واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۴ تير ۱۳۹۳ (۱۵:۵ب.ظ)
وورد کنسرسيوم مراکز و تشکل هاي اسقاط خودرو براي خروج خودروهاي فرسوده مديرعامل موسسه هماهنگي مراکز اسقاط و بازيافت(مهاب)، با اعلام تشکيل کنسرسيوم تشکلهاي صنفي از هماهنگي مراکز اسقاط خودرو با واردکنندههاي خودرو براي اسقاط خودروهاي فرسوده خبر داد.
به گزارش خبرگزاري موج، عليرضا چلويي، با اعلام اين خبر ميزان آلاينده هر خودرو فرسوده را معادل با 25 خودرو جديد اعلام کرد و گفت: رابطه مستقيمي بين تصادفات و سن خودروها وجود دارد، علاوه بر اين ميزان مصرف سوخت اين خودروها به طور قابل توجهي بيشتر از خوردوهاي نو است. در حال حاضر ميانگين مصرف سوخت خودروهاي توليدي حدود 7.5 ليتر در هر صد کيلومتر است که اين ميزان براي فرسودهها به 16 ليتر ميرسد.
به گفته وي، بر اساس تحقيقات صورت گرفته نزديک به 1ميليون خودرو فرسوده درحال تردد است که در سال حدود 20 هزار کيلومتر پيمايش دارد و هر يک از اين خودروها نيز سالانه 3.2 ميليون تومان يارانه سوخت از دولت دريافت ميکنند که هزينه هنگفتي را براي دولت در پي دارد.
چلويي در ادامه اذعان داشت: روشهاي اجرايي سادهاي براي کاهش آلودگي هوا وجود دارد که از جمله آنها ميتوان به خروج خودروهاي فرسوده اشاره کرد. اين روش هيچگونه بار مالي براي دولت ندارد و هزينه آن توسط واردکنندهها و مراکز اسقاط خودرو تامين ميشود.
اين مقام مسئول با اشاره به اينکه با کنسرسيومي که از تمام مراکز و تشکلهاي اسقاط تشکيل شده، اجراي طرح جديد خروج خودروهاي فرسوده از ابتداي هفته آينده آغاز خواهد شد، متذکر شد: در حال حاضر تنها 90 دفتر براي ثبت نام خودروهاي فرسوده وجود دارد، که پاسخگوي حجم مراجعات نيست، به همين منظور مالکان خودروهاي فرسوده ميتوانند براي ثبت نام در اين طرح به مراکز پستي مراجعه کنند که در تمامي شهرها شعبه دارد.
چلويي افزود: مالکان خودروهاي فرسوده با تحويل خودروهاي خود به مراکز و ارائه وکالتنامه درگير پروسه اسقاط نخواهند شد. در طرح جديد کمک هزينه در نظر گرفته شده براي تحويل خودرو از 1.5 به 2.95 ميليون تومان افزايش يافته است.
مدير عامل موسسه هماهنگي مراکز اسقاط و بازيافت تاکيد کرد: در حال حاضر سن فرسودگي خودرو در کشور 20 سال است و خودروهايي که در سالهاي 1349 تا 1374 توليد شده است ملزم به شرکت در اين طرح هستند و خودروهاي توليد سالهاي 1374 تا 1382 نيز به صورت داوطلبانه ميتوانند در اين طرح شرکت کنند.
چلويي هشدار داد: روند اسقاط فرسودهها هر چه زودتر بايد اصلاح شود، چراکه از مقطعي حجم اين خودروها افزايش خواهد يافت و سالانه بايد 1 ميليون خودرو فرسوده اسقاط شود.
در ادامه، مسعود رهبر مديرعامل تعاوني مراکز اسقاط خودرو، گفت: با سياستهاي اشتباهي که در سالهاي گذشته اجرا شد، تعداد مراکز اسقاط خودرو در کشور به 120 ميرسد که به هيچ عنوان توجيه اقتصادي ندارد و سياست ستاد ايجاد مراکز اسقاط خودرو از سوي واردکنندگان خودرو است تا کار خود را تکميل کنند.
وي ادامه داد: طي دو تا 3 سال گذشته بسياري از اين مراکز به مرز ورشکستگي رسيدند چراکه سرمايه گذاري کلاني براي ايجاد مراکز اسقاط خودرو انجام شده و دست کم بايد 2000 خودرو در سال در اين مراکز اسقاط شود تا هزينهها به نقطه سربه سر برسد.
مديرعامل تعاوني مراکز اسقاط خودرو در ادامه افزود: از وام 2.95 ميليون توماني، 2.65 ميليون تومان توسط واردکنندگان خودرو و مابقي توسط مراکز اسقاط خودرو تامين ميشود. واردکنندگان به 800 تا 900 هزار برگه اسقاط براي سال جاري احتياج دارند و با وجود برنامه اسقاط 400هزار خودرو فرسوده در سال جاري و با توجه به روند فعلي، نميتوان انتظار اسقاط بيش از 200 تا 300 هزار فرسوده در سال جاري را داشت.
به گفته وي، در سه ماهه نخست سال جاري ميزان ثبتنام براي اسقاط فرسودهها تنها به 35 هزار دستگاه ميرسد.
رهبر تصريح کرد: براي واردات هر خودرو به طور ميانگين بايد 4 خودرو اسقاط شود که بسته به نوع خودرو از يک تا شش دستگاه متغير است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]