تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 5 دی 1403    احادیث و روایات:  امام رضا (ع):ایمان یک درجه بالاتر از اسلام است, و تقوا یک درجه بالاتر از ایمان است و به فـرزنـد...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1844329653




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

مرگ تدریجی هنر قالیبافی در پایتخت فرش جهان/ فرش تبریز نشانگرهویت و هنرایرانی


واضح آرشیو وب فارسی:مهر:


استانها > شمال > آذربایجان شرقی مهر گزارش می دهد/
مرگ تدریجی هنر قالیبافی در پایتخت فرش جهان/ فرش تبریز نشانگرهویت و هنرایرانی
تبریز- خبرگزاری مهر: شاید صنعت قالی بافی را باید از جمله صنایعی دانست که در دنیا رهبریت و محوریت آن از قدیم الایام در اختیار ایران بوده و آوازه آن در تمامی کشورهای جهانی پیچیده اما با سیاست های نادرست چراغ این هنر در کشور و به تبع آن در تبریز رو به خاموشی است.



به گزارش خبرنگار مهر، سابقه بافت فرش و قالی در ایران بسیار طولانی بود و هم اکنون می توان از این رشته به عنوان یکی از صنایع مهم و همچنین هنربزرگ کشور یاد کرد که بیشترین اشتغالزایی را در کشور داشته و در عوض ارزانترین نوع اشتغال نیز محسوب می شود. هرچند در این میان پیش گرفتن برخی سیاست های نادرست و عدم حمایت واقعی از قالیبافان زمینه ساز نابودی این هنر- صنعت شده و به نظر می رسد عمر قالی ایرانی و به خصوص قالی تبریز که سرآمد قالی های جهان است، با این وضع رو به پایان است. دیگر صدای گره زدن دخترک قالیباف که بر تار و پود قالی می زند شنیده نمی شود، کم کم قالیبافی در تبریز فراموش می شود و کارگاههای قالیبافی یکی پس از دیگری در حال تعطیل شدن هستند و بازارهای جهانی نصیب پاکستانی ها و چینی ها می شود.  

فرش ایران تنها کالایی است که هیچ کشوری یارای رقابت با آن را ندارد رئیس اتحادیه تولیدکنندگان فرش دستباف تبریز  با بیان اینکه صنعت قالی بافی قدمتی سه هزار ساله دارد، گفت: تنها کالایی که رهبریت تولید آن در دست ایران بوده و هیچ کشوری توان رقابت با آن را ندارد فرش است که هنر، صنعت و همچنین هویت ملت ایران را نشان می دهد. اسماعیل چمنی ادامه داد: اگر میخواهیم به فرمایشات رهبری در خصوص اقتصاد مقاومتی جامعه عمل بپوشانیم می توانیم با اندکی حمایت از این قشر به این امر دست یابیم زیرا فرش دستباف از مرحله تهیه ماده اولیه ، تولید تا فروش به دست خودمان است و می توانیم بدون هزینه اضافی تولیدات خود را افزایش دهیم. وی با بیان اینکه مسئولان از این صنعت غافل مانده اند، گفت: این صنعت در کنار اینکه سبب پویاتر شدن اقتصاد می شود، تحکیم بخش بنیاد خانواده نیز خواهد بود زیرا این شغل از جمله کارهایی است که تمام اعضای خانواده می توانند در کنار هم جمع شده و کار خود را ادامه بدهند. چمنی با بیان اینکه باید سیاست های مناسبی در راستای حمایت از قالیبافان برداشته شود، گفت: مثلا می توان مواد اولیه را به طور رایگان در اختیار قالیبافان قرار دارد مگر این امر چقد می تواند هزینه بر باشد در حالیکه با اجرایی شدن آن هم میزان اشتغال و هم تولید ملی بالا می رود. وی ادامه داد: بارها اعلام کرده ایم که تسهیلات بانکی در جهت تولید استفاده می شود اما مهم ترین بخش تولید، بخش تولید قالی است که هیچ گونه اقدام مناسبی برای تسهیل در امر وام گیری برای قالیبافان صورت نگرفته است.

