تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 26 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):انسان، با نيّت خوب و اخلاق خوب، به تمام آنچه در جستجوى آن است، از زندگى خوش و امني...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1830204156




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

ارزش افزوده معادن سنگ؛ به نام استان مرکزی به کام کشورهای خارجی


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

ارزش افزوده معادن سنگ؛ به نام استان مرکزی به کام کشورهای خارجی اراک-ایرنا- استان مرکزی علاوه بر پتانسیل و قابلیت های زیاد در صنایع مادر تخصصی به عنوان استانی شاخص در تولید و بهره برداری از سنگ شناخته می شود.


مرکزی سومین تولید کننده سنگ کشور است و کارشناسان معتقدند در صورت حمایتهای لازم و تدوین استراتژی مناسب توسط تولیدکنندگان، سهم ارزش افزوده صادرات این صنعت نسبت به گذشته افزایش خواهد یافت.
نبود بسترهای مناسب صادراتی به ویژه فقدان صنایع تبدیلی و دانش فرآوری از جمله آفتهای صنعت سنگ استان مرکزی است که مزد سالها رنج ومشقت تلاشگران این عرصه را به جیب کشورهای خارجی از جمله حوزه خلیج فارس سرازیر می کند.
شهرستان محلات کانون صنعت سنگ استان مرکزی است که هم اینک با یکصد معدن و تولید سالیانه سه میلیون تن سنگ خام سهم قابل توجهی از صادرات کشور را به خود اختصاص داده است.
مقاومت بالا، برش و صیقل پذیری ، پایین بودن قیمت تمام شده از جمله مزیتهای صنعت سنگ استان مرکزی است که سالانه 12 میلیون متر مربع سنگ را آماده عرضه به بازارهای مصرف می کند.
به رغم وجود ظرفیتهای نسبی در شناسایی و تولید انبوه سنگ در استان مرکزی عدم توجه به بازاریابی مناسب وخام فروشی همچنان چالش این صنعت پر سود در این استان است.
علاوه بر این، در بازبینی وضعیت صنعت سنگ کشور، به رغم وجود ظرفیت تولید 12درصدی از سنگ تزئینی دنیا، سهم صادرات سنگهای فرآوری شده به بازارهای جهانی بسیارناچیز است.
به گفته رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی 60 درصد سنگ استخراجی معادن این استان به صورت خام صادر می شود.
ˈعلیرضا زاوشیˈ اظهار می کند: معادن محلات به دلیل برخورداری از تنوع و کیفیت مناسب یکی از کانونهای صنعت سنگ کشور محسوب می شوند.
وی می گوید: در آینده ای نزدیک 150 واحد تولیدی صنعت سنگ در شهرستان محلات به بهره برداری خواهد رسید که این مهم لزوم توجه به ارزش آفرینی در مقوله فرآوری سنگ را دو چندان می کند.
زاوشی، ظرفیتهای موجود در صنعت سنگ استان مرکزی را فرصتی برای توسعه تولید ملی می داند و معتقد است: اگرصنعت سنگ این استان با رویکرد گذشته و تکیه بر ظرفیتهای موجود حیات خود را ادامه دهد ، سهم ارزش افزوده حاصل از صادرات این صنعت کمکی به رشد اقتصادی استان و کشور نخواهد کرد.
وی یادآور می شود: سنگ محلات به ویژه ˈتراورتن ˈیکی از مرغوبترین نمونه های شناخته شده در بازارهای جهانی است که به دلایل مختلفی از جمله نبود زیرساختهای فرآوری، ارزش آفرینی صادراتی مناسبی برای کشور ندارد.
زواشی، توسعه کمی و کیفی صنایع تبدیلی و فرآوری صنعت سنگ استان را از راهکارهای افزایش نرخ درآمدهای ارزی و و اقتصاد غیر نفتی می داند.
رییس سازمان نظام مهندسی معدن استان مرکزی نیز می گوید: معادن این استان با نیمی از ظرفیت خود در چرخه تولید هستند که افزایش واحدهای فرآوری می تواند بهره وری صنعت سنگ را ارتقا دهد.
