محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1826345989
مرگ تدریجی هنر قالیبافی در پایتخت فرش جهان/ فرش تبریز نشانگرهویت و هنرایرانی
واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
استانها > شمال > آذربایجان شرقی مهر گزارش می دهد/
مرگ تدریجی هنر قالیبافی در پایتخت فرش جهان/ فرش تبریز نشانگرهویت و هنرایرانی
تبریز- خبرگزاری مهر: شاید صنعت قالی بافی را باید از جمله صنایعی دانست که در دنیا رهبریت و محوریت آن از قدیم الایام در اختیار ایران بوده و آوازه آن در تمامی کشورهای جهانی پیچیده اما با سیاست های نادرست چراغ این هنر در کشور و به تبع آن در تبریز رو به خاموشی است.
به گزارش خبرنگار مهر، سابقه بافت فرش و قالی در ایران بسیار طولانی بود و هم اکنون می توان از این رشته به عنوان یکی از صنایع مهم و همچنین هنربزرگ کشور یاد کرد که بیشترین اشتغالزایی را در کشور داشته و در عوض ارزانترین نوع اشتغال نیز محسوب می شود. هرچند در این میان پیش گرفتن برخی سیاست های نادرست و عدم حمایت واقعی از قالیبافان زمینه ساز نابودی این هنر- صنعت شده و به نظر می رسد عمر قالی ایرانی و به خصوص قالی تبریز که سرآمد قالی های جهان است، با این وضع رو به پایان است. دیگر صدای گره زدن دخترک قالیباف که بر تار و پود قالی می زند شنیده نمی شود، کم کم قالیبافی در تبریز فراموش می شود و کارگاههای قالیبافی یکی پس از دیگری در حال تعطیل شدن هستند و بازارهای جهانی نصیب پاکستانی ها و چینی ها می شود.
فرش ایران تنها کالایی است که هیچ کشوری یارای رقابت با آن را ندارد رئیس اتحادیه تولیدکنندگان فرش دستباف تبریز با بیان اینکه صنعت قالی بافی قدمتی سه هزار ساله دارد، گفت: تنها کالایی که رهبریت تولید آن در دست ایران بوده و هیچ کشوری توان رقابت با آن را ندارد فرش است که هنر، صنعت و همچنین هویت ملت ایران را نشان می دهد. اسماعیل چمنی ادامه داد: اگر میخواهیم به فرمایشات رهبری در خصوص اقتصاد مقاومتی جامعه عمل بپوشانیم می توانیم با اندکی حمایت از این قشر به این امر دست یابیم زیرا فرش دستباف از مرحله تهیه ماده اولیه ، تولید تا فروش به دست خودمان است و می توانیم بدون هزینه اضافی تولیدات خود را افزایش دهیم. وی با بیان اینکه مسئولان از این صنعت غافل مانده اند، گفت: این صنعت در کنار اینکه سبب پویاتر شدن اقتصاد می شود، تحکیم بخش بنیاد خانواده نیز خواهد بود زیرا این شغل از جمله کارهایی است که تمام اعضای خانواده می توانند در کنار هم جمع شده و کار خود را ادامه بدهند. چمنی با بیان اینکه باید سیاست های مناسبی در راستای حمایت از قالیبافان برداشته شود، گفت: مثلا می توان مواد اولیه را به طور رایگان در اختیار قالیبافان قرار دارد مگر این امر چقد می تواند هزینه بر باشد در حالیکه با اجرایی شدن آن هم میزان اشتغال و هم تولید ملی بالا می رود. وی ادامه داد: بارها اعلام کرده ایم که تسهیلات بانکی در جهت تولید استفاده می شود اما مهم ترین بخش تولید، بخش تولید قالی است که هیچ گونه اقدام مناسبی برای تسهیل در امر وام گیری برای قالیبافان صورت نگرفته است.
نبود مدیریت واحد در زمینه فرش از مشکلات بزرگ قالیبافی کشور رئیس اتحادیه تولیدکنندگان فرش دستباف تبریز با بیان نبود مدیریتی واحد در زمینه فرش گفت: بسیاری از ادارات همچون اداره صنعت و معدن، کار و تعاون و کمیته امداد و چندین دستگاه دیگر در روند مدیریت بخش قالی دخالت دارند و هرکدام سیاست های متضادی در این زمینه دارند که این امر زمینه ساز ناهماهنگی هایی شده است. وی ادامه داد: از سوی دیگر بارها به ضرورت تشکیل کارگروه هنر- صنعت فرش در استان تاکید کرده ام اما هم اکنون نیز این امر محقق نشده است. چمنی با اشاره به مشکلات این قشر گفت: بروکراسی بیمه برای این افراد حدود شش یا هفت ماه به طول می انجامد، همچنین میزان درآمد این افراد نیز بسیار پایین است و در این میان دلالان توانسته اند در میان قالیبافان رخنه کرده و کارهای ارزشمند آن ها را به بهای کمی بخرند و در عوض به قیمت گزافی بفروشند. وی ادامه داد: برای حل مشکلات این قشر نیازمند عزم ملی و استانی هستیم و باید مسئولان با ترتیب جلساتی در پی حل این مشکلات باشند در حالی که تاکنون پیگیری های مناسبی در این زمینه صورت نگرفته است.
ضرورت ایجاد نمایشگاهی برای فروش مستقیم محصولات قالیبافان رئیس اتحادیه تولیدکنندگان فرش دستباف تبریزافزود: برای کوتاه شدن دست دلالان می توانیم با پرداشتن نمایشگاهی، فرش های تولیدی قالیبافان را به طور مستقیم به فروشندگان برسانیم اما برای این امر نیازمند مکانی مناسب هستیم که امیدواریم مسئولان استانی در این خصوص گام موثری بردارند. وی ادامه داد: با عملی شدن این طرح شاهد کوتاه شدن دست دلالان و رسیدن قالیبافان به حق واقعی خود خواهیم بود. چمنی اظهار داشت: هرچند در این کار نمی توانیم به تنهایی عمل کنیم و باید مسئولان استانی و حتی نمایندگان با اختصاص مکانی مناسب ما را در این امر یاری کنند. مشکلات بیمه گریبان گیر خیل عظیمی از قالیبافان کمال یوسفی از قالیبافانی است که سال ها در این رشته مشغول به کار بوده و هم اکنون در سن 65 سالگی نیز به قالیبافی مشغول است، وی با اشاره به برخی مشکلات بیمه برای قالیبافان گفت: سال ها پشت دارهای قالی کار کرده ام و چشمم در گره زدن همین دارها کم سو شده و سال هاست به انواع بیماری ها مبتلا شده ام و برای منی که عمرم را در گره زدن تاروپود قالی ها گذرانده ام، درخواست بیمه درخواست بزرگی نیست. وی ادامه داد: خودم بی سواد هستم و فرزندی نیز ندارم که کارهای بیمه مرا پیگیری کند، هر زمانی هم که به یکی از ادارات مربوطه مراجعه می کنم، هر بار با شرط جدیدی مواجه می شوم. یوسفی با اشاره به اینکه روند تکمیل بیمه بسیار کند است، گفت: برای گرفتن بیمه ماه ها به ادارات مختلفی مراجعه کرده ام اما سرانجام نیز نتیجه ای نگرفته ام. این قالیباف ادامه می دهد: در صورتی که کاردیگری برای خودم انتخاب کرده بودم هم اکنون سال ها بود که بازنشست شده بودم اما با وجود کار سخت در زمینه قالی بافی باید هر روز در پی گرفتن حق بیمه خود تلاش کنم هرچند نمی دانم در این میان نتیجه ای می گیرم یا نه. وی همچنین با اشاره به مشکل دریافت وام نیز گفت: نه تنها من بلکه بسیاری از قالیبافان منطقه برای دریافت وام به بانک مراجعه کرده ایم اما هر بار با سنگ اندازی هایی در این زمینه مواجه شده ایم مثلا برخی بانک ها تقاضای وثیقه سنگین می کنند و برخی دیگر نیز به طور کلی از دادن وام خودداری می کنند.
