واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
استانها > مرکز > قزوین یوسفی پور:
11 هزار نفر از بهزیستی قزوین مشاوره رایگان گرفتند
قزوین- خبرگزاری مهر: معاون امور فرهنگی و پیشگیری اداره کل بهزیستی استان قزوین گفت: 11 هزار نفر در سال گذشته از خدمات روانشناسی مرکز مشاوره بهزیستی استان برخوردار شدند.
به گزارش خبرنگار مهر، فریده یوسفی پور، ظهر چهارشنبه در جمع خبرنگاران رسانه های گروهی استان که به مناسبت هفته بهزیستی در سالن اجتماعات بهزیستی قزوین برگزار شد، اظهارداشت: این معاونت از چهار دفتر مشاوره و امور روانشناختی، پیشگیری از آسیب های اجتماعی، پیشگیری و درمان اعتیاد و پیشگیری از معلولیت به جامعه هدف خدمات ارائه میکند.
بهره مندی 11 هزار نفر از خدمات مشاوره ای
وی با بیان اینکه مراکز مشاوره دولتی و خصوصی و خط 1480 زیر نظر این معاونت فعالیت دارند افزود: برنامه هایی که در معاونت امور فرهنگی و پیشگیری سازمان بهزیستی اجرا می شود با رویکرد پیشگیرانه است به طوری که پیشگیری از شیوع و بروز معلولیت، آسیب های اجتماعی و اعتیاد در اولویت قرار دارد. یوسفی پور، هدف از راه اندازی دفاتر مشاوره را ارتقاء سلامت روانی در جامعه و کاهش آسیب های روانی، اجتماعی و افزایش سطح رضایت مندی مردم از زندگی عنوان کرد. معاون امور فرهنگی و پیشگیری بهزیستی استان قزوین گفت: سال گذشته 11هزار و 138 نفر ضمن تماس با خط 1480 بهزیستی قزوین از خدمت مشاوره ای و روان شناسی مرکز بهزیستی قزوین برخوردار شدند. وی تصریح کرد: در دفتر مشاوره و امور روان شناختی مراکز بهزیستی، مشاوره دولتی و خصوصی ارائه می شود که در سال گذشته یک هزار و 328 نفر به مراکز دولتی و 15 هزار و 898 نفر نیز به مراکز خصوصی مراجعه کردند. اجرای طرح محب در 19 محله قزوین معاون توسعه و پیشگیری بهزیستی استان قزوین با اشاره به برگزاری طرح محب یادآورشد: ۱۹ محله استان زیرپوشش طرح محب قرار دارد که با هدف توانمندسازی اجتماعات محلی در مقابله با بلایای طبیعی فعالیت می کند. یوسفی پور با اشاره به آموزش مهارتهای زندگی در محیط های چندگانه افزود: دفتر پیشگیری از آسیب های اجتماعی در این معاونت برنامه های مختلفی را اجرا می کند که یکی از این اقدامات آموزش مهارت های زندگی است که در مکان هایی نظیر محیط کار و محلات ارائه می شود که این آموزشها موجب ارتقاء مهارت های اجتماعی در بین آحاد جامعه می شود. معاون امور فرهنگی و پیشگیری سازمان بهزیستی قزوین گفت: آموزش زندگی خانواده طرح دیگری است که توسط این معاونت اجرا می شود و ویژه زوج هایی است که در پنج سال نخست زندگی مشترک خود هستند چرا که بیشترین طلاق ها در این دوران رخ می دهد که هدف از این آموزش ها تحکیم بنیان خانواده، پیشگیری از وقوع همسرآزاری و کودک آزاری، ارتقاء مهارت فرزند پروری و اخلاق در خانواده است. شناسایی 274 کودک آمبلیوپی در سال گذشته وی افزود: عیوب انکساری چشم مانند تنبلی در سنین طلایی و زیر شش سال قابل درمان است لذا در این طرح با معاینه کودکان تلاش می شود از مشکلات بینایی کودکان در آینده جلوگیری شود. معاون پیشگیری بهزیستی استان قزوین با اشاره به اجرای طرح آمبلیوپی در سال گذشته اظهارداشت: در سال گذشته 56 هزار و 135 کودک مشمول این طرح بودند که 44 هزار و 279 نفر معاینه شدند و 91درصد جمعیت تحت پوشش قرار گرفتند.
معاینه چشم 46 هزار کودک در قزوین وی افزود: در این طرح 46 هزار و 292 نفر سالم تشخیص داده شدند و تعداد 274 کودک نیز آمبلیوپ شناسایی شدند و با توجه به اهمیت بینایی سنجی در کودکان و امکان دسترسی خانواده ها در همه ایام سال این طرح از محدودیت خارج شده و تا پایان سال هم با همکاری دستگاههای ذیربط اجرا می شود و پایگاههای ثابت و سیار در این طرح همکاری مستمری خواهند داشت. معاون پیشگیری بهزیستی استان قزوین یادآورشد: اگر فرصت طلایی سنین سه تا شش سال از دست برود دیگر نمی توان بیماری های چشمی را درمان کرد لذا از والدین انتظار داریم این موضوع را جدی بگیرند تا از کم بینایی و نابینایی در کودکان مبتلا جلوگیری شود. یوسفی پور تصریح کرد: نزدیک بینی، دوربینی، آستیگمات و انحراف چشم در کودکان یا اختلالات مادرزادی از جمله بیماریهایی است که کودکان را تهدید می کند و والدین وظیفه دارند با مراجعه به پایگاههای پیش بینی شده در صورت وجود هرگونه مشکلی در بینایی فرزندان خود نسبت به درمان آن اقدام کنند. معاون امور فرهنگی و پیشگیری اداره کل بهزیستی استان قزوین، غربالگری شنوایی را از دیگر طرحهای سازمان بهزیستی عنوان کرد و گفت: در سال گذشته در قالب اجرای این طرح، 12 هزار و 913 نفر نوزاد مورد سنجش قرار گرفتند که 146 نوزاد مشکل داشتند و 17 نوزاد نیز ناشنوا تشخیص داده شدند.
وی بیان کرد: تست سنجش شنوایی باید از بدو تولد انجام شود و درمان آن در سنین کمتر از دو سال بسیار اثربخش تر خواهد بود. 4 مرکز در استان قزوین آماده ارائه مشاوره ژنتیک یوسفی پور مراکز مشاوره ژنتیک در استان را چهار مرکز عنوان کرد و گفت: در استان قزوین یک مرکز دولتی و دو مرکز خصوصی مشاوره ژنتیک در حال فعالیت هستند و در این هفته نیز یک مرکز در شهرستان آبیک به بهره برداری خواهد رسید. معاون پیشگیری بهزیستی استان قزوین در پایان اظهارداشت: سال گذشته دو هزار و 587 نفر به مرکز دولتی و یک هزار و 357 نفر نیز به مراکز خصوصی مشاوره ژنتیک مراجعه کردند.
۱۳۹۳/۴/۲۵ - ۱۵:۱۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 43]