تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 13 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام موسی کاظم (ع):زراعت در زمين هموار مى رويد، نه بر سنگ سخت و چنين است كه حكمت، در دل هاى متواضع...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1837474460




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

تشکیل دولت موازی امکان پذیر نیست


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

تشکیل دولت موازی امکان پذیر نیست تهران - ایرنا - پیرمحمد ملازهی یکی از کارشناس مسائل شبه قاره، با بیان اینکه عبدالله می داند تشکیل دولت موازی امکان پذیر نیست گفت: عبدالله به خوبی می داند با چه دشواری هایی برای تشکیل دولت موازی مواجه است و ممکن است این تصمیم چه تبعاتی را در پی داشته باشد.


ملازهی، با بیان این مطلب طی گفتگو با سایت فرارو، درباره تهدیدها و واکنش های احتمالی ستاد ˈاصلاحات و همگراییˈ پس از اعلام نتایج اولیه انتخابات گفت: ستاد ˈاصلاحات و همگراییˈ تهدید کرده است که اگر روند انتخابات تغییر نکند، این ستاد به رهبری عبدالله عبدالله نامزد معترض، دولت موازی تشکیل خواهد داد یا آنکه آماده مبارزه و پیکار خواهند بود.
وی با بیان اینکه قضاوت درباره اینکه تا چه اندازه این تهدید جدی و عملی خواهد بود دشوار است گفت: برای اینکه این تهدید عملی شود باید مجموعه شرایط داخلی، منطقه ای و بین المللی افغانستان را مورد توجه قرار داد و آن وقت ارزیابی کرد که این تهدید تا چه اندازه قابلیت عملی شدن دارد.
ملازهی با تاکید بر اینکه عبدالله عبدالله و همراهانش برای تشکیل دولت موازی نیاز به جغرافیا دارد گفت: تنها جغرافیایی که در داخل افغانستان تا حدودی در اختیار ستاد عبدالله است، مناطق تاجیک نشین است. مناطق دیگر از جمله ازبک ها که عبدالله به آنها امید بسته بود هم به سمت اشرف غنی احمدزی نزدیک شده اند.
کارشناس مسائل شبه قاره افزود: شیعیان هم که پیش از این عبدالله روی آنها حساب ویژه ای باز کرده بود نیز در حال حاضر تمام قد پشت او نیستند و با نگاه قومیتی به اشرف غنی احمدزی نزدیک شده اند. بر این اساس عبدالله با چالش جغرافیا برای تشکیل دولت موازی مواجه است.
وی ادامه داد: بنابراین در صورتی که عبدالله و اعضای ستاد او بخواهند دولت موازی تشکیل دهند اولین اتفاقی که در این کشور رخ می دهد درگیری های قومیتی است.
ملازهی تصریح کرد: همراهان عبدالله هم که عمدتا از مجاهدین سابق هستند حتی ممکن است به سمت مسلح شدن و درگیری مسلحانه پیش روند همانطور که تهدید کرده اند که در این صورت شاهد یک جنگ داخلی در افغانستان خواهیم بود، جنگی که به هر حال از هم اکنون معلوم خواهد بود که هیچ برنده ای ندارد.
کارشناس مسائل شبه قاره ادامه داد: با توجه به حضور نیروهای آمریکایی و ناتو در افغانستان، عبدالله و همراهانش باید بدانند که آنها اجازه بروز یک جنگ دیگر در این کشور را نخواهند داد و از این رو آنها باید به این مسئله هم توجه داشته باشند.
ملازهی تاکید کرد: این ها دلایلی است که منجر به آن خواهد شد که عبدالله عبدالله بر خلاف همراهانش در جمع هوادران در لوی جرگه اعلام می کند که برای تصمیم گیری درست به من فرصت بدهید.
این کارشناس مسائل شبه قاره با بیان اینکه عبدالله می داند تشکیل دولت موازی امکان پذیر نیست گفت: عبدالله به خوبی می داند با چه دشواری هایی برای تشکیل دولت موازی مواجه است و ممکن است این تصمیم چه تبعاتی را در پی داشته باشد. عبدالله فرد باهوشی است و نمی خواهد تصمیم بگیرد که آن تصمیم کشور را به ورطه بحران بکشد و مسوول بروز بحران او و این تصمیم غلط باشد.
وی درباره راه های پیش روی عبدالله برای تحقق خواسته های خود گفت: عبدالله برای آنکه خواسته های خود را پیگیری کند و بتواند آرای پاک از آرای ناپاک را به گفته خود و همراهانش جدا کند سه راه پیش رو دارد. اعتراض مدنی، پیگیری توافقات با ستاد اشرف غنی احمد زی و قبول دولت وحدت ملی البته به شرط پذیرش از سوی رقیب.
این کارشناس مسائل شبه قاره در تشریح راهکار نخست پیش روی عبدالله گفت: اعتراضات مدنی، راهپیمایی های آرام و بدون آشوب اثر بخشی به مراتب بیشتر از سلاح دست گرفتن و ایجاد بحران امنیتی در افغانستان است.
وی افزود: مجاهدین هم به خوبی بر این امر واقفند که بروز جنگ داخلی فارغ از مسائل اخلاقی و اعتقادی هیچ برنده ای ندارد چرا که سابقه سال ها جنگ داخلی در این کشور نشان داده است که طرف های درگیر نسبت به یکدیگر برتری ندارند و اط ریق جنگ داخلی اقوام افغانستان نتوانستند حکومت مستقر و با دوامی را تشکیل دهند.
ملازهی ادامه داد: اگر چه خود عبدالله همچنان تاکید دارد که انتقال قدرت در افغانستان از طریق صندوق های رای و به واسطه روش های مسالمت آمیز و دموکراتیک وجود دارد اما اطراف او هستند افرادی که تاکید دارند که افغانستان راهی جز تجزیه ندارد چرا که پشتون ها که سال ها قدرت در این کشور را در اختیار داشته اند حاضر نخواهند شد به روش انتقال قدرت دموکراتیک تن دهند.
این کارشناس مسائل شبه قاره با تاکید بر اینکه تجزیه یک کشور بدون حمایت خارجی امکان پذیر نیست گفت: در حال حاضر غربی ها و در راس آنها آمریکایی ها که در افغانستان حضور دارند از تجزیه افغانستان حمایت نمی کنند.
وی افزود: هر چند در این میان ممکن است روس ها تا حدود از این اتفاق استقبال کنند چرا که تجزیه مناطق شمالی افغانستان می تواند یک خط حائلی بین تاجیک ها و رادیکال های اسلامی از جمله طالبان که از رادیکل های اسلامی در چچن حمایت می کنند ایجاد کند. با این حال این حمایت روس ها هم نمی تواند آنقدر موثر باشد چرا که افغانستان، اوکراین نیست و برخلاف اوکراین، آمریکا در افغانستان نیروی نظامی مستقر دارد که به وقتش می تواند مقابله کند.
ملازهی ادامه داد: با این حال تمام این ها فرضیاتی است که از سوی هواداران و همراهان خشمگین عبدالله مطرح می شود و بر خلاف آنها عبدالله فردی پخته است و از تبعات چنین تصمیم آگاه است.
وی با تاکید بر اینکه راهکار دوم پیش روی عبدالله یعنی پیگیری بازشماری آرا می تواند راهکاری منطقی تر و معقول تر باشد گفت: ستادهای انتخاباتی دو نامزد توافق کرده اند که از طریق رایزنی و چارچوب های قانونی با نظارت کمیسیون مستقل انتخابات حدود 7 هزار صندوق رای مورد بازشماری قرار دهند.
این کارشناس مسائل شبه قاره افزود: اگر این توافق اجرایی شود و ادعای ستاد عبدالله مبنی بر بروز تقلب در انتخابات قطعیت پیدا کند او و هوادارانش بهتر می تواند حرف خود را به کرسی بنشانند.
ملازهی ادامه داد: بنابراین این روش و روش های سیاسی دیگر که هزینه کمتری برای افغانستان داشته باشد و این کشور را از چالش امنیتی دور کند برای عبدالله عبدالله و ستاد اصلاحات و همگرایی مفیدتر خواهد بود.
این کارشناس مسائل شبه قاره درباره راهکار آخر پیش روی عبدالله نیز گفت: در میان هیاهوهای اخیر آقای رنگین دادفر سپنتا مشاور امنیت ملی جمهوری اسلامی افغانستان پیشنهاد قابل توجه ای دادند که کمتر مورد توجه قرار گرفت اما می تواند در پایان دادن به بحران اخیر موثر واقع شود و آن تشکیل دولت وحدت ملی با حضور نمایندگان دو رقیب است که این هم راه منطقی و عاقلانه ای نسبت به سایر راه های پرهزینه است.
وی درباره رویکرد آمریکا در قبال انتخابات گفت: به هر حال بر کسی پوشیده نیست که اگر چه به طور رسمی و علنی اعلام نشده و نمی شود اما اشرف غنی احمدی زی نامزد مورد حمایت آمریکایی ها است.
ملازهی با بیان اینکه آمریکایی ها برای حمایت از اشرف غنی هم دلایل خاص خود را دارند گفت: آمریکای ها به دنبال احداث پایگاه نظامی در افغانستان هستند که این پایگاه از طریق امضای توافق نامه امنیتی میان دو کشور امکان پذیر است.
وی افزود: درمیان دونامزد انتخابات ریاست جمهوری شانس امضای این توافق نامه در دوره ریاست جمهوری اشرف غنی احمدی زی به مراتب بیشتر از دوران ریاست جمهوری عبدالله عبدالله است. این یکی از دلایل حمایت آمریکا از اشرف غنی است.
این کارشناس مسائل شبه قاره گفت: نکته دیگر آنکه آمریکا در پایان سال 2014 باید نیروهای نظامی خود را از افغانستان خارج کنند، خروج نیروهای نظامی این کشور در یک شرایط آرام و با ثبات امکان پذیر است نه در شرایط جنگ داخلی ادامه آتش افروزی های طالبان. در این میان از بین دو نامزد انتخابات ریاست جمهوری یعنی اشرف غنی احمدزی و عبدالله عبدالله، اشرف غنی روابط نزدیک تری به طالبان دارد و در دوران ریاست جمهوری او احتمال حضور طالبان پای میز مذاکره بیشتر است نسبت به عبدالله.
وی ادامه داد: از سوی دیگر عبدالله عبدالله روابط نزدیک و حسنه ای با ایرانی ها دارد که در صورت رییس جمهور شدن او، قدرت نفوذ ایران در این کشور نه تنها حفظ خواهد شد بلکه احتمالا افزایش هم خواهد یافت.
ملازهی در خاتمه گفت: بر همین اساس آمریکایی ها از میان دو نامزد فعلی نظر بیشتری به اشرف غنی احمد زی دارند و به همین دلیل هم سخنگوی وزارت خارجه این کشور از اعلام نتایج اولیه انتخابات در این کشور استقبال کرد.
اول**1104

انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير


[email protected]




18/04/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن