تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 4 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):عالم باشى یا جاهل ، خاموشى را برگزین تا بردبار به شمار آیى . زیرا خاموشى نزد دانا...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1833090056




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

غبار فراموشی بر چهره بازی‌های بومی و محلی گیلان/ لزوم احیای فرهنگ‌های غنی جامعه


واضح آرشیو وب فارسی:مهر:


استانها > شمال > گیلان مهر گزارش می دهد/
غبار فراموشی بر چهره بازی‌های بومی و محلی گیلان/ لزوم احیای فرهنگ‌های غنی جامعه
رشت – خبرگزاری مهر: متاسفانه غبار فراموشی امروز بر چهره بازی‌های بومی و محلی گیلان نشسته از این رو می‌طلبد برای زدودن غبار فراموشی از این بخش تاریخ ملی همگان تلاش مضاعف داشته باشند.



به گزارش خبرنگار مهر، از مجموع 500 نوع بازی بومی و محلی در گیلان متاسفانه فقط  20 نوع بازی در این استان زیبای شمالی باقی مانده است. بازی بومی و محلی ریشه در آداب و رسوم و تاریخ استان گیلان دارد که متاسفانه غبار فراموشی بر چهره این بازی ها نشسته است. یک محقق و نویسنده گیلانی در این باره به مهر می گوید: بازی‌های بومی و محلی  برخواسته از شرایط کار، زندگی، اقلیم و جغرافیایی هر منطقه است. هوشنگ عباسی افزود: بازی‌های بومی و محلی گیلان متناسب با جنسیت افراد طراحی و بازتابی از زندگی و کارهای روزمره است. وی همچنین اظهارداشت: بازی‌های پسرانه مثل آغوزبازی، پیتی مار بازی، تاب کول بازی، آشتالو توشک بازی و بازی های دخترانه شامل آتش واره، خاله بازی، دست بازی، تاب بازی و غیره است.

بازی‌های بومی و محلی در بروز شادی و ایجاد نشاط اجتماعی بسیار موثر هستند این محقق و نویسنده گیلانی گفت: از بازی‌های آئینی و نمایشی استان می توان به کشتی گیله مردی، لافند بازی، عروس گوله، آهوچره، شال اندازی، خرس بازی، ورزاجنگ، پیربابو و غیره را نام برد. وی افزود: انواع بازی های کودکانه شامل اتل طوطی متل، الا تی‌تی، پاپاپلنگی، اتکل متکل، خاش بازی، انگشتان بازی، یه انبر دو انبر و غیره بوده است. عباسی اظهارداشت: بازی های بومی و محلی تنها یک نوع سرگرمی نبود بلکه باعث وحدت، دوستی و همچنین افزایش آمادگی جسمانی افراد می‌شد. گيلان سرشار از آداب و رسوم و خرده فرهنگ هايي که بيانگر فرهنگ غني و اصيل مردمان اين ديار است، بازي‌هاي بومي و محلي بخشي از اين آداب و آئين هاست که سرمايه فرهنگي اين استان محسوب مي شود. مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان نیز در این خصوص می گوید: ورزش‌ها و بازي‌هاي بومي و محلي بخشي از هويت و فرهنگ ساكنان مناطق مختلف كشور را تشكيل مي دهند كه در شادي و نشاط جوامع بشري نقش بسزايي دارند. رضا علیزاده افزود: بازی های بومی و محلی یکی از مهمترین عرصه های بروز شادی و ایجاد نشاط در افراد جامعه است. وی همچنین بر لزوم احیای و حفظ بازی‌های بومی و محلی استان تاکید کرد و اظهارداشت: دو بازی مفرح گیلانی کشتی گیله مردی با شماره 414 و لافند بازی با شماره 553 در فهرست میراث معنی کشور به ثبت رسیده است تا میراثی ماندگار برای آیندگان باشد.  مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان برگزاری جشنواره بازی های بومی و محلی در استان را یک ضرورت دانست و گفت: این جشنواره ها باید با هدف احیای سنت و فرهنگ محلی بصورت روز افزون در جامعه گسترش یابد. وی افزود: احیای بازی های سنتی می تواند علاوه بر افزودن به غنای فرهنگی، در جذب گردشگران خارجی و داخلی و تنوع بخشیدن به گذران اوقات فراغت آنها نقش مهمی داشته باشد. علیزاده اظهارداشت: ورزش های بومی و محلی ریشه در تاریخ، فرهنگ، آئین و سنت این سر زمین دارد و در بسیاری از این بازی ها نیز روح اسلامی حاکم است.