دستمزد بسیار کم در ازای وقت زیادی که برای بافتن یک قالی صرف می شود مریم شاهدی نیز یکی از بانوانی است که سالهاست سرپرستی خانواده اش را برعهده داشته و به کار قالیبافی مشغول است، وی با اشاره به دستمزد کم قالیبافی گفت: شاید برای بافتن یک قالی خوب زمانی نزدیک یک سال نیاز است اما زمانی که این قالی را به قیمت بسیار کمی به فروش میرسانیم، دلسرد می شویم. وی ادامه داد: روز به روز نیز به قیمت مواد اولیه در بازار افزوده شده و مجبوریم درصد بالایی از آنچه که از خریداران می گیریم به فروشندگان مواد اولیه بدهیم و در این میان با وجود صرف انرژی و وقت زیاد، چیز زیادی عایدمان نمی شود. این زن قالیباف با اشاره به وجود برخی واسطه ها می گوید: بارها شده است که به قیمت ناچیزی فرش را به فردی که خریدار همیشگی قالی هایمان است، می فروشیم اما زمانی که در بازار فرش، قیمت آن را می بینیم متوجه چندین برابر کردن قیمت توسط این فرد می شویم که این نوعی حق کشی در حق قالیبافان است. وی ادامه می دهد: اما نهادی نیز وجود ندارد که به طور مستقیم فرش ها را از ما به قیمت مناسبی خریداری کند، به همین دلیل مجبوریم حتی به قیمت کم هم که شده این افراد واسطه را راضی نگه داریم زیرا در غیر این صورت شاهد عدم فروش فرش هایمان خواهیم بود. افزایش سن قالیبافی زنگ خطری در این حوزه است علی رمضانی از کارشناسان حوزه قالی با اشاره به افزایش سن قالیبافی در استان و حتی کشور گفت: اگر نیم نگاهی به اکثریت قالیبافان بکنیم متوجه خواهیم شد در حال حاضر تولید فرش بیشتر توسط بافندگان تجربی و پا به سن گذاشته انجام میگیرد که در حال بازنشستگی هستند و این امر در چند سال آینده خود به یکی از مهمترین چالشها در این هنر صنعت تبدیل میشود. وی ادامه داد: به دلیل عدم حمایت واقعی از قالیبافان بسیاری از جوانان زمانی که وضع مالی بد پدر یا خویشاوند قالیباف خود را می بینند از کارکردن در این حوزه دلسرد شده و کار در بسیاری از بخش های دیگر را ترجیح می دهند به همین دلیل هر روز شاهد کم شدن تعداد قالیبافان هستیم. کارشناس حوزه قالی افزود: با وجود اینکه در این حوزه به حضور افراد باتجربه نیز نیازمندیم اما باید توجه داشت هر هنری نیازمند خلاقیت و ذوق به خصوصی است که این خلاقیت ها را باید در بین جوانان جست اما با کاهش روی آوردن جوانان به این رشته باید کم کم شاهد کم شدن نوآوری درطرح قالی ها نیز باشیم. وی با بیان ضرورت تشویق جوانان به شغل قالی بافی گفت: با این امر نه تنها به تنوع قالی دست خواهیم یافت بلکه از مهاجرت جوانان از روستاها و شهرهای کوچک به کلان شهرها جلوگیری می کنیم.
اجرای طرح ضربتی برای پالایش بیمه شدگان قالیباف رئیس سازمان تامین اجتماعی آذربایجان شرقی با نیز اشاره اجرای طرح ضربتی برای پالایش بیمه شدگان در این حوزه گفت: برخی افراد به ناحق از مزایای قالیبافان استفاده کرده و بیمه دریافت می کنند و در عوض کسانی که مستحق این بیمه هستند از آن بازمانده اند. رحیم اردلان ادامه داد: ظرف مدت سه ماه این طرح انجام خواهد شد و از آنجایی که در این زمینه کمک های دولتی نیز وجود دارد، نخواهیم گذاشت کسی به ناحق از این مزایا استفاده کند. وی با بیان تعداد بیمه شدگان قالیباف در استان گفت: در این حوزه 78 هزار نفر تحت پوشش تامین اجتماعی هستند که در ماه های آتی شاهد تغییر این میزان خواهیم بود. اردلان افزود: با وجود اینکه از مرکز دستور داده بودند تعداد بیمه شدگان قالیباف در استان را به 40 هزار نفر برسانیم اما ما آن را قبول نکرده و میخواهیم به تعداد 78 هزار نفر بیمه شده استان نیز بیفزاییم. وی با اشاره به اینکه این استان قطب قالی باف در کشور محسوب می شود، گفت: به طور یقین شرایط این استان باید با استان های دیگر تفاوت هایی داشته باشد و اهمیت زیادی به بیمه قالیبافان این استان بدهیم. رئیس سازمان تامین اجتماعی آذربایجان شرقی ادامه داد: متاسفانه در ابتدا که امر ثبت نام از قالیبافان شروع شده بود بسیاری از افراد با نام قالیباف وارد این چرخه شده اند و موجب تضییع حقوق قالیباف زحمت کش می شوند. به هرحال باید به این نکته توجه داشت که در صورتی که هرچه زودتر نسبت به نجات این هنر- صعت گام موثری برداشته نشود شاهد ازبین رفتن این صنعت و فراموشی آن در بین نسل های آینده خواهیم بود در حالی که این رشته جزوی از هویت کشور محسوب می شود و تاثیر بالایی در تحقق فرمایشات رهبری مبنی بر عمل به اقتصاد مقاومتی دارد. -------------------------------------- گزارش: فائزه زنجانی
۱۳۹۳/۴/۲۱ - ۰۸:۲۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 76]
صفحات پیشنهادی
رفوگری فرشهای مسجد کوفه به همت هنرمندان ایرانی
رفوگری فرشهای مسجد کوفه به همت هنرمندان ایرانی خبرگزاری رسا ـ هنرمندان کمیته فرش ستاد بازسازی عتبات عالیات فرش های مسجد کوفه را رفو کردند به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از روابط عمومی ستاد بازسازی عتبات عالیات بنا بر اعلام کمیته فرش 10 نفر از هنرمندان رفوگر کشور در اردیبهشت ماهوبلاگ تارنمای یک نجاتگر فرشته نجات 10 ساله در جاده هراز/ روایت مرگ دخترکی که زندگی بخشید
وبلاگ تارنمای یک نجاتگرفرشته نجات 10 ساله در جاده هراز روایت مرگ دخترکی که زندگی بخشیداصلاً انتظار نداشتم مصدوم امروز ما یک دختر بچه 10 ساله باشه با تمرکز کارها را انجام دادم و راه هوایی را باز کردیم خون تمام لباسهامون را گرفته بود بوی خون تو کابین پیچیده بود لحظههای دردناجایگاه ویژه فرش عشایر فارس در 42 کشور جهان
شیراز جایگاه ویژه فرش عشایر فارس در 42 کشور جهان تولیدات فرش عشایر فارس نه تنها در بازارهای داخلی بلکه در بازارهای 42 کشور دنیا از جمله آلمان و ژاپن جایگاه ویژه ای دارد به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران شیراز فارس با تکیه بر هنر عشایران منطقه بخش زیادی از تولیدات فرش دستبافبازیابی طرح و نقش با رفوگری فرشهای مسجد کوفه به همت هنرمندان ایرانی
بازیابی طرح و نقش با رفوگری فرشهای مسجد کوفه به همت هنرمندان ایرانی هنرمندان کمیته فرش ستاد بازسازی عتبات عالیات فرشهای مسجد کوفه را رفو کردند به گزارش خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران بنا بر اعلام کمیته فرش 10 نفر از هنرمندان رفوگر کشور در اردیبهشت ماه گذشته به تعمهنرمندان ایرانی فرش های مسجد کوفه را بازیابی طرح می کنند
هنرمندان ایرانی فرش های مسجد کوفه را بازیابی طرح می کنند تهران - ایرنا - سرپرست کمیته فرش ستاد بازسازی عتبات عالیات گفت این کمیته با کمک هنرمندان ایرانی فرش های مسجد کوفه را رفو و بازیابی طرح کرد به گزارش ایرنا از ستاد بازسازی عتبات غلامحسین پوردخانی افزود این کمیته با همکارهنر صنعت فرش ترکمن در معرض تهدید قرار گرفته است
شنبه ۱۴ تیر ۱۳۹۳ - ۱۰ ۰۴ سرپرست دفتر امور زنان و خانواده استانداری گلستان گفت فقدان حمایت بیتوجهی به آموزش مواد اولیه نامرغوب آشنا نبودن به نیاز بازار و نداشتن برنامه مشخص باعث شده که فرش ترکمن جایگاه واقعی خود را نداشته باشد به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنافرشاد منظوفینیا در سمنان: پشتوانه نظری نیاز هنرمندان تئاتر استانهاست
فرشاد منظوفینیا در سمنان پشتوانه نظری نیاز هنرمندان تئاتر استانهاستکارگردان برجسته تئاتر و مدرس دانشگاه گفت پشتوانه نظری نیاز هنرمندان تئاتر استانهاست که باید بدان توجه شود به گزارش خبرگزاری فارس از سمنان به نقل از روابط عمومیحوزه هنری استان سمنان فرشاد منظوفینیا که برابازیابی طرح و نقش فرشهای مسجد کوفه به همت هنرمندان ایرانی/تصایر
بازیابی طرح و نقش فرشهای مسجد کوفه به همت هنرمندان ایرانی تصایر طرح و نقش فرشهای مسجد کوفه به همت هنرمندان کمیته فرش ستاد بازسازی عتبات عالیات در حال بازیابی است منبع ستاد بازسازی عتبات عالیات 1393 4 9سرپرست مرکز ملی فرش ایران بر بهبود تولید این هنر اصیل تاکید کرد
سرپرست مرکز ملی فرش ایران بر بهبود تولید این هنر اصیل تاکید کرد یزد - ایرنا - سر پرست مرکز ملی فرش ایران با بیان پیشینه یزدی ها در حوزه دستبافته ها و منسوجات گفت باید شرایط کنونی تولید و صادرات فرش دستباف در استان یزد به عنوان هنر اصیل ایرانی بهبود یابد به گزارش روز جمعه روابفارس گزارش میدهد نمایش فرش عشق در نمایشگاه قرآن کریم تبریز
فارس گزارش میدهدنمایش فرش عشق در نمایشگاه قرآن کریم تبریزفرش نفیس قرآنی با عنوان "فرش عشق" در نمایشگاه قرآن کریم تبریز به نمایش گذاشته شد به گزارش خبرگزاری فارس از تبریز به نقل از روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی اثر هنری یاد شده در غرفه دانشگگزارش فارس از کمپ ترک اعتیاد معتادان در تبریز نابودی شیطان اعتیاد در باغ فرشته / طعم شیرین یک زندگی تازه
گزارش فارس از کمپ ترک اعتیاد معتادان در تبریزنابودی شیطان اعتیاد در باغ فرشته طعم شیرین یک زندگی تازهمرکز ترک اعتیاد باغ فرشته میزبان بیش از 40 بانوی معتاد است و آغوشش را به روی زنان و دخترانی که قصد ترک دارند گشوده است به گزارش خبرگزاری فارس از تبریز زیاد دور نرویم همین 10امرور دوم رمضان، 528 سال از تاسیس نخستین دولت ملی ـ مذهبی در ایران میگذرد سالروز انتخاب «تبریز» به
امرور دوم رمضان 528 سال از تاسیس نخستین دولت ملی ـ مذهبی در ایران میگذردسالروز انتخاب تبریز به عنوان نخستین پایتخت جهان تشیع در اسلامامرور دوم رمضان پانصدوبیستوهشتمین سال تاسیس نخستین دولت ملی ـ مذهبی در این ایران است و امروز سالروز انتخاب تبریز به عنوان نخستین پایتخت جهان تشیفرش يزد جاي خود را در صادرات باز نكرده است/ بخشي از بيمه شدگان قاليبافي فعال نيستند
استانها شرق یزد كارگر فرش يزد جاي خود را در صادرات باز نكرده است بخشي از بيمه شدگان قاليبافي فعال نيستند يزد - خبرگزاري مهر رئيس مركز ملي فرش ايران با اشاره به اينكه سالانه دو ميليون مترمربع فرش دستباف از كشور صادر مي شود گفت فرش يزد هنوز جايگاه خود را در صادرات باز نكردایمانی خوشخو: دانشگاه هنرهای اسلامی و سنتی استاد فرشچیان مراحل اجرایی خود را طی میکند
ایمانی خوشخو دانشگاه هنرهای اسلامی و سنتی استاد فرشچیان مراحل اجرایی خود را طی میکندرئیس کمیسیون هنر و معماری شورای عالی گفت بحث پیشنهاد دانشگاه هنرهای اسلامی و سنتی استاد فرشچیان در شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسیده و در حال حاضر مراحل اجرایی آن در حال سپری است به گزارشفارس گزارش میدهد فرش یزد در انتظار جهانی شدن
فارس گزارش میدهدفرش یزد در انتظار جهانی شدنیزد یکی از استانهای صاحبنام در زمینه تولید فرش دستباف است و بافندگان بسیاری در این استان نسل به نسل این هنر را فرا گرفته و مشغول فعالیت هستند اما آنچه این روزها هنر صنعت فرش یزد را میآزارد گمنامی آن در بازارهای جهانی است به گزارش خگرگر این بار در کمین انگشتان عشایر خوزستان/ فرش بیابان بر سیمای رنجور خاوران سایه انداخت
استانها مرکز تهران منتخب گزارش استانها گرگر این بار در کمین انگشتان عشایر خوزستان فرش بیابان بر سیمای رنجور خاوران سایه انداخت گروه استان ها - خبرگزاری مهر فرش بیابان بر سیمای رنجور خاوران سایه انداخت روزهداری در گرمترین نقطه زمین گرگر این بار در کمین انگشتان عشایر خوزساعتبارات صندوق مهر امام رضا(ع) به یاری فرش می آید
اعتبارات صندوق مهر امام رضا ع به یاری فرش می آید تهران - ایرنا - اعتبارات و تسهیلات صندوق مهر امام رضا ع برای اشتغالزایی در حوزه فرش دستباف و حمایت از ارکان زنجیره تامین این هنر - صنعت با هدایت مرکز ملی فرش ایران تخصیص می یابد به گزارش ایرنا به نقل از روابط عمومی مرکز ملی فرش-
گوناگون
پربازدیدترینها