واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: رئیس دیوان محاسبات: دنبال مچگیری نیستیم
رییس دیوان محاسبات گفت: بدنبال مچگیری و رویارویی با مدیران و پروندهسازی برای آنان نیستیم بلکه میکوشیم تا با همکاری دستگاهها، پاسدار و حافظ بیت المال باشیم.
آفتاب: به گزارش ایرنا، امین حسین رحیمی روز پنجشنبه در نشست شورای اداری استان قزوین، دیوان محاسبات را در قبال حفظ و صیانت از بیتالمال دارای وظیفه سنگین و حساسی دانست و گفت: همکاری و تعامل میان دستگاههای اجرایی و نظارتی و پرهیز از جزیرهای کار کردن برای انجام درست این وظیفه ضروری است.
وی با تشریح فرایند وظایف دیوان محاسبات و نظارت آن بر هزینه کرد بودجه و رسیدگی به تخلفات، گفت: اگرچه وظیفه دیوان پاسداری و صیانت از بیتالمال است اما این وظیفه در درجه نخست متوجه خود مدیران میباشد.
این مسوول، روش فعلی نظارت بر فعالیتهای مالی و هزینه کرد بودجه را برای مسوولان اجرایی مضر و برای بیتالمال نیز کم فایده دانست و گفت: دیوان برای جبران این نقیصه آمادگی همکاری لازم با دولت و دستگاههای اجرایی زیرمجموعه آن میباشد.
رحیمی با بیان اینکه دیوان محاسبات صلاحیت بررسی موضوع اعتبارات دستگاهها را در قبل، حین و بعد از هزینه کرد دارد ولی از امکانات کارامد برای ورود به این موضوع در قبل و حین هزینه کرد را ندارد، گفت: بنابراین دیوان محاسبات بطور معمول پس از خرج اعتبارات از سوی دستگاهها، اقدامات نظارتی خود را انجام میدهد.
رییس دیوان محاسبات با بیان اینکه نظارتها باید قبل و حین هزینه کرد بودجه از سوی دستگاهها وجود داشته باشد، گفت: با وجود نداشتن ابزارهای کافی از سوی دیوان، دستگاهها با همکاری خود میتوانند از بروز تخلفات مالی و هزینهای پیشگیری کنند.
وی با اشاره به نامگذاری امسال به عنوان سال اقتصاد و فرهنگ، با عزم ملی و مدیریت جهادی از سوی مقام معظم رهبری، گفت: عزم ملی منوط به مدیریت جهادی است اگرچه مردم ثابت کردهاند که هرجا لازم بوده حرکت و تلاش لازم را انجام دادهاند.
این مسئول رابطه میان اقتصاد و بودجه را تنگاتنگ خواند و با بیان اینکه در بخش اعتبارات و هزینه کرد آنها از وضعیت خوبی برخوردار نیستیم، افزود: اصلاح این فرایند و تحقق منویات مقام معظم رهبری و شعارهایی که ایشان برای سالها در حوزه اقتصادی تعیین فرمودهاند بدون شک در گرو توجه جدی به مدیریت جهادی است.
رییس دیوان محاسبات با بیان اینکه امروز بودجه زیادی در کشور هزینه میشود اما رشد و توسعه متناسب با آن اتفاق نمیافتد، ادامه داد: ساختار نامناسب و روش بودجهریزی نامناسب از دلایل مهم این نقیصه به شمار میروند.
رحیمی، روش بودجهریزی کشور را ظاهرا برنامهای اما در واقعیت بر اساس چانهزنی خواند و گفت: این روش بدترین نوع بودجهریزی و اشتباه میباشد.
وی با اشاره به تاکید قوانین مختلف و خواست مقام معظم رهبری در خصوص بودجهریزی عملیاتی و این که بودجه باید با توجه به صرفه و صلاح اقتصادی و قیمت تمام شده کالا و خدمات هر دستگاه اختصاص پیدا کند، افزود: در حال حاضر این نوع بودجهریزی را در کشور شاهد نیستیم.
این مسوول با انتقاد از صرف بخش زیاد و قابل توجه بودجه کشور به امور جاری و ضرورت تغییر این رویه، گفت: ۸۰ درصد بودجه ما صرف امور جاری میشود که این یعنی دستگاهها بیش از کالاها و خدمات خود بودجه صرف میکنند و با این موضوع نمیتوان به توسعه مورد نظر دست یافت.
رحیمی در بخش دیگری از سخنان خود بر آموزش مدیران برای آشنایی آنها با قوانین و مقررات مالی تاکید کرد و افزود: مدیران برای گرفتن تصدی یک پست از جنبههای مختلف احراز صلاحیت میشوند اما در این بخش به آشنایی آنها که قرار به قوانین و مقررات مالی و اینکه قرار است آنها بیت المال را در دست گرفته و هزینه کنند، توجهی نمیشود.
این مسئول، ناآشنایی مدیران با قوانین و مقررات مالی را یکی از علتهای مهم تخلفات مالی در دستگاههای اجرایی یاد کرد و گفت: کنترلهای داخلی نیز که دیوان محاسبات با همکاری وزارتخانهها قصد تقویت آن را دارد، در پیشگیری از تخلفات نقش مهمی ایفا میکند و باید به آن توجه جدی داشت.
رییس دیوان محاسبات با اشاره به راهاندازی سامانه نظارت الکترونیکی (سنا) از مدیران دستگاهها خواست تا هزینههای خود را به روی این سامانه قرار داده و شفافیت مالی داشته باشند تا در صورت بروز هرگونه مشکل پیش از تخلف از قانون دیوان محاسبات بتواند به کمک و راهنمایی آنها بپردازد.
رحیمی با اشاره به تشکیل کمیته پیشگیری از وقوع تخلفات دستگاهها در استانها، خواستار استفاده مدیران از ظرفیت این کمیته شد و گفت: تعامل و همکاری با این کمیته و گرفتن نظرات کارشناسی از آن میتواند از تخلفات مالی مدیران پیشگیری کند.
رییس دیوان محاسبات، اصلاح قوانین دست و پا گیر و مزاحم را نیز در هزینه کرد درست بودجه و اعتبارات کشور مفید دانست و با اشاره به وجود برخی قوانین و بخشنامه که ناخواسته مدیران را مجبور به انجام تخلف میکند، گفت: دیوان با ورود به این قضیه موفق شده تا خیلی از این قوانین و بخشنامهها را اصلاح کند.
رحیمی خاطرنشان کرد: مدیران دستگاهها باید دیوان را مشاور رایگان و امین خود بدانند و آگاه باشند که با همکاری و تعامل با ما میتوانند از تخلفات مالی در دستگاه خود پیشگیری کنند
تاریخ انتشار: ۱۹ تير ۱۳۹۳ - ۱۹:۴۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 55]