واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
فیسبوک تویتر Google+ Cloob امکان ارائه خدمات مشاوره ژنتیک به گردشگران کشورهای حوزه خلیج فارس کیش - ایرنا - مسوول مرکز مشاوره ژنتیک بیمارستان کیش با بیان اینکه ازدواج های قومی و قبیله ای در کشورهای عربی بیش از سایر کشورها است افزود : این مرکز در راستای توسعه گردشگری سلامت به گردشگران حوزه خلیج فارس خدمات ارائه می دهد.
شهلا فرشیدی، چهارشنبه در گفت وگو اختصاصی با خبرنگار ایرنا در مورد راه اندازی مرکز مشاوره ژنتیک و بیماری های متابولیک در بیمارستان کیش و ارائه خدمات به گردشگران خارجی اظهار داشت: به دلیل تعداد ازدواج های خویشاوندی ، قومی و قبیله ای و افزایش درصد تولد فرزندان معلول در کشورهای حوزه خلیج فارس تلاش داریم به زوج های مراجعه کننده از این کشورها نیز خدمات مشاوره ارائه کنیم .
وی درمورد امکانات تخصصی این مرکز و اینکه پاسخگوی نیاز مراجعان خواهد بود نیز گفت:آزمایش های معمول در آزمایشگاه بیمارستان کیش امکان پذیر است ، در صورت نیاز به آزمایش های تخصصی امکان این وجود دارد که نمونه ها را به تهران منتقل کنیم و ارتباطات خود را با برخی آزمایشگاه های تخصصی افزایش دهیم .
فوق تخصص بیمارهای ارثی و متابولیک هزینه آزمایش های تخصصی را بالا دانست و گفت : برخی آزمایش ها همچون بررسی کروموزومی برای بیماری های همچون منگولیسم ( سیتو ژنتیک ) هزینه ای حدود 250 هزار تومان تا 300هزار تومان به صورت آزاد در بر دارد که این نوع آزمایش تحت پوشش بیمه است .
وی اضافه کرد: آزمایش های تخصصی هم به دلیل نیاز به دستگاه های خاص از یک میلیون تومان به بالاست که بیشتر آن تحت پوشش خدمات بیمه است، در بیمارستان کیش و در بخش مشاوره قرار نیست آزمایش های تخصصی انجام شود چرا که نیازمند دستگاه های فوق العاده گران قیمت است ، پس از پذیرش بیماران و نیاز به آزمایش تخصصی خاص نمونه ها را به آزمایشگاه تهران منتقل خواهیم کرد.
* 50 درصد موارد عقب ماندگی ذهنی ناشی از اختلالات ژنتیکی است
وی در مورد آمار بیماری های ناشی از اختلالات ژنتیک بر اثر ازدواج های فامیلی گفت : آمار دقیقی در دست نیست اما بیش از 50 درصد موارد عقب ماندگی ذهنی ، حدود 11 تا 12 درصد بستری های بیمارستانی و 20 تا 30 درصد کودکانی که در ماه های اول و دوم زندگی فوت می کنند بر اثر اختلالات ژنتیکی است که آمار بسیار بالایی است ؛ در شرایط کنونی با افزایش بهداشت عمومی و واکسیناسیون مشکلات ما ازاین حالت خارج شده و به سمت بیماری های ارثی حرکت کرده است که اگر پیشگیری صورت نگیرد کار خاصی نمی توان کرد.
فرشیدی با تاکید بر اینکه پیشگیری بهتر از درمان است توضیح داد : ژنتیک درمان خاصی ندارد ، مشاوره برای بروز و پیگشیری از تولد کودکان معلول است ، برای کودکی که دچار بیماری سندرم دان است درمان های نگهدارنده انجام می شود اما صد درصدی نیست .
وی گفت : در سندرم دان می توان این نوع بیماری را در دوران بارداری شناسایی کرد و همچنین بیماری های چون نواقص لوله عصبی نیز قابل تشخیص است ، اگر مراجعه کننده قبل از بارداری به مرکز مشاوره بیاید برنامه ریزی صورت می گیرد و نکات لازم به وی تذکر داده می شود.
این پزشک متخصص تاکید کرد : بسیاری از بیماری ها قابل شناسایی هستند و ما بسته به نوع بیماری و شرایط موجود می توانیم اعلام به ختم بارداری کنیم ، شناسایی بیماری قول ختم بارداری برای فرد نیست ، از لحاظ قانونی در برخی بیماری ها اجازه صدور حکم ختم بارداری داده شد ه است اما در برخی موارد نه ، به عنوان نمونه در جنینی که تشخیص ناشنوایی داده شده در هیچ نقطه ای از دنیا اجازه ختم بارداری داده نمی شود .
این پزشک متخصص یاد آور شد :در کشور ما فقها در درجه ای از علم و آگاهی قرار دارند که در صورت نیاز احکامی را در این راستا صادر کرده اند و به پزشکان اجازه اعلام ختم بارداری در صورت مشاهده برخی بیماری ها را داده اند ، اما در کشورهای حاشیه خلیج فارس در هیچ مورد بیماری این اجازه صادر نمی شود ، مراجعان این کشورها می توانند از خدماتی که در این راستا در بیمارستان کیش ارائه می شود بهره مند شوند و در صورت نیاز و تشخیص با اجازه مسوولان ذیربط به آنها اجازه سقط داده شود .
1630**1640/668 /675
انتهای پیام /*
ارتباط با سردبير:
[email protected]
تماس بی واسطه با مسئولین
25/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]