تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1833094970
تکیه روحانیت بر آموزه های امام حسن لازمه تبلیغ دین است
واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری رسا:
استاد حوزه علمیه قم:
تکیه روحانیت بر آموزه های امام حسن لازمه تبلیغ دین است خبرگزاری رسا ـ استاد حوزه علمیه قم گفت: روحانیت با تکیه بر آن چه که از دیدگاه امام حسن(ع) به دست میآید، راه درست اندیشیدن درباره دین را برای مردم هموار کنند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در شهرکرد، حجت الاسلام والمسلمین سیدمرتضی صالحی خوانساری، استاد حوزه علمیه قم، صبح امروز در ویژه برنامه جشن میلاد امام حسن مجتبی(ع) که به میزبانی حوزه علمیه شهرکرد و با حضور طلاب شرکت کننده در طرح «ضیافت اندیشه» این مدرسه برگزار شد، با بیان اینکه امام حسن(ع) در فضایی زندگی میکردند که حق و باطل در هم آمیخته بود، افزود: زمانی که معاویه خلافت خود را شروع کرد، با وجود اینکه خلافت را با شیوه غاصبانه به چنگ آورده بود و آن سال را مردم، عام الجماعه و سال یک دلی و وحدت خوانده بودند، در چنین فضای آمیخته شده به حق و باطل، امام حسن(ع) امامت را بر دوش داشتند.
استاد حوزه علمیه قم با اشاره به جنبههای علمی امام حسن(ع) و با بیان اینکه آن حضرت از مصادیق قطعی آیه تطهیر هستند و مجموعه آیات و روایاتی که درباره اهل بیت(ع) آمده، شامل امام حسن مجتبی(ع) هم میشود، با تکیه بر عصر زندگی آن حضرت، گفت: امام(ع) بدون اینکه در آن شرایط خود را اسیر شرایط سلطه کنند و بدون اینکه خشمگین از شرایطی که پیش آمده از پایههای فکری دست بکشند و خود را از تودههای مردم جدا و راه ناامیدی را هموار کنند، تبلیغ دین را محور فعالیتهای خود قرار دادند و این الگویی برای همه رهروان راستین آن حضرت است.
این مقام مسؤول اضافه کرد: در روایتی که مرحوم مفید آن را در «اختصار» به نقل از ابوحمزه ثمالی و وی نیز به نقل از امام باقر(ع) آورده است، کسی به نام سفیان بن ابی لیلا نزد امام حسن(ع) آمد و ایشان را با عبارت «السلام علیک یا مذل المؤمنین» یعنی درود بر تو ای خار کننده مؤمنان خطاب کرد، اما امام حسن(ع) با نهایت ملاطفت و ادب فرمودند از مرکبت پیاده شده، شتاب نکن و سپس شروع کردند به صحبت کردن و تبیین آن چه بر امام گذشته است.
حجتالاسلام والمسلمین صالحی خوانساری با بیان اینکه امام حسن(ع) نشان دادند که در چنین شرایطی، راه تبلیغ دین را آنگونه که مورد نیاز عامه مردم است، میتوان عرضه کرد، گفت: امام(ع) افزون بر اینکه از مصادیق آیه تطهیر و روایت های مربوط به فضائل ائمه اطهار(ع) هستند، در زمان خود افزون بر نوشتههایی که جنبههای علمی ایشان را نشان میدهد، در سخنان منقول، محورهایی با عنوان پایهها و اصول کلی و خط مشی تبلیغ دین برای آموزش دین ارائه کردهاند.
وی با بیان اینکه اندیشه و خردورزی، بنمایه همه خوبیها است، خاطرنشان کرد: امام حسن(ع) در روایتی زیبا فرمودهاند من شما را به تقوای الهی، مداومت بر خردورزی و عدم انقطاع از خردورزی توصیه میکنم و بسیار زیاد میفرمایند که اندیشه و اندیشیدن پایه و اساس و پدر و مادر همه خوبیها است.
این استاد حوزه علمیه ادامه داد: امام حسن(ع) در روایتی دیگر که مرحوم دیلمی آن را در کتاب «علام الدین» ذکر کرده، اندیشه را مایه حیات و زنده بودن دل انسان با بصیرت شمردهاند. همانطور که بصیرت پایه و ریشه اصلی اندیشیدن است، امام فرمودهاند که فکر، حیات دل انسان بصیر و کلید درهای حکمت به حساب میآید.
وی تصریح کرد: در آموزههای معقول از امام حسن مجتبی(ع) تکیه بر آموزش دادن فراگیر از یک سو و نبستن راه فراگرفتن علم بر خود از سوی دیگر مطرح است. امام(ع) در روایتی فرمودند به مردم آموزش دهید و علم دیگران را فرا گیرید. اینگونه نباشد که اگر کسی در موضع تعلیم قرار گرفت خود را بینیاز از تعلم بداند. هم بیاموزانید و هم فراگیرید و فرمودند اگر چنین کنید هر آن چه را میدانید استوار ساختهاید و هر آن چه را نمیدانید، فرا گرفتهاید.
حجتالاسلام والمسلمین صالحی خوانساری، محور سوم در آموزههای منقول از امام حسن مجتبی(ع) را توجه دادن دائمی به جهتگیری اصلی دین یعنی رهایی از گمراهی و جهالت با محوریت پیامبر(ص) و اهل بیت(ع) معرفی کرد و گفت: این نکته بسیار مهمی است که خط کلی دین و دینداری در هر دورهای فراموش نشود و آن جهتگیری اصلی را در فضاهای غوغاسالار فراموش نکنیم.
وی افزود: در گزارشی که مرحوم اربلی در «کشف الغمه» نقل میکند، پس از اینکه امام حسن(ع) در شرایطی که پیش آمده بود حکومت را به فردی چون معاویه واگذار کرد، سخنرانیهای قابل توجه و تأمل بیان داشت که در یکی از این سخنرانیها، امام(ع) با تعریضی به معاویه مبنی بر ناحق بودن خلافت وی، تصریح کردند «همانطور که میدانید خداوند شما را به واسطه پدر بزرگ من یعنی پیامبر اکرم(ص) هدایت کرد و از دنیای نادانی و ناآگاهی دور ساخت».
این کارشناس دینی حوزه علمیه قم ابراز داشت: توجه اصلی دین که خروج از گمراهی و خروج از جهل و نادانی است در کنار آموزههایی که درباره ضرورت خرد و خردورزی نقل شد، نشان میدهد که در واقع امام حسن(ع) بر این نکته توجه دارند و با ملاحظه خطوط اصلی دین، فرو نقلطیدن در دام جهل، فرو نقلطیدن در آن چه به نام دین و جاهلانه عرضه میشود و در دام یک برداشت سطحی غیر منطبق به واقع از دین، هشدار میدهند.
مدرس حوزه علمیه قم با بیان اینکه حضرت در یکی دیگر از سخنرانیهای خود که معاویه هم حضور داشت، به صراحت ذکر کردند که از مصادیق آیات تطهیر هستند و از مصادیق کسانی هستند که خداوند به اراده تکوینی خویش آنان را حفظ و آلودگی را از آنان دور کرده است، گفت: معاویه برگشت و با این عبارت که میپندارم نفس تو، تو را به این سمت سوق میدهد که داعیه خلافت داشته باشی و در امر خلافت با من مناجهه کنی، امام محکم پاسخ دادند که چنین نیست، خلیفه کسی است که به سیره پیامبر و به عبادت و طاعت خدا عمل کند. امام(ع) فرمودند «قسم به جانم که ما نشانههای هدایت هستیم، منارههای نورافشان تقوا هستیم و توی معاویه کسی هستی که سنتهای پسندیده پیامبر و پیشینیان را از بین میبری و بدعتها را زنده میکنی. کسی هستی که بندگان خدا را خار و ذلیل و برده میخوانی و دین خدا را به بازی گرفتهای».
حجتالاسلام والمسلمین صالحی خوانساری اذعان داشت: امام حسن مجتبی(ع)، از بین بردن سنتهای پسندیده، ایجاد بدعتها در دین و خار شدن و خار خواستن و مطیع و برده خواستن بندگان خدا را به عنوان چهار شاخصه تفاوت خط معاویه از خط خودشان در اینجا ذکر میکنند.
وی با بیان اینکه حُسن رفتار با مردم به عنوان بنمایه و بنیاد خرد از منظر امام حسن(ع) مطرح است، ابراز داشت: امام حسن(ع) بسیار زیبا خوشرفتاری با مردم را به عنوان یکی از جوهرههای خرد و خردورزی معرفی و در جایی تصریح میکنند که رأس عقل و خردورزی، خوشبرداری و رفتار زیبا با مردم است و میفرمایند با عقل است که انسان دنیا و آخرت خود را میتواند به دست آورد و کسی که از عقل محروم باشد، هم از دنیا و هم از آخرت مرحوم است.
استاد سطح عالی حوزه علمیه قم در بخش دیگری از سخنان خود تکیه امام(ع) بر خرد جمعی را به عنوان یکی از راههای رشد عنوان کرد و گفت: امام(ع) در اینباره میفرمایند «گروهی نیستند که با هم مشورت کنند مگر اینکه مشورت به هدایت آنها بینجامد و به رشد هدایت کند».
وی با بیان اینکه تقویت فرهنگ پرسشگری و درست پرسیدن محور در آموزههای منقول از امام(ع) در حیطه علم و علمآموزی است و امام حسن(ع) در این ارتباط میفرمایند درست پرسیدن نیمی از علم است، افزود: امروزه در مباحث روش تحقیق و در مباحث مربوط به تدوین به پرسش تحقیق که نقطه آغاز تحقیق به حساب میآید همواره به این سخن زیبای امام(ع) که از دیگر ائمه نیز منقول است، تمسک و استفاده میکنیم که اگر انسان بفهمد سؤالش چیست و درست سؤال کند، نیمی از دانش را به دست آورده و بخشی از عوامل اینکه تولیدات علمی به ویژه در حیطه علوم انسانی که تحول در این شاخه امروزه کم و بیش مورد توجه است، به این موضوع برمیگردد که در مرحله تدوین سؤال و اینکه دقیقاً به دنبال پاسخ کدام سؤال هستیم، دچار نوعی سردرگمی شدهایم، که امام(ع) این جهتگیری را که باید خوب فهمید و خوب دانست به دنبال چه میگردد، مورد توجه قرار دادهاند.
حجتالاسلام والمسلمین صالحی خوانساری ادامه داد: آخرین جملهای که در این مجال از امام حسن مجتبی(ع) با عنوان حرکت کردن در فضای خیرخواهی و نقدپذیری با عنوان رویکردی علمی، توصیه علمی و شاخصه حرکت علمی دین محور مطرح کرد، آن است که امام(ع) در روایتی به این نکته اشاره میکنند و میفرمایند «کسی که میخواهد از بصیرت دینی برخوردار باشد و در فضای خیرخواهی جامعه حرکت کند به دنبال عیبجوییها به عنوان مسائلی که منشأ نفسانی دارند نباشد، بلکه نقدپذیر باشد».
وی با بیان اینکه امام حسن مجتبی(ع) فرمودهاند که «بصیرترین دیدگان آن دیدهای است که در خیر حرکت کند»، گفت: اگر انسان قرار باشد دیدگاه تیزبین داشته باشد اما جهتگیری درستی نداشته باشد، امکان و نعمت خدادادی را در جهت نادرست به کار ببرد، انسان مطلوبی نیست به طوری که امام در ادامه این حدیث میفرمایند «شنواترین گوشها آن گوشی است که تذکرات و یادآوریهای دیگران را با همه وجود دریافت کرده و از آن بهره ببرد».
استاد حوزه علمیه قم در پایان با ابراز امیدواری از اینکه محورهای یاد شده که برگرفته از روایات منقول از امام حسن مجتبی(ع) است، تأملی باشد درباره چگونگی پاسداشت و اهتمام به علم و چگونگی تحکیم و تبلیغ دین در شرایط و جوامعی که فرصتهای شفاف و مناسبی در اختیار همه نیست، خواستار شد: روحانیت با تکیه بر آن چه که از دیدگاه امام حسن(ع) به دست میآید، راه درست اندیشیدن درباره دین را برای مردم هموار کنند./9457/پ202/ب2
۱۳۹۳/۴/۲۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری رسا]
[مشاهده در: www.rasanews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 24]
صفحات پیشنهادی
مدیرکل تبلیغات اسلامی بوشهر: صلح امام حسن(ع) موجب احیای سنت احترام به قرآن کریم شد
مدیرکل تبلیغات اسلامی بوشهر صلح امام حسن ع موجب احیای سنت احترام به قرآن کریم شدمدیرکل تبلیغات اسلامی بوشهر گفت صلح امام حسن ع موجب احیای سنت احترام به قرآن کریم و گسترش مفاهیم قرآنی و دینی در جامعه شد به گزارش خبرگزاری فارس از بوشهر حجتالاسلام عبدالرضا سروستانی صبح امروز داین تکیه بوی امام حسن(ع) را میدهد/ کسی دست خالی از در این خانه بر نمیگردد
استانها مرکز قم به مناسبت تولد کریم اهل البیت ع این تکیه بوی امام حسن ع را میدهد کسی دست خالی از در این خانه بر نمیگردد قم - خبرگزاری مهر نزدیک به 40 سال است زمین تکیه گذر جدا واقع در خیابان چهارمردان قم لیاقت آن را دارد که برای امام حسن مجتبی ع تولدی باشکوه و با عظمتامام حسن(ع) مانع ورود برخی از بدعتها به دین اسلام شد
یکشنبه ۲۲ تیر ۱۳۹۳ - ۱۳ ۵۷ منتخب مردم آذربایجان غربی در مجلس خبرگان گفت اشراف و تسلط امام حسن مجتبی ع به کتاب و سنت مانع ورود برخی از بدعتها و انحرافات به درون مبانی اصیل دین اسلام شد حجتالاسلام والمسلمین عسگر دیرباز در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسناروحانیت اهل سنت ارومیه: داعش هیچ نسبتی با آموزه های دینی ندارد
با صدور پیامی اعلام شد روحانیت اهل سنت ارومیه داعش هیچ نسبتی با آموزه های دینی ندارد خبرگزاری پانا روحانیت اهل سنت ارومیه با انتشار پیامی ضمن اعلام انزجار از اعمال وحشیانه گروهک تکفیری داعش گفت گروهک تروریستی داعش نسبتی با اهل سنت ندارد و زائیده اتاق فکر استکبار جهانی و اسرائهمزمان با میلاد باسعادت حضرت امام حسن مجتبی(ع) برگزار میشود نوای خوش سحرخوانان کشور در جنوب پایتخت
همزمان با میلاد باسعادت حضرت امام حسن مجتبی ع برگزار میشودنوای خوش سحرخوانان کشور در جنوب پایتختهمزمان با میلاد مسعود امام حسن مجتبی ع ویژه برنامه سحری خوانی باحضور هنرمندان برترموسیقی مقامی کشور در فرهنگسرای بهمن برگزار می شود به گزارش خبرگزاری فارس در ویژه برنامه مناجات خوپیوند با روحانیت، ریشه در دینمداری و ولایتمداری مردم دارد
پیوند با روحانیت ریشه در دینمداری و ولایتمداری مردم دارد یزد - ایرنا - فرماندار تفت گفت حضور باشکوه مردم در مراسم تشییع پیکر مطهر آیت الله حاج سید جواد حیدری نشانه ای از پیوند مستحکم با روحانیت است که این پیوند ریشه در دینمداری و ولایتمداری این مردم دارد محمد زارع در گفت و گوارایه مشاوره دینی در امامزادگان باقریه بیرجند
ارایه مشاوره دینی در امامزادگان باقریه بیرجند خبرگزاری رسا ـ مدیرکل اوقاف و امور خیریه خراسان جنوبی با بیان این که در ماه مبارک رمضان پس از ترتیل خوانی قرآن کریم در امامزادگان شاخص خراسان جنوبی جلسات مشاوره دینی ارایه خواهد شد گفت در شهرستان بیرجند پس از ترتیل خوانی قرآن کریم ببی توجهی به تبلیغات ماهواره ها اثرات جبران ناپذیری بر هویت دینی و ملی جوانان دارد
نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی بی توجهی به تبلیغات ماهواره ها اثرات جبران ناپذیری بر هویت دینی و ملی جوانان دارد خبرگزاری رسا ـ نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی با اشاره به افزایش هجمه های فرهنگی شبکه های فارسی زبان خارجی گفت بی توجهی به فعالیت تبلیغاتی ماهواره ها اثرات جبرازائر سرای امام حسن مجتبی (ع) در آیندهای نزدیک در جنوب غرب پایتخت راه اندازی میشود.
زائر سرای امام حسن مجتبی ع در آیندهای نزدیک در جنوب غرب پایتخت راه اندازی میشود معاون فنی و عمران شهرداری منطقه 18 از راه اندازی زائر سرای امام حسن مجتبی ع در این منطقه خبر داد حسن رحمانی معاون فنی و عمران شهرداری منطقه 18 در گفتگو با خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران گفتامام حسن (ع) زينت عرش الهي
امام حسن ع زينت عرش الهي هركس خدا را بشناسد در عمل و گفتار او را دوست دارد و كسى كه دنيا را بشناسد آن را رها خواهد كرد به این مطلب امتیاز دهید به گزارش سرویس دینی جام نیوز سلام و درود بر دومين امام شيعيان مايه فخر و مباهات پيامبر اكرم ص مولود خجسته رمضان وفرمانده حوزه ۲۲ امام حسن مجتبی(ع): ۱۲ هزار قطعه بچه ماهی در استخرهای کهک توزیع میشود
فرمانده حوزه ۲۲ امام حسن مجتبی ع ۱۲ هزار قطعه بچه ماهی در استخرهای کهک توزیع میشودفرمانده حوزه ۲۲ امام حسن مجتبی ع ضمن تشریح اقدامات بسیج در راستای مهار کم آبی از توزیع ۱۲ هزار قطعه بچه ماهی در استخرهای روستاهای بخش کهک طی دو مرحله خبر داد به گزارش خبرگزاری فارس از قم به نقلنوای سحرخوانان همزمان با میلاد امام حسن(ع) به گوش میرسد
فرهنگ و هنر موسیقی و هنرهای تجسمی نوای سحرخوانان همزمان با میلاد امام حسن ع به گوش میرسد همزمان با میلاد مسعود امام حسن مجتبی ع ویژه برنامه سحری خوانی با حضور هنرمندان برتر موسیقی مقامی کشور در فرهنگسرای بهمن برگزار می شود به گزارش خبرگزاری مهر در ویژه برنامه مناجات خوانیدر شب میلاد کریم اهل بیت امام حسن مجتبی(ع) انجام میشود برگزاری جشن ازدواج آسان 30 طلبه گلستانی در آزادشهر
در شب میلاد کریم اهل بیت امام حسن مجتبی ع انجام میشودبرگزاری جشن ازدواج آسان 30 طلبه گلستانی در آزادشهرهمزمان با ماه مبارک رمضان و در شب میلاد کریم اهل بیت امام حسن مجتبی ع جشن ازدواج 30 طلبه گلستانی به میزبانی آزادشهر برگزار میشود به گزارش خبرگزاری فارس از گرگان مسئول موسسارتقاء سطح معنویت جامعه به آموزه های دینی اصل همیشگی است
فرمانده قرارگاه جنگ نرم ارتقاء سطح معنویت جامعه به آموزه های دینی اصل همیشگی است تهران - ایرنا - معاون امور بسیج و فرهنگ دفاعی ستاد کل نیروهای مسلح تاکید کرد ارتقاء سطح معنویت و بصیرت آحاد جامعه نسبت به آموزه های دینی و سیاسی و اصول و ارزش های انقلابی یک اصل مهم و همیشگی است سآیتالله صافی گلپایگانی: شناخت امام علی(ع) محور شناخت دین و اهل بیت(ع) است
آیتالله صافی گلپایگانی شناخت امام علی ع محور شناخت دین و اهل بیت ع استآیتالله صافی گلپایگانی گفت شناخت امیرالمؤمنین علی ع محور شناخت دین و اهل بیت علیهم السلام است به گزارش خبرگزاری فارس از قم به نقل از روابط عمومی دفتر آیت الله صافی گلپایگانی این مرجع تقلید در دیدار اعض6000 مبلغ دینی از سوی دفتر تبلیغات اسلامی به سراسر کشور اعزام شدند
استانها مرکز قم همزمان با ماه مبارک رمضان 6000 مبلغ دینی از سوی دفتر تبلیغات اسلامی به سراسر کشور اعزام شدند قم - خبرگزاری مهر مدیرکل امور تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم بیان کرد 6 هزار مبلغ دینی از سوی دفتر تبلیغات اسلامی برای تبلیغ و گسترش فرهنگ دینی همزمان بابرگشت از اصول در صلح قهرمانانه امام حسن جایی نداشت
حجتالاسلام والمسلمین غرویان برگشت از اصول در صلح قهرمانانه امام حسن جایی نداشت خبرگزاری رسا ـ استاد حوزه علمیه قم صلح امام حسن ع را از نگاه رهبر انقلاب قهرمانانه بودن آتش بس خواند و افزود قهرمانانه بودن این صلح یعنی این که عدول از عزت و خطوط قرمز نباید ایجاد شود حجتالاس-
گوناگون
پربازدیدترینها