واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۳ تير ۱۳۹۳ (۲۳:۸ب.ظ)
عضو کميسيون کشاورزي اتاق خرمآباد: بايد از کشاورزي سنتي به کشاورزي صنعتي تغيير وضعيت بدهيم عضو کميسيون کشاورزي اتاق خرمآباد گفت:بايد از کشاورزي سنتي به کشاورزي صنعتي تغيير وضعيت بدهيم.
به گزارش خبرگزاري موج، عضو کميسيون کشاورزي اتاق خرمآباد درکميسيون کشاورزي، آب و منابع معدني اتاق بازرگاني، صنايع، معادن و کشاورزي خرمآباد گفت: براي اينکه بخش کشاورزي بتواند به وظايف خود در تأمين امنيت غذايي، استقلال کشور و تحقق برنامههاي افق 1404 نائل شود، ضرورت دارد از وضعيت سنتي به صنعتي تغيير وضعيت بدهيم که اساس و زيرساخت آن گرايش به مکانيزاسيون است.
سميه قرباني وجود بانک اطلاعاتي دقيق از کشاورزان و کشاورزي استان را عامل مهمي برشمرد و اظهار داشت: اگر بتوانيم در زمينهي کنترل کيفي به درستي عمل کنيم و فناوريهاي متناسب با وضعيت و اقليم خود را به کار بگيريم، قادر خواهيم بود گام بزرگي در اين زمينه برداريم.
وي افزود: در خود استان نمونههاي توليد صنعتي برخي ماشينآلات متناسب با وضعيت امروز کشاورزي استان ساخته شده که با بيتوجهي و بيمهري مسئولان مواجه شده است.
قرباني؛ يکپارچهسازي اراضي کشاورزي را نسبت به تأمين ماشينآلات خاص براي استفاده در زمينهاي کوچک کشاورزي روش بهتري عنوان و خاطرنشان کرد: ضعف بنيهي مالي کشاورزان خرد در تأمين و تهيهي ماشينآلات کشاورزي چالش عمدهاي است که بايد برطرف گردد.
عضو کميسيون کشاورزي اتاق خرمآباد با ابراز نارضايتي از منفعل بودن سازمان نظام مهندسي کشاورزي در استان افزود: اين سازمان نمايندهي پنج هزار عضو و فارغ از تحصيل کشاورزي استان است، اما متأسفانه از اين پشتوانهي بزرگ به اندازهي کافي استفاده نميکند.
سميه قرباني بر ضرورت کار ترويجي هم اشاره و تصريح کرد: با تهيهي ليست کشاورزان پيشرويي که در استان مشغول فعاليت هستند، ميتوان الگوهاي جديد کشاورزي را از طريق آنها ترويج نمود.
درادامه مدير زراعت سازمان جهاد کشاورزي لرستان هم بخشي از مشکلات را ساختاري ارزيابي کرد و اظهار داشت: ساختار توليد کشاورزي ما شرقي است، اين در حالي است که از ماشينآلات غربي استفاده ميکنيم.
محمدعظيم دادگر با تأکيد بر اينکه درصد بهرهبرداري اقتصادي در لرستان پايين است، گفت: بيشتر کشاورزان ما معيشتي هستند؛ يعني کشاورز براي 5 نفر محصول توليد ميکند؛ اين در حالي است که در کشورهاي ديگر اين رقم بيش از 40 نفر است.
وي در مورد سرعت تغيير کاربري زمينهاي کشاورزي هم هشدار داد و گفت: اگر در حيطهي تجميع اراضي دير بجنبيم، با تغيير کاربريهاي گستردهاي که در حال انجام است، زمينهاي کشاورزي استان از بين ميروند و کشاورزي رو به اضمحلال ميرود.
دادگر با اشاره به اينکه در حال حاضر چارهاي جز تشويق شرکتهاي مکانيزاسيون نداريم، افزود: متأسفانه تفکر کارمندي دولت که در گذشته در نزد فارغ ار تحصيلان بخش کشاورزي وجود داشت باعث گرديد در شرايط گذشته که تسهيلات مناسبي هم براي فعاليت در بخش خصوصي وجود داشت، اتفاقي نيفتد.
مدير زراعت سازمان جهاد کشاورزي لرستان با اشاره به اينکه در برخي حوزهها کارهاي خوبي صورت گرفته گفت: درحال حاضر 70 درصد کشت گندم آبي و 65 درصد کشت گندم ديم استان به صورت مکانيزه انجام ميشود؛ اين در حالي است که در کشت چغندر اين رقم به 98 درصد و ذرت به 100 درصد رسيده است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 54]