به گفته ˈ احمد غلامیˈ، با تکیه بر ظرفیتهای تولیدی معادن و فرآوری مناسب تولیدات معدنی تعداد اشتغالزایی استان مرکزی در این بخش به 10 هزار نفر افزایش خواهد یافت.
وی می افزاید: نوسازی ماشین آلات کارگاههای تولیدی سنگ، استفاده بهینه از پسماندهای تولیدی و استفاده از روشهای نوین بازاریابی اقتصاد محور نیز از دیگر راهکارهای افزایش ارزش افزوده صادرات سنگ در استان مرکزی است.
غلامی اظهار می کند: شرکت شهرکهای صنعتی استان مرکزی باید با واگذاری زمینهای مناسب و ارایه تسهیلات مناسب بستر را برای راه اندازی کارگاههای فرآروی سنگ هموار کند.
رییس سازمان نظام مهندسی معدن استان مرکزی تصریح می کند: با شیوه سنتی تولید و عرضه محصولات صنعت سنگ، نمی توان در عرصه رقابت داخلی و خارجی حضوری مستمر داشت و لازم است صنعت سنگ این استان به سمت بهره گیری از فناوری های نوین فرآوری سوق داده شود.
معاون امور معادن سازمان صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی نیز می گوید: تنها سه درصد سنگ های تزیینی این استان صادر می شوند.
ˈمحمد مهدی حسنی ˈ می افزاید: سرمایه گذاری در استقرار دانش نوین فرآوری و بهره وری معادن سنگ از جمله ضرورتهای اساسی ارتقای شاخص های اقتصادی در استان مرکزی است.
وی یادآورمی شود: از معادن محلات سالانه حدود یکهزار تن سنگ استخراج می شود اما تنها حدود 40 درصد از آن به صورت فرآوری شده صادر می شود.
حسنی می افزاید: سالانه حدود سه هزار تن سنک از معادن استان مرکزی برداشت می شود که در صورت توجه به شاخص های فرآوری ، جایگاه مطلوبی درعرصه صادرات خارجی خواهیم داشت.
رییس خانه صنعت ومعدن استان مرکزی نیز معتقد است: بی توجهی صاحبان صنایع سنگ این استان به فناوری های نوین فرآوری و نبود تشکل های فراگیر صنعت سنگ برای انتقال تجربیات علمی و عملی افت بزرگ بخش معدن استان مرکزی است.
ˈ منوچهر توسطی ˈ می افزاید: تاسیس یک شرکت صنایع تبدیلی و فرآوری سنگ با دانش روز نیاز اساسی استان مرکزی در شرایط کنونی است.
مدیر بهره برداری یکی از واحدهای تولید سنگ استان مرکزی هم معتقد است: برخی از واحدهای تولیدی صنعت سنگ این استان به دلیل فرسودگی ماشین آلات و نبود دانش فرآوری حدود 60 درصد سنگ ورودی به کارگاه را به ضایعات تبدیل می کنند.
ˈ الف . فیروزی ˈ می گوید: در کشورهای برخوردار از دانش نوین فرآوری و ماشین آلات صنایع تبدیلی از هر تن سنگ 18 تا 20 متر سنگ تولید می شود که در ایران این رقم به هشت تا 10 متر می رسد.
وی می افزاید: ضایعات سنگ نه تنها در استان مرکزی بلکه در بسیاری از واحدهای کارگاهی سنگ بسیار بالاست و کشورهای مختلف از این ضایعات در تولید سنگ مصنوعی ،پودر سنگ، سنگهای تزیینی ، صنایع کاشی و سرامیک استفاده می کنند.
حمایت دولت و ارایه تسهیلات کم بهره به تولیدکنندگان ، ایجاد مشوق های اقتصادی با اولویت جذب سرمایه گذران در صنایع تبدیلی سنگ، صدور مجوز واحد های صنعتی سنگ با محوریت فرآوری از جمله راهکارهای افزایش سهم ارزش افزوده صادرات سنگ استان مرکزی است.ک/4
7112/559
از: حسین مهدی زاده

انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير


[email protected]




22/04/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 39]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن