محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1844394762
زهرا شجاعی: شرع مانع مشارکت اجتماعی زنان نیست
واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: زهرا شجاعی: شرع مانع مشارکت اجتماعی زنان نیست
دکتر زهرا شجاعی که خود از زنان فعالان در عرصه اجتماعی است، موضوع مدیریت کلان زنان را مساله اصلی آنها نمی داند و مدیریت کلان را تنها یکی از مسایل زنان معرفی می کند. او که خود را از جمله طیفی می داند که می خواهند مسایل زنان را با پشتوانه های دینی و شرعی و همراه با مقتضیات زمان پیش ببرند، برخی طیف های افراط و تفریطی در زمینه حضور اجتماعی زنان را رد می کند و می گوید: تفکرات لاییک یا «آزادی های یواشکی» چون با فطرت و طبیعت زنان سازگار نیست و به صورت عصیان و سرکشی یا نوعی اعتراض و واکنش نسبت به برخی از تصمیمات و رفتارها صورت می گیرد، بقا و دوامی نخواهد داشت.
آفتاب: خانم شجاعی که خود سالها در زمینه مسایل زنان فعال بوده است در گفت وگو با شفقنا بیان می کند: مشکل اصلی زنان جامعه ما این است که نسبت به آنها نگاه تبعیض آمیز وجود دارد یعنی نگرش انسانی که زنان را براساس توانمندی هایشان ببیند و آنها را به عنوان جنس درجه دوم نبیند، وجود ندارد.
او یکی از مشکلات کنونی زنان را به روز نبودن قوانین و در نظر نگرفتن فقه پویای شیعه در تدوین و به روز کردن قوانین می داند و معتقد است: یکی از مترقی ترین و پیشرفته ترین قوانین تامین کننده و استیفا کننده حقوق زنان، قوانین اسلام است اما با توجه به عنصر زمان و مکان و براساس فقه پویای شیعه باید قوانین و مقررات متناسب تدوین شود.
گفت وگوی شفقنا با خانم شجاعی را در ادامه بخوانید:
*سال 1357 که انقلاب اسلامی ایران به پیروزی رسید، مشارکت زنان در امور اجتماعی در سطح کلان مطرح بود؛ حتی منیره گرجی در کنار علما و روحانیون و سیاستمداران برجسته هم به مجلس خبرگان راه پیدا کرد. در دفاع مقدس زنان چه در خط مقدم جبهه (غرب و جنوب) و چه در پشتیبانی و تشویق فرزندان و همسرانشان به شرکت در جنگ نقش بی بدیلی داشتند و بارها درباره نقش آنها صحبت شده است اما به تدریج بحث مشارکت زنان سطحی تر شده و حضور در مباحث کلان به دست فراموشی سپرده شده است. به نظر شما چرا مسایل به این شکل بوده و هم اکنون اگر بخواهیم از میان این گرد و غبارها نگاهی به مسایل مهم زنان بیندازیم، کدام یک از موضوعات را باید در اولویت قرار دهیم؟
شجاعی: شما چند موضوع اساسی و خوب را مطرح کردید که من آنها را در سه بخش به شما پاسخ می دهم. اول اینکه در پیروزی انقلاب اسلامی، زنان نقش بی بدیلی را ایفا کردند. نقش فراگیر و گسترده زنان به برکت افکار و اندیشه های بلند مرتبه امام بود که زمینه این حضور را فراهم کردند و شجاعانه در مقابل تحجر مقدس مابان که با حضور زنان در عرصه های اجتماعی مخالفت می کردند، ایستادند. حضرت امام بر اساس مبانی نظری فقهی خودشان مقاومت و ایستادگی کردند و این نه سخن من به عنوان یک زن و دانشجو در دوره انقلاب بلکه این اعتراف همه تحلیلگران سیاسی و اندیشمندان صاحبنظر در آن زمان بود؛ حتی خود معمار بزرگ انقلاب، حضرت امام که در بیان و کلام دقت وافری داشتند و ذره ای گزافه گویی در بیانشان نبود، در چندجا فرمودند که شما زنان رهبر و پیشتاز انقلاب بودید و بر نقش تاثیرگذار زنان در پیروزی انقلاب اسلامی صحه گذاشتند. نکته دیگر اینکه اگر کلان را به معنای سطوح بالای تصمیم گیری و نقش استراتژیک در نظر بگیرید، متاسفانه چنین نبود. از بین نزدیک به 75 نفر اعضای خبرگان تنها یک زن آن هم با چه فشارهایی در مجلس جا پیدا کرد. چگونه می شود این موضوع را تحلیل کرد؟ من نظریه ای داشتم که در پایان نامه دوره ارشد خودم این را مطرح کردم که مورد تایید قرار گرفت و این بود که مشارکت سیاسی زنان را باید در دو بخش مشارکت نخبگان و مشارکت توده ای تقسیم کنیم. در دوره انقلاب اسلامی مشارکت توده ای زنان نسبت به پیش از انقلاب بسیار گسترده بود و افزایش پیدا کرد. به این معنا که در انتخابات، راهپیمایی ها و تظاهرات که باید به صورت توده ای و گروهی نقش ایفا کنند و به سرمایه انسانی آنها به عنوان یک بخش سرمایه انسانی جامعه نیاز بود حضور فعال داشتند و منعی هم وجود نداشت و مخالفتی هم نبود بلکه به عنوان یک سرمایه ارزشمند از وجود اینها بهره گرفته می شود. در سطح گروه نخبگان آنجایی که باید از فکر و اندیشه زنان در تصمیم گیری ها، سیاست گذاری ها و قانون نویسی و تقویم در برنامه ریزی استفاده شود، این افت را در مقایسه با قبل از انقلاب کاملا می بینیم. آخرین تعداد زنان نماینده مجلس در قبل از انقلاب اسلامی 20 نفر است و تعداد زنان نماینده مجلس در خبرگان یک نفر در مجلس اول شورای اسلامی 4 نفر است. این افت به یک پنجم کاهش پیدا می کند و این روند تا امروز ادامه داشته است.
*یعنی همچنان راهیابی زنان نخبه سطوح تصمیم سازی و تصمیم گیری و حتی اجرایی مساله اصلی زنان است؟
شجاعی: خیر! این مساله اصلی زنان نیست. یک روند کندی از ابتدای انقلاب وجود دارد که 4 نماینده مجلس 5 و 9 نفر می شود و مجلس هفتم با 14 نماینده زن بیشترین تعداد را دارد و سپس افت می کند و به 8-9 نماینده می رسد. به نظر می رسد که به قول ادبیات زنانه یک سری سقف های شیشه ای وجود دارد که اجازه رشد در سطوح بالا تا جایی داده می شود که به آن می گویند دموکراسی کنترل شده! در مشارکت سیاسی زنان هم در سطوح عالی به نظر می آید یک نوع کنترل نامحسوس وجود دارد، یک سیاست نانوشته ای وجود دارد که از یک مقداری بیشتر نمی شود. می گویند همین مقدار برایشان کافی است و بیشتر نیازی نیست. در دوره اصلاحات برای اولین بار سد مردانه کابینه آقای خاتمی با جسارت ایشان شکسته شد و دو زن به کابینه راه پیدا کردند. این سد در واقع شکسته شد و چشم های مردم عادت کرد که دور میز هیات دولت و وزیران خانم ها را هم ببیند و زمینه اش فراهم شد که در دوره بعدی یک خانم وزیر شد و تعداد معاون ها بیشتر شد و اکنون هم که سه خانم در کابینه حضور دارند اما اینکه اصلی ترین مساله زنان چیست؟ آیا اگر 50 درصد کابینه ما خانم ها باشد، مشکل زنان ما حل می شود؟ خیر! من چنین اعتقادی ندارم. یکی از مشکلات اصلی زنان نگرش مدیران ارشد جامعه به توانمندی های زنان است که آنها را بر اساس شایسته سالاری نمی بیند و انتخاب نمی کند اما مجموع مسایل زنان قطعا نیاز به یک کار تحقیقاتی علمی دارد. من با تجربه و مطالعات محدودم می گویم که مشکل اصلی زنان جامعه ما این است که نسبت به آنها نگاه تبعیض آمیز وجود دارد یعنی نگرش انسانی که زنان را براساس توانمندی هایشان ببیند و آنها را به عنوان جنس درجه دوم نبیند، وجود ندارد. اصل در نگاه برخی بر این است که خداوند انسان را آفریده بر اساس محوریت رجال و زنان به تبع آنها هستند یعنی یک موجود خانگی. این نگرش ریشه دارد و در تصمیم گیری، توزیع امکانات و فرصت در اشتغال، ریشه می دواند. مشاهده می شود در آخرین آمار، تعداد زنان تحصیلکرده با مردان جامعه تقریبا با هم برابر است اما بازار کار را نگاه کنید؛ نرخ بیکاری زنان چقدر است؟ چقدر ما جمعیت زن تحصیلکرده فعال جویای کار داریم؟ این نگرش تبعیض آمیز است و در بخش های مختلف از جمله مراکز تفریحی، ورزشی، فرهنگی و... مشاهده می شود.
