واضح آرشیو وب فارسی:فارس: معلمی که قرآن را به لاتین کتابت میکند
قرآن را فقط زینت طاقچه و مراسم عقد نمیدانم/قرآن شفابخش است
یک استاد خوشنویسی گفت: قرآن برای من فقط زینت طاقچه و مراسم عقد و عروسی نیست، روزی چهار ساعت به نوشتن قرآن مشغول هستم.
به گزارش خبرگزاری فارس از شهرستان ساری همزمان با روزهای مبارک ماه مهمانی خدا، نمایشگاه قرآن و عترت در شهرستان ساری برپا است. برگزاری نمایشگاه قرآن کریم طی سالهای اخیر تبدیل به سنتی در ماه رمضان شده تا مردم مومن و روزهدار از فضیلت حضور در نمایشگاه قرآن و استفاده از تکنولوژیهای جدید قرآنی، نرمافزار و سختافزار و تازههای کتاب در این زمینه بهرهمند شوند. نمایشگاه قرآن دارای بخشهای مختلف دیجیتال، عفاف و حجاب، دارالقرآن و ... است. نقطه قوت نمایشگاه حضور استاد خطاطی است که قرآن را به خط لاتین، کتابت میکند.
فارس: برای مخاطبان خبرگزاری فارس بفرمایید چه مدت است به خوشنویسی مشغول هستید و استادان شما چه کسانی بودهاند؟ اکرمی: هنر خوشنویسی را از 32 سال قبل شروع کردم، تخصص من در زمینه خط نستعلیق است و زیر نظر استاد علیاکبر آسمانی، استاد مهدی فلاح و استاد امیرخانی آموزش دیدم و شاگردی کردم اما در زمینه خط لاتین استادی نداشتم و با تحقیق و تفحص، توانستم خوشنویسی به لاتین را یاد بگیرم. فارس: از شروع کتابت قرآن به خط لاتین بگویید. اکرمی: از سال 79 تمرین در زمینه خوشنویسی به زبان لاتین را آغاز کردم و از سال 91 تصمیم گرفتم قرآن را به زبان لاتین، کتابت کنم، تاکنون 20 جزء از قرآن کریم را به رشته تحریر درآوردهام و مشغول کتابت جزء بیست و یکم قرآن به خط لاتین هستم.
فارس: کتابت قرآن چه تاثیری در زندگی خودتان داشته است؟ اکرمی: برکت و آرامش زندگیام را قرآن به همراه آورده و این مسئله برای من بسیار با اهمیت است، قرآن برای من فقط زینت طاقچه و مراسم عقد و عروسی نیست، روزی چهار ساعت به نوشتن قرآن مشغول هستم، قرآن را یک بار با خودکار و سپس با قلم مینویسم، قرآن شفا دهنده است و افرادی که به افسردگی مبتلا هستند به قرآن روی بیاورند و تاثیر قرآن را مشاهده کنند، به ویژه کسانی که به مسائل اجتماعی و اضطراب دچار هستند روزانه دو آیه از قرآن را تلاوت کنند و شفای قرآن را ببینند. فارس: هنگام کتابت قرآن چه احساسی دارید؟ اکرمی: این احساس، قابل توصیف نیست، شبها تا اذان صبح مشغول به کتابت قرآن هستم و گذر این ساعتها را احساس نمیکنم و فقط با شنیدن صدای اذان، متوجه میشوم صبح شده است، احساس میکنم در این ساعتها کسی همراهیام میکند. فارس: آیا قبل از شما کسی اقدام به کتابت قرآن به این شیوه کرده است؟ اکرمی: قرآن به زبانهای مختلف ترجمه شده اما به این شکل هنری ندیدم که کسی انجام داده باشد، من این کار را تبدیل به اقدام هنری کردم و تحقیقات گستردهای هم انجام دادم که مطمئن شوم آیا کسی قبل از من نسبت به انجام این کار اقدام کرده یا نه.
فارس: آیا مسئولان از این هنر حمایت کردهاند؟ اکرمی: من از مسئولان گلایه دارم، هیچ بهایی به ما نمیدهند، سری به کاتبان قرآن نمیزنند، ما پول نمیخواهیم، یک نگاه و یک خسته نباشید از سوی مسئولان برای ما کفایت میکند، چون ما با خدا هستیم و احساس تنهایی نمیکنیم اما میخواهیم هنرمان به مردم شناسانده شود، اینها متعلق به من نیست، میراث آیندگان است، خداوند این هنر را به من عطا کرده و من را به این مسئولیت گمارده است و مسئولان باید حمایت کنند. مسئولان این آثار را خریداری کرده و در معرض دید علاقهمندان بگذارند، صدها سال در موزهها بماند و تبدیل به سرمایه ملی شود و گردشگران خارجی که به کشور میآیند هنر ایرانی را مشاهده کنند. از کشورهای ترکیه، تایلند و قطر پیشنهاد داشتهام و خواهان خریداری این اثر هستند. فارس: چرا از فروش کتابت قرآن به خط لاتین به این کشورها خودداری کردهاید؟ اکرمی: 4 هزار و 200 اثر خط نستعلیق من در موزههای مختلف کشور وجود دارد، در موزه آستان قدس، موزه حرم حضرت معصومه (س)، حرم شاه عبدالعظیم، شاهچراغ، کتابخانه ملی، موزه استانهای اصفهان، اهواز، کردستان، کهگیلویه و بویراحمد و ... آثار من در معرض دید علاقهمندان قرار دارد و من به همه آثارم سر میزنم، این آثار مانند فرزندان من هستند و هیچکسی حاضر به فروش فرزند خود نیست حتی اگر قیمت گزافی باشد. میخواهم آثارم در اختیار کشورم باشد و اگرچه این کشورها قیمتهای خوبی پیشنهاد دادهاند اما من سالهاست با این آثار زندگی میکنم و نمیتوانم اجازه دهم به خارج از کشور منتقل شوند. به مسئولان پیشنهاد میدهم که بعد از اینکه کتابت قرآن را به اتمام رساندم این اثر را مدرسه به مدرسه برده و به دانشآموزان نشان دهند، هجوم خانوادهها به سمت ثبتنام فرزندان به کلاسهای زبان انگلیسی است، بیایند قرآن را به انگلیسی بیاموزند، آموزشگاهها این کار را باید از ما بخواهند اما تاکنون نخواستهاند. فارس: برای به پایان رساندن این کار هنری آیا با مشکلی هم مواجه هستید؟ اکرمی: برای تهذیب این اثر نیازمند کمک مسئولان هستم، استاندار مازندران، عضو شورای شهر ساری و همچنین معاون اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران در روز افتتاحیه نمایشگاه قرآن، وعدههایی دادند و امیدوارم عملی شود، اگر این اثر را از من خریداری کنند من میتوانم دومین کتابت قرآن به خط لاتین را هم شروع کنم. به گزارش فارس، هنر و هنرمند همواره در مظلومیت به سر بردهاند، استاد اکرمی هم یکی از هنرمندانی است که از این مسئله مستثنی نیست و ما هم منتظر عملی شدن وعده مسئولان به این هنرمند هستیم. ------------------------ گفتوگو: کلثوم فلاحی ------------------------ انتهای پیام/86007/ح30
93/04/21 - 09:11
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 61]