تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 29 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر كس در روز جمعه ناخن‏هايش را كوتاه كند، عمر و مالش زياد مى‏شود.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1854442520




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

جایگاه ایران در نقشه فرهنگی جهان کجاست؟ + نمودار


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: تحقیقات دانشگاه میشیگان از فرهنگ جهانی؛
جایگاه ایران در نقشه فرهنگی جهان کجاست؟ + نمودار
در این مطالعه عظیم که توسط دو تن از اساتید دانشگاه‌های ایالات متحده و آلمان انجام شده است، مسلمانان منسجم‌ترین فرهنگ و اروپاییان پروتستان، فرهنگی به دور از ارزش‌های سنتی و نا مانا دارند. طبق این تحقیقات، ایرانیان از نظر وابستگی به ارزش‌های سنتی در میانه ملل مسلمان واقع شده‌اند.
به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران دو استاد علوم سیاسی به نام‌های رونالد اینگلهارت از دانشگاه میشیگان و کریستیان ولزل از دانشگاه لوفانای آلمان، در یک مطالعه جدید با استفاده از اطلاعات مربوط به شرایط و ارزش‌های فرهنگی مناطق مختلف دنیا، نقشه فرهنگی کشورهای جهان را طراحی کرده‌اند.

آنها برای طراحی این نقشه فرهنگی، از طرز کار سامانه موسوم به بررسی ارزش‌های جهان World Values Survey (WVS) که بزرگترین مطالعه سری‌های زمانی درباره عقاید و ارزش‌های بشری است که تاکنون انجام شده، استفاده کرده‌اند. طرح بررسی ارزش‌های جهان از سال 1981 و بر اساس پاسخ‌های 400 هزار نفر در 100 کشور جهان آغاز شد و هر چند سال یک بار، به‌روز می‌شود. اینگلهارت و ولزل نمودار فرهنگی جهان را بر مبنای اطلاعاتی که طی چند دوره در فاصله سال‌های 1995 تا 2009 جمع‌آوری شده، تهیه کرده‌اند.







