واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۳ تير ۱۳۹۳ (۱۵:۲۱ب.ظ)
معاون بهداشت وزارت بهداشت اعلام کرد: برنامه هاي وزارت بهداشت براي کاهش فاصله ازدواج تا فرزندآوري علي اکبر سياري گفت: وزارت بهداشت برنامه هايي براي کاهش فاصله ازدواج تا فرزندآوري و کم کردن زمان بين حاملگي ها در نظر دارد.
به گزارش خبرگزاري موج، معاون بهداشت وزارت بهداشت در سمينار روز جهاني جمعيت با اشاره به جمعيت 15 تا 64 سال به عنوان جمعيت فعال گفت: 70 درصد جمعيت کشور را جمعيت فعال تشکيل ميدهد و در واقع ما دوران طلايي جمعيت را داريم و هنر ما اين است اين جمعيت را درجهت توسعه کشور به کار بگيريم.
علي اکبر سياري با اشاره به اين که 32 درصد جمعيت کشور در سن 20 تا 34 سالگي و در زمان کار و ازدواج هستند، خاطرنشان کرد: يکي از مشکلاتي که در اين حوزه وجود دارد کاهش نرخ باروري است و اکنون اين نرخ به 1.8 رسيده است.
معاون بهداشت وزارت بهداشت با بيان اين که بيش از 11 ميليون نفر در کشور در سن ازدواجند ولي هنوز مجرد هستند، به کاهش آمار ازدواج در بين سالهاي 85 تا 92 اشاره کرد و گفت: اين درحالي است که سياستهاي ابلاغي جمعيت از سوي مقام معظم رهبري بر تسهيل ازدواج و فرزندآوري تأکيد دارد و يکي از عوامل عدم ازدواج، بيکاري است به طوري که 20 تا 25 درصد از جمعيت جوان بيکار هستند.
سياري از افزايش روند طلاق بين سالهاي 85 تا 92 خبر داد و گفت: از 800 هزار واقعه ازدواج که سالانه ثبت ميشود 20 درصد به طلاق منجر ميشود که 50 درصد آنها در 5 سال اول زندگي رخ ميدهد.
وي فقر و اختلافات مالي، اعتياد، ازدواج تحميلي و عدم تفاهم را از دلايل افزايش طلاق در کشور دانست و گفت: 3 عامل سازگاري، معيشت و سلامتي باعث تحکيم ازدواج ميشوند.
معاون بهداشت وزارت بهداشت در ادامه با اشاره به وجود 3 ميليون زوج نابارور در کشور گفت: اين را هم بايد دانست که اگر زنان زير 18 سال باردار شوند خطر مرگ در آنها افزايش مييابد. همچنين بارداري بالاي 35 سال 27 درصد، بارداري ناخواسته 21 درصد، بيش از 4 فرزند 18 درصد و فاصله بارداري کمتر از دو سال خطر مرگ را 34 درصد افزايش ميدهد.
سياري مراقبتهاي قبل و حين بارداري و ارائه تسهيلاتي در پايان بارداري را از جمله اقداماتي دانست که به صورت رايگان در نظر گرفته شده و اشاره کرد که بهتر است مکملهاي دارويي مثل قرص آهن نيز به صورت رايگان داده شود.
معاون بهداشت وزارت بهداشت با اشاره به برنامه هاي وزارت بهداشت در زمينه تسهيل فرزندآوري و سلامت باروري اعلام کرد: وزارت بهداشت با کمک وزارت رفاه، برنامه هايي را جهت تسهيل انجام آزمايش هاي ژنتيکي در نظر گرفته چون 3 درصد افراد جامعه داراي مشکلات ژنتيکي هستند.
وي با اشاره به اينکه همچنين برنامه هايي براي کاهش فاصله ازدواج تا فرزندآوري و کاهش زمان بين حاملگي ها در دست داريم، گفت: در حال حاضر زمان بين ازدواج و فرزندآوري طولاني شده و اين براي سلامت مادران بسيار مضر است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 46]