تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 7 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام محمد باقر(ع):چیزی با چیزی نیامیخته است که بهتر از حلم با علم باشد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1834830754




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

فارن پالیسی: اوباما، بخاطر ایران گذشت کن!


واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:



فارن پالیسی: اوباما، بخاطر ایران گذشت کن!
«پرزیدنت اوباما باید به اسرائیل و عربستان «محل نگذارد». او این هفته می تواند با ایستادن در برابر جنگ افروزان، راه را آغاز کند.»



به این مطلب امتیاز دهید

  به گزارش سرویس سیاسی جام نیوز، «جیمز تروب» نویسنده و روزنامه نگار نشریه تخصصی "فارن پالیسی" (ForeignPolicy) در مقاله ای با عنوان «گذشت برای تهران» به پرونده هسته ای ایران و نقش آن در آینده منطقه پرداخت و نوشت: «در حالی که تندروها از دو طرف در برابر پیشرفت مذاکرات سنگ می اندازند، پرزیدنت اوباما می تواند در برابر جنگ افروزان که می خواهند توافق اتمی با ایران به شکست بینجامد، بایستد.»  
تروب در این مقاله که روز جمعه 13تیرماه در فارن پالیسی منتشر شده، می نویسد: «۲۰ ژوئیه تاریخ انقضای مهلت مذاکرات برای برنامه اتمی ایران است. در تاریخ ۲۰ ژانویه امسال دیپلمات ها به خود شش ماه مهلت دادند تا با ایران بر سر پذیرش مفاد پیمان منع گسترش سلاح اتمی یا "ان.پی.تی" به توافق برسند. اما اگر معجزه ای در آخرین لحظه روی ندهد، این مذاکرات در وین نهایی نخواهد شد و در عوض مذاکره کنندگان باید درمورد تمدید مذاکرات و تعیین تاریخی جدید -شاید شش ماه دیگر- توافق کنند.»  
وی می افزاید: «هرچه این ضرب الأجل نزدیکتر می شود، پرزیدنت باراک اوباما بیشتر با زوزه های غضبناک از جانب کنگره، لابی اسرائیل، خود اسرائیل و عربستان سعودی روبرو می شود؛ یعنی همه آنهایی که امریکا را به جنگ با ایران می رانند.»
نویسنده مقاله معتقد است که باراک اوباما باید به اینان «محل نگذارد».  
این روزنامه نگار همچنین می نویسد: «پس از سال ها بی عملی و درگیری های رعدآسای لفظی، مذاکرات سال گذشته به طرز قابل توجهی حرفه ای و تخصصی بود. گزارشی از "انجمن کنترل تسلیحات" حکایت از آن دارد که ایران با امضا کردن برنامه عملی مشترک، زیر بار ۳۱ تعهد رفته است که سوای دو مورد، به بقیه آن ها به تمام و کمال عمل کرده  است؛ که مهم ترین آن ها یکی آن است که ایران با کاهش میزان غنی سازی اورانیوم ۲۰ درصد و رقیق کردن ذخیره اورانیوم با غنای بالای خود موافقت کرده و دیگر اینکه به بازرسی های دائمی از تأسیسات اتمی اش توسط آژانس بین المللی انرژی اتمی تن داده است. غرب نیز به نوبه خود به وعده های خود در مورد کاهش تحریم ها عمل کرده است.»  
نامبرده ادامه می دهد: «با وجود این، میان دو طرف هنوز فاصله بسیار است. ایران همچنان پا می فشارد که برای تولید سوخت لازم در جهت مصارف صلح آمیز به تعداد بسیار بیشتری از ۱۹ هزار سانتریفیوژ -که هم اکنون در اختیار دارد- نیاز دارد و غرب مصر است که [برای این منظور] به تعداد بسیار کمتری نیاز دارد. [آیت الله] علی خامنه ای، رهبر جمهوری اسلامی هم این هفته با گفتن اینکه ایران برای برنامه هایش به ۱۹۰ هزار سانتریفیوژ نیاز دارد، سنگ بزرگ را به علامت نزدن جلوی دیپلمات های خودش کاشت.»[!]  
تروب اضافه می کند: «غرب می خواهد که ایران نیروگاه اراک را که پلوتونیوم تولید می کند و می تواند برای ساختن بمب به کار رود و تأسیسات عظیم زیرزمینی فردو را که برای غنی سازی اورانیوم است، از کار بیندازد. دلیل اینکه دورنمایی برای رسیدن به توافق تا هفته آینده وجود ندارد، همینهاست.»  