یکی دیگر از مسایل اصلی زنان این است که قوانین و مقررات به تناسب پیشرفت جامعه و تحول وضعیت زنان و مقتضای زمان و مکان نیازمند به بازنگری است. در قانون مدنی ما این گونه است که ریاست از خصایص مرد است و مرد هرگاه بخواهد می تواند زن خود را طلاق دهد. این ادبیات متناسب سال 1393 و متناسب با این جامعه و جمهوری اسلامی نیست. ما نیازمند به یک تحول اساسی در حوزه قوانین و مقررات درباره زنان هم در قوانین مدنی و هم در قوانین جزایی هستیم؛ بنابراین بحث اشتغال، بهره مندی از امکانات و تفریحات، بحث اصلاح قوانین و مقررات مربوط به زنان، بحث رفع موانع ذهنی و فکری برای برای بهره مندی زنان در سیاست گذاری های کلان جامعه از جمله مسایل مربوط به زنان است.
همه این مسایل را اگر یک گزاره در نظر بگیریم، مهمترین پرسشی که مطرح می شود، نگاه شرع و دین اسلام به مشارکت زنان در امور اجتماعی خواهد بود و اینکه مجاز می شمرد و آیا نگاه واحدی در این زمینه وجود دارد؟
به نظر من یکی از مترقی ترین و پیشرفته ترین قوانین تامین کننده و استیفا کننده حقوق زنان، قوانین اسلام است ولی با توجه به عنصر زمان و مکان و براساس فقه پویای شیعه باید این قوانین و مقررات تدوین شود؛ بنابراین نه تنها شرع مانعی برای مشارکت زنان در امور جامعه نیست که تنها یک مقوله برای استیفای حقوق همه جانبه زنان، مشارکت سیاسی، اقتصادی و تنظیم روابط درون خانواده است. بحث استقلال اقتصادی زن در قرن بیستم در اروپا مطرح می شود در حالی که 14 قرن پیش استقلال اقتصادی زن مطرح شده است. درباره رعایت حقوق زنان در خانواده یکی از پیشرفته ترین قوانین را در قرآن کریم می بینیم. در نداشتن تکلیف و وظیفه زن در چارچوب خانواده برای انجام کار خانه، در حق رضا، حق شیرخوارگی، اجرت المثل و بسیاری مسایل دیگر واقعا نگاه پیشرفته ای حاکم است که نیازمند تدوین قوانین و مقررات بر اساس مبانی و اصول فقه شیعه و متناسب با زمان است و می توان گفت، شرع مانع نیست و تضمین کننده و تکمیل کننده منافع فرد چه زن و چه مرد و چه خانواده درون جامعه است.
