تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 9 مهر 1403    احادیث و روایات:  امام محمد باقر(ع):هر كس به خدا توكل كند، مغلوب نشود و هر كس به خدا توسل جويد، شكست نخورد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1819405162




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

یافته‌های جدید محققان درباره ریتم بدن/ نقش انسولین در تنظیم دوباره ساعت بیولوژیکی


واضح آرشیو وب فارسی:مهر:



یافته‌های جدید محققان درباره ریتم بدن/ نقش انسولین در تنظیم دوباره ساعت بیولوژیکی
یافته های محققان نشان می دهد استفاده از انسولین در تنظیم ساعت درونی بافت های مرتبط با تغذیه می تواند باعث ایجاد هم گامی بین ساعت تغذیه و عملکرد بافت مربوطه شود که به نوبه خود موجب هضم و جذب بهتری خواهد شد. این ساعت درونی، ریتم روزانه بسیاری از جنبه های رفتاری و زیستی انسان را تنظیم می کند.



به گزارش خبرگزاری مهر، غذا علاوه بر تامین احتیاجات بدن برای رشد و نمو، بر روی ساعت بیولوژیکی بدن نیز تاثیر می گذارد. این ساعت درونی، ریتم روزانه بسیاری از جنبه های رفتاری و زیستی انسان را تنظیم می کند. پژوهشی جدید که نتایج آن در نشریه علمی Cell Reports به چاپ رسیده است، دیدگاه های نوینی را در خصوص نحوه کمک به بیماران مختلف از طریق تنظیم ساعت بدن آن ها با استفاده از تنظیم رژیم غذایی شان ارائه کرده و نشان می دهد که انسولین می تواند در این خصوص نقش خاصی داشته باشد. وجود یک ساعت بیولوژیکی 24 ساعته در بدن انسان ها، نقش مهمی را در تنظیم وضعیت ساعات خواب، زمان های داشتن حداکثر هشیاری و زمان بندی فرایندهای فیزیولوژیکی بدن ایفا می کند. به گفته دکتر ماکوتو آکاشی از دانشگاه یاماپوچی ژاپن، به هم خوردن مزمن تنظیم زمانی بین فرآیندهای محیطی و ریتم های کارکردی بدن، نه تنها باعث کاهش عملکرد فیزیولوژیکی آن می شود، بلکه ریسک ابتلا به بیماری های مختلف و متنوعی نظیر دیابت، بیماری های قلبی و عروقی، اختلالات خواب و حتی سرطان را افزایش می دهد. ساعت 24 ساعته بدن مشتمل بر دو مسیر اصلی است. مسیر اول که به «نور» پاسخ می دهد به خوبی شناخته شده است. ولی در خصوص مسیر دوم که به «غذا» پاسخ می دهد، اطلاعات اندکی در دست است. دکتر آکاشی و همکاران با استفاده از کشت های سلولی، متوجه شدند که انسولین می تواند به نوعی باعث تنظیم دوباره این ساعت 24 ساعته شود. به گفته این محقق استفاده از انسولین در تنظیم ساعت درونی بافت های مرتبط با تغذیه می تواند باعث ایجاد هم گامی بین ساعت تغذیه و عملکرد بافت مربوطه شود که به نوبه خود موجب هضم و جذب بهتری خواهد شد. به عبارت دیگر انسولین می تواند در کوتاه مدت ساعت معده را با زمان غذا خوردن تنظیم کند. این یافته محققین می تواند اطلاعات ارزشمندی را برای تنظیم ساعت 24 ساعته بدن از طریق دستکاری رژیم های غذایی ارائه دهد. برای مثال برای مقابله با پدیده "جت لگ" که در پروازهای طولانی اتفاق می افتد، شام می تواند با ترکیباتی که موجب آزادسازی انسولین می شوند غنی شده تا به نوعی باعث جلو رفتن ساعت بدن شود. عکس این کار نیز می تواند برای صبحانه انجام شود.


۱۳۹۳/۴/۲۲ - ۱۱:۰۲





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 23]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن