واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۱ تير ۱۳۹۳ (۱۱:۱۹ق.ظ)
عضو هيأت رئيسه کميسيون صنايع مجلس: بانک ها، بانکداري داري کنند نه سرمايه گذاري / توليدکنندگان مستاجر بانک ها شدند اجرا و يا جاي گرفتن سياست هاي اقتصادمقاومتي و قوانيني همچون اصل44، در استراتژي اقتصادي دولت مي تواند راهگشاي بسياري از مشکلاتي باشد که هرروز توليدکنندگان و صنعتگران کشور با آن مواجه هستند.
به گزارش خبرگزاري موج، دو ماه تا عمر دولت يازدهم بيشتر باقي نمانده تا دولت يکساله شود، اما اولويتي همچون سرمايه گذاري و سياست هاي کلان بانکي مي توان گره گشاي بسياري از مشکلاتي باشد که امروز توليدکنندگان کشور با آن مواجه هستند و به سختي با اين اين مشکلات دست و پنجه نرم مي کنند.
براي ساختن يک اقتصاد مقاوم نياز به تعامل سازنده با دنياي خارج براي جذب سرمايه گذار خارجي هستيم، اين مهم بر کسي پوشيده نيست که جذب سرمايه گذار خارجي منافعي همچون تأمين منابع مالي، انتقال فناوري، افزايش توليد، افزايش صادرات و استفاده از شبکهي بازارهاي بينالمللي را دربردارد.
از سوي ديگر نقش نظام بانکداري کشور و روش ها و متدهاي بانکداري براي حمايت و پشتيباني صنعت و توليد کشور بسيار حائز اهميت است، اين نقش را مي توان در کشورهاي توسعهيافته و يا در حال توسعه به اين صورت ديد که اين بانک ها با نگاهي کارآمد و پويا نقش اساسي در تجهيز پساندازها، افزايش نرخ پسانداز و سرمايهگذاري، افزايش مشارکت بخش خصوصي، افزايش شفافيت، بسط محيط رقابتي و سرانجام انگيزش رشد اقتصادي دارند.
بحث جدي محافل مالي و اقتصادي، اصلاح يا تجديد ساختار نظامهاي بانکي بهنحوي بود که روابط بين بخش مالي و بخش واقعي اقتصاد هرچه بيشتر و مستحکمتر شود.
بهعبارت ديگر بخش مالي بايد هرچه بيشتر بهعنوان پشتيبان بخش واقعي اقتصاد قرار گيرد. از آن زمان تدوين برنامهي اصلاح يا تجديد ساختار نظام مالي يا بانکي در دستور کار دولتها، در بسياري از کشورهاي جهان قرار گرفته است.
عدم تعميق بازارهاي مالي، بانکمحور بودن نظام تأمين مالي، عدم هدايت و کاناليزه شدن منابع مالي بهسمت فعاليتهاي مولد، کاستيها در پشتيباني از نظام توليدي کشور و... همگي از جمله مهمترين چالشهاي نظام پولي و مالي کشور است.
بانک ها خود سرمايه گذار نشوند
سيدمحمد بياتيان عضو هيأت رئيسه کميسيون صنايع و معادن مجلس شوراي اسلامي درباره وضعيت بانکداري و مشکلات اين بخش گفت: متاسفانه سياست هاي پولي و مالي کشورمان با مشکلات بسيار فراواني مواجه است زيرا تخصيص منابع به واحدهاي توليدي و صنعتي اصلا به نحو مطلوبي صورت نمي پذيرد.
وي ادامه داد: سياست هاي که امروز بانک ها در پيش گرفته اند، تنها واسطه گرا و دلال محوري است و تاجايي اين سياست ادامه پيدا کرده که صنايع کشور به نوعي به عنوان مستاجران بانک ها محسوب شده اند و عملا اين نوع سياست در پيش گرفته از سوي بانک ها هيچ کمکي به فضاي کسب و کار کشور نخواهد کرد.
نماينده مردم بيجار در مجلس با تاکيد بر نياز شفافيت در امور بانکي، تصريح کرد: دولت بايد براي تحقق سياست هاي اقتصادي شفافيت را به امور بانکي بازگرداند ؛ امروز سرمايه بانک ها به جاي سرمايه گذاري در بخش توليد بيشتر به سمت ساخت و ساز مسکن، ارز، سکه و ... سوق پيدا کرده است و اگر دولت بتواند در راستاي ساماندهي بانک ها گامي بردارند، اقدامي بزرگ و قابل تحسين را انجام داده است.
وي افزود: البته در يک سالي که دولت از منظر اقتصادي پشت سر گذاشت، شعارهايي توسط رئيس جمهور ارائه شد و تنها مي خواهيم درصد اجرايي شدن اين شعار ها را بدانيم، وضعيت اجرايي شدن سياست ها و اهداف اقتصادي به شکل مطلوبي ارزيابي نمي شود.
بياتيان درخصوص وضعيت بازار نيز گفت: بايد به اين نکته اشاره داشت که در بازار ثبات نسبي را شاهد هستيم اما آنچيزي که مجلس از دولت انتظار دارد و درخواست خود را ارائه داده، اجراي الزامات سياست هاي اقتصادمقاومتي و قوانيني همچون اصل44 است.
وي در پايان خاطرنشان کرد: اجراي اين دوسياست کلان اقتصادي يا جاي گرفتن اين سياست ها، در استراتژي اقتصادي دولت مي تواند راهگشاي بسياري از مشکلاتي باشد که هرروز توليدکنندگان و صنعتگران کشور با آن مواجه هستند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]