*بر اساس همین مبانی دینی و فقهی و شرعی، قوانینی که تاکنون تدوین شده اند چقدر تامین کننده این بخش از نظرات شرعی درباره حقوق زنان بوده است؟
شجاعی: درحال حاضر به دلیل اینکه سرعت تحولات جامعه بشری زیاد بوده و طی 10ساله اخیر بشر به اندازه تمام عمرش تغییر و رشد کرده، این قوانین باید پابه پای این تحولات به روز شود. اصل اجتهاد در فقه شیعه برای چه قرار داده شده؟ اصل اجتهاد برای این است که بر اساس مبانی، قوانین به روز نوشته شود که یک زمانی فرض کنید در رابطه با موضوع حجاب و فعالیت اجتماعی، زمانی در رابطه با تحصیل و یک زمانی در شرایط اجتماعی، وضعیت به گونه ای بود که امام در سال 41 اعتراض می کنند به لایحه انجمن های ولایتی و ایالتی که حق مشارکت سیاسی زنان را به رسمیت می شناسد؛ همین حضرت امام در سال 57 می گویند که زنان باید در مقدرات اصلی مملکت دخالت کنند، پس شرایط اجتماعی و مقتضیات زمان و مکان در ارائه ی نظرات و فتوای مراجع دخالت دارد. ما نیازمند این بازنگری هستیم و به دور از تحجر و مقدس مابی و به دور از نگاه های بسته باید بازنگری صورت بگیرد. حضرت امام به تفکیک جنسیتی کلاس های دانشگاه اعتراض کردند اما در زمان دولت گذشته، این بحث ها دوباره مطرح می شود. اگر ما ملاک و معیار و میزان را در فقه پویای شیعه بر اساس فقه جواهری حضرت امام قرار دهیم، خیلی خوب می توانیم با ارایه فتواهای جدید زمینه مشارکت گسترده زنان را در جامعه فراهم کنیم.
*اکنون وضعیت زنان توسط چند نحله مورد توجه قرار می گیرد و هرکدام برون داد خودشان را دارد. نحله هایی در خارح از کشور هستند که نگاه سکولار و لاییک به مساله زنان دارند و مباحثی در شبکه های اجتماعی مطرح می کنند و سعی دارند بر زیست زنان در داخل ایران اثر بگذارند. یکسری نحله ها هم در داخل ایران هستند که قدرت سیاسی و رسانه ای دارند و آنها هم سعی می کنند قرائت خودشان را از زندگی زنان تبلیغ کنند و جلو ببرند. گروهی هم خارج از قدرت هستند که شما هم یکی از فعالان این نحله هستید و سعی می کنند با یک نگاه روشنفکرانه دین مدارانه و به روز و با تلفیق دین و دنیای امروز بتوانند مسایل روز را پیش ببرند. اگر بخواهیم جزئی تر بررسی کنیم طیف های گسترده تری هم وجود دارد. به نظرتان کدام یک از این سه نحله می توانند قرائت خودشان بر زندگی زنان را وارد کنند؟ آیا ما در آینده با یک قرائت لاییک از زندگی زنان روبه رو خواهیم شد که مثلا آزادی حجاب برایش ملاک است یا یکسری از زنان هستند که بیشتر از همه تاکید بر نقش خانه داری زن و کاهش مشارکت زن در امور سیاسی تاکید می کنند و گروهی هم هستند که معتقدند همراه مقتضیات زمان باید مسایل زنان را با پشتوانه های دینی و شرعی پیش ببریم. با توجه به جمیع شرایط، شما فکر می کنید انتخاب آینده زنان کدام یک خواهد بود؟
شجاعی: گروه سوم؛ نه از این بابت که من را جزو این دسته قرار دادید. از باب اینکه این تفکر معتقد است که با فطرت زنان و با هویت ملی ما سازگارتر است. ممکن است طی زمان کوتاهی موج هایی در جامعه ایجاد شود ولی آن چیزی که برای جامعه باقی می ماند، آن آب شفاف و روشن درون رودخانه است و این کف های روی آب بالاخره از بین می رود؛ بنابراین آن تفکرات لاییک یا آزادی های یواشکی چون با فطرت و طبیعت زنان سازگار نیست و به صورت عصیان و سرکشی یا نوعی اعتراض و واکنش نسبت به برخی از تصمیمات و رفتارها صورت می گیرد، بقا و دوامی نخواهد داشت.
