واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: افزایش واردات خودرو خوب است یا بد؟
شرکت های خودروساز همچنان در غیاب رقیب جدی خارجی محصولات خود را با قیمت های گزاف به مشتریان ایرانی عرضه می کنند و مکدر شدن رییس جمهور و تهدیدهای مجلس هم هیچ خللی در اراده آنها برای اعمال قیمت های غیرمنطقی وارد نمی کند.
کد خبر: ۴۱۶۷۳۱
تاریخ انتشار: ۲۵ تير ۱۳۹۳ - ۰۹:۲۹ - 16 July 2014
حمید اسدی در جام جم نوشت:
جدیدترین آماری که دیروز از واردات خودرو به کشور منتشر شد از رشد قابل ملاحظه این بخش حکایت دارد.
بنابر اعلام خبرگزاری ها، در سه ماه نخست امسال بیش از 23 هزار دستگاه خودرو به ارزش نزدیک به نیم میلیارد دلار وارد کشور شده است که این میزان به لحاظ حجم 173 درصد بیشتر از مدت مشابه سال گذشته است یعنی با اندکی اغماض می توان گفت واردات خودرو به کشور سه برابر شده است.
اما شنیدن این خبر در اوضاع و احوال این روزهای اقتصاد ایران باید امیدوارکننده باشد یا دلسردکننده؟ از یک طرف، شرکت های خودروساز همچنان در غیاب رقیب جدی خارجی محصولات خود را با قیمت های گزاف به مشتریان ایرانی عرضه می کنند و مکدر شدن رییس جمهور و تهدیدهای مجلس هم هیچ خللی در اراده آنها برای اعمال قیمت های غیرمنطقی وارد نمی کند.
در چنین شرایطی طبیعی است هر چقدر میزان واردات خودرو به کشور بیشتر شود، خودروسازان داخلی احساس خطر بیشتری کرده و حرکت به سمت افزایش بهره وری را شتاب خواهند داد.
ضمن این که حرکت خودروهای شیک و به روز در شهرها و پرتعداد شدن آنها طبیعتا مناظر خیابانی کشور را نیز چشم نوازتر خواهد کرد.
از سوی دیگر شرایط تحریمی و کاهش منابع ارزی کشور باعث شده است تا بسیاری از مردم نسبت به هزینه کردن هر سنت از درآمدهای ارزی کشور حساسیت داشته باشند.
درآمد صادرات نفت به زحمت و با مذاکره های طولانی به دست می آید و صادرکنندگان غیرنفتی هم مشقت زیادی برای دریافت منابع از حاصل صادرات خود متحمل می شوند.
در این شرایط طبیعتا هزینه نیم میلیارد دلار برای واردات خودرو و آن هم در مدت سه ماه، نمی تواند خبر خوبی باشد. اما واقعیت آن است که آنچه اکنون تحت عنوان واردات خودرو به کشور انجام می شود به دلیل تعرفه های بالای وارداتی و دیگر عوارض مربوط فعلا تهدید قابل توجهی برای خودروسازان به شمار نمی رود.
نتیجه این که خودرویی که در بازار خلیج فارس، 14 هزار دلار قیمت دارد در ایران با قیمت بیش از صد میلیون تومان به فروش می رسد.
طبیعتا در صورت ادامه همین روند خودروسازان داخلی می توانند با خیال راحت به عرضه محصولات نه چندان مطلوب خود ادامه دهند لذا می توان ادعا کرد که با در نظر گرفتن جمیع جهات، افزایش واردات خودرو نباید خبر چندان خوشایندی باشد.
آن هم در شرایطی که بسیاری از بیماران خاص همچنان برای پرداخت هزینه داروهای وارداتی باید میلیونی خرج کنند و این در حالی است که بسیاری از موارد همین داروهای گرانقیمت نیز به زحمت در بازار یافت می شود.
راستی چگونه است که تحریم اقتصادی نتوانسته کوچک ترین وقفه ای در واردات خودروهای خارجی به کشور ایجاد کند؟
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]