تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 4 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):يا على دانشمند سه نشانه دارد: راستگويى، حرام‏گريزى و فروتنى در برابر همه مردم.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1843828740




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

انواع خرما و راهنمای خرید و نگهداری آن!


واضح آرشیو وب فارسی:نیک صالحی:
انواع خرما و راهنمای خرید و نگهداری آن! معروف ترین خرماخورهای کشورمان جنوبی های عزیز و مهمان نواز هستند. آنها خرما را در جیبشان می گذارند و در طول روز به عنوان یک تنقل نیروزا می خورند و همیشه بدنی مقاوم، نیرومند و سالم دارند.

در استان های دیگر کشورمان هم خرماخور حرفه ای داریم، اما تعدادشان اندک است. جنوبی ها خرما خارک را خیلی دوست دارند چون طعم گسی دارد و شیرینی اش توی ذوق نمی زند. البته آنها خرمای شیرین را نیز بدون مصرف نمی گذارند و با آن بویژه در ماه مبارک رمضان، رنگینکی درست می کنند و سر سفره افطار می گذارند که در نوع خود بی نظیر و بی مثال است.
 در میان انواع خرما، مجول معروف ترین خرمای صادراتی دنیا و پیارم گران ترین خرمای ایران است. البته انواع خرما آلویی، ربی، دشتستان، شاهانی، مضافتی و زاهدی به دلیل قیمت به صرفه ای که دارند در کشورمان پرمصرف تر از سایر خرماها هستند. خرما آلویی بسیار شیرین و خوشمزه است و شکل و شمایل آلو خشک را دارد.
 خرما ربی ظاهری کشیده همچون خرمای پیارم دارد، اما مزه اش به پای آن نمی رسد. خرمای دشتستان اگر تازه باشد خیلی لذیذ است و تقریبا کمی کشیده است و اغلب به صورت فشرده و پرس شده عرضه می شود. خرما زاهدی را هم که همه می شناسند رنگ آن کرم روشن است و مزه مطلوبی دارد، اما اگر کهنه باشد اصلا خوشمزه نیست. خرمای مضافتی هم همان رطب های پرگوشت و تپلی است که این روزها در اغلب سفره های افطار دیده می شود.
 اما آیا خارک هم گونه ای خرماست؟
 خارک نوع یا گونه ای از خرما نیست و همه انواع خرما، در مرحله اول رشد، زمانی که خرما کال و نارس است و بافت سفتی دارد و رنگ آن زرد مایل به نارنجی است خارک نام دارند. خارک به دلیل مقدار زیاد تانن طعم گسی داشته و به دلیل میزان قند پایین کم کالری است.
 وقتی هم که خرما بیشتر روی درخت بماند در گرمای خرماپزان، پر شهد و کاملا شیرین و رسیده و قهوه ای رنگ می شود که به آن رطب می گویند.
 البته لازم است بدانید در فاصله بین خرما خارک تا رطب، برخی از انواع خرما مرحله نهایی رشد را طی نکرده و معمولا کم وزن و حالت چروکیده پیدا می کنند که برخی از انواع این خرماها در بازار موجود است.
 آیا خرمای کم قند داریم؟
 خرما هر چه نرم تر باشد یعنی رطوبت بیشتری داشته باشد در مقایسه با انواعی که نیمه خشک و خشک است و رطوبتی ندارد درصد قند کمتری وارد بدن می کند. در حقیقت هر ۱۰۰ گرم خرما اگر خشک باشد تا حدود ۳۰۰ کالری و اگر نرم و تر باشد تقریبا ۱۵۰ کالری انرژی تولید می کند. یعنی یک مشت خرمای خشک دو برابر همین میزان خرمای نرم کالری زایی دارد.
 لازم است بدانید همه انواع خرما به جز خارک تقریبا به یک میزان قند دارند، اما چون خرمای خشک در مقایسه با خرمای نرم رطوبت کمتری دارد و به مقدار بیشتری خورده می شود انرژی زایی زیادتر و قند بیشتری دارد و مصرف بیش از حد آن برای افراد دیابتی مضر است.
 خرمای پرس شده و به هم چسبیده نخرید!
 وقتی برای خرید خرما به مغازه ای مراجعه می کنیم، نوعی از خرما درون جعبه های مقوایی به صورت قالبی و به هم چسبیده و فشرده عرضه می شود که گاهی شیره بسیار غلیظی از آن خارج شده و با خوردن خرما دانه های ریز شن مانندی زیر دندان احساس می شود و گاهی هم مزه ترشیدگی می دهد. حال سوال اینجاست آیا خرمای فشرده نسبت به سایر انواع خرما قند بیشتری دارد و آیا مصرف این نوع محصول توصیه می شود؟
