت خود را با شهركسازي صهيونيستها در سرزمينهاي اشغالي اعلام كردند.
كشورهاي عضو بريكس كه عموماً رويكردي ضد واشنگتن در قبال مسائل بينالمللي از جمله برنامه هستهاي ايران اتخاذ كردهاند با انتشار بيانيهاي مشترك خواستار حل موضوع برنامه هستهاي ايران از طريق «مسالمت آميز» شدهاند. آنها همچنين مخالفت خود را با شهركسازي صهيونيستها در سرزمينهاي اشغالي اعلام كردند.
گروه «بريكس» كه برزيل، روسيه، هندوستان، چين و آفريقاي جنوبي در آن عضويت دارند در نشست روز سهشنبه در برزيل با انتشار بيانيهاي «خواستار حل پرونده هستهاي ايران و ابهامات باقي مانده بر سر آن از طريق راهكار سياسي و ديپلماتيك شدند.» در اين بيانيه درباره صلح آميز بودن برنامه هستهاي ايران آمده است: «بهرغم آن كه پيشتر بر موضع خود تأكيد كرده اينكه هيچ گونه بديلي براي يافتن راه حل به منظور پايان دادن به ابهامات باقيمانده بر سر برنامه هستهاي ايران در مقابل راهكار مذاكره وجود ندارد بار ديگر تأكيد ميكنيم كه بريكس از راه حلي كه از طريق ابزارهاي سياسي و ديپلماتيك و گفت و گو ميسر شود حمايت خواهد كرد.» در بخش ديگري از اين بيانيه آمده است: «ما از برگزاري مذاكره ميان نمايندگان ايران و كشورهاي عضو گروه 1+5 استقبال ميكنيم و طرفين را به اجراي مفاد توافق موقت هستهاي نوامبر 2013 تشويق ميكنيم تا از طريق آن دستيابي به راه حلي پايدار و جامع امكانپذير شود.» «بريكس» همچنين در بخش پاياني بيانيه خود ايران و آژانس بينالمللي انرژي اتمي را به تقويت همكاريهاي دوجانبه و گفتوگو ميان طرفين فراخوانده است. در اين بيانيه آمده است: «ما حق ايران را براي كاربرد صلح آميز انرژي هستهاي در سازگاري با موازين بينالمللي به رسميت ميشناسيم.» همچنين رهبران كشورهاي عضو اين گروه همبستگي و حمايت خود را از فلسطين اعلام و خواستار توقف نقض قوانين بينالمللي و حقوقبشر از سوي رژيم صهيونيستي در اين كشور شدند. سران «بريكس» در بيانيهاي ضمن انتقاد از اسرائيل به دليل اشغال سرزمين فلسطين، ساخت واحدهاي مسكوني جديد در اين كشور را از نظر بينالمللي كاري غيرقانوني دانستند و معتقدند اجراي اينگونه طرحها راه رسيدن به قرارداد صلح را با مشكل مواجه ميسازد. سران «بريكس» علاوه بر درخواست از سرگيري مذاكرات بين اسرائيل و فلسطين براي رسيدن اين سرزمين به يك دولت مستقل و داراي اقتصادي پايدار، تأكيد كردند صلح و آرامش بايد جايگزين خشونت در اين كشور شود. «ديلما روسف»، رئيسجمهور برزيل طي يك نشست خبري پس از جلسه روز سه شنبه «بريكس» اظهارات تحليلگران مبني بر اختلال ايجادكردن ساخت بانك توسعه «بريكس» در اقتصاد جهاني را رد و اعلام كرد كه اين بانك بر ضد نظام اقتصادي جهان عمل نخواهد كرد. وي اعلام كرد كه ساخت و راهاندازي بانك توسعه اين گروه و ايجاد صندوقهاي ذخيره آن نه تنها هيچ تأثير منفي بر اقتصاد جهاني نخواهد گذاشت بلكه باعث رشد و پيشرفت آن نيز خواهد شد. «روسف» در ادامه با طرح اين موضوع كه اقدامات ساخت اين بانك ميتواند جهت اطمينان از بيخطر بودن آن توسط امريكا و اروپا كنترل شود، اين اطمينان را به كشورهاي جهان داد كه هيچ ضرري به اقتصاد جهاني وارد نخواهد شد.
تاریخ انتشار: ۲۵ تير ۱۳۹۳ - ۲۱:۵۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 70]