در سمت پایین محور عمودی، ارزش‌های سنتی شامل اهمیت مذهب، روابط والدینی-فرزندی و حق اختیار است. افرادی که به این ارزش‌های سنتی توجه دارند، عموما از طلاق، سقط جنین، اوتانازی (كشتن‌ از روى ترحم‌ انسان‌ يا جانور به‌ خاطر نجات‌ دادن‌ آنها از درد و غيره‌) و خودکشی پرهیز می‌کنند. اینگونه جوامع معمولا سطح بالایی از ملی‌گرایی، افتخار ملی و موارد مشابه دارند. در آمریکا، این ارزش‌ها بیشتر در ایدئولوژی‌های محافظه‌کارانه به چشم می‌خورد. در مقابل، در سمت بالای محور عمودی چارت فرهنگ جهان، ارزش‌های سکولار-تعقلی قرار دارند که بیانگر تفکرات لیبرالی است. در سمت چپ محور افقی این چارت، ارزش‌های ماندگاری قرار دارند که شامل امنیت فیزیکی و اقتصادی، سلامت، اعتماد و تحمل می‌شود. در سمت راست، ارزش‌های خودبیانی قرار دارد که شامل حفاظت از محیط زیست، تکریم تساوی جنسیتی، تحمل خارجی‌ها و پذیرش هم‌جنس‌بازها است. در این چارت، بر مبنای این چهار نوع ارزش فرهنگی، کشورهای جهان بر اساس ویژگی‌های مشترک همچون مذهب، زبان و جغرافیا تقسیم‌بندی شده‌اند. توصیف ساده این چارت این است که با افزایش سطح استاندارد زندگی مردم و بهبود سطح توسعه‌یافتگی کشور از طریق صنعتی‌شدن به سمت جامعه علمی- فراصنعتی، این کشور به طور مورب از نقطه سمت چپ پایین (فقیر) به سمت راست بالا (ثروتمند) منتقل می‌شود که بیانگر تغییر وضعیت کشور در هر دو محور است. این چارت همچنین نشان می‌دهد که رویکردهای جوامع در سطح بالایی با اعتقادات فلسفی، سیاسی و مذهبی حاکم بر کشور، همبستگی دوجانبه دارد. ارزش‌های سکولار-تعقلی و ماده‌گرایی توسط فیلسوفان و سیاستمداران چپ انقلاب فرانسه شکل گرفتند. در نتیجه این نوع ارزش‌ها در کشورهایی با سابقه طولانی سیاست‌های سوسیالیستی یا سوسیال دموکراسی و همچنین در کشورهایی که بخش زیادی از جامعه تحصیلات فلسفه یا علم دارند، به چشم می‌خورد. این نمودار همچنین نشان می‌دهد ارزش‌های ماندگاری مختص کشورهای شرقی است و ارزش‌های خودبیانی نیز مختص کشورهای غربی است. یافته دیگر این مطالعه این است که در یک اقتصاد لیبرال پساصنعتی که بخش زیادی از جامعه آزادی تفکر و بیان را قطعی فرض می‌کنند، ارزش‌های خودبیانی در سطح بالایی مورد اقبال قرار می‌گیرد. به عنوان مثال، مراکش، اردن و بنگلادش که هر سه کشورهای اسلامی هستند از لحاظ ارزش‌های سنتی و ماندگاری درجه بالایی دارند، اما آمریکا، کانادا و ایرلند که هر سه کشورهای انگلیسی زبان هستند در ارزش‌های خودبیانی و سنتی درجه بالایی دارند. روسیه، بلغارستان، اوکراین و مولداوی که کشورهای ارتدکس هستند در ارزش‌های سکولار-تعقلی و ارزش‌های ماندگاری درجه بالایی دارند، در حالی که سوئد، دانمارک و سوئیس که کشورهای پروتستان هستند، از لحاظ ارزش‌های خودبیانی و سکولار-تعقلی، درجه بالایی دارند. اینگلهارت و ولزل در کتاب «مدرنیزاسیون، تغییر فرهنگ و دموکراسی» که در سال 2005 منتشر کردند، اظهار داشتند که توسعه‌های اقتصادی-اجتماعی، تغییرات قابل انتظاری در مردم سراسر جهان ایجاد می‌کند. این تغییرات بیشتر شامل دموکراتیزه کردن و مدرنیزاسیون کشورها می‌شود که می‌توان آن را علامت ارتباط تغییرات اجتماعی با صنعتی شدن نامید. این دو معتقدند که صنعتی شدن سبب حرکت کشورها از ارزش‌های سنتی به ارزش‌های سکولار-تعقلی می‌شود و در نهایت به جدایی مذهب و حکومت منجر می‌شود. در مرحله بعد، یعنی مرحله پساصنعتی مدرنیزه شدن، موجب تغییر از ارزش‌های ماندگاری به ارزش‌های خودبیانی می‌شود که سبب افزایش آزادی‌ها در سطح کشور می‌شود.





در سمت پایین محور عمودی، ارزش‌های سنتی شامل اهمیت مذهب، روابط والدینی-فرزندی و حق اختیار است. افرادی که به این ارزش‌های سنتی توجه دارند، عموما از طلاق، سقط جنین، اوتانازی (كشتن‌ از روى ترحم‌ انسان‌ يا جانور به‌ خاطر نجات‌ دادن‌ آنها از درد و غيره‌) و خودکشی پرهیز می‌کنند. اینگونه جوامع معمولا سطح بالایی از ملی‌گرایی، افتخار ملی و موارد مشابه دارند. در آمریکا، این ارزش‌ها بیشتر در ایدئولوژی‌های محافظه‌کارانه به چشم می‌خورد.

در مقابل، در سمت بالای محور عمودی چارت فرهنگ جهان، ارزش‌های سکولار-تعقلی قرار دارند که بیانگر تفکرات لیبرالی است.