نبود مدیریت واحد در زمینه فرش از مشکلات بزرگ قالیبافی کشور رئیس اتحادیه تولیدکنندگان فرش دستباف تبریز با بیان نبود مدیریتی واحد در زمینه فرش گفت: بسیاری از ادارات همچون اداره صنعت و معدن، کار و تعاون و کمیته امداد و چندین دستگاه دیگر در روند مدیریت بخش قالی دخالت دارند و هرکدام سیاست های متضادی در این زمینه دارند که این امر زمینه ساز ناهماهنگی هایی شده است. وی ادامه داد: از سوی دیگر بارها به ضرورت تشکیل کارگروه هنر- صنعت فرش در استان تاکید کرده ام اما هم اکنون نیز این امر محقق نشده است. چمنی با اشاره به مشکلات این قشر گفت: بروکراسی بیمه برای این افراد حدود شش یا هفت ماه به طول می انجامد، همچنین میزان درآمد این افراد نیز بسیار پایین است و در این میان دلالان توانسته اند در میان قالیبافان رخنه کرده و کارهای ارزشمند آن ها را به بهای کمی بخرند و در عوض به قیمت گزافی بفروشند. وی ادامه داد: برای حل مشکلات این قشر نیازمند عزم ملی و استانی هستیم و باید مسئولان با ترتیب جلساتی در پی حل این مشکلات باشند در حالی که تاکنون پیگیری های مناسبی در این زمینه صورت نگرفته است.

ضرورت ایجاد نمایشگاهی برای فروش مستقیم محصولات قالیبافان رئیس اتحادیه تولیدکنندگان فرش دستباف تبریزافزود: برای کوتاه شدن دست دلالان می توانیم با پرداشتن نمایشگاهی، فرش های تولیدی قالیبافان را به طور مستقیم به فروشندگان برسانیم اما برای این امر نیازمند مکانی مناسب هستیم که امیدواریم مسئولان استانی در این خصوص گام موثری بردارند. وی ادامه داد: با عملی شدن این طرح شاهد کوتاه شدن دست دلالان و رسیدن قالیبافان به حق واقعی خود خواهیم بود. چمنی اظهار داشت: هرچند در این کار نمی توانیم به تنهایی عمل کنیم و باید مسئولان استانی و حتی نمایندگان با اختصاص مکانی مناسب ما را در این امر یاری کنند. مشکلات بیمه گریبان گیر خیل عظیمی از قالیبافان کمال یوسفی از قالیبافانی است که سال ها در این رشته مشغول به کار بوده و هم اکنون در سن 65 سالگی نیز به قالیبافی مشغول است، وی با اشاره به برخی مشکلات بیمه برای قالیبافان گفت: سال ها پشت دارهای قالی کار کرده ام و چشمم در گره زدن همین دارها کم سو شده و سال هاست به انواع بیماری ها مبتلا شده ام و برای منی که عمرم را در گره زدن تاروپود قالی ها گذرانده ام، درخواست بیمه درخواست بزرگی نیست. وی ادامه داد: خودم بی سواد هستم و فرزندی نیز ندارم که کارهای بیمه مرا پیگیری کند، هر زمانی هم که به یکی از ادارات مربوطه مراجعه می کنم، هر بار با شرط جدیدی مواجه می شوم. یوسفی با اشاره به اینکه روند تکمیل بیمه بسیار کند است، گفت: برای گرفتن بیمه ماه ها به ادارات مختلفی مراجعه کرده ام اما سرانجام نیز نتیجه ای نگرفته ام. این قالیباف ادامه می دهد: در صورتی که کاردیگری برای خودم انتخاب کرده بودم هم اکنون سال ها بود که بازنشست شده بودم اما با وجود کار سخت در زمینه قالی بافی باید هر روز در پی گرفتن حق بیمه خود تلاش کنم هرچند نمی دانم در این میان نتیجه ای می گیرم یا نه. وی همچنین با اشاره به مشکل دریافت وام نیز گفت: نه تنها من بلکه بسیاری از قالیبافان منطقه برای دریافت وام به بانک مراجعه کرده ایم اما هر بار با سنگ اندازی هایی در این زمینه مواجه شده ایم مثلا برخی بانک ها تقاضای وثیقه سنگین می کنند و برخی دیگر نیز به طور کلی از دادن وام خودداری می کنند.

دستمزد بسیار کم در ازای وقت زیادی که برای بافتن یک قالی صرف می شود مریم شاهدی نیز یکی از بانوانی است که سالهاست سرپرستی خانواده اش را برعهده داشته و به کار قالیبافی مشغول است، وی با اشاره به دستمزد کم قالیبافی گفت: شاید برای بافتن یک قالی خوب زمانی نزدیک یک سال نیاز است اما زمانی که این قالی را به قیمت بسیار کمی به فروش میرسانیم، دلسرد می شویم. وی ادامه داد: روز به روز نیز به قیمت مواد اولیه در بازار افزوده شده و مجبوریم درصد بالایی از آنچه که از خریداران می گیریم به فروشندگان مواد اولیه بدهیم و در این میان با وجود صرف انرژی و وقت زیاد، چیز زیادی عایدمان نمی شود. این زن قالیباف با اشاره به وجود برخی واسطه ها می گوید: بارها شده است که به قیمت ناچیزی فرش را به فردی که خریدار همیشگی قالی هایمان است، می فروشیم اما زمانی که در بازار فرش، قیمت آن را می بینیم متوجه چندین برابر کردن قیمت توسط این فرد می شویم که این نوعی حق کشی در حق قالیبافان است. وی ادامه می دهد: اما نهادی نیز وجود ندارد که به طور مستقیم فرش ها را از ما به قیمت مناسبی خریداری کند، به همین دلیل مجبوریم حتی به قیمت کم هم که شده این افراد واسطه را راضی نگه داریم زیرا در غیر این صورت شاهد عدم فروش فرش هایمان خواهیم بود. افزایش سن قالیبافی زنگ خطری در این حوزه است علی رمضانی از کارشناسان حوزه قالی با اشاره به افزایش سن قالیبافی در استان و حتی کشور گفت: اگر نیم نگاهی به اکثریت قالیبافان بکنیم متوجه خواهیم شد در حال حاضر تولید فرش بیشتر توسط بافندگان تجربی و پا به سن گذاشته انجام می‌گیرد که در حال بازنشستگی هستند و این امر در چند سال آینده خود به یکی از مهمترین چالش‌ها در این هنر صنعت تبدیل می‌شود. وی ادامه داد: به دلیل عدم حمایت واقعی از قالیبافان بسیاری از جوانان زمانی که وضع مالی بد پدر یا خویشاوند قالیباف خود را می بینند از کارکردن در این حوزه دلسرد شده و کار در بسیاری از بخش های دیگر را ترجیح می دهند به همین دلیل هر روز شاهد کم شدن تعداد قالیبافان هستیم. کارشناس حوزه قالی افزود: با وجود اینکه در این حوزه به حضور افراد باتجربه نیز نیازمندیم اما باید توجه داشت هر هنری نیازمند خلاقیت و ذوق به خصوصی است که این خلاقیت ها را باید در بین جوانان جست اما با کاهش روی آوردن جوانان به این رشته باید کم کم شاهد کم شدن نوآوری درطرح قالی ها نیز باشیم. وی با بیان ضرورت تشویق جوانان به شغل قالی بافی گفت: با این امر نه تنها به تنوع قالی دست خواهیم یافت بلکه از مهاجرت جوانان از روستاها و شهرهای کوچک به کلان شهرها جلوگیری می کنیم.

اجرای طرح ضربتی برای پالایش بیمه شدگان قالیباف رئیس سازمان تامین اجتماعی آذربایجان شرقی با نیز اشاره اجرای طرح ضربتی برای پالایش بیمه شدگان در این حوزه گفت: برخی افراد به ناحق از مزایای قالیبافان استفاده کرده و بیمه دریافت می کنند و در عوض کسانی که مستحق این بیمه هستند از آن بازمانده اند. رحیم اردلان ادامه داد: ظرف مدت سه ماه این طرح انجام خواهد شد و از آنجایی که در این زمینه کمک های دولتی نیز وجود دارد، نخواهیم گذاشت کسی به ناحق از این مزایا استفاده کند. وی با بیان تعداد بیمه شدگان قالیباف در استان گفت: در این حوزه 78 هزار نفر تحت پوشش تامین اجتماعی هستند که در ماه های آتی شاهد تغییر این میزان خواهیم بود. اردلان افزود: با وجود اینکه از مرکز دستور داده بودند تعداد بیمه شدگان قالیباف در استان را به 40 هزار نفر برسانیم اما ما آن را قبول نکرده و میخواهیم به تعداد 78 هزار نفر بیمه شده استان نیز بیفزاییم. وی با اشاره به اینکه این استان قطب قالی باف در کشور محسوب می شود، گفت: به طور یقین شرایط این استان باید با استان های دیگر تفاوت هایی داشته باشد و اهمیت زیادی به بیمه قالیبافان این استان بدهیم. رئیس سازمان تامین اجتماعی آذربایجان شرقی ادامه داد: متاسفانه در ابتدا که امر ثبت نام از قالیبافان شروع شده بود بسیاری از افراد با نام قالیباف وارد این چرخه شده اند و موجب تضییع حقوق قالیباف زحمت کش می شوند. به هرحال باید به این نکته توجه داشت که در صورتی که هرچه زودتر نسبت به نجات این هنر- صعت گام موثری برداشته نشود شاهد ازبین رفتن این صنعت و فراموشی آن در بین نسل های آینده خواهیم بود در حالی که این رشته جزوی از هویت کشور محسوب می شود و تاثیر بالایی در تحقق فرمایشات رهبری مبنی بر عمل به اقتصاد مقاومتی دارد. -------------------------------------- گزارش: فائزه زنجانی


۱۳۹۳/۴/۲۱ - ۰۸:۲۷





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 78]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن