محبوبترینها
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1852605865
تشکیل دولت موازی در افغانستان امکان پذیر نیست
واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران:
تشکیل دولت موازی در افغانستان امکان پذیر نیست
پیرمحمد ملازهی یکی از کارشناس مسائل شبه قاره، با بیان اینکه عبدالله می داند تشکیل دولت موازی امکان پذیر نیست گفت: عبدالله به خوبی می داند با چه دشواری هایی برای تشکیل دولت موازی مواجه است و ممکن است این تصمیم چه تبعاتی را در پی داشته باشد.
به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران ، ملازهی، با بیان این مطلب طی گفتگو با سایت فرارو، درباره تهدیدها و واکنش های احتمالی ستاد ˈاصلاحات و همگراییˈ پس از اعلام نتایج اولیه انتخابات گفت: ستاد ˈاصلاحات و همگراییˈ تهدید کرده است که اگر روند انتخابات تغییر نکند، این ستاد به رهبری عبدالله عبدالله نامزد معترض، دولت موازی تشکیل خواهد داد یا آنکه آماده مبارزه و پیکار خواهند بود.
وی با بیان اینکه قضاوت درباره اینکه تا چه اندازه این تهدید جدی و عملی خواهد بود دشوار است گفت: برای اینکه این تهدید عملی شود باید مجموعه شرایط داخلی، منطقه ای و بین المللی افغانستان را مورد توجه قرار داد و آن وقت ارزیابی کرد که این تهدید تا چه اندازه قابلیت عملی شدن دارد.
ملازهی با تاکید بر اینکه عبدالله عبدالله و همراهانش برای تشکیل دولت موازی نیاز به جغرافیا دارد گفت: تنها جغرافیایی که در داخل افغانستان تا حدودی در اختیار ستاد عبدالله است، مناطق تاجیک نشین است. مناطق دیگر از جمله ازبک ها که عبدالله به آنها امید بسته بود هم به سمت اشرف غنی احمدزی نزدیک شده اند.
کارشناس مسائل شبه قاره افزود: شیعیان هم که پیش از این عبدالله روی آنها حساب ویژه ای باز کرده بود نیز در حال حاضر تمام قد پشت او نیستند و با نگاه قومیتی به اشرف غنی احمدزی نزدیک شده اند. بر این اساس عبدالله با چالش جغرافیا برای تشکیل دولت موازی مواجه است.
وی ادامه داد: بنابراین در صورتی که عبدالله و اعضای ستاد او بخواهند دولت موازی تشکیل دهند اولین اتفاقی که در این کشور رخ می دهد درگیری های قومیتی است.
ملازهی تصریح کرد: همراهان عبدالله هم که عمدتا از مجاهدین سابق هستند حتی ممکن است به سمت مسلح شدن و درگیری مسلحانه پیش روند همانطور که تهدید کرده اند که در این صورت شاهد یک جنگ داخلی در افغانستان خواهیم بود، جنگی که به هر حال از هم اکنون معلوم خواهد بود که هیچ برنده ای ندارد.
کارشناس مسائل شبه قاره ادامه داد: با توجه به حضور نیروهای آمریکایی و ناتو در افغانستان، عبدالله و همراهانش باید بدانند که آنها اجازه بروز یک جنگ دیگر در این کشور را نخواهند داد و از این رو آنها باید به این مسئله هم توجه داشته باشند.
ملازهی تاکید کرد: این ها دلایلی است که منجر به آن خواهد شد که عبدالله عبدالله بر خلاف همراهانش در جمع هوادران در لوی جرگه اعلام می کند که برای تصمیم گیری درست به من فرصت بدهید.
این کارشناس مسائل شبه قاره با بیان اینکه عبدالله می داند تشکیل دولت موازی امکان پذیر نیست گفت: عبدالله به خوبی می داند با چه دشواری هایی برای تشکیل دولت موازی مواجه است و ممکن است این تصمیم چه تبعاتی را در پی داشته باشد. عبدالله فرد باهوشی است و نمی خواهد تصمیم بگیرد که آن تصمیم کشور را به ورطه بحران بکشد و مسوول بروز بحران او و این تصمیم غلط باشد.
وی درباره راه های پیش روی عبدالله برای تحقق خواسته های خود گفت: عبدالله برای آنکه خواسته های خود را پیگیری کند و بتواند آرای پاک از آرای ناپاک را به گفته خود و همراهانش جدا کند سه راه پیش رو دارد. اعتراض مدنی، پیگیری توافقات با ستاد اشرف غنی احمد زی و قبول دولت وحدت ملی البته به شرط پذیرش از سوی رقیب.
این کارشناس مسائل شبه قاره در تشریح راهکار نخست پیش روی عبدالله گفت: اعتراضات مدنی، راهپیمایی های آرام و بدون آشوب اثر بخشی به مراتب بیشتر از سلاح دست گرفتن و ایجاد بحران امنیتی در افغانستان است.
وی افزود: مجاهدین هم به خوبی بر این امر واقفند که بروز جنگ داخلی فارغ از مسائل اخلاقی و اعتقادی هیچ برنده ای ندارد چرا که سابقه سال ها جنگ داخلی در این کشور نشان داده است که طرف های درگیر نسبت به یکدیگر برتری ندارند و اط ریق جنگ داخلی اقوام افغانستان نتوانستند حکومت مستقر و با دوامی را تشکیل دهند.
ملازهی ادامه داد: اگر چه خود عبدالله همچنان تاکید دارد که انتقال قدرت در افغانستان از طریق صندوق های رای و به واسطه روش های مسالمت آمیز و دموکراتیک وجود دارد اما اطراف او هستند افرادی که تاکید دارند که افغانستان راهی جز تجزیه ندارد چرا که پشتون ها که سال ها قدرت در این کشور را در اختیار داشته اند حاضر نخواهند شد به روش انتقال قدرت دموکراتیک تن دهند.
این کارشناس مسائل شبه قاره با تاکید بر اینکه تجزیه یک کشور بدون حمایت خارجی امکان پذیر نیست گفت: در حال حاضر غربی ها و در راس آنها آمریکایی ها که در افغانستان حضور دارند از تجزیه افغانستان حمایت نمی کنند.
وی افزود: هر چند در این میان ممکن است روس ها تا حدود از این اتفاق استقبال کنند چرا که تجزیه مناطق شمالی افغانستان می تواند یک خط حائلی بین تاجیک ها و رادیکال های اسلامی از جمله طالبان که از رادیکال های اسلامی در چچن حمایت می کنند ایجاد کند. با این حال این حمایت روس ها هم نمی تواند آنقدر موثر باشد چرا که افغانستان، اوکراین نیست و برخلاف اوکراین، آمریکا در افغانستان نیروی نظامی مستقر دارد که به وقتش می تواند مقابله کند.
ملازهی ادامه داد: با این حال تمام این ها فرضیاتی است که از سوی هواداران و همراهان خشمگین عبدالله مطرح می شود و بر خلاف آنها عبدالله فردی پخته است و از تبعات چنین تصمیم آگاه است.
وی با تاکید بر اینکه راهکار دوم پیش روی عبدالله یعنی پیگیری بازشماری آرا می تواند راهکاری منطقی تر و معقول تر باشد گفت: ستادهای انتخاباتی دو نامزد توافق کرده اند که از طریق رایزنی و چارچوب های قانونی با نظارت کمیسیون مستقل انتخابات حدود 7 هزار صندوق رای مورد بازشماری قرار دهند.
این کارشناس مسائل شبه قاره افزود: اگر این توافق اجرایی شود و ادعای ستاد عبدالله مبنی بر بروز تقلب در انتخابات قطعیت پیدا کند او و هوادارانش بهتر می توانند حرف خود را به کرسی بنشانند.
ملازهی ادامه داد: بنابراین این روش و روش های سیاسی دیگر که هزینه کمتری برای افغانستان داشته باشد و این کشور را از چالش امنیتی دور کند برای عبدالله عبدالله و ستاد اصلاحات و همگرایی مفیدتر خواهد بود.
این کارشناس مسائل شبه قاره درباره راهکار آخر پیش روی عبدالله نیز گفت: در میان هیاهوهای اخیر آقای رنگین دادفر سپنتا مشاور امنیت ملی جمهوری اسلامی افغانستان پیشنهاد قابل توجه ای دادند که کمتر مورد توجه قرار گرفت اما می تواند در پایان دادن به بحران اخیر موثر واقع شود و آن تشکیل دولت وحدت ملی با حضور نمایندگان دو رقیب است که این هم راه منطقی و عاقلانه ای نسبت به سایر راه های پرهزینه است.
وی درباره رویکرد آمریکا در قبال انتخابات گفت: به هر حال بر کسی پوشیده نیست که اگر چه به طور رسمی و علنی اعلام نشده و نمی شود اما اشرف غنی احمدی زی نامزد مورد حمایت آمریکایی ها است.
ملازهی با بیان اینکه آمریکایی ها برای حمایت از اشرف غنی هم دلایل خاص خود را دارند گفت: آمریکای ها به دنبال احداث پایگاه نظامی در افغانستان هستند که این پایگاه از طریق امضای توافق نامه امنیتی میان دو کشور امکان پذیر است.
وی افزود: درمیان دونامزد انتخابات ریاست جمهوری شانس امضای این توافق نامه در دوره ریاست جمهوری اشرف غنی احمدی زی به مراتب بیشتر از دوران ریاست جمهوری عبدالله عبدالله است. این یکی از دلایل حمایت آمریکا از اشرف غنی است.
این کارشناس مسائل شبه قاره گفت: نکته دیگر آنکه آمریکا در پایان سال 2014 باید نیروهای نظامی خود را از افغانستان خارج کنند، خروج نیروهای نظامی این کشور در یک شرایط آرام و با ثبات امکان پذیر است نه در شرایط جنگ داخلی ادامه آتش افروزی های طالبان. در این میان از بین دو نامزد انتخابات ریاست جمهوری یعنی اشرف غنی احمدزی و عبدالله عبدالله، اشرف غنی روابط نزدیک تری به طالبان دارد و در دوران ریاست جمهوری او احتمال حضور طالبان پای میز مذاکره بیشتر است نسبت به عبدالله.
وی ادامه داد: از سوی دیگر عبدالله عبدالله روابط نزدیک و حسنه ای با ایرانی ها دارد که در صورت رییس جمهور شدن او، قدرت نفوذ ایران در این کشور نه تنها حفظ خواهد شد بلکه احتمالا افزایش هم خواهد یافت.
ملازهی در خاتمه گفت: بر همین اساس آمریکایی ها از میان دو نامزد فعلی نظر بیشتری به اشرف غنی احمد زی دارند و به همین دلیل هم سخنگوی وزارت خارجه این کشور از اعلام نتایج اولیه انتخابات در این کشور استقبال کرد.
/انتهای پیام
منبع:ایرنا
تاریخ انتشار: ۱۹ تير ۱۳۹۳ - ۱۲:۱۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 53]
صفحات پیشنهادی
تشکیل دولت موازی امکان پذیر نیست
تشکیل دولت موازی امکان پذیر نیست تهران - ایرنا - پیرمحمد ملازهی یکی از کارشناس مسائل شبه قاره با بیان اینکه عبدالله می داند تشکیل دولت موازی امکان پذیر نیست گفت عبدالله به خوبی می داند با چه دشواری هایی برای تشکیل دولت موازی مواجه است و ممکن است این تصمیم چه تبعاتی را در پی داشملازهی: با تشکیل دولت موازی وضعیت خطرناکی در افغانستان به وجود میآید
سهشنبه ۱۷ تیر ۱۳۹۳ - ۱۷ ۲۲ یک کارشناس ارشد مسائل منطقه گفت اگر عبدالله عبدالله به این نتیجه برسد که انتقال قدرت اساساً از طریق مسالمتآمیز منتفی است و نمیتواند امیدوار باشند که از طرق دموکراتیک به قدرت برسند ممکن است به سمت فاز نظامی و جنگ داخلی پیش روند که تجزیه افغانستان رابوی جنگ داخلی؛ تشکیل دولت موازی در افغانستان/ هشدار کاخ سفید به افغان ها
بوی جنگ داخلی تشکیل دولت موازی در افغانستان هشدار کاخ سفید به افغان ها سخنگوی عبدالله عبدالله یکی از دو نامزد دور دوم انتخابات ریاست جمهوری افغانستان نتایج اولیه این انتخابات را رد کرد محمد محقق معاون دوم عبدالله عبدالله نامزد انتخابات ریاست جمهوری افغانستان اعلام کرد تیافزایش سرمایه بانک ها در دستور کار دولت/ شناسایی افراد پردرآمد امکان پذیر است
معاون وزیر اقتصاد افزایش سرمایه بانک ها در دستور کار دولت شناسایی افراد پردرآمد امکان پذیر است تهران - ایرنا - معاون اقتصادی وزارت امور اقتصادی و دارایی یکی از راه های افزایش نقدینگی واحدهای تولیدی را افزایش سرمایه بانک ها دانست و گفت برهمین اساس افزایش سرمایه بانک ها در دستورلزوم تعامل دولت با اتحادیهها جهت کاهش قاچاق کالا/ مبارزه با پدیده قاچاق یک شبه امکانپذیر نیست
رییس اتحادیه مخابرات در گفتگو با باشگاه خبرنگاران مطرح کرد لزوم تعامل دولت با اتحادیهها جهت کاهش قاچاق کالا مبارزه با پدیده قاچاق یک شبه امکانپذیر نیست رییس اتحادیه صنف دستگاههای مخابراتی گفت مبارزه با پدیده قاچاق که 10 سال است با تشکیل باند در این بخش فعال هستند یک شبه اافزایش قیمت تنها با مجوز دولت امکانپذیر است/درج قیمت بر روی کالاها الزامی است
رییس اتحادیه نانهای حجیم و نیمه حجیم در گفتگو با باشگاه خبرنگاران افزایش قیمت تنها با مجوز دولت امکانپذیر است درج قیمت بر روی کالاها الزامی است رییس اتحادیه نان های حجیم و نیمه حجیم با اشاره به ثبات قیمت نان های فانتزی در ماه مبارک رمضان گفت افزایش قیمت تنها با مجوز دولت امکانپذرشد و بالندگی ایران اسلامی با مشارکت دولت و مردم امکان پذیر است
رشد و بالندگی ایران اسلامی با مشارکت دولت و مردم امکان پذیر است گچساران - ایرنا - معاون برنامه ریزی و توسعه استانداری کهگیلویه و بویراحمد گفت رشد و بالندگی ایرانی اسلامی با مشارکت و همدلی مردم و دولت امکان پذیر است علی حسن نوروزی روز دوشنبه همزمان با هفته مالیات در گفت وگو با خهشدار عبدالله براي تشكيل «دولت موازي»
هشدار عبدالله براي تشكيل دولت موازي يك روز پس از آنكه كميسيون مستقل انتخابات افغانستان اشرف غني احمدزي را به عنوان رئيسجمهور منتخب معرفي كرد عبدالله عبدالله خود را رئيسجمهور افغانستان اعلام كرد و گفت كه نتايج انتخابات را نميپذيرد و دولت موازي در اين كشور تشكيل خواهد داد يكواکنشهای اولیه به اعلام نتایج انتخابات افغانستان تیم عبدالله: حکومت موازی تشکیل میدهیم/ جان کری: کمکها را ق
واکنشهای اولیه به اعلام نتایج انتخابات افغانستانتیم عبدالله حکومت موازی تشکیل میدهیم جان کری کمکها را قطع میکنیمپس از اعلام نتایج اولیه انتخابات ریاست جمهوری افغانستان اعضای تیم عبدالله در نخستین واکنشها با انتقاد از اعلام نتایج پیش از تفکیک آرای تقلبی تهدید کردند که حکورئیس انجمن آلزایمر: مبارزه با آلزایمر با حمایت دولت امکانپذیر شد
رئیس انجمن آلزایمر مبارزه با آلزایمر با حمایت دولت امکانپذیر شد معصومه صالحی ایران از تاثیر حمایت دولت در روند سریع و موفقیت آمیز ساخت مجتمع درمانی ویژه مبتلایان به آلزایمر و طب سالمندی خبر داد به گزارش نامه نیوز معصومه صالحی با اظهار رضایتمندی از روند ساخت مجتمع درمانی ویژه اکاندیدای ریاست جمهوری افغانستان: تقسیم قدرت در دولت آینده شایعه است/تاخیر در اعلام نتایج پذیرفتی نیست
کاندیدای ریاست جمهوری افغانستان تقسیم قدرت در دولت آینده شایعه است تاخیر در اعلام نتایج پذیرفتی نیستاشرف غنی احمدزی کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری افغانستان با اشاره به تاخیر اعلام نتایج گفت تاخیر در اعلام نتایج ابتدایی و نهایی پذیرفته نیست و شایعات مربوط به تقسیم قدرت در دولت آجهانگیری: اجرای سیاستهای کلی با شعار امکانپذیر نیست/ مبارزه با فساد از اولویتهای دولت است
جهانگیری اجرای سیاستهای کلی با شعار امکانپذیر نیست مبارزه با فساد از اولویتهای دولت است معاون اول رییس جمهوری با بیان این که اجرای سیاست های کلی با شعار امکان پذیر نیست گفت انشاءالله اجرای این سیاست ها را به ریل اصلی آن بازمی گردانیم به گزارش نامه نیوز به نقل از ایرنا اسآلمان: تشکیل دولت فراگیر در عراق اجتناب ناپذیر است
آلمان تشکیل دولت فراگیر در عراق اجتناب ناپذیر است برلین - ایرنا - سخنگوی دولت آلمان گفت برای پایان دادن به درگیری های خشونت آمیز و مقابله با گروه های تروریستی در عراق تشکیل یک دولت فراگیر و دربرگیرنده نمایندگان همه گروه های سیاسی و مذهبی در این کشور اجتناب ناپذیر است به گزارشپاکستان و افغانستان با هدف گسترش همکاریهای امنیتی، کار گروه مشترک تشکیل دادند
پاکستان و افغانستان با هدف گسترش همکاریهای امنیتی کار گروه مشترک تشکیل دادند اسلام آباد - ایرنا - پاکستان و افغانستان روز پنجشنبه با هدف گسترش همکاری های ضدتروریستی و امنیتی یک گروه کاری مشترک تشکیل دادند به گزارش ایرنا وزارت امور خارجه پاکستان با صدور بیانیه رسمی در پایان سفرنماینده آیتالله سیستانی خواستار تسریع در تشکیل دولت عراق شد
نماینده آیتالله سیستانی خواستار تسریع در تشکیل دولت عراق شدحجت الاسلام سید احمد صافی خطیب نماز جمعه کربلا خواستار تلاش بیشتر جریانهای سیاسی عراق برای خروج از بحران کنونی این کشور و همچنین تسریع در تشکیل دولت جدید شد به گزارش خبرگزاری فارس حجت الاسلام سید احمد الصافی امروز دراشرف غنی: کار به دولت موازی نخواهد کشید
اشرف غنی کار به دولت موازی نخواهد کشید اشرف غنی احمد زی در نشستی خبری در خانه خود اعلام کرد منتظر اعلام نهایی نتایج انتخابات ریاست جمهوری باقی میماند کد خبر ۴۱۴۵۱۱ تاریخ انتشار ۱۷ تير ۱۳۹۳ - ۱۸ ۱۳ - 08 July 2014 اشرف غنی احمد زی در نشستی خبری در خانه خود اعلام کرد منتظر اعآمریکا: ایران به تشکیل یک دولت فراگیر در عراق کمک کند
آمریکا ایران به تشکیل یک دولت فراگیر در عراق کمک کندتاریخ انتشار جمعه ۶ تير ۱۳۹۳ ساعت ۱۳ ۳۴ سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا گفت که «نقش سازنده» ایران در عراق کمک به تشکیل یک دولت فراگیر در این کشور خواهد بود به گزارش ایسنا ماری هارف سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا-
گوناگون
پربازدیدترینها