محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1844574340
تلاش مسکو برای جایگزینی چین در روابط با غرب
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
فیسبوک تویتر Google+ Cloob تلاش مسکو برای جایگزینی چین در روابط با غرب مسکو - ایرنا - رویدادهای ماه های اخیر در قالب بحران اوکراین به عنوان عامل تشدید تنش در مناسبات شکننده مسکو و واشنگتن و اقدام کاخ سفید و متحدان غربی اش به تعمیم اصل تحریم یکجانبه در مورد روسیه موجب شده است که کارشناسان از تقویت عزم چرخش به شرق سیاست سازان روس و تلاس کرملین برای جایگزینی چین با آمریکا در معادلات بین المللی سخن بگویند.
به گزارش ایرنا هر چند همکاری های راهبردی مسکو و پکن به سال های نخست پس از فروپاشی شوروی سابق و تقویت این روند در سال های نخست ریاست جمهوری پوتین در اوایل هزاره سوم بر می گردد اما مناقشه اوکراین به کاتالیزوری در این مسیر تبدیل شده است.
تحلیلگران مسایل سیاسی با اشاره به پیروی غرب از اصل ˈفشار حداکثریˈ در تعامل با روسیه در موضوع اوکراین می گویند که با توجه به حجم مبادلات تجاری حدود 500 میلیارد دلاری روسیه با اتحادیه اروپا به عنوان شریک راهبردی واشنگتن و نگرانی مسکو از آسیب پذیری اقتصاد و تجارت روسی از هر گونه تحریم جدی اقتصادی، راهی جز تقویت مناسبات مسکو- پکن به عنوان جایگزین پیش روی روس ها برای کرملین باقی نمانده است.
بدیهی است که توسعه مناسبات با چین نیز همانند الگوی رو به شکست ˈروسیه اروپاییˈ به دلیل تک محوری بودن آن با مخاطراتی همچون هضم شدن روسیه 142 میلیون نفری در دل اقتصاد بزرگ یک میلیارد و 200 میلیون نفری چین و برتری پکن بر مسکو مواجه است.
در همین راستا به دنبال سفر اخیر ولادیمیر پوتین رییس جمهوری روسیه به چین که به انعقاد قراردادهای بزرگ در حوزه انرژی منجر شد، مقام های ارشد روس به این نکته اذعان کردند که بازار چین به اندازه بازار غرب برای روسیه سودآور نیست.
با این وجود به نظر می رسد که تغییر در رویکرد سیاست خارجی مسکو مبنی بر روی گرداندن از غرب و تمایل بیشتر به سوی شرق با اولویت چین با دکترین دیرینه آمریکا مبنی بر اتخاذ راهکارهای بازدارنده نزدیکی مسکو- پکن در تضاد است.
از این دیدگاه هر گونه پیشرفت عملی در مسیر نزدیکی بیشتر مسکو و پکن به عنوان دو قدرت مهم عرصه بین المللی و اعضای دایم شورای امنیت سازمان ملل متحد می تواند برنامه های راهبردی واشنگتن و متحدان غربی اش برای حفظ نظام تک قطبی جاری و نظم نوین جهانی ادعایی آنان را با خطر مواجه کند.
می توان مصداق این نگرانی را در نشستی که دوم ماه جاری میلادی در واشنگتن در ˈمرکز منافع ملیˈ با عنوان ˈروابط در مثلث روسیه- ایالات متحده – چین در شرایط بحران اوکراینی و تحریم های آمریکا و غرب علیه روسیه در ارتباط با این بحرانˈ برگزار شد به خوبی مشاهده کرد.
دمیتری سایمز رئیس مرکز منافع ملی واشنگتن و ناشر مجله ˈمنافع ملیˈ و گراهام آلیسون مدیر مرکز مطالعه روابط بین الملل به نام بلفر وابسته به دانشگاه هاروارد و معاون سابق وزیر دفاع آمریکا در زمینه برنامه ریزی راهبردی در دولت کلینتون در این نشست یکروزه گزارش هایی را ارائه دادند که بر اساس آن تحریم های غرب علیه روسیه و تمایل دولت باراک اوباما به منزوی و مجازات کردن مسکو می تواند نزدیکی روابط روسیه با چین را تشویق کند.
شرکت کنندگان در این همایش اتفاق نظر داشتند که روابط فعلی در چارچوب مثلث مذکور با راهبرد دولت نیکسون که توسط کیسینجر اعلام شد، اصولاً متفاوت است؛ به موجب این راهبرد، روابط ایالات متحده با هر یک از دو کشور مذکور باید از روابط بین روسیه و چین بهتر باشد.
کارشناسان مسایل سیاسی معتقدند که در مقطع فعلی راهبرد مورد نظر دولت نیکسون به طور کامل رنگ باخته است زیرا روابط ایالات متحده با روسیه و چین از روابط دوجانبه روسیه و چین بدتر است.
از این نگاه در این شرایط فرصت های ایالات متحده برای استفاده از اصطکاک بین مسکو و پکن به حداقل رسیده است و بالعکس امکانات روسیه و چین در جهت تشریک مساعی برای مقابله با فشار آمریکا شکل تصاعدی به خود گرفته است.
هرچند تحلیلگران غربی می گویند که نزدیکی روابط بین روسیه و چین، مسکو را به شریک کوچک تر پکن تبدیل خواهد کرد و این نقطه نظر در محیط لیبرال روسی هم طرفداران قابل توجهی دارد، اما تصمیم سازان روس این گونه ادعاها را دارای بن مایه های ایدئولوژیک و نه سیاسی می دانند و معتقدند که این گونه اظهارات برای ایجاد بازدارندگی در مسیر نزدیکی مسکو و پکن بر زبان رانده می شود.
ولادیمیر داویدف از جمله حامیان این نظریه و بر این باور است که چین به عنوان ابر قدرت در حال رشد مخالف وضعیت حاکم بر مناسبات جهانی و به خصوص در آسیا و اقیانوسیه است که پکن در آنجا با بازدارندگی از سوی واشنگتن روبرو است.
داویدف می گوید: چین با اکثر همسایگان خود اعم از ژاپن، فیلیپین، کره جنوبی، ویتنام و هند مناقشات جدی و در این شرایط به شراکت راهبردی با مسکو نیاز دارد زیرا در روابط با مسکو در آینده قابل رؤیت هیچ مناقشه جدی ندارد و نخواهد داشت.
وی افزود: شرکای غربی ما که مسکو را با تبدیل شدن به شریک کوچک تر چین تهدید کرده و در انتخاب بین غرب و چین، ضرورت ترجیح دادن غرب را مورد تأکید قرار می دهند، هرگز از بینش روسیه از جایگاه خود در جهان و ماهیت روابط فدراسیون روسیه با غرب و به ویژه با ایالات متحده برداشت روشنی نداشته اند.
وی با طرح این سوال که آیا غرب انتظار دارد روسیه در منطقه نفوذ و منافع غربی نقش کتک خوار، پادو یا شریک برابر حقوق را ایفا کند، می نویسد: ایالات متحده آمریکا از زمان فروپاشی اتحاد شوروی سابق تاکنون حتی با یک کلمه یا یک اقدام، آمادگی خود را برای همکاری با حقوق برابر با فدراسیون روسیه به نمایش نگذاشته است. غرب به طور عام و سیاستمداران و نظامیان آمریکایی به طور خاص در ارتباط با بحران اوکراین روسیه را در ردیف نه شریک بلکه حریف گذاشته اند که این وضع چیزی شبیه به وضع حقوقی دشمن است.
سیاست سازان و تحلیلگران روس همچنین در واکنش به این ادعای غرب که مازاد جمعیت چین می تواند به سیبری و خاور دور روسیه سرازیر شود و برای تمامیت ارضی روسیه خطر ایجاد کند، می گویند گرایش های اساسی مهاجرت در مناطق شمالی چین که با روسیه هم مرز هستند، نشان می دهد که مردم از این مناطق عمدتاً به مناطق داخلی چین مهاجرت می کنند که شرایط زندگی آنجا از سیبری و خاور دور روسیه به مراتب مناسب تر است.
از این دیدگاه ویژگی های سیاست جمعیتی دهه های اخیر مقام های چین باعث شده است که جمعیت مناطق هم مرز آن با روسیه نه تنها رشد نکند بلکه سیر نزولی داشته باشد.
روزنامه نزاویسمایا گازتا در مقاله ای در این باره نوشت: روسیه در آینده قابل پیش بینی در روابط با چین فضای بزرگی برای مانور خواهد داشت. ادامه رفتار مسکو در همکاری با پکن در حد زیادی به تشدید تحریم های آمریکایی علیه مسکو در ارتباط با بحران اوکراین ارتباط خواهد داشت. بعید نیست که به مرور زمان چین و روسیه پیمان نظامی - سیاسی تشکیل دهند که بتواند در تعادل نیروهای جهانی تغییرات اساسی ایجاد نماید.
مقاله روزنامه روسی حاکی است: توان نظامی و فنی و فراوانی منابع طبیعی روسیه همراه با توان اقتصادی چین به این دو کشور اجازه خواهد داد درباره بسیاری از مسایل سیاسی جهانی تصمیم های کلیدی اتخاذ کنند.
این درحالی است که ناظران آگاه با اشاره به در هم پیچیدگی روابط تاریخی روسیه با کشورهای اروپایی از یک سو و ناگزیر بودن مقام های کرملین از پیش کشیدن توسعه روابط با پکن تا حد امضای پیمان نظامی- سیاسی به عنوان عامل بازدارنده در مقابل فشار غرب بیشتر می گویند که مسکو در اصل علاقه ای به کاهش روابط خود با جهان غرب ندارد.
از این منظر به نظر می رسد که ایالات متحده آمریکا نیز تبعات تشکیل پیمان روسی- چینی را درک می کند و واشنگتن به همین علت ژاپن را برای اعمال تحریم های جدی علیه روسیه تحت فشار قرار نمی دهد زیرا بدیهی است که در این صورت شینزو آبه نخست وزیر ژاپن مجبور خواهد شد تلاش های خود را برای حل و فصل مناقشه ˈسرزمین های شمالیˈ با روسیه فراموش کند.
به عبارت دیگر هر گونه فشار بیشتر بر روسیه از سوی غرب و نیز تحت فشار گذاشتن ژاپن به عنوان شریک راهبردی آمریکا در منطقه شرق دور برای تحریم مسکو ممکن است حتی روسیه را به پشتیبانی از چین در مناقشه سرزمینی با ژاپن سوق دهد.
در همین حال پیمان احتمالی روسیه با چین می تواند برای واشنگتن و بروکسل در بعد اقتصادی و نظامی – سیاسی تبعات ناگهانی به دنبال داشته باشد.
در نهایت می توان گفت که گام های جدید روسیه برای نزدیکی هر چه بیشتر به چین به عنوان نتیجه فشار همه جانبه غرب بر مسکو بر سر بحران اوکراین با دکترین جنگ سرد واشنگتن مبنی بر بازدارندگی در تعمیق مناسبات مسکو- پکن در تضاد می باشد و نگرانی سیاست سازان کاخ سفید و متحدان غربی آن را سبب شده است.