 لزوم احیا و توسعه بازی های بومی و محلی گیلان یک پژوهشگر گیلانی و کارشناس فرهنگ مردم هم به مهر می‌گوید: متاسفانه در حال حاضر بازي‌هاي کامپيوتري و تلويزيوني باعث فراموشي و انزواي بازي هاي اصيل بومی و محلی استان شده است. محمد بشرا افزود: صدا و سيما مي تواند با برنامه سازي به ويژه در برنامه هاي کودک، از کودکان و نوجوانان براي انجام بازي‌ها و ورزش‌هاي بومي و محلي استفاده کند و گامي اساسي در آموزش، احيا و ترويج و توسعه اين بازي ها بردارد.  وی همچنین به نقش مهم و تاثير گذار مدارس در آموزش و انجام اين بازي ها اشاره کرد و اظهارداشت: براي آموزش بازي‌هاي محلي باید در زنگ هاي ورزش مدارس برنامه ريزي شود چون کودکان و نوجوانان بيشتر وقت خود را با هم سن و سالان خود در مدارس مي گذرانند. این پژوهشگر گیلانی و کارشناس فرهنگ مردم گفت: از دغدغه هاي سياست گذاران فرهنگي در جوامع پيشرفته تلاش براي حفظ خرده فرهنگ‌ها و تکيه برحفظ اصالت فرهنگ هاي بومي ومحلي است. وی ادامه داد: باتوجه به اهميت بازي هاي بومي و محلي و نقش تاثير گذار آن در حفظ و بقاي خرده فرهنگ‌ها، مسئولان و مديران فرهنگي بايد در سياست گذاري هاي کلان و خرد نگاهي ويژه به اين مقوله داشته باشند. یک مدرس دانشگاه هم در این زمینه به مهر می گوید: بيشتر بازي ها، سرگرمي ها و ورزش‌ها امروز در دنياي صنعتي و مدرن رنگ و جلوه اي تازه يافته و بسياري از اين رشته هاي اصيل و با هويت كه ريشه در فرهنگ، باور و تاريخ نياكان دارد در پس بازي هاي مدرن و جديد به فراموشي سپرده شده اند. محمد یوسفی افزود: ورود و گسترش بازي هاي جديد بي هويت رايانه اي و غیره  موجب شده تا امروزه نه تنها بسياري از ورزش ها و بازي هاي بومي و محلي در پس اين بازي هاي مدرن در غبار فراموشي رفته بلكه نسل جديد حتي با نام اين رشته ها بيگانه باشد. وی همچنین با بیان اینکه بازی ها سنتی روابط خانواده ها را محکمتر و محبت را در بین خانواده ها بیشتر می کند، اظهارداشت: با توجه به گسترش و رواج بازی‌ های مدرن، بیشتر بازی ‌های محلی به بوته فراموشی سپرده شده‌اند و احیای دوباره این بازی ها ضروری به نظر می ‌رسد.

اغلب بازی های محلی گیلان به بوته فراموشی سپرده شد مدرس دانشگاه و کارشناس مسائل فرهنگی گفت: این بازی های محلی بخش عظیمی از خاطرات بسیاری از مردم را تشکیل می دهند که اکنون با ورود تکنولوژی های جدید به فراموشی سپرده شده است. وی در ادامه با بیان اینکه بازی یک فعالیت لذت بخش و در برگیرنده افراد، اشیا و تحرک است، افزود: گسترش بازی های بومی و محلی گامی بسیار موثر در احیا سنت ها و فرهنگ های فراموش شده نقاط مختلف کشور است. یوسفی اظهار داشت: بر اساس فرمایشات رهبر معظم انقلاب تمام آحاد جامعه ایران زمین برای احیا فرهنگ و سنت های کشور مسئول هستند. وی ادامه داد: برای احیا هویت و ساختار بازی های بومی و محلی همه باید گام بردارند چرا که ایران زمین دارای پیشینه غنی است و نباید اجازه دهند که فرهنگ ها و سنت های این مرز و بوم به دست فراموشی سپرده شوند.


۱۳۹۳/۴/۱۹ - ۱۱:۵۳





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 73]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن