واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۵ تير ۱۳۹۳ (۹:۲۶ق.ظ)
رئيس ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادي وزارت نفت: زنگنه اهتمام جدي بر مبارزه با مفاسد اقتصادي صنعت نفت دارد شجاعالدين بازرگاني گفت: وزير نفت، اهتمام جدي دارد كه ستاد، اهداف خود را در مبارزه با گلوگاههاي فسادپذير در صنعت نفت عملياتي كند.
به گزارش خبرگزاري موج، شجاعالدين بازرگاني در تشريح اقدامات ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادي در صنعت نفت در 6 ماه گذشته گفت: بروز و ظهور فساد در بخشي از صنعت به معناي نبودسلامت سيستم نيست زيرا قلمرو و حجم و تنوع كارهاي صنعت نفت بسيار فراوان است.
بازرگاني با بيان اين كه گلوگاهها و بسترهاي فسادپذير در صنعت نفت شناسايي شده است، گفت: رويكرد ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادي در صنعت نفت آسيب شناسي با هدف اصلاح بنيادين فرايندهاست.
وي ادامه داد: برخي مصاديق ناشي از اشكالات در فرايند است، از اين رو به شكل مصداقي به موضوع مبارزه با فساد ورود نكردهايم، اما از مصاديق به عنوان نشانه براي اصلاح فرايندها استفاده ميكنيم.
معاون وزير نفت با اشاره به شناسايي مصاديق 12 گلوگاه فساد در صنعت نفت براساس جلسات برگزار شده، افزود: هركدام از اين مصاديق داراي زير مصداق گستردهتري است كه به شكل عميق، شفاف و فني نسبت به موضوع مبارزه با فساد آورده شده است.
رئيس ستاد ارتقاي سلامت اداري و مبارزه با مفاسد اقتصادي در صنعت نفت، در تشريح مصاديق بسترساز فساد در صنعت نفت تصريح كرد: مناقصات ( قبل از مناقصه، حين مناقصه)، فروش كالا و خدمات، قراردادها، پروژهها ( واگذاري، اجرا، نظارت)، تحصيل اراضي، واگذاري شركتها( در قالب اصل 44) صدور مجوزها، انتصابات و مديريت، پروندههاي حقوقي (پروندههاي قضايي، تخلفات اداري و اختلافات قراردادي) مطالبات و داراييهاي جاري ( مطالبات، نقدينگي،پيش پرداخت،عليالحساب كالا)، خريد كالا و خدمات و قاچاق فراوردههاي نفتي، 12 گلوگاه شناسايي شده به عنوان گلوگاههاي فسادپذير در صنعت نفت است.
بازرگاني در خلال توضيح خود درخصوص آثار خصوصي سازي در صنعت نفت به صورت تلويحي گفت: وزارت نفت مسئول خصوصيسازي نيست، با اين حال بخشي از صنعت نفت براساس قانون واگذار ميشود، بنابراين نسبت به اين امر اعتراضي نداريم، اما آثار وارده ناشي از آن در آينده مديريت صنعت نفت قابل مشاهده خواهد بود.
اين مقام مسئول در ادامه گزارش عملكرد ستاد، از تدوين شرح وظايف ستاد ارتقاي سلامت اداري و مبارزه با مفاسد اقتصادي در صنعت نفت خبر داد و آن را شفاف، عميق، فني و كاربردي ناميد و تصريح كرد: چهار كميته مربوط به اين ستاد در شركتهاي اصلي شكل گرفته و دستورعمل ستاد به شركتهاي تابعه وزارت نفت ابلاغ شده است.
بازرگاني نقش ستاد را راهبري توصيف كرد و افزود: ساختار ستاد متناسب با موضوع، طراحي و مستقر شده است، اما در اصول، كاركرد ستاد، راهبري است؛ از اين رو كميتههاي شكل گرفته در شركتهاي اصلي نيز در جهت حصول اهداف ستاد حركت ميكنند. وي اعلام كرد: تاكنون دو گزارش در خصوص اقدامهاي انجام شده براي وزير نفت و مسئولان ستاد مبارزه با مفاسد مستقر در نهاد رياست جمهوري ارسال شده است.
بازرگاني گفت: وزير نفت، اهتمام جدي دارد كه ستاد، اهداف خود را در مبارزه با گلوگاههاي فسادپذير در صنعت نفت عملياتي كند.
رئيس ستاد ارتقاي سلامت اداري و مبارزه با مفاسد اقتصادي در صنعت نفت با يادآوري برنامه وزير نفت در زمان كسب راي اعتماد از مجلس افزود: برنامههاي ارائه شده وزير نفت دو محور عمده داشت كه در ابعاد مديريتي شامل توسعه همه جانبه صنعت نفت و تلاش براي صيانت از منافع ملي و در بخش صنعت نفت هم شامل ايجاد مانع در مسير بروز و ظهور موارد احتمالي براي جلوگيري از ضايع شدن حقوق سازمان، است.
معاون وزير نفت درباره ارتباط ستاد با دستگاههاي خارج از صنعت نفت، با بيان اين كه قصد امنيتي كردن فضا را نداريم تصريح كرد: بناي ما ارتباط و تعامل با دستگاههاي قضايي و امنيتي است، از اين رو، اين تعامل در بخشهاي" روش، فرايند، موضوع" با حفظ استقلال صنعت نفت به عنوان يك دستگاه اجرايي است.
بازرگاني در خصوص نحوه برخورد با افراد خاطي گفت: اگر در اين مسير به مواردي از مصاديق برسيم از دستگاههاي داخلي وزارت نفت مانند حراست و بازرسي استفاده خواهيم كرد و اگر لازم باشد موارد را به دستگاه قضايي ارجاع ميدهيم.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 60]