تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 12 مهر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):مؤمن هرگاه سخن گويد ياد (خدا) مى كند و منافق هرگاه سخن گويد بيهوده گويى مى كند.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1820257042




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

با صورت فلکی عقرب بیشتر آَشنا شوید + تصاویر


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران:
با "صورت فلکی عقرب" بیشتر آَشنا شوید + تصاویر
این صورت فلکی کوچک چهره عقربی را تصویر می‌کند که با نیش خود، جبار ، این صورت فلکی مشهور فصل زمستان را کشته است.
به گزارش خبرنگار علمی باشگاه خبرنگاران؛ کمتر صورت فلکی‌ای را می‌توانید بیابید که همچون صورت فلکی عقرب نامش با مسمایی باشد. این صورت فلکی در سرزمین‌های شمالی در پایین آسمان دیده می‌شود ، اما در سرزمین‌های جنوبی میان صورت فلکی میزان و قوس، عقربی به وضوح در آسمان دیده می‌شود.





زمان رسیدن به نصف النهار ۲۹ تیر و مساحت آن ۴۹۷ درجه مربع می باشد.


این دو صورت فلکی در دو سمت مقابل هم در آسمان قرار گرفته‌اند، بنابراین تعجبی ندارد که صورت فلکی عقرب یکی از قدیمی‌ترین صورتهای فلکی به شمار می‌آید که انسان از حدود ۵۰۰۰ سال قبل از میلاد آن را با این نام شناخته است. هنگامی که این صورت فلکی در شرق طلوع می‌کند، صورت فلکی جبار ، در غرب از نظرها ناپدید می‌شود.

آلفای عقرب همان ستاره قلب العقرب بوده که معنای انگلیسی آن "رقیب مریخ" است. علت این رقابت، سرخ رنگی این ستاره در قیاس با رنگ سیاره مریخ سرخ روست. این ستاره یک ابر غول بوده و حدود ۶۰۰ برابر قطر خورشید با طیف M1 Ib و قدر ۱.۰ می‌درخشند. قلب العقرب دارای یک همدم آبی رنگ از قدر پنجم می‌باشد که طیف آن B3 و فاصله اش ۶۰۰ سال نوری است.






انسان چنین تصور می کند که جبار ، شکارچی آسمان می‌خواهد از سر راه عقرب کنار برود. بر اساس افسانه‌ای یونانی عقرب به فرمان الهه"آرتیمیس" جبار را نیش زد و به قتل رسان. می گویند از آن زمان جبار که به شکل صورتهای فلکی به آسمان انتقال یافته است، از تمام عقربها چنان نفرت دارد، که به محض طلوع صورت فلکی عقرب در شرق، بلافاصله در زیر خط افق غربی آسمان ناپدید می شود.

گر چه این صورت فلکی با شکوه هرگز به طور کامل دیده نمی‌شود و به اصطلاح در ماورای افق قدم نمی‌گذارد ، ولی به هر حال ستاره اصلی آن قلب العقرب – عقرب"انتارس " ( antares ) سرخ رنگ ، از اروپای میانه به خوبی قابل مشاهده است، این ستاره به اصطلاح یک غول قرمز و به عبارت دیگر خورشیدی در حال مرگ است.


انتهای پیام/






تاریخ انتشار: ۱۹ تير ۱۳۹۳ - ۲۳:۲۸





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 60]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن