واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
افتتاح تصفیه خانه دهدشت بدون ساماندهی فاضلاب یاسوج- ایرنا- فاز نخست تصفیه خانه فاضلاب شهر دهدشت مرکز شهرستان کهگیلویه سال گذشته برای چندمین بار با حضور مسوولان آب و فاضلاب کشور، استاندار و جمعی از مسوولان استانی و شهرستانی در واپسین روزهای دولت دهم افتتاح شد اما به فاضلاب این شهر سامان نداد.
فاضلاب ها و روان آب های خانگی و صنعتی شهر دهدشت به دلیل ساماندهی نشدن و جاری شدن در گوشه وکنار این شهر بویژه مزارع کشاورزی سلامت مردم را به مخاطره انداخته است.
اکنون فاضلاب ها جاری است که جاری شدن فاضلاب در برخی نقاط شهر علاوه برآلودگی های زیست محیطی برای شهروندان موجب نگرانی صاحبان زمین های زراعی جنوب شهر دهدشت نیز شده است.
وضعیت بغرنج فاضلاب های سرگردان در حالی است که با بهره برداری از این طرح شهروندان دهدشت آن روز امیدوار شدند که یکی از مشکلات زیست محیطی این شهر که نبود تصفیه خانه برای انتقال فاضلاب های خانگی و صنعتی بود، برطرف شده است.
تصفیه خانه فاضلاب دهدشت آن روز با آب شیرین در مخزن فعال و بهره برداری شد و هرگز رنگ فاضلاب شهری و صنعتی ندید و مخزن آن پس از بهره برداری در برهوت خشکیده باقی ماند.
فاز اول سیستم تصفیه خانه دهدشت با اعتباری بالغ بر 60 میلیارد ریال بهر ه برداری شدولی تاکنون به دلیل غیر فعال بودن هنوز یک قطره فاضلاب به این تصفیه خانه هدایت نشده است.
علی اصغری یکی از اهالی روستای سمغان، بوی تعفن فاضلاب رها شده از شهر دهدشت به مسیر این روستا را در فصل تابستان آزاردهنده خواند و گفت: مسوولان باید برای حل این مشکل سریعتر اقدام کنند.
جواد محمدی یکی دیگر از کشاورزان دهدشتی با بیان اینکه رهاسازی فاضلاب های خانگی برای زمین های زراعی من مشکل آفرین شده است.
وی با بیان اینکه یکی از اولویت های اصلی دولت تدبیر و امید توجه به تامین سلامت مردم و کاهش هزینه های درمانی آنها بود،افزود: با توجه به مخاطره سلامت مردم به لحاظ جاری شدن فاضلاب خانگی در مزارع کشاورزی و ایجاد بوی نامطبوع برای روستاهای پایین دست،مسوولان رفع این مشکل را نادیده نگیرند.
بخشدار مرکزی کهگیلویه با بیان اینکه آب فاضلاب شهر دهدشت سلامتی ساکنین هفت روستا را در پایین دست تهدید می کند به خبرنگار ایرنا گفت: دفع و هدایت فاضلاب های خانگی نیازمند بهره برداری از تصفیه خانه دهدشت است.
سید شرمت الله حسینی پرور گفت: فاضلاب وارد زمین های کشاورزی می شود با توجه به اینکه تصفیه خانه امکان ذخیره سازی فاضلاب را دارد باید فاضلاب خانگی شهر دهدشت به این تصفیه خانه هدایت شود.
رییس آب وفاضلاب شهری کهگیلویه با اشاره به پیشرفت فیزیکی 15 درصدی طرح ایجاد شبکه فاضلاب در سطح شهر دهدشت گفت: عدم استقبال مردم از خرید انشعابات فاضلاب یکی از مشکلات اجرای این طرح است.
نادر صفاری عدم استقبال شهروندان از خرید انشعاب فاضلاب شهری را علت راکد ماندن تصفیه خانه ذکر کرد و افزود: تاکنون 15 کیلومتر شبکه جمع آوری فاضلاب انجام شده و 120 کیلومتر برای اجرا نیز تهیه طرح شده است.
وی هزینه نصب هر فقره انشعاب را سه میلیون و 300 هزار ریال عنوان کرد و گفت: تاکنون 300 فقره انشعاب از سوی مردم خریداری شده است و تعدادی نیز به سیستم فاضلاب وصل شده اند.
صفاری با بیان خطرات فاضلاب شهری برای روستاییان پایین دست اظهارکرد: دفع بهداشتی فاضلاب و هدایت آن به سیستم تصفیه خانه فاضلاب شهری در شرایط کنونی ممکن نیست .
وی بیان کرد: فاز اول این طرح که از سال 84 آغاز شد و در سال 91 به پایان رسید با خط انتقال سه کیلومتر و به قطر 800 میلی متر در زمینی به مساحت 45 هکتار در جنوب شهر دهدشت اجرا شده است.
معاون آب وفاضلاب شهری کهگیلویه وبویراحمد با بیان اینکه هرساله اعتبار ناچیزی به این طرح اختصاص می یابد افزود: اجرای طرح فاضلاب در شهر دهدشت نیاز به اعتبار کلان دارد.
عبدالحسن صالحی افزود: در سال جاری 18 میلیارد ریال به این طرح اختصاص داده شد که جوابگوی بهره برداری از این طرح نیست.
وی رهاسازی فاضلاب در زمین های کشاورزی را یک خطر زیست محیطی خواند و اظهار کرد: نماینده مردم در مجلس و استاندار نسبت به تامین اعتبار برای اجرای فاز دوم این طرح با مسوولان کشوری رایزنی کنند.
صالحی عنوان کرد: با توجه به اینکه فاضلاب شهر دهدشت سلامت مردم را تهدید می کند همکاری همه مسوولان برای راه اندازی موقت سیستم فاضلاب ضروری است.
شهر دهدشت مرکز شهرستان کهگیلویه با 53 هزار نفر جمعیت، سومین شهر پرجمعیت کهگیلویه وبویراحمد است.
7531/671 /675
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
24/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 45]