همیشه هر نحله ای یکسری طرفدارهایی دارد. هر صدایی که بلند بود نشان دهنده این نیست که طرفدار بیشتری دارد. خیلی از صداها هست که خاموش و ساکت است اما از باب اینکه زمین به صالحین به ارث خواهد رسید و این تفکر متکی بر مبانی نظری دینی و توجه به اقتضای زمان است، از نظر من در آینده هم طرفداران بیشتری خواهد داشت و هم حاکمیت و حقانیت بیشتری خواهد داشت. ممکن است که دو دیدگاه دیگر هم در طول زمان هوادار و طرفدار داشته باشد و طیف هایی هم از آن نظرها دفاع کنند. من فکر می کنم با توجه به اینکه در جمهوری اسلامی ایران به دلیل برکات انقلاب، رشد و آگاهی و علم و دانش زنان زیاد شده و از آن طرف هم توسعه ارتباطات هم کمک کرده است، هویت دینی و ایرانی زنان و فطرت پاک و سلیم زنان ایجاب می کند که با شناخت و تعمق و تعقل مشی ای را انتخاب کند که با تمسک به دین اما با توجه به تحولات جامعه، سعادت خودشان و خانواده و جامعه را تضمین کند.
*قبول دارید که آن دو نحله دیگر یکی قدرت رسانه ای بالایی دارد و برای نظراتش جذابیت بالایی ایجاد کرده و دیگری، قدرت سیاسی و اقتصادی و رسانه ای گسترده ای دارد؟ و این نحله سوم به غیر از اینکه سازگاری بیشتری با خلقیات و تربیت و بافت اجتماعی دارد، تقریبا دستش خالی است؟
شجاعی: صدای بلند همیشه به معنی حقانیت و طرفدار بیشتر نیست. ممکن است استفاده از ابزارهای رسانه ای مطلب را به گوش خیلی ها برسد اما این دلیل بر فراوانی پیروان آن تفکر نیست. نحله سوم در جمهوری اسلامی ایران، حاکمیت و قدرت دارد. ابزار و سازوکارهای حاکمیتی در اختیارش است.
*قدرت سیاسی پشتوانه نحله سوم است؟
شجاعی: بله! قطعا جمهوری اسلامی از این تفکر حمایت می کند. به خصوص در دولت اعتدال، در مسوولین فعلی امور زنان جامعه، در اکثریت زنان تحصیلکرده جامعه ما و در نهادهای مدنی که در بین زنان وجود دارد، احزاب و گروه های سیاسی اکثریت را دارند و قدرت بسیار زیادی را در اختیار دارند اما این قدرت را به رخ نمی کشند و قصد مانور قدرت ندارند. قصد خدمت و تاثیر گذاری و حمایت و تدوین قوانین و مقررات و سازگاری بر پیاده کردن برنامه ها را دارد.
*تقریبا یک سال از عملکرد دولت روحانی می گذرد و مدیر مرکز مشارکت زنان، تغییر کرده و به یکی از فعالان حقوق زنان سپرده شده است. از آن طرف می بینیم که در سطح جامعه نارضایتی هایی از عملکرد دولت در مجموع وجود دارد. به غیر از استان سیستان و بلوچستان که چندین بخشدار و فرماندار زن منصوب کرده، در دیگر استان ها خبر آنچنان موفقیت آمیزی حتی در تهران نداشتیم. مجموع عملکرد دولت را در استفاده از توانمندی زنان رضایت بخش می بینید؟
شجاعی: مساله مدیریت کلان زنان، مساله اصلی ما نیست بلکه یکی از مسایل زنان است. بنابراین اگر چنین اتفاقی نیفتاده نباید به سوی قضاوت غیرمنصفانه برویم که هیچ اتفاق خوبی برای زنان نیفتاده است. با توجه به اینکه بیش از 20 سال تجربه فعالیت در حوزه زنان را دارم، می دانم که جنس فعالیت از جنس حوزه فرهنگی، اجتماعی است که کاری زمان بر و تدریجی است یعنی مثل کاشت گل و گیاه در فضای سبز شهری نیست. شما اگر بخواهید یک قانون ساده در مجلس تصویب شود، نیاز به کار مداوم چندین ماهه دارید تا بتوانید این موضوع را توجیه کنید و نمایندگان را قانع کنید بنابراین امور زنان از امور بسیار حساس، پیچیده و در حین حال ظریف و از جمله مسایلی است که در رابطه با آن اتفاق نظر وجود ندارد. مثلا در مورد آلودگی هوای تهران شما کسی را پیدا نمی کنید بگوید که نباید آلودگی هوای تهران برطرف شود. در موارد طبیعی، زیست محیطی و حتی اقتصادی همه این قبول دارند اما در حوزه امور زنان با تفکرات و طیف وسیعی که گاهی مترادف هم هستند، مواجه هستید؛ از موضوع حجاب زنان تا اشتغال در بخش خانه داری زنان، مسوولیت زنان تا فرماندار شدن در یک استان محروم، مورد اعتراض برخی از شخصیت ها و در مواردی مراجع قرار می گیرد؛ بنابراین کار کردن در این حوزه بسیار کار سخت و حساسی است و باید به گونه ای حرکت شود که نتیجه مطلوب دهد؛ بنابراین با توجه به درایت و تدبیری که من در مسوول امور زنان سراغ دارم و با توجه به شناختی که ایشان نسبت به امور حقوق زنان و تجربه ای که ایشان در این حوزه دارند، قضاوت در مورد عملکرد ایشان را بسیار زود می دانم؛ علاوه بر اینکه 8سال امور زنان در این کشور تعطیل بود و در حوزه زنان در دولت قبلی عقب گرد داشتیم. ما نمی خواهیم حرف های تلخ بزنیم که چه اتفاقاتی افتاد اما برگرداندن به سال 84 مدتی زمان، انرژی و نیرو می طلبد و الان خیلی زود است برای قضاوت. اگر یک نظر سنجی در سطح کشوری انجام دهید خواهید دید انتظارات چیست و چه کاری ضروری تر است و البته با طیف وسیعی از سوالات و پاسخ ها مواجه می شوید که از شرق و غرب کشور نظرات مختلفی وجود دارد. وظیفه مسوول امور زنان نظارت بر عملیات راهبردی است نه اقدامات اجرایی و همین که این موضوع برای مسوولین جا بیفتد که نقششان چیست، زمانبر است.
تاریخ انتشار: ۲۰ تير ۱۳۹۳ - ۱۵:۳۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 25]
صفحات پیشنهادی
حجتالاسلام تقوی پیش از خطبههای نماز جمعه تهران: حجاب بستر ساز مشارکت اجتماعی زنان است/ نیاز به یک نظام تربیت
حجتالاسلام تقوی پیش از خطبههای نماز جمعه تهران حجاب بستر ساز مشارکت اجتماعی زنان است نیاز به یک نظام تربیتی جامع داریمرییس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه با تاکید بر حمایت از برخورد با بی حجابی ها گفت برای حل این مشکل نیاز به یک نظام تربیتی جامع داریم به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزهرا اشراقی: زنان خودشان دست به کار شوند
زهرا اشراقی زنان خودشان دست به کار شوند متاسفانه آقايان چه اصلاحطلب باشند و چه اصولگرا همان نگاه را داشته و درباره زنان يك ديدگاه دارند فقط شدت و ضعف و نوع اين نگاه در آنها متفاوت است آفتاب زهرا اشراقي گفت در رابطه با رفع تبعيض از زنان اصلا نبايد از دولت انتظاري داشت و الان10 هزار نفر از زنان سرپرست خانوار کرمان تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی قرار دارند
استانها شرق کرمان شیبانی 10 هزار نفر از زنان سرپرست خانوار کرمان تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی قرار دارند کرمان - خبرگزاری مهر معاون حمایت و سلامت کمیته امداد استان کرمان گفت در حال حاضر 10 هزار نفر از زنان سرپرست خانوار در استان کرمان تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی هستند به گقائم مقام سازمان رفاه خدمات ومشارکت های اجتماعی شهرداری تهران: قیمت تورهای گردشگری تابستان اعلام شد/آغاز بر نا
قائم مقام سازمان رفاه خدمات ومشارکت های اجتماعی شهرداری تهران قیمت تورهای گردشگری تابستان اعلام شد آغاز بر نامه های گردشگری رمضان از ساعت 15 هروزقائم مقام سازمان رفاه خدمات ومشارکت های اجتماعی شهرداری تهران از اعلام قیمت تورهای گردشگری خبر داد به گزارش خبرنگار فارس حمید رضا بتوعضو کمیسیون اجتماعی مجلس: در صورت تفاهم زوجین عمل وازکتومی یا توبکتومی ممانعتی نخواهد داشت
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس در صورت تفاهم زوجین عمل وازکتومی یا توبکتومی ممانعتی نخواهد داشت عباس صلاحی تأکید کرد طرح افزایش نرخ باروری در جامعه درست تفهیم نشده است به گزارش نامه نیوز این عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی با اشاره به تصویب کلیات طرح افزایش نرخ باروری توسط ممعاون خدمات اجتماعی سازمان رفاه، خدمات و مشارکت های اجتماعی شهرداری تهران اعلام کرد هزینه نگهداری هر مددجو در
معاون خدمات اجتماعی سازمان رفاه خدمات و مشارکت های اجتماعی شهرداری تهران اعلام کردهزینه نگهداری هر مددجو در گرمخانه خاوران شبی ۲۰ هزار تومان دو سوم این هزینه را خیریه ها می پردازندمعاون خدمات اجتماعی سازمان رفاه خدمات و مشارکت های اجتماعی شهرداری با اعلام اینکه هزینه نگهداریشئون اخلاقی و شرعی در ماه مبارك رمضان بیشتر رعایت شود/امنیت اجتماعی ضروری ترین نیاز یک جامعه
استانها شمال گیلان سردار رحمتی شئون اخلاقی و شرعی در ماه مبارك رمضان بیشتر رعایت شود امنیت اجتماعی ضروری ترین نیاز یک جامعه رشت – خبرگزاری مهر فرمانده نیروی انتظامی گیلان گفت رعایت بیشتر شئون اخلاقی و شرعی در ماه مبارك رمضان امری ضروری است به گزارش خبرنگار مهر سردار ابعضو فراکسیون زنان مجلس در گفتوگو با فارس مطرح کرد اختصاص 700 میلیون تومان برای حمایت اجتماعی و ارتقای سلامت ز
عضو فراکسیون زنان مجلس در گفتوگو با فارس مطرح کرداختصاص 700 میلیون تومان برای حمایت اجتماعی و ارتقای سلامت زنانعضو فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی با اشاره به جلسه معاون امور زنان ریاست جمهوری با اعضای فراکسیون زنان گفت معاون امور زنان ریاست جمهوری در این جلسه از اختصاص 700 میلکمیته مشارکت سیاسی زنان افغانستان: کاندیداهای ریاست جمهوری به بررسی کمیسیونهای انتخاباتی احترام بگذارند
کمیته مشارکت سیاسی زنان افغانستان کاندیداهای ریاست جمهوری به بررسی کمیسیونهای انتخاباتی احترام بگذارندکمیته مشارکت سیاسی زنان افغانستان از 2 کاندیدای دور دوم انتخابات ریاست جمهوری این کشور خواست که به بررسیها و اعلام نتایج کمیسیونهای انتخاباتی احترام بگذارند به گزارش خبرنگدر بازدید از مرکز خرید گندم بویین زهرا مطرح شد ممانعت از تضییع حقوق کشاورزان قزوینی با تحویل گندم به مراکز خری