اروپام/۵۱۸ ** 1064
انتهای پیام /*
ارتباط با سردبير:
[email protected]
تماس بی واسطه با مسئولین
24/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]
صفحات پیشنهادی
مسکو، واشنگتن را به تلاش برای منزوی کردن روسیه متهم کرد
مسکو واشنگتن را به تلاش برای منزوی کردن روسیه متهم کرد مسکو- ایرنا- رییس کمیسیون امور بین المللی دومای روسیه با اشاره به ادامه تلاش های آمریکا علیه کشورش در سطح بین المللی گفت باید از تلاش های آمریکا برای انزوای روسیه در عرصه جهانی جلوگیری کنیم به گزارش ایرنا آلکسی پوشکوف روزروابط پاکستان-چین؛ سابقه ای خوب، آینده ای روشن
روابط پاکستان-چین سابقه ای خوب آینده ای روشن اسلام آباد – ایرنا – پاکستان به لطف حسن همجواری با چین توانسته در طول سالیان گذشته روابط ممتازی در زمینه های مختلف با دومین قدرت اقتصادی جهان برقرار کند و دولت کنونی اسلام آباد نیز یکی از اصلی ترین رویکردهای خود را در عرصه اقتصاد وجنگ های قرن 21 ؛ تلاش های غرب برای غارت انرژی از سراسر جهان
آنتی وار جنگ های قرن 21 تلاش های غرب برای غارت انرژی از سراسر جهان هیزم اصلی آتش جنگ در کشورهای دنیا تمایل سیری ناپذیر کشورهای غربی برای تسلط بر دخایر بی نهایت نفت و گاز دنیاست به گزارش سرويس بينالملل باشگاه خبرنگاران به نقل از آنتی وار این پایگاه خبریمسکو: آمریکا آشکارا درصدد قطع روابط با روسیه است
مسکو آمریکا آشکارا درصدد قطع روابط با روسیه استمقام بلندپایه دومای روسیه با اشاره به اظهارات تند منطق دوران جنگ سرد و سیاست انزوای روسیه از سوی دولت آمریکا روابط بین دو کشور را رویارویی مستقیم نامیده و برای روابط مسکو و واشنگتن دورنمایی نمیبیند به گزارش خبرگزاری فارس به نقلنخست وزیر ژاپن به دنبال بهبودی روابط با چین است
نخست وزیر ژاپن به دنبال بهبودی روابط با چین است تهران - شینزو ابه نخست وزیر ژاپن دوشنبه گفت که امیدوار است در حاشیه نشست آپک در چین گفت وگوهایی را با شی جین پینگ رییس جمهوری این کشور درجهت رفع اختلاف های کنونی و بهبودی روابط فیمابین داشته باشد به گزارش خبرگزاری رویترز از تموازنه قوا و روابط راهبردي چين با ايالات متحده امريکا
۲۰ تير ۱۳۹۳ ۲۱ ۵۹ب ظ موازنه قوا و روابط راهبردي چين با ايالات متحده امريکا نظريه موازنه قوا يکي از مهمترين نظريههاي مربوط به نظم يافتگي سياست بينالملل ميباشد شخصيت و نقش قدرتهاي بزرگ در ايجاد استمرار و حتي تزلزل نظم در زندگي اجتماعي بينالمللي توسط نظريههاي متفاوت منجسروزیر ایالت پنجاب پاکستان: توسعه روابط اقتصادی با چین به بقای پاکستان کمک میکند
سروزیر ایالت پنجاب پاکستان توسعه روابط اقتصادی با چین به بقای پاکستان کمک میکندسر وزیر ایالت پنجاب پاکستان گفت با توجه به شرایط سیاسی امروز منطقه و دشواریهای تحرکات نظامی بایستی برای بقای پاکستان روابط اقتصادی خود با چین را گسترش دهیم به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس در اسلامدر شماره هفتهنامه پنجره مطرح شد بررسی سیاست موازنه رهبر انقلاب در چینش کمیته راهبردی روابط خارجی
در شماره هفتهنامه پنجره مطرح شدبررسی سیاست موازنه رهبر انقلاب در چینش کمیته راهبردی روابط خارجیهفتهنامه پنجره در پروندهای با عنوان سیاست موازنه رهبری در ایران به چینش کمیته راهبردی روابط خارجی در ایران از سوی مقام معظم رهبری و واکنش رسانههای فارسی زبان ضدانقلاب پرداخت به گزآمریکا و چین به دنبال توسعه روابط نظامی
پنجشنبه ۱۹ تیر ۱۳۹۳ - ۱۷ ۰۴ آمریکا و چین امروز پنجشنبه در راستای توسعه روابط نظامی و همکاریهای خود در زمینه مبارزه با تروریسم توافق کردند به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا این توافقها در جریان مذاکرات دو روزه جان کری وزیر امور خارجه آمریکا و جک لیو وزیر خزانه دارسنگهای قیمتی در جنوب غربی چین
نمایشگاهی از سنگهای قیمتی درجنوب غربی چین-9 جمعه ۲۰ تیر ۱۳۹۳ - ۰۹ ۳۸رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی تاکید کرد تلاش برای بالا بردن توان ترویجی کارشناسان کشاورزی در آذربایج
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی تاکید کردتلاش برای بالا بردن توان ترویجی کارشناسان کشاورزی در آذربایجان غربیرئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی گفت توان ترویجی و آموزشی کارشناسان کشاورزی در آذربایجان غربی ارتقاء مییابد کریم اسمعیلزاده امروز در گفتوگو با خبرنگار فواشنگتن: آمریکا و چین علیرغم اختلافات باید روابط خود را توسعه دهند
واشنگتن آمریکا و چین علیرغم اختلافات باید روابط خود را توسعه دهندمعاون مشاور امنیت ملی رئیسجمهور آمریکا در کنفرانس خبری اعلام کرد که گرچه چین و آمریکا اختلافاتی را با یکدیگر دارند اما باید همکاریهای خود را گسترش دهند به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از بیزنساستاندارد بن روبا هدف توسعه روابط سیاسی و اقتصادی سر وزیر ایالت پنجاب راهی چین شد
با هدف توسعه روابط سیاسی و اقتصادیسر وزیر ایالت پنجاب راهی چین شدسر وزیر ایالت پنجاب با هدف توسعه روابط سیاسی و اقتصادی با پکن راهی چین شد به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس در اسلام آباد شهباز شریف سر وزیر ایالت پنجاب برای به توافق رسیدن در زمینههای اقتصادی و سیاسی به چین سفر کردهمدیرکل اوقاف و امور خیریه آذربایجان غربی تاکید کرد تلاش برای اجرای اصل 44 قانون اساسی در موقوفات آذربایجان غرب
مدیرکل اوقاف و امور خیریه آذربایجان غربی تاکید کردتلاش برای اجرای اصل 44 قانون اساسی در موقوفات آذربایجان غربیمدیرکل اوقاف و امور خیریه آذربایجان غربی گفت اجرای اصل 44 قانون اساسی در موقوفات آذربایجان غربی با جدیت دنبال میشود به گزارش خبرگزاری فارس از ارومیه حجتالاسلام علی ماسترالیا: مناسبات با چین آسیب نمی بیند/ روابط با توکیو گسترش می یابد
استرالیا مناسبات با چین آسیب نمی بیند روابط با توکیو گسترش می یابد کوالالامپور - ایرنا - تونی ابوت نخست وزیر استرالیا روز پنجشنبه گفت روابط نزدیک کانبرا با پکن پس از سفر موفقیت آمیز و سازنده شینزو آبه نخست وزیر ژاپن به این کشور آسیب نمی بیند به گزارش ایرنا درپی مذاکرات نرسانه های روسیه: مسکو برای جنگ سرد جدید با غرب آماده شده است
رسانه های روسیه مسکو برای جنگ سرد جدید با غرب آماده شده است مسکو-ایرنا- برخی از رسانه های روسیه از آماده شدن ولادیمیر پوتین رییس جمهوری این کشور برای آغاز جنگ سرد جدید با غرب خبر دادند به گزارش ایرنا رسانه هایی همچون تارنمای پیارگازتا و اینوسمی روز دوشنبه اختلافات شدید ررویترز خبر داد؛ تلاش کشورهای غربی برای متقاعد کردن روسیه به تصویب قطعنامه در مورد سوریه
رویترز خبر داد تلاش کشورهای غربی برای متقاعد کردن روسیه به تصویب قطعنامه در مورد سوریهاعضای شورای امنیت سازمان ملل در پیشنویس جدید قطعنامه ارسال کمکهای بشردوستانه به سوریه بحث استفاده از فصل هفتم منشور سازمان ملل را حذف کردهاند تا مسکو را به موافقت با تصویب آن وادارند به گزا-
گوناگون
پربازدیدترینها