واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
گردشگری، فرصتی که برای مازندرانی ها تبدیل به تهدید می شود نوشهر - ایرنا - ورود به فصل تابستان، همه ساله آغازگر سیل مسافرت های تابستانی از نقاط مختلف کشور محسوب می شود که مقصد بیشتر آنان شهرهای شمالی کشور بویژه استان مازندران است که علاوه بر مزیت هایی که دارد، دردسرهایی را هم برای میزبانان به همراه می آورد.
به گزارش ایرنا، بر اساس اعلام برخی از مسوولان استان مازندران سالانه میلیون ها گردشگر از سراسر کشور برای گذراندن تعطیلات به این استان سفر می کنند، گر چه در این خصوص آمار دقیقی در دست نیست اما به هرحال این میزان گردشگر فرصتی ارزشمند برای بهبود کیفیت زندگی مردم در این منطقه از کشور است.
مردم خونگرم خطه شمال کشور تمام تلاش خود را برای میزبانی شایسته از گردشگران به کار می گیرند که در مقابل انتظار کوچک آنان این است که میهمانان نیز حرمت میزبان را نگه دارند.
علاوه بر این، رفتارهای اجتماعی هم شان با فرهنگ و انتظارات میزبانان از دیگر خواسته هایی است که از مسافران و گردشگران تابستانی وجود دارد تا دو طرف بتوانند از این روند منتفع شوند.
به طور طبیعی گردشگرانی که به شهرهای شمالی سفر می کنند و یا قصد عبور از آنها را دارند، میهمانان هموطنانی در شمال کشور محسوب می شوند که دارای آداب و رسوم و فرهنگ خاص به خود هستند که رعایت آنها از سوی میهمانان که آنها نیز از جامعه فرهیخته ایرانیان هستند، ضروری محسوب می شود.
رعایت شان میهمانی و میزبانی و مهم تر از آن شئونات اسلامی بویژه در ایام خاصی از سال نظیر ماه مبارک رمضان که حفظ حرمت آن بر همگان واجب است، نشان از فرهنگ ایرانی - اسلامی میهمانان دارد و انتظار میزبانان در شهرهای شمالی نیز توجه به این موضوع مهم است.
البته این ابتلا همواره برای هموطنان در شمال کشور وجود داشته که میهمانان بعضا این شان و منزلت را رعایت نمی کنند، اما مصائب میزبانی از گردشگران به این موضوع ختم نمی شوند، به گونه ای که می توان ادعا کرد، ساکنان شهرهای شمالی علاوه بر تحمل برخی ناملایمات، از این سیل مسافر و گردشگر که فرصتی بی بدیل محسوب می شود، چندان منتفع نمی شوند.
به رغم مواهب الهی بسیار در سرزمین های شمالی کشور و سرسبزی با زیبایی های زایدالوصف، اما قصه محرومیت های موجود در بین مردم این خطه غصه پردردی است، بویژه در مناطق روستایی و بعضا صعب العبور، این محرومیت ها بیشتر به چشم می خورد.
با وجود این محرومیت ها، مردم این دیار با خودروهای رنگارنگ و گران قیمت برخی گردشگران که در خیابان های شهرها و روستاهای آنان جولان می دهند و بعضا برای اهالی حادثه نیز می آفرینند، بیگانه اند.
تلاش های بسیاری صورت گرفته تا از این مناطق رفع محرومیت شود که جای قدردانی دارد، اما تا رسیدن به نقطه مطلوب فاصله بسیار است و تمرکز اصلی برنامه ها باید استفاده از ظرفیت های ایجاد شده ناشی از حضور گردشگران برای رفع محرومیت ها باشد.
از حضور تعداد بی شمار گردشگر در شهرهای شمال کشور گر چه تعدادی از تجار و فعالان صنفی و تجاری بهره مند می شوند ، اما عامه مردم این خطه نه تنها از این منافع بی بهره هستند بلکه متحمل زیان نیز می شوند.
رشد بی رویه ویلاها در این سرزمین که گرانی مسکن و زمین را نیز به دنبال داشته تنها کام دلالان این عرصه را شیرین کرده و برای ساکنان این منطقه بویژه جوانان در آستانه ازدواج به معضلی اساسی تبدیل شده است.
بیشتر گردشگرانی که در روزهای مختلف سال به شمال کشور سفر می کنند به دلیل تمکن مالی بالا، کالاها و مواد غذایی را با هر قیمتی خریداری می کنند و همین امر به مشکل دیگری برای مردم در شمال کشور تبدیل شده است.
قیمت مواد غذایی در شهرهای شمالی کشور بعضا از قیمت ها در پایتخت نیز پیشی گرفته و قدرت خرید ساکنان این مناطق با درآمد پایینشان را بسیار کاهش داده است.
نامهربانی با طبیعت و محیط زیست نیز از دیگر مسایلی است که علاوه بر مشکلات ذکر شده، شهروندان و روستاییان را آزار می دهد به گونه ای که اکنون این موضوع در حال تبدیل شدن به یک بحران ملی است.
به مشکلات یاد شده باید پدیده زمین خواری را نیز بیافزاییم که اکنون از آن به عنوان تاراج منابع طبیعی یاد می شود.
امروز استان های شمالی کشور از جمله استان مازندران به عنوان یکی از اصلی ترین مقاصد گردشگری ایرانیان مطرح است و این ظرفیت به طور بالقوه فرصتی برای رشد و توسعه این مناطق و رفع محرومیت از آن است به شرطی که مسوولان امر با برنامه ریزی های صحیح و اساسی از این فرصت گرانبها بیشترین بهره را ببرند.
سخن اینجاست که با افزایش علاقه ایرانیان برای سفر به شمال برای گذراندن تعطیلات برنامه ریزی مشخصی برای استفاده از این ظرفیت صورت نگرفته و هجوم گردشگران به مناطق شمالی حاصلی جز تخریب طبیعی، معضلات زیست محیطی، گرانی و ترافیک برای اهالی آن نداشته است.
هموطنان در خطه شمال کشور که سالانه میزبان میلیون ها گردشگر هستند حق دارند از درآمدهای حاصل از گردشگری بهره مند شوند.
این موضوع را به عنوان یک پیشنهاد می توان مطرح کرد که مسایل مربوط به گردشگری در استان هایی نظیر مازندران به طور ویژه و کارشناسی تر مورد بررسی قرار گیرد تا ضمن رعایت شان و منزلت میزبانان، در قالب شرکت های تعاونی مردمی ضمن ترویج فرهنگ گردشگری زیرساخت هایی برای استفاده مطلوب از این فرصت گرانبها فراهم شود تا توزیع درآمدهای گردشگری در این مناطق به طور عادلانه صورت گیرد که در این مسیر همه مسوولان از جمله نمایندگان مجلس وظایف مهمی بر عهده دارند. ک/4
گزارش از : داریوش غفاری
1535/1654/508
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
22/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]