در بازدید از مرکز خرید گندم بویین زهرا مطرح شدممانعت از تضییع حقوق کشاورزان قزوینی با تحویل گندم به مراکز خریدرئیس سازمان تعاون روستایی استان قزوین گفت اگر کشاورزان گندم خود را به مراکز دولتی تحویل دهند واسطهای برای تضییع حقوق کشاورزان وجود ندارد به گزارش خبرگزاری فارس از قزوضرورت بازنگری در قوانین طلاق براساس موازین اسلامی/ مهمترین پیامدهای اجتماعی طلاق برای زنان
اجتماعی خانواده و جوانان در گفتگو با مهر عنوان شد ضرورت بازنگری در قوانین طلاق براساس موازین اسلامی مهمترین پیامدهای اجتماعی طلاق برای زنان رئیس کارگروه پیشگیری از طلاق و آسیبهای تحکیم و تعالی خانواده قوه قضاییه با اشاره به افزایش آمار طلاق گفت بازنگری در قوانین مربوط به طلمشارکت نهادهای اجتماعی در پیشگیری از اعتیاد ضروری است
استانها جنوب کهگیلویه و بویراحمد خادمی مطرح کرد مشارکت نهادهای اجتماعی در پیشگیری از اعتیاد ضروری است یاسوج – خبرگزاری مهر استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت مشارکت نهادهای اجتماعی در پیشگیری از اعتیاد ضروری است به گزارش خبرنگار مهر سید موسی خادمی صبح سه شنبه در نشست شورایشجاعی: مشکلات مالی مانع از سبزپوش شدن تیموریان و بیکزاده میشود
شجاعی مشکلات مالی مانع از سبزپوش شدن تیموریان و بیکزاده میشود سرپرست باشگاه ذوب آهن گفت آذری با مدیران برنامههای بیکزاده و تیموریان بر سر مسائل مالی به توافق نرسیده است علی شجاعی در گفتگو با خبرنگار ورزشی باشگاه خبرنگاران در مورد مذاکرات این تیم با 2 بازیکن فصل پیش استقلالامام جمعه بیجار: امر به معروف مانع افزایش آمار آسیبهای اجتماعی میشود
امام جمعه بیجار امر به معروف مانع افزایش آمار آسیبهای اجتماعی میشودامام جمعه بیجار با تأکید بر احیای فریضتین الهی امر به معروف و نهی از منکر در جامعه اسلامی گفت این فریضتین الهی مانع افزایش آسیبها و ناهنجاریهای اجتماعی میشود به گزارش خبرگزاری فارس از بیجار حجتالاسلام علیقانونی برای ممانعت از ورود زنان به ورزشگاه نداریم
قانونی برای ممانعت از ورود زنان به ورزشگاه نداریم استادیم ها باید ضوابط خودشان را داشته باشند و باید این مکانها ضابطهمند شوند و اگر ضابطهها رعایت شود منعی برای ورود به ورزشگاه وجود ندارد ما قانونی برای ممانعت از ورود زنان به ورزشگاه نداریم اینکه چرا زنان را نمیگذارند وارد ورمشارکت بانوان در فعالیت های اجتماعی نیازمند فرهنگ سازی است
معاون استاندار زنجان مشارکت بانوان در فعالیت های اجتماعی نیازمند فرهنگ سازی است زنجان – ایرنا – معاون سیاسی و امنیتی استانداری زنجان گفت حضور و مشارکت هرچه بیشتر بانوان در فعالیت های اجتماعی نیازمند فرهنگ سازی است به گزارش ایرنا حمیدرضا شهبازی روز پنجشنبه درکارگروه امور بانواندبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر کهگیلویه و بویراحمد مطرح کرد تاثیرگذاری مثبت زنان در مقابله با آسیبهای
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر کهگیلویه و بویراحمد مطرح کردتاثیرگذاری مثبت زنان در مقابله با آسیبهای اجتماعیدبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر کهگیلویه و بویراحمد نقش زنان در مقابله با آسیبهای اجتماعی را موثر خواند و گفت رسانهها با جایگاهی که دارند میتوانند در مع-
گوناگون
پربازدیدترینها