روزنامه نگار امریکایی ادامه می دهد: «با این حال، به رغم زبان آوری ها، ایرانیان در مواردی از مذاکرات چاره جویی هایی عملی از خود نشان داده اند. یکی از اعضای گروه 1+5 در وین به من می گوید: "کلمه تعیین کننده این هفته خلاقیت است. ایران در جاهایی از مذاکرات خلاقیت و انعطاف نشان داده، هرچند که کافی نبوده". یک مقام ارشد ایرانی، به عنوان نمونه، پیشنهاد کرده است که اراک پلوتونیوم کمتری تولید کند. ایرانی ها همچنین از روندی دومرحله ای سخن گفته اند که ابتدا برای مدتی طولانی -مثلاً ده سال- زیر بار ممنوعیت های شاق غرب بروند و پس از آن مدت بتوانند آزادانه مانند دیگر اعضای ان.پی.تی عمل کنند.»  
نویسنده فارن پالیسی می افزاید: «حسین موسویان، مذاکره کننده پیشین هسته ای ایران که اکنون نیز به مقام های تهران نزدیک است، می گوید این به نوعی دوره آزمایشی غیررسمی می ماند. در واقع در اینجا "برون شدی" از بن بست وجود دارد؛ اما رسیدن به آن، از اینجایی که در آن هستیم، بسیار دشوار است.»  
در ادامه مقاله یادشده می خوانیم: «اوایل امسال پرزیدنت اوباما مجبور شد شخصاً برای جلوگیری از تحمیل تحریم های جدید کنگره به ایران -که می تواند پس از شش ماه تجدید شود- دخالت کند. اکنون آن "مخالف خوانان" از جمله «رابرت منندز» رئیس کمیسیون روابط خارجی سنا، خواهند گفت: "ما که بهتان گفتیم" و آنگاه دور تازه ای از مجازات ها را تدارک خواهند دید. حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران و محمدجواد ظریف وزیر خارجه نیز از آن سو، تحت فشارهای مشابه تندروهای داخلی که می خواهند نشان دهند فریب غرب دغلکار را نمی خورند، قرار خواهند گرفت.»  
این نویسنده امریکایی با اشاره به ارتباطش با موسویان می نویسد: «هردو طرف شکنندگی موضع دیگری را درک می کنند. مقام مذاکره کننده در 1+5 می گوید: "ما درباره فشارهای سیاسی داخلی بحث های بسیار صریحی داشته ایم". و موسویان در ایمیلی که به من فرستاد گفت: "تهران با تمدید مذاکرات موافقت خواهد کرد، به شرط آنکه مذاکره کنندگان برای آن امتیازهای اضافی درخواست نکنند".»  
وی می افزاید: «ایرانیان می دانند که در مورد ایالات متحده نیز همین امر صدق دارد. جان کری وزیر خارجه امریکا آخر این هفته به وین می رود تا ببیند پیشرفت مذاکرات آنقدر بوده که تمدید آن را توجیه کند یاخیر؟ در واقع هردو طرف نیاز دارند که بتوانند تندروهای خود را مطمئن کنند که امکان موفقیت وجود دارد و در نتیجه از سنگ اندازی آنان در روند مذاکرات جلوگیری کنند.»  
نویسنده «گذشت برای تهران» در ادامه مقاله خود مدعی است که شکست در مذاکرات آینده، ایران و انقلاب اسلامی را به خطر خواهد انداخت! وی می نویسد: «احتمال شکست هنوز وجود دارد. نیروهایی بسیار قدرتمند در ایران هستند که از نظر ایدئولوژیکی خود را متعهد به داشتن رابطه خصمانه با غرب می دانند. عده ای نیز از انزوای اقتصادی ایران به ثروت های هنگفت رسیده اند و در صورت باز شدن کشور به سوی جهان، این فرصت را از دست خواهند داد. مذاکره کنندگان ایران همچنان طوری سخن می گویند که گویی هردو طرف مذاکره به تساوی تن به مماشات می دهند، در حالی که در واقع بار تن دادن به ان.پی.تی بر دوش تهران است. با این همه، مردم ایران روحانی را انتخاب کردند تا به انزوا و محرومیت های آنان پایان دهد؛ و او نیک می داند که شکست در رسیدن به توافق جامع، آینده ایران و شاید انقلاب را به خطر می اندازد.»[!]  
تروب، همسو با مقامات امریکایی در متهم کردن ایران، می افزاید: «برای امریکا و غرب جریان رویدادها در ماه های اخیر چنان بوده که مذاکراتی را که به خودی خود بسیار مهم بود، در ابعادی بسیار وسیع بسی مهمتر کرده است. ستون ها در خاورمیانه دارند یکی یک فرو می ریزند: افراط گرایان سنی مرزهای دولتی عراق و سوریه را در هم می نوردند و فهرست دولت های ساقط شده یا بشدت در خطر منطقه مدام بالابلندتر می شود. لیبی، یمن، لبنان و افغانستان. ایران البته خود یکی از عوامل عمده این بی ثباتی ست[!] با این حال تهران نیز خود در خطر پس لرزه ای است که از سوی همدستان متزلزل و لرزان شیعی اش به آن سرایت خواهد کرد[!] جمهوری اسلامی ایران دولتی انقلابی است که خواه ناخواه در نظم منطقه نقش بازی می کند و از این رو منافعش با منافع غرب در عراق و افغانستان به هم می رسد. ایران به ناگهان برای برخی از نقاط به درمانی احتمالی تبدیل شده است، حتی اگر در سوریه، لبنان و جاهای دیگر، خود عامل بیماری و درد بوده است.»[!]  
جیمز تروب می نویسد: «دولت اوباما مدت هاست امید بسته که رسیدن به توافقی اتمی با ایران شاید بتواند نیروهای معتدل را در داخل تقویت کند و در طول زمان، رفتار ایران در منطقه تغییر کند. شاید این خیالی موهوم است، اما ایران طبقه متوسط بزرگی دارد که خواستار زندگی بهتر است. نویسندگان و فیلمسازان بزرگی دارد و ملتی جهان-شهروند دارد با حسی عمیق از ریشه های باستانی.»  
ستون نویس فارن پالیسی در ادامه مقاله خود با خونریز و فرقه گرا خواندن عربستان سعودی، مدعی است که ایران نسخه ای مشابه در این موضوع برای عربستان است! وی می نویسد: «متحد اصلی امریکا در منطقه -سوای اسرائیل- عربستان سعودی است. عربستان سعودی نیز با آنکه مانند ایران حکومتی دین سالار است، بر خلاف ایران که دولتی انقلابی است، قدرتی است متکی بر حفظ وضع موجود. در ذهن متحدان امریکا در خلیج فارس، عربستان بزرگترین دوست امریکا و ایران دشمن قسم خورده امریکاست. با این حال سعودی ها با صدور وهابی گری افراطی خود، منطقه را به آتش کشانده اند. آن ها هم مانند ایران در خونریزی های فرقه گرایانه ای که اکنون خاورمیانه را زیر و زبر می کند، سهم و مسؤولیت دارند. علاوه بر آن، عربستان سعودی کشوری بس متحجرتر و بسیار بسته تر از ایران است. زنان ایرانی کار می کنند، اما زنان سعودی حتی حق رانندگی ندارند. سعی کنید فهرستی از نام نویسندگان، فیلمسازان و روشنفکران سعودی تهیه کنید. خیلی زود تمام می شود. درست است؟ یک کار دیگر: سعی کنید عربستان سعودی را در بیست یا سی سال دیگر در نظر آورید. با رشد سریع جمعیت، سقوط قیمت نفت و تحجر و خشکی بی نهایتِ اجتماعی و سیاسی؛ این کشور می تواند به خوبی نسخه ای فقیرتر، لرزان تر، وشاید بسیار خطرناک تر از موقعیت کنونی اش باشد.»  
وی مزیت رابطه با ایران -نسبت به عربستان- را به مقامات امریکایی گوشزد کرده، می نویسد: «دستکم می توان سناریوی مشابهی را برای ایران تصور کرد که در آن، ایران بسیار بهتر از وضعیت کنونی اش رفتار می کند و درنتیجه متحدی بسیار مناسبتر از سعودی ها خواهد بود. می توان ایران شیعی و ترکیه سنی را تصور کرد که به عنوان ژاندارم های منطقه، جهان تجزیه شده و سخت فقرزده عرب را زیر نفوذ خود دارند. غرب البته باید هرچه در توان دارد بکند تا این خیال، هرچند اندکی، به واقعیت درآید.»  
مقاله نویس فارن پالیسی در پایان خطاب به رئیس جمهور امریکا می نویسد: «پرزیدنت اوباما این هفته می تواند با ایستادن در برابر جنگ افروزان، راه را آغاز کند.»    
گفتنی است این پیشنهادات "جیمز تروب" در مقاله فارن پالیسی راجع به ایران و ترکیه ای که جهان اسلام را تحت نفوذ دارند، با توجه به پیش نیازهای اشاره شده برای همکاری و نزدیکی ایران به امریکا، در راستای طرح ریزی زیرکانه غرب برای جهان اسلام ارزیابی می شود که با محاسبه‌های دقیق در معادلات و تحولات منطقه، در صدد هدایت جوامع اسلامی به سمت سکولاریسم برای گریز از خطر تحجر و تروریسم می باشد. و صدالبته ایرانی که از نظر امریکا توانمندی مدیریت منطقه را دارد، ایران انقلابی نبوده، بلکه ایران منحل شده در فرهنگ و تمدن غرب می باشد.

    ((جام نیوز به اقتضای سوگیری اعلام شده خود در راستای رصد و مانیتورینگ رسانه های برون مرزی، برخی اخبار، گزارشات و تحلیل ها را از منظر مخاطبان ارجمند می گذراند که محتوای آن ها لزوما مورد تأیید این پایگاه اطلاع رسانی نمی باشد و بازنشر آن ها صرفا از منظر آگاهی بخشی است.))   104
 




۲۲/۰۴/۱۳۹۳ - ۰۸:۳۰




این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جام نیوز]
[مشاهده در: www.jamnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن