واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
جنایات اسراییل؛ انفعال جهان تهران - ایرنا - سکوت سازمان های جهانی پیرامون حملات خونین رژیم اسراییل به باریکه غزه، بار دیگر این نکته را به اثبات رساند که جز گزینه «مقاومت» نمی توان گزینه های دیگر را چندان جدی گرفت و به تلاش های دیپلماتیک برای حل مساله فلسطین امیدوار بود.
سیدهادی خسروشاهی رییس پیشین نمایندگی ایران در مصر در سرمقاله روزنامه شرق نوشت: در شرایطی که آحاد امت اسلامی روزه دار است، مردم روزه دار فلسطین زیر بمباران هواپیماها و در معرض اصابت موشک های اسراییلی قرار دارند.
این روزها به نظر می رسد معیارهای دوگانه «حقوق بشر»، به روشن ترین وجه خود را نشان می دهد. وقتی ایالات متحده از بیان حمایت خود از حمله زمینی صهیونیست ها به غزه، هیچ ابایی ندارد و «ارتجاع عرب» با خوشحالی نظاره گر این تراژدی و البته اتفاقات تکان دهنده خاورمیانه در عراق و سوریه است، نمی توان امیدی به دخالت نهادهای بین المللی در این باره داشت.
برخی کشورهای منطقه که پول فروش نفت خاورمیانه را صرف تاسیس و تجهیز تکفیری ها و سلفی ها می کنند، در انتظار ازمیان رفتن «مقاومت» هستند. نگارنده فراموش نمی کند در جریان جنگ 33 روزه حزب الله و رژیم اسراییل، حسنی مبارک جمله ای تاریخی خطاب به اسراییل بیان کرد که «نیمی از راه را آمده اید و نیم دیگر را هم ادامه دهید.» در شرایطی که طبق وظیفه ذاتی شورای امنیت سازمان ملل، این نهاد باید در اینگونه موارد با تشکیل جلسه فوری، به آتش بس و رسیدگی به حال آسیب دیدگان و غیرنظامیان بپردازد، انفعال کشورهای عرب و البته اعضای دایم و غیردایم این شورا سبب شده تا رژیم اسراییل با آسودگی به ادامه حملات خود بپردازد. زیرسوال رفتن «استقلال» اینگونه نهادها که داعیه بین المللی بودن دارند، از پیامدهای وضعیت موجود است. تصاویر کودکان غزه در کنار جنایات تکفیری ها در عراق و سوریه در حق زنان و کودکان، تصویر امروز منطقه ماست. به یاد دارم «حافظ اسد» رییس جمهور سابق سوریه در زمان مسوولیت خود، گفت وگویی با مجله «اشپیگل» چاپ آلمان داشت. وی در پاسخ به سوال خبرنگار آلمانی که از وی می خواست مانع مقاومت حزب الله در جنوب لبنان شود پاسخ داده بود که «متاسفانه سن من اجازه نمی دهد اگر نه اکنون باید در کنار رزمندگان مقاومت، علیه اشغالگری اسراییل می جنگیدم.» به نظر می رسد تنها زبانی که اسراییل و حامیان منطقه ای و فرامنطقه ای آن می فهمند، زبان اسلحه باشد. با توجه به شرایط موجود، احتمال حمله زمینی به باریکه غزه را نیز نباید از نظر دور داشت. توافق فتح و حماس برای تشکیل دولت وحدت ملی در فلسطین نیز تازه در آغاز راه است و شرایط باثباتی نیافته تا به واسطه آن بتوان به ایجاد «بازدارندگی» خوشبین بود. تلاش های دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران به عنوان یکی از معدود کشورهای مستقل جهان که با مواضع مسوولان نظام، نامه ریاست جمهور به سران کشورهای اسلامی و در قالب نامه های وزیرخارجه کشورمان به نهادهای بین المللی در جریان است، امری لازم و مانع است. البته از این اقدامات می توان برای ابعاد دیپلماسی عمومی، ایجاد همبستگی در میان همه ملل جهان که مخالف کشتار بیگناهان و نسل کشی اسراییل در فلسطین اشغالی هستند و ایجاد فضای رسانه ای برای وادارکردن طرف های غربی برای جلوگیری از حمله صهیونیست ها بهره برد. به باور نگارنده، تلاش برای فعال سازی سازمان همکاری های اسلامی به دلیل نبود همدلی میان سران آن در این زمینه، احتمالا نتیجه ای در بر نخواهد داشت و سازمان های عرب نیز، همچنان یک نظاره گر بی عمل باقی خواهند ماند.
اول**
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
21/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]