در سمت چپ محور افقی این چارت، ارزش‌های ماندگاری قرار دارند که شامل امنیت فیزیکی و اقتصادی، سلامت، اعتماد و تحمل می‌شود. در سمت راست، ارزش‌های خودبیانی قرار دارد که شامل حفاظت از محیط زیست، تکریم تساوی جنسیتی، تحمل خارجی‌ها و پذیرش هم‌جنس‌بازها است.

در این چارت، بر مبنای این چهار نوع ارزش فرهنگی، کشورهای جهان بر اساس ویژگی‌های مشترک همچون مذهب، زبان و جغرافیا تقسیم‌بندی شده‌اند.

توصیف ساده این چارت این است که با افزایش سطح استاندارد زندگی مردم و بهبود سطح توسعه‌یافتگی کشور از طریق صنعتی‌شدن به سمت جامعه علمی- فراصنعتی، این کشور به طور مورب از نقطه سمت چپ پایین (فقیر) به سمت راست بالا (ثروتمند) منتقل می‌شود که بیانگر تغییر وضعیت کشور در هر دو محور است.

این چارت همچنین نشان می‌دهد که رویکردهای جوامع در سطح بالایی با اعتقادات فلسفی، سیاسی و مذهبی حاکم بر کشور، همبستگی دوجانبه دارد.

ارزش‌های سکولار-تعقلی و ماده‌گرایی توسط فیلسوفان و سیاستمداران چپ انقلاب فرانسه شکل گرفتند. در نتیجه این نوع ارزش‌ها در کشورهایی با سابقه طولانی سیاست‌های سوسیالیستی یا سوسیال دموکراسی و همچنین در کشورهایی که بخش زیادی از جامعه تحصیلات فلسفه یا علم دارند، به چشم می‌خورد.

این نمودار همچنین نشان می‌دهد ارزش‌های ماندگاری مختص کشورهای شرقی است و ارزش‌های خودبیانی نیز مختص کشورهای غربی است.

یافته دیگر این مطالعه این است که در یک اقتصاد لیبرال پساصنعتی که بخش زیادی از جامعه آزادی تفکر و بیان را قطعی فرض می‌کنند، ارزش‌های خودبیانی در سطح بالایی مورد اقبال قرار می‌گیرد.

به عنوان مثال، مراکش، اردن و بنگلادش که هر سه کشورهای اسلامی هستند از لحاظ ارزش‌های سنتی و ماندگاری درجه بالایی دارند، اما آمریکا، کانادا و ایرلند که هر سه کشورهای انگلیسی زبان هستند در ارزش‌های خودبیانی و سنتی درجه بالایی دارند.

روسیه، بلغارستان، اوکراین و مولداوی که کشورهای ارتدکس هستند در ارزش‌های سکولار-تعقلی و ارزش‌های ماندگاری درجه بالایی دارند، در حالی که سوئد، دانمارک و سوئیس که کشورهای پروتستان هستند، از لحاظ ارزش‌های خودبیانی و سکولار-تعقلی، درجه بالایی دارند.

اینگلهارت و ولزل در کتاب «مدرنیزاسیون، تغییر فرهنگ و دموکراسی» که در سال 2005 منتشر کردند، اظهار داشتند که توسعه‌های اقتصادی-اجتماعی، تغییرات قابل انتظاری در مردم سراسر جهان ایجاد می‌کند. این تغییرات بیشتر شامل دموکراتیزه کردن و مدرنیزاسیون کشورها می‌شود که می‌توان آن را علامت ارتباط تغییرات اجتماعی با صنعتی شدن نامید.

این دو معتقدند که صنعتی شدن سبب حرکت کشورها از ارزش‌های سنتی به ارزش‌های سکولار-تعقلی می‌شود و در نهایت به جدایی مذهب و حکومت منجر می‌شود. در مرحله بعد، یعنی مرحله پساصنعتی مدرنیزه شدن، موجب تغییر از ارزش‌های ماندگاری به ارزش‌های خودبیانی می‌شود که سبب افزایش آزادی‌ها در سطح کشور می‌شود.


منبع: مشرق نيوز




تاریخ انتشار: ۲۰ تير ۱۳۹۳ - ۱۰:۵۴





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 55]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن