واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۰ تير ۱۳۹۳ (۱۶:۴۵ب.ظ)
وزير بهداشت: وضعيت فرهنگي دانشجويان بايد مورد توجه ويژه قرار بگيرد وزير بهداشت گفت: متاسفانه وضعيت فرهنگي دانشجويان ما زيبنده نظام و جمهوري اسلامي نيست و بايد بحث فرهنگ سازي دانشجويان مورد توجه ويژه قرار بگيرد.
به گزارش خبرگزاري موج، دکتر سيد حسن هاشمي در نشست اعضاي شوراي مرکزي بسيج دانشجويي دانشگاه علوم پزشکي تهران گفت:در حال حاضر 270 متصدي امور فرهنگي در کشور داريم اما متاسفانه دانشجويان ما از وضعيت مناسبي برخوردار نيستند و زيبنده نظام جمهوري اسلامي نيست و بايد بحث فرهنگ سازي دانشجويان مورد توجه ويژه قرار بگيرد.
براساس اين گزارش وزير بهداشت در خصوص طرح تحول نظام سلامت گفت: طرحي که اکنون درحال اجراست را من نامش تحول نمي گذارم چرا که اجراي اين طرح تنها بخشي از يک کار بزرگ و آن هم کاهش پرداختي مردم از جيب خودشان براي هزينه هاي درماني است.
هاشمي با اشاره به الگوهاي موفق در نظام سلامت ساير کشورها افزود: آقاي رجب اکداغ وزير سابق بهداشت ترکيه که به همراه هياتي به ايران آمده اند از تجارب موفق کشورشان در اصلاح سيستم بهداشت و درمان گزارش دادند که طي 15 سال اخير مردم 6 برابر کمتر به دليل هزينه هاي درماني فقير مي شوند و ما مي توانيم با تبادل اين تجربيات روند اجراي طرح تحول نظام سلامت را سرعت ببخشيم .
وي با اشاره به چالش هاي پيش رو براي اجراي طرح پزشک خانواده در گذشته گفت: اجراي نادرست پزشک خانواده موجب نارضايتي مردم شد. اما برنامه ما در خصوص اين طرح بدين گونه است که دو استان فارس و مازندران را به عنوان تابلوي اجراي صحيح پزشک خانواده ارائه دهيم و با فرهنگ سازي و تقويت زيرساختها براي اجراي درست اين طرح، در ساير نقاط ، مردم خودشان استقبال کنند.
هاشمي در ادامه سخنانش با اشاره به اينکه 9 سال پيش وزارتخانه 230 هزار نفر پرسنل داشت افزود: وزارت بهداشت در حال حاضر420 هزار نفر نيرو دارد و اگر بخواهد اين روند ادامه پيدا کند بايد 250 هزار نفر ديگر هم جذب سيستم شوند که ادامه اين وضعيت منجر به کرختي و تورم وزارت بهداشت مي شود و بايد تغيير کند و با استفاده از بخش خصوصي، خيرين و برون سپاري فعاليتها اين خلا جبران شود و بايد اطمينان حاصل کنيم که منابع پايدار بماند .
وي همچنين گفت: کلاس هاي رزيدنتي نياز به نظارت دارد و امسال تنها سالي بود که آزمون رزيدنتي حاشيه نداشت اما بايد به آرامي و بدون التهاب و هيجان بتوانيم اين سيستم را بازنگري کنيم.
هاشمي در بخش ديگري از سخنان خصوص اجراي طرح انطباق گفت: من اخيرا متوجه اين خلا شدم که بايد به سرعت ساماندهي شود چون در بيمارستانها بسياري از امور مربوط به بيماران مرد را خانم ها و برعکس آن را انجام مي دهند که براي بيماران آزاردهنده است چون رعايت اين امر علاوه بر تاکيد آموزه هاي ديني از حقوق اوليه بيمار و شهروندي به حساب مي آيد و بايد درست شود.
وزير بهداشت در پايان خاطر نشان کرد که، يکي از مباحث مهم ، بحث مهاجرت است بطوريکه قبلا 70 درصد مردم در روستاها بودند و 30 درصد در شهرها ، الان اين روند معکوس شده و در حال حاضر کمتر از 30 درصد در روستاها ساکن هستند و اين امر منجر مي شود که جمعيت حاشيه شهرها افزايش پيدا کند که در حال حاضر اين رقم به 8 ونيم ميليون نفر رسيده است افزايش حاشيه نشيني مشکلات بهداشتي درماني بسياري را در پي دارد که بايد اين مهم نيز در راس کارهاي وزارتخانه قرار بگيرد.
شايان ذکر است، اين نشست با حضور دکتر فراهاني معاون فرهنگي دانشجويي، مهندس موسوي مشاور وزير در امور ايثارگران، دکتر زارع نژاد مشاور وزير و رييس مرکز روابط عمومي و اطلاع رساني وزارت بهداشت تشکيل شد و اعضاي شوراي مرکزي بسيج دانشجويي به مواردي چون ؛ تاکيد بر حمايت از دولت به تبعيت از فرمايشات مقام معظم رهبري، تشکر و تقدير از اجراي برنامه تحول نظام سلامت و افزايش رضايتمندي مردم، اعلام آمادگي براي همکاري برنامه هاي کلان وزارت بهداشت، حمايت از فعاليت هاي بسيج دانشجويي در اعزام کاروان هاي راهيان نور و کمک به تامين امکانات مربوط به اردوهاي جهادي دانشجويي اشاره داشتند.
همچنين نظارت بر موسسات مربوط به کلاس هاي آزمون دستياري، حمايت از کرسي هاي آزاد انديشي، مشارکت دانشجويان در موضوعات فرهنگ سازي سلامت در جامعه، همکاري با وزارت بهداشت در خصوص تعريف پروژه هاي آموزشي و تحقيقاتي، جلوگيري از تبليغات موجود در فضاي دانشگاهي به منظور مهاجرت به خارج از کشور، تغيير رويکرد مقالات بر اساس نيازهاي حوزه سلامت و فعال شدن شوراي انطباق از ديگر مواردي بود که اعضاي شوراي مرکزي بسيج دانشجويي مطرح کردند .
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 46]