 وقتی خرما تحت فشار، پرس می شود، به نوعی دچار صدمه شده و له می شود و پوسته خرما به علت فشار زیاد پاره شده و ترکیباتش بخصوص شهد خرما به بیرون تراوش می کند که نه تنها شیره خارج شده مستعد شکرک زدن است، بلکه به دلیل آن که یک سری از ریز مغذی های خرما نیز به خارج تراوش می کند محصول، کم ارزش و محیط مناسبی برای رشد میکروب ها بخصوص مخمرها می شود و زودتر از خرماهای دیگر ترش و اسیدی خواهد شد. معمولا ارقامی از خرما که رطوبت بیشتری دارد و نرم است درمقایسه با انواع خرمای خشک بیشتر دچار ترشیدگی می شود.
 خروج شیره از خرما نشان دهنده قند بالای خرما نیست. اما شکرک زدن از کیفیت و خواص خرما می کاهد و ترشیدگی نشان دهنده فساد محصول است. در نتیجه بهتر است از انواع خرمایی که تحت فشار له شده و به هم چسبیده استفاده نکنید. چسبندگی به رشد کپک کمک بسزایی می کند.
 آیا خرما به یخچال نیاز دارد؟
 خرمای تازه باید در دمای یخچال و به دور از گرمای محیط نگهداری شود. اما نگهداری خرمای خشک بیرون از یخچال و درون ظروف در بسته اشکالی ندارد. اگر خرمای تازه در دمای محیط نگهداری شود، لاروی که معمولا درون خرما وجود دارد تبدیل به کرم می شود و اگر این روزها با نگاهی موشکافانه به برخی خرماهای چسبناک و نرم و سیاهی که در این گرمای هوا در مغازه ها به صورت فله ای روی هم تلنبار شده اند توجه کنید، جنبنده ای سفید رنگ و ریز را خواهید دید که در میان خرماها رژه می رود و گاهی هم درون محفظه خرما کنار هسته لنگر می اندازد.
 اما در مقابل خرماهای خشک بیشتر مورد حمله آفات انباری همچون شپشه دندانه دار و شب پره هندی قرار می گیرند و اغلب خرماهای کهنه زاهدی از این حشرات موذی مهمان نوازی می کنند. مصرف خرمای کرم دار و حشره زده چون آلوده به انواع میکروب هاست توصیه نمی شود.
 قبل از مصرف خرما را بشوییم ؟
 بسیاری از خانواده ها خرما را پیش از مصرف نمی شویند. یعنی ظاهر خرما را می بینند و می گویند خرما به این تمیزی که به شستن نیاز ندارد! غافل از این که معمولا خرما با دستانی نه چندان تمیز چیده و درجه بندی می شود و گاهی کلاهک سر خرما با دست کنده و در نتیجه خرما نفوذپذیری بیشتری به میکروب ها پیدا خواهد کرد. ضمن این که ممکن است میوه روی درخت آلوده به گرد و خاک یا فضولات پرندگان و حشرات موذی مثل شپشک و کنه درخت شود. به همین دلیل شستن خرما قبل از خوردن توصیه می شود.
 متاسفانه در کشور ما بسته بندی خرما بیشتر به صورت سنتی انجام می شود یعنی خرما توسط کارگران که اغلب، نکات بهداشتی را رعایت نمی کنند درجه بندی و بسته بندی می شود ضمن این که ممکن است کیسه و جعبه مقوایی که برای بسته بندی محصول در نظر گرفته شده خود مستعد انتقال آلودگی باشد. ولی خرماهایی که وکیوم شده یا درون بسته های مقاوم نایلونی که از هر طرف غیر قابل نفوذ است بسته بندی می شوند مراحل ضدعفونی و افزایش ماندگاری را به صورت بهداشتی طی کرده اند. به این صورت که قبل از بسته بندی خرما را یک شست وشوی اولیه می دهند و پس از آن میوه را ضدعفونی می کنند و برای افزایش ماندگاری، برخی کارخانجات یک سرما یا گرمای ضعیف به خرما می دهند تا آنزیم های خرما غیرفعال شود و از فعالیت میکروب ها کاسته شود. گاهی هم با اشعه، پرتو یا با استفاده از CO۲ یا گازهایی ماندگاری خرما را افزایش می دهند، اما روی خرمای فله ای هیچ کدام از این اعمال انجام نمی شود و معمولا بار میکروبی محصول بالاست. در نتیجه هیچ گاه خرمای فله ای نخرید.دنیای سلامت اخبار مرتبط:چرا نباید توت و خرما را با چای بخوریم؟خرما را بشوریم یا نه؟خواص عجیب خرما

شنبه 21 تیر 1393 





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: نیک صالحی]
[مشاهده در: www.niksalehi.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 55]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن