واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
مردم مشگین شهر دل نگران انتقال احتمالی مرکز آموزش انتظامی شهید بیگلری * جواد دهقانی * اردبیل - ایرنا - مردم مشگین شهر دل نکران از به واقعیت پیوستن شایعات و حرف و حدیث هایی هستند که پیرامون احتمال انتقال مرکز آموزش انتظامی شهید بیگلری مطرح می باشد.
مشگین شهر را شهر قلعه های کهن نامیده اند ، وجود ده ها قلعه نظامی در جای جای این شهرستان حکایت از موقعیت خاص جغرافیایی و استراتژیکی این منطقه در ادوار مختلف را دارد و به رغم از بین رفتن بیشتر این آثار و ابنیه هنوز در گوشه گوشه منطقه می توان به وضوح بقایای این تمدن را مشاهده کرد.
به عقیده کارشناسان در دوره های مختلف اهمیت منطقه از لحاظ نظامی چنان بوده که حتی در دوره معاصر نیز این موضوع از دید شاهان و پادشاهان دور نمانده و آنها نیز به نوبه خود و در زمان حکومت خویش اقدام به ایجاد سربازخانه های مختلف در این منطقه
کرده اند.
به عنوان مثال ایجاد سربازخانه بزرگ کهنه قالا در قسمت شرق شهر و بر روی بقایای قلعه زندیان که در اواخر سلطنت سلسله قاجار و اوائل سلطنت پهلوی اول صورت گرفته ، احداث سربازخانه سیلمی در ابتدای جاده بارزیل پایین تر از جایگاه سی ان جی در زمان حکومت پهلوی اول و احداث سربازخانه فعلی به عنوان بزرگترین هنگ سواره نظام شمال غرب کشور در سال 1318 هجری شمسی که اکنون به مرکز آموزش انتظامی شهید بیگلری تغییر نام یافته گواهی بر این ادعا است.
در سال های نه چندان دور نیز مردم شهرستان مشگین شهر نقش ارزنده این پادگان را در جریان جنگ تحمیلی و شهادت پر افتخار فرمانده آن شهید بیگلری را در تنگه حاجیان از یاد نبرده اند و رشادت های پرسنل از جان گذشته این مرکز تا ابد به عنوان سند افتخار مردم منطقه بر تارک جمهوری اسلامی ایران خواهد درخشید.
از طرفی حضور به موقع و گسترده پرسنل این مرکز در تمام مراسم و مجالس مختلف شهرستان بر کسی پوشیده نیست و پرسنل پادگان همواره زینت بخش تمام محافل و مجالس بوده اند.
بی شک وجود مراکز نظامی و انتظامی از سایر جنبه های مختلف اقتصادی ، فرهنگی و گردشگری نیز در این شهرستان تاثیر گذار بوده و از قدیم الایام اقتصاد و معیشت مردم به نوعی متاثر از آن بوده است.
از طرف دیگر پذیرش و تربیت سالانه هزاران افسر و درجه دار در این مرکز و اعزام آنها به اقصی نقاط کشور به عنوان سفیرانی در راستای شناساندن شهرستان مشگین شهر از دیگر مزایای آن بوده است.
در سال های اخیر نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران با پذیرش مشمولان فارغ التحصیل دانشگاهی در مرکز آموزش انتظامی مشگین شهر و تربیت افسران و درجه داران وظیفه زمینه ارتقای این مرکز را فراهم کرد و مرکز آموزش انتظامی شهید بیگلری به عنوان شش مرکز آموزش انتظامی مهم جمهوری اسلامی ایران در کشور معرفی شد.
در سال گذشته نیز این مرکز توانست در زمینه تحقیق و پژوهش و چند شاخص دیگر رتبه اول کشوری را آن خود کند.
مهرماه سال 92 در جریان سفر سردار محمد علی آخوندی معاون نیروی انسانی ناجا به شهرستان مشگین شهر وی نحوه آموزش و نظم و انضباط حاکم در مرکز را به عنوان مرکز نمونه در کشور کم نظیر دانست و از فرماندهی پادگان و سایر عوامل آن قدردانی کرد.
اما اخیرا انتشار خبری که تا چندی قبل به صورت محرمانه در برخی جلسات و محافل شنیده می شد موجب نگرانی شهروندان مشگین شهری شد.
خبری که به نقل از حجت الاسلام سیدحسن عاملی نماینده ولی فقیه در استان اردبیل مطرح شد حکایت از نقل و انتقال پادگان شهید بیگلری مشگین شهر به شهرستان تبریز را داشت.
خبری که از آن در برخی از رسانه ها به عنوان سونامی بزرگی برای تشدید رکود اقتصادی منطقه یاد شده است.
اکنون سوالی که در اذهان عمومی شهروندان مشگین شهری شکل گرفته این است که چرا پادگانی با این همه قدمت و دارا بودن جایگاه مهم کشوری از این شهرستان بر چیده می شود ، اگر این خبر صحیح است آیا مسوولان تبعات نقل و انتقال پادگان را در نظر گرفته اند ، نقش نماینده مردم مشگین شهر در مجلس شورای اسلامی به عنوان حافظ منافع مردم چیست؟ چه دست های نامرئی در پشت پرده این جریان قرار دارند؟ آیا کسب درآمد از فروش این پادگان موجب اتخاذ این تصمیم شده و هدف اصلی از نقل و انتقال پادگان فروش زمین چند هکتاری آن است؟ آیا اعضای شورای شهر نیز با آنها همسو شده اند؟
چرا باید خبر نقل و انتقال پادگان به جای مسوولان مشگین شهری از زبان امام جمعه اردبیل شنیده شود؟و ده ها سوال دیگر که باید در این زمینه شفاف سازی شده و با بهره گیری از تمام ظرفیت های مردم و مسوولان از این کار جلوگیری شود.
خبرنگار ایرنا
7117/594/530
